Rabarbertærte med marcipan og kokos

 
ddc b

I går holdte vi pinsefrokost i min familie. Vi var samlet hos min mormor og morfar og nød det meget lækre vejr ude i haven. Jeg havde lovet at tage noget lækkert med til eftermiddagskaffen, og med alle de rabarber jeg har fået på det seneste var det slet ikke svært at vælge. Det skulle selvfølgelig være en rabarbertærte. Jeg valgte en opskrift med både marcipan og kokos i, og den blev bare virkelig god! Den havde en super dejlig konsistens og smag. Jeg serverede den sammen med en lækker creme fraiche, og det lød til at alle var ret begejstret for kagen. Jeg bagte den dagen før, og så lunede jeg den lige lidt i ovnen inden vi skulle spise den. På den måde var den dejlig lun og fik den let sprøde top igen.

Det kan være en god idé at bage den i en tærteform med løs bund. Så er den nem at få op af formen og kan f.eks. serveres på et fint fad. Jeg brugte en rektangulær form med løs bund, lige som denne her.

ikon piskeris Chestnut

Rabarbertærte med marcipan og kokos

8 personer
Forb. tid 1 t
Samlet tid 1 t

Ingredienser

  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • 100 g smeltet smør
  • 100 g hvedemel
  • 50 g kokosmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk vaniljeessens eller kornene fra ½ vaniljestang
  • 100 g marcipan i små stykker
  • 300 g rabarber i små stykker
  • 2 spsk rørsukker

Sådan gør du
 

  • Pisk æg og sukker til en luftig masse.
  • Tilsæt det smeltede smør lidt ad gangen imens du pisker.
  • Tilsæt vaniljessens, kokosmel og bagepulver og pisk det hele sammen.
  • Bland hvedemelet i dejen og dernæst vendes marcipanstykkerne i dejen.
  • Bland 100 g rabarber i dejen.
  • Fordel dejen i en smurt tærteform (diameter på 20 cm eller en aflang på 10 x 30 cm).
  • Fordel resten af rabarberne oven på dejen og tryk dem let ned i dejen.
  • Drys med rørsukker ovenpå tærten.
  • Bag i ovnen ved 170 grader i cirka 35 minutter.
  • Server gerne lun og med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum.

Dine egne noter

Noter

Jeg fandt opskriften hos Femina.dk

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 305 kcal | Kulhydrater: 37 g | Protein: 5 g | Fedt: 16 g
Bedøm denne opskrift:
4.9 fra 7 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Rabarbertærte med kokos og marcipanRabarbertærte med kokos og marcipanRabarbertærte med kokos og marcipanRabarbertærte med kokos og marcipanRabarbertærte med kokos og marcipanRabarbertærte med kokos og marcipanRabarbertærte med kokos og marcipan

 

//Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb.//
Skrevet af: Louise DamMarcipan, RabarberKategori: Søde sager, Søde Tærter

 

Følg mig på Instagram

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften