Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Rabarbertærte med marcipan og kokos

Udgivet: 10. jun 2014 · Opdateret: 15. maj 2021

 
ddc b

I går holdte vi pinsefrokost i min familie. Vi var samlet hos min mormor og morfar og nød det meget lækre vejr ude i haven. Jeg havde lovet at tage noget lækkert med til eftermiddagskaffen, og med alle de rabarber jeg har fået på det seneste var det slet ikke svært at vælge. Det skulle selvfølgelig være en rabarbertærte. Jeg valgte en opskrift med både marcipan og kokos i, og den blev bare virkelig god! Den havde en super dejlig konsistens og smag. Jeg serverede den sammen med en lækker creme fraiche, og det lød til at alle var ret begejstret for kagen. Jeg bagte den dagen før, og så lunede jeg den lige lidt i ovnen inden vi skulle spise den. På den måde var den dejlig lun og fik den let sprøde top igen.

Det kan være en god idé at bage den i en tærteform med løs bund. Så er den nem at få op af formen og kan f.eks. serveres på et fint fad. Jeg brugte en rektangulær form med løs bund, lige som denne her.

piskeris Grullo

Rabarbertærte med marcipan og kokos

4.80 fra 15 stemmer
Justér antalJustér antal: 8 personer
Forb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • 100 g smør, smeltet
  • 100 g (reklamelink)hvedemel
  • 50 g (reklamelink)kokosmel
  • 1 tsk (reklamelink)bagepulver
  • 1 spsk (reklamelink)vaniljeessens, eller kornene fra ½ vaniljestang
  • 100 g (reklamelink)marcipan, i små stykker
  • 300 g rabarber, i små stykker
  • 2 spsk (reklamelink)rørsukker

Sådan gør du
 

  • Pisk æg og sukker til en luftig masse.
  • Tilsæt det smeltede smør lidt ad gangen imens du pisker.
  • Tilsæt vaniljessens, kokosmel og bagepulver og pisk det hele sammen.
  • Bland hvedemelet i dejen og dernæst vendes marcipanstykkerne i dejen.
  • Bland 100 g rabarber i dejen.
  • Fordel dejen i en smurt tærteform (diameter på 20 cm eller en aflang på 10 x 30 cm).
  • Fordel resten af rabarberne oven på dejen og tryk dem let ned i dejen.
  • Drys med rørsukker ovenpå tærten.
  • Bag i ovnen ved 170 grader i cirka 35 minutter.
  • Server gerne lun og med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum.

Noter

Jeg fandt opskriften hos Femina.dk

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 305 kcal | Kulhydrater: 37 g | Protein: 5 g | Fedt: 16 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Rabarbertærte med kokos og marcipanRabarbertærte med kokos og marcipanRabarbertærte med kokos og marcipanRabarbertærte med kokos og marcipanRabarbertærte med kokos og marcipanRabarbertærte med kokos og marcipanRabarbertærte med kokos og marcipan

 

//Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb.//
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

 

Kommentarer

  1. Jens Nørgaard skriver

    august 09, 2024 at 3:19 pm

    5 stars
    Super god 😀

    Svar
  2. Signhild skriver

    maj 19, 2023 at 11:32 pm

    5 stars
    Skal kagen bages alm ovn eller luft? Vh.Signe

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 23, 2023 at 3:08 pm

      Jeg bager den ved alm ovnvarme.

      Svar
  3. Linda skriver

    april 04, 2021 at 4:15 pm

    Kan tærten bages i en tærteform med løs bund?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 04, 2021 at 12:16 am

      Ja, det kan den sagtens.

      Svar
  4. Annelise Vadstrup skriver

    august 30, 2020 at 7:04 pm

    Et lille tip denne dejlige kage lavede jeg igår men det var ikke til at opdrive rabarber, så jeg brugte 250 g blåbær det gik fint og kagen blev rigtig dejlig

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 19, 2020 at 9:51 am

      Dejligt man også kan lave den med blåbær :-)

      Svar
  5. Hanne skriver

    juli 20, 2020 at 10:21 am

    Hej Louise
    Kan man bruge opskriften til muffins?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 03, 2020 at 10:48 am

      Hej Hanne
      Jeg har ikke selv prøvet, men det tror jeg sagtens man kan. Så skal du blot justere bagetiden.
      Hilsen Louise

      Svar
  6. Michelle skriver

    maj 14, 2020 at 11:13 am

    Hej Louise

    Hvordan bliver den hvis man bager den dagen i forvejen og sætter den i køleskabet og serverer den med creme fraiche til næste dag? Tænker om den bliver tør? Eller vil den stadigvæk være svampet og lækker. Kan nemlig selv bedst li kage der er lavet dagen i forvejen og stået på køl, det bare ikke alle kager man kan det med..

