Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Morgenmad & Brunch

Hurtig hjemmelavet granola på panden

Udgivet: 19. nov 2018 · Opdateret: 11. dec 2023

Her finder du min bedste opskrift på hjemmelavet granola. Det er en virkelig en lækker og simpel måde at lave noget lækker topping til sin morgenmad. Det er ofte billigere at lave det selv end at købe det. Nogen vil også sige, at det er hjemmelavet müsli.

Hurtig og sprød granola på panden

Hjemmelavet müsli

Det skifter lidt hvad jeg spiser til morgenmad. Men når jeg spiser yogurt eller skyr så vil jeg gerne have en lækker og sprød granola/müsli på toppen. Det gør at det mætter lidt mere, og så smager det bare super godt.

Det er virkelig nemt at lave en hjemmelavet granola og så tager det kun 15 minutter. Fordelen ved at lave den selv er at du fudstændig selv kan bestemme hvad der kommer i.  

Prøv også disse opskrifter:
Bananmüsli | Crunchy müsli med kakao | Havregrød

Granola opskrift

I min granola opskrift kan du se hvad jeg bruger, men hvis du f.eks. ingen græskarkerner har, så kan du blot bruge lidt flere solsikkekerne og sesamfrø. Hvis du gerne vil have valnødder i - så tilsætter du bare det.

På den måde får man den lige som man selv bedst kan lide den - og det er også nemt at komme af med små rester af nødder og kerner, der gemmer sig i skuffen. Jeg har også en opskrift på granola med kakao og en sprød bananmüsli.

piskeris Grullo

Hurtig hjemmelavet granola på panden

5 fra 7 stemmer
Justér antalJustér antal: 1 glas
Holdbarhed: 1 måned
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 2 spsk honnning
  • 1 dl (reklamelink)mandler
  • 3 dl (reklamelink)havregryn
  • 1 dl (reklamelink)sesamfrø
  • 1 dl (reklamelink)græskarkerner
  • 1 dl (reklamelink)solsikkekerner
  • 2 spsk (reklamelink)chiafrø

Sådan gør du
 

  • Hak mandlerne groft.
  • Smelt honningen på en pande.
  • Tilsæt alle ingredienserne til den smeltede honning på panden.
  • Rør godt rundt i blandingen hele tiden.
  • Fortsæt indtil blandingen begynder at blive lysebrun.
  • Fordel på en bageplade med bagepapir og lad granolaen køle af.
  • Hæld på et lufttæt glas/beholder.
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Hvad er forskellen på granola og müsli?

Der er grundlæggende set den forskel, at når man laver granola, så bliver ingredienserne enten bagt i ovnen eller ristet på en pande. Når der er tale om müsli, så bliver det typisk hverken bagt i ovnen eller ristet på en pande.

Er granola sundt?

Granola indeholder en masse naturlige fedstoffer fra alle de nødder og kerner, som der kommer i. I hele den her portion er der 3672 kalorier i, og den kan blive brugt til rigtig mange morgenmadsmorgener.

Hvor kan man købe granola?

Det er efterhånden i alle supermarkeder, at man kan købe granola. Det er dog også super nemt at lave det selv, hvis man alligevel har de forskellige ingredienser til det.

Hurtig og sprød granola på panden
Ingredienser til hjemmelavet granola
Hurtig og sprød granola på panden
Honning kommes på panden
Hurtig og sprød granola på panden
Honning smeltes
Hurtig og sprød granola på panden
Havregryn kommes på panden til den smeltede honning
Hurtig og sprød granola på panden
Resterne af frø og kerner tilsættes
Hurtig og sprød granola på panden
Rør godt rundt indtil blandingen bliver lysebrun
Hurtig og sprød granola på panden
Fordel på en bageplade og lad det køle ned
Hurtig og sprød granola på panden
Hurtig og sprød granola på panden
Kan serveres ovenpå yoghurt med lidt bærkompot eller som her som en lille morgenmadstrifli i lag

Kommentarer

  1. Anja Lunde skriver

    december 08, 2020 at 6:51 pm

    Virkelig en lækker og simpel granola - har lavet den flere gange :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 21, 2020 at 3:04 pm

      Hvor skønt at høre!

      Svar
  2. VenterPaaVinBlog skriver

    november 19, 2018 at 12:30 pm

    Det ser vel nok godt ud!

    - A

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 19, 2018 at 12:47 pm

      Mange tak :-)

      Svar
5 from 7 votes (7 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.