
Det skifter lidt hvad jeg spiser til morgenmad. Men når jeg spiser yogurt eller skyr så vil jeg gerne have en lækker og sprød granola/müsli på toppen. Det gør at det mætter lidt mere, og så smager det bare super godt. Det er virkelig nemt at lave en hjemmelavet granola og så tager det kun 15 minutter. Fordelen ved at lave den selv er at du fudstændig selv kan bestemme hvad der kommer i.
I opskriften kan du se hvad jeg bruger, men hvis du f.eks. ingen græskarkerner har, så kan du blot bruge lidt flere solsikkekerne og sesamfrø. Hvis du gerne vil have valnødder i - så tilsætter du bare det. På den måde får man den lige som man selv bedst kan lide den - og det er også nemt at komme af med små rester af nødder og kerner, der gemmer sig i skuffen. Jeg har også en opskrift på granola med kakao og en sprød bananmüsli.
📖 Opskrift
Hurtig hjemmelavet granola på panden
Ingredienser
- 2 spsk honnning
- 1 dl mandler
- 3 dl havregryn
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl solsikkekerner
- 2 spsk chiafrø
Sådan gør du
- Hak mandlerne groft.
- Smelt honningen på en pande.
- Tilsæt alle ingredienserne til den smeltede honning på panden.
- Rør godt rundt i blandingen hele tiden.
- Fortsæt indtil blandingen begynder at blive lysebrun.
- Fordel på en bageplade med bagepapir og lad granolaen køle af.
- Hæld på et lufttæt glas/beholder.
Anja Lunde
Virkelig en lækker og simpel granola - har lavet den flere gange :-)
Louise Dam
Hvor skønt at høre!
VenterPaaVinBlog
Det ser vel nok godt ud!
- A
Louise Dam
Mange tak :-)