• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Rabarbertærte med marcipan og kokos

    Udgivet: jun 10, 2014 · Opdateret: maj 15, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    ddc b

    I går holdte vi pinsefrokost i min familie. Vi var samlet hos min mormor og morfar og nød det meget lækre vejr ude i haven. Jeg havde lovet at tage noget lækkert med til eftermiddagskaffen, og med alle de rabarber jeg har fået på det seneste var det slet ikke svært at vælge. Det skulle selvfølgelig være en rabarbertærte. Jeg valgte en opskrift med både marcipan og kokos i, og den blev bare virkelig god! Den havde en super dejlig konsistens og smag. Jeg serverede den sammen med en lækker creme fraiche, og det lød til at alle var ret begejstret for kagen. Jeg bagte den dagen før, og så lunede jeg den lige lidt i ovnen inden vi skulle spise den. På den måde var den dejlig lun og fik den let sprøde top igen.

    Det kan være en god idé at bage den i en tærteform med løs bund. Så er den nem at få op af formen og kan f.eks. serveres på et fint fad. Jeg brugte en rektangulær form med løs bund, lige som denne her.

    ikon piskeris Chestnut

    Rabarbertærte med marcipan og kokos

    8 personer
    Forb. tid 1 t
    Samlet tid 1 t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 2 æg
    • 100 g sukker
    • 100 g smeltet smør
    • 100 g hvedemel
    • 50 g kokosmel
    • 1 tsk bagepulver
    • 1 spsk vaniljeessens eller kornene fra ½ vaniljestang
    • 100 g marcipan i små stykker
    • 300 g rabarber i små stykker
    • 2 spsk rørsukker

    Sådan gør du
     

    • Pisk æg og sukker til en luftig masse.
    • Tilsæt det smeltede smør lidt ad gangen imens du pisker.
    • Tilsæt vaniljessens, kokosmel og bagepulver og pisk det hele sammen.
    • Bland hvedemelet i dejen og dernæst vendes marcipanstykkerne i dejen.
    • Bland 100 g rabarber i dejen.
    • Fordel dejen i en smurt tærteform (diameter på 20 cm eller en aflang på 10 x 30 cm).
    • Fordel resten af rabarberne oven på dejen og tryk dem let ned i dejen.
    • Drys med rørsukker ovenpå tærten.
    • Bag i ovnen ved 170 grader i cirka 35 minutter.
    • Server gerne lun og med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Jeg fandt opskriften hos Femina.dk

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 305 kcal | Kulhydrater: 37 g | Protein: 5 g | Fedt: 16 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.9 fra 7 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Rabarbertærte med kokos og marcipanRabarbertærte med kokos og marcipanRabarbertærte med kokos og marcipanRabarbertærte med kokos og marcipanRabarbertærte med kokos og marcipanRabarbertærte med kokos og marcipanRabarbertærte med kokos og marcipan

     

    //Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb.//
    Skrevet af: Louise DamMarcipan, RabarberKategori: Søde sager, Søde Tærter

     

    Følg mig på Instagram

    Følg mig på Instagram
    « Pirogger med oksekød og skinke/spinat fyld
    Jordbær/rabarber syltetøj »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Linda

      april 04, 2021 at 4:15 pm

      Kan tærten bages i en tærteform med løs bund?

      Svar
      • Louise Dam

        august 04, 2021 at 12:16 am

        Ja, det kan den sagtens.

        Svar
    2. Annelise Vadstrup

      august 30, 2020 at 7:04 pm

      Et lille tip denne dejlige kage lavede jeg igår men det var ikke til at opdrive rabarber, så jeg brugte 250 g blåbær det gik fint og kagen blev rigtig dejlig

      Svar
      • Louise Dam

        september 19, 2020 at 9:51 am

        Dejligt man også kan lave den med blåbær :-)

        Svar
    3. Hanne

      juli 20, 2020 at 10:21 am

      Hej Louise
      Kan man bruge opskriften til muffins?

      Svar
      • Louise Dam

        august 03, 2020 at 10:48 am

        Hej Hanne
        Jeg har ikke selv prøvet, men det tror jeg sagtens man kan. Så skal du blot justere bagetiden.
        Hilsen Louise

        Svar
    4. Michelle

      maj 14, 2020 at 11:13 am

      Hej Louise

      Hvordan bliver den hvis man bager den dagen i forvejen og sætter den i køleskabet og serverer den med creme fraiche til næste dag? Tænker om den bliver tør? Eller vil den stadigvæk være svampet og lækker. Kan nemlig selv bedst li kage der er lavet dagen i forvejen og stået på køl, det bare ikke alle kager man kan det med..

