I går holdte vi pinsefrokost i min familie. Vi var samlet hos min mormor og morfar og nød det meget lækre vejr ude i haven. Jeg havde lovet at tage noget lækkert med til eftermiddagskaffen, og med alle de rabarber jeg har fået på det seneste var det slet ikke svært at vælge. Det skulle selvfølgelig være en rabarbertærte. Jeg valgte en opskrift med både marcipan og kokos i, og den blev bare virkelig god! Den havde en super dejlig konsistens og smag. Jeg serverede den sammen med en lækker creme fraiche, og det lød til at alle var ret begejstret for kagen. Jeg bagte den dagen før, og så lunede jeg den lige lidt i ovnen inden vi skulle spise den. På den måde var den dejlig lun og fik den let sprøde top igen.
Det kan være en god idé at bage den i en tærteform med løs bund. Så er den nem at få op af formen og kan f.eks. serveres på et fint fad. Jeg brugte en rektangulær form med løs bund, lige som denne her.
Rabarbertærte med marcipan og kokos
Ingredienser
- 2 æg
- 100 g sukker
- 100 g smør, smeltet
- 100 g (reklamelink)hvedemel
- 50 g (reklamelink)kokosmel
- 1 tsk (reklamelink)bagepulver
- 1 spsk (reklamelink)vaniljeessens, eller kornene fra ½ vaniljestang
- 100 g (reklamelink)marcipan, i små stykker
- 300 g rabarber, i små stykker
- 2 spsk (reklamelink)rørsukker
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker til en luftig masse.
- Tilsæt det smeltede smør lidt ad gangen imens du pisker.
- Tilsæt vaniljessens, kokosmel og bagepulver og pisk det hele sammen.
- Bland hvedemelet i dejen og dernæst vendes marcipanstykkerne i dejen.
- Bland 100 g rabarber i dejen.
- Fordel dejen i en smurt tærteform (diameter på 20 cm eller en aflang på 10 x 30 cm).
- Fordel resten af rabarberne oven på dejen og tryk dem let ned i dejen.
- Drys med rørsukker ovenpå tærten.
- Bag i ovnen ved 170 grader i cirka 35 minutter.
- Server gerne lun og med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
//Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb.//
Skrevet af: Louise DamMarcipan, RabarberKategori: Kager, Sommer, Søde sager, Søde Tærter
Jens Nørgaard skriver
Super god 😀
Signhild skriver
Skal kagen bages alm ovn eller luft? Vh.Signe
Louise Dam skriver
Jeg bager den ved alm ovnvarme.
Linda skriver
Kan tærten bages i en tærteform med løs bund?
Louise Dam skriver
Ja, det kan den sagtens.
Annelise Vadstrup skriver
Et lille tip denne dejlige kage lavede jeg igår men det var ikke til at opdrive rabarber, så jeg brugte 250 g blåbær det gik fint og kagen blev rigtig dejlig
Louise Dam skriver
Dejligt man også kan lave den med blåbær :-)
Hanne skriver
Hej Louise
Kan man bruge opskriften til muffins?
Louise Dam skriver
Hej Hanne
Jeg har ikke selv prøvet, men det tror jeg sagtens man kan. Så skal du blot justere bagetiden.
Hilsen Louise
Michelle skriver
Hej Louise
Hvordan bliver den hvis man bager den dagen i forvejen og sætter den i køleskabet og serverer den med creme fraiche til næste dag? Tænker om den bliver tør? Eller vil den stadigvæk være svampet og lækker. Kan nemlig selv bedst li kage der er lavet dagen i forvejen og stået på køl, det bare ikke alle kager man kan det med..
Louise Dam skriver
Du kan sagtens bage den dagen før. Du kan evt. lige lune den lidt i ovnen inden den skal serveres.
Connie skriver
Super lækker kage. Har bagt den adskillige gange - også med frosne rabarber. Så skal den blot have 15 min ekstra.
Louise Dam skriver
Hej Connie
Det lyder rigtig godt! Mange tak for tippet :-)
Irene olesen skriver
En mega lækker kage. Kan man fryse den og derefter tø op og lune lidt.
Louise Dam skriver
Hej Irene
Hvor dejligt du kunne bruge opskriften! Jeg er sikker på den sagtens kan fryses og stadig være lækker :-)
Betty Lorentzen skriver
Hej. Kan man bruge rabarber der har været i fryseren.
Louise Dam skriver
Ja, det kan du sagtens.
Mona skriver
Kan man bage kagen om søndagen og servere den om tirsdagen uden at kagen bliver tør og kedelig?
Louise Dam skriver
Ja, med denne her tror jeg godt du kan gøre det.
Bjørg skriver
Ved du om tærten er egnet til frysning?
Louise Dam skriver
Jeg har ikke prøvet at fryse kagen, men umiddelbart tror jeg godt man kan.
Stine Kloppenborg skriver
Hej.
Jeg tænker ta bage den i en bradepande, havd tænker du måle forholdene er der?
Tak for en god blog.
Vh Stine
Louise Dam skriver
Beklager din kommentar var smuttet for mig. Jeg vil tro man skal gange opskriften med 3.
Poul Hviid skriver
Fin opskrift - men print-funktionen fungerer ikke. Der udskrives kun en linie med dit navn og linket til opskriften.
Louise Dam skriver
Hmm, det virker fint nok på min pc.
Betina olesen skriver
Hej Louise.
Kan man erstatte kokos med noget andet?
Louise Dam skriver
Hej Betina
Muligvis blot med hvedemel, men jeg har ikke prøvet.
Susanne, Horsens skriver
Hej Louise.
Dejlig rabarberkage med god balance mellem sødme og syre. Bagte den 10 min. mere end din anvisning, men stadig for blød. (læs: ubagt)
Hvad er din erfaring??
Kh. Susanne
Louise Dam skriver
Hej Susanne
Der kan godt være en del forskel på ovne og dermed bagetiden. Der kan også være forskel på hvor mange grader ens ovn rent faktisk kommer op på - også selvom man vælger 170 grader :-) Jeg håber du fik givet den nok til at den blev færdig?
Hilsen Louise
Mille skriver
Hej Louise. Hvor store skal de stykker marcipan være?
Louise Dam skriver
Ca. 1-2 cm - du burde kunne se det nogenlunde på billederne.