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 19, 2020 at 4:06 pm

      Du kan sagtens bage den dagen før. Du kan evt. lige lune den lidt i ovnen inden den skal serveres.

      Svar
  7. Connie skriver

    april 01, 2020 at 10:41 am

    Super lækker kage. Har bagt den adskillige gange - også med frosne rabarber. Så skal den blot have 15 min ekstra.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 06, 2020 at 9:15 pm

      Hej Connie
      Det lyder rigtig godt! Mange tak for tippet :-)

      Svar
      • Irene olesen skriver

        juni 08, 2021 at 6:38 pm

        5 stars
        En mega lækker kage. Kan man fryse den og derefter tø op og lune lidt.

        Svar
        • Louise Dam skriver

          juni 14, 2021 at 12:55 pm

          Hej Irene
          Hvor dejligt du kunne bruge opskriften! Jeg er sikker på den sagtens kan fryses og stadig være lækker :-)

          Svar
  8. Betty Lorentzen skriver

    august 20, 2019 at 3:40 pm

    Hej. Kan man bruge rabarber der har været i fryseren.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 24, 2019 at 3:28 pm

      Ja, det kan du sagtens.

      Svar
  9. Mona skriver

    juni 18, 2018 at 9:52 am

    Kan man bage kagen om søndagen og servere den om tirsdagen uden at kagen bliver tør og kedelig?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 21, 2018 at 6:07 pm

      Ja, med denne her tror jeg godt du kan gøre det.

      Svar
  10. Bjørg skriver

    juni 02, 2018 at 2:49 pm

    Ved du om tærten er egnet til frysning?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 16, 2018 at 4:30 pm

      Jeg har ikke prøvet at fryse kagen, men umiddelbart tror jeg godt man kan.

      Svar
  11. Stine Kloppenborg skriver

    maj 24, 2018 at 5:01 pm

    Hej.
    Jeg tænker ta bage den i en bradepande, havd tænker du måle forholdene er der?
    Tak for en god blog.
    Vh Stine

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 15, 2019 at 3:03 pm

      Beklager din kommentar var smuttet for mig. Jeg vil tro man skal gange opskriften med 3.

      Svar
  12. Poul Hviid skriver

    juli 24, 2017 at 12:48 pm

    Fin opskrift - men print-funktionen fungerer ikke. Der udskrives kun en linie med dit navn og linket til opskriften.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 30, 2017 at 6:08 pm

      Hmm, det virker fint nok på min pc.

      Svar
  13. Betina olesen skriver

    juni 06, 2016 at 11:13 pm

    Hej Louise.
    Kan man erstatte kokos med noget andet?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 11, 2016 at 6:57 pm

      Hej Betina
      Muligvis blot med hvedemel, men jeg har ikke prøvet.

      Svar
  14. Susanne, Horsens skriver

    maj 09, 2015 at 9:48 pm

    Hej Louise.
    Dejlig rabarberkage med god balance mellem sødme og syre. Bagte den 10 min. mere end din anvisning, men stadig for blød. (læs: ubagt)
    Hvad er din erfaring??
    Kh. Susanne

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 13, 2015 at 11:07 pm

      Hej Susanne
      Der kan godt være en del forskel på ovne og dermed bagetiden. Der kan også være forskel på hvor mange grader ens ovn rent faktisk kommer op på - også selvom man vælger 170 grader :-) Jeg håber du fik givet den nok til at den blev færdig?
      Hilsen Louise

      Svar
  15. Mille skriver

    maj 07, 2015 at 9:44 pm

    Hej Louise. Hvor store skal de stykker marcipan være?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 08, 2015 at 6:40 pm

      Ca. 1-2 cm - du burde kunne se det nogenlunde på billederne.

      Svar
4.80 from 15 votes (12 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.