      Svar
      • Louise Dam

        maj 19, 2020 at 4:06 pm

        Du kan sagtens bage den dagen før. Du kan evt. lige lune den lidt i ovnen inden den skal serveres.

        Svar
    5. Connie

      april 01, 2020 at 10:41 am

      Super lækker kage. Har bagt den adskillige gange - også med frosne rabarber. Så skal den blot have 15 min ekstra.

      Svar
      • Louise Dam

        april 06, 2020 at 9:15 pm

        Hej Connie
        Det lyder rigtig godt! Mange tak for tippet :-)

        Svar
        • Irene olesen

          juni 08, 2021 at 6:38 pm

          5 stars
          En mega lækker kage. Kan man fryse den og derefter tø op og lune lidt.

          Svar
          • Louise Dam

            juni 14, 2021 at 12:55 pm

            Hej Irene
            Hvor dejligt du kunne bruge opskriften! Jeg er sikker på den sagtens kan fryses og stadig være lækker :-)

            Svar
    6. Betty Lorentzen

      august 20, 2019 at 3:40 pm

      Hej. Kan man bruge rabarber der har været i fryseren.

      Svar
      • Louise Dam

        august 24, 2019 at 3:28 pm

        Ja, det kan du sagtens.

        Svar
    7. Mona

      juni 18, 2018 at 9:52 am

      Kan man bage kagen om søndagen og servere den om tirsdagen uden at kagen bliver tør og kedelig?

      Svar
      • Louise Dam

        juni 21, 2018 at 6:07 pm

        Ja, med denne her tror jeg godt du kan gøre det.

        Svar
    8. Bjørg

      juni 02, 2018 at 2:49 pm

      Ved du om tærten er egnet til frysning?

      Svar
      • Louise Dam

        juni 16, 2018 at 4:30 pm

        Jeg har ikke prøvet at fryse kagen, men umiddelbart tror jeg godt man kan.

        Svar
    9. Stine Kloppenborg

      maj 24, 2018 at 5:01 pm

      Hej.
      Jeg tænker ta bage den i en bradepande, havd tænker du måle forholdene er der?
      Tak for en god blog.
      Vh Stine

      Svar
      • Louise Dam

        april 15, 2019 at 3:03 pm

        Beklager din kommentar var smuttet for mig. Jeg vil tro man skal gange opskriften med 3.

        Svar
    10. Poul Hviid

      juli 24, 2017 at 12:48 pm

      Fin opskrift - men print-funktionen fungerer ikke. Der udskrives kun en linie med dit navn og linket til opskriften.

      Svar
      • Louise Dam

        juli 30, 2017 at 6:08 pm

        Hmm, det virker fint nok på min pc.

        Svar
    11. Betina olesen

      juni 06, 2016 at 11:13 pm

      Hej Louise.
      Kan man erstatte kokos med noget andet?

      Svar
      • Louise Dam

        juni 11, 2016 at 6:57 pm

        Hej Betina
        Muligvis blot med hvedemel, men jeg har ikke prøvet.

        Svar
    12. Susanne, Horsens

      maj 09, 2015 at 9:48 pm

      Hej Louise.
      Dejlig rabarberkage med god balance mellem sødme og syre. Bagte den 10 min. mere end din anvisning, men stadig for blød. (læs: ubagt)
      Hvad er din erfaring??
      Kh. Susanne

      Svar
      • Louise Dam

        maj 13, 2015 at 11:07 pm

        Hej Susanne
        Der kan godt være en del forskel på ovne og dermed bagetiden. Der kan også være forskel på hvor mange grader ens ovn rent faktisk kommer op på - også selvom man vælger 170 grader :-) Jeg håber du fik givet den nok til at den blev færdig?
        Hilsen Louise

        Svar
    13. Mille

      maj 07, 2015 at 9:44 pm

      Hej Louise. Hvor store skal de stykker marcipan være?

      Svar
      • Louise Dam

        maj 08, 2015 at 6:40 pm

        Ca. 1-2 cm - du burde kunne se det nogenlunde på billederne.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her