• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Drikke

    Rabarbersaft

    Udgivet: maj 21, 2022 · Opdateret: maj 21, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Rabarbersaft

    Rabarbersaft er super nemt at lave! Til min opskrift på nem rabarbersaft skal du nemlig kun bruge 3 ingredienser, nemlig rabarber, sukker eller rørsukker og vand. Så kan du lave den bedste hjemmelavet rabarbersaft på cirka en halv time.

    Når du er færdig står du tilbage med en koncentreret rabarbersaft, som skal blandes op for at kunne drikkes. Det er den smukkeste pink saft, som er meget læskende i de varme sommermåneder.

    Du kan drikke den som saftvand opblandet med vand eller danskvand. Eller du kan lave fine pink drinks med din rabarbersaft i weekenden. Prøv også at blande den koncentreret rabarbersaft op med lidt hyldeblomstsaft - det smager også helt forrygende!

    Herunder får du en super nem opskrift på hjemmelavet rabarbersaft. Jeg er sikker på, at du ikke vil fortryde at gå i gang med det!

    ikon piskeris Chestnut

    Rabarbersaft

    1 liter koncentreret saft
    Holdbarhed: 1 måned
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 10 min
    Samlet tid 30 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Gryde
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 500 g rabarber
    • 2 dl rørsukker eller alm. sukker
    • 1 liter vand

    Den færdige saft opblandes med

    • 2 liter vand (afhænger af hvor stærk du ønsker den)

    Sådan gør du
     

    • Rens rabarberne og skær dem i mindre stykker.
    • Fordel rabarber, vand og sukker i en gryde og sæt den til at koge. Lad det koge i cirka 10 minutter.
    • Hæld det hele igennem i si ned i en stor skål. Hvis du ikke kan få alt væsken ud af rabarberne uden der kommer frugtkød med, kan du lade det rende igennem et klæde (rent viskestykke eller lignende). Så kan du presse den sidste saft ud af rabarberne.
    • Skold flaskerne med kogende vand og hæld saften på flasker. Opbevar i køleskabet.
    • Ved servering blander du saften op med vand eller danskvand i forholdet cirka 1 til 2 eller 3 - eller sådan som du kan lide den :-)

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 liter opblandet saft (1:3) | Kalorier: 220 kcal | Kulhydrater: 56 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 3 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Oftest stillede spørgsmål til opskrift på rabarbersaft

    Hvad kan jeg bruge resten af rabarberne til?

    Resterne af de rabarber som filtreres fra bruges til f.eks. kompot, du kan blende det til marmelade og det kan også bruges i yoghurt eller serveret som topping på morgengrøden.

    Skal der ikke nonoxal i rabarbersaft?

    Rabarber indeholder syren oxalsyre, som binder og forhindrer kalk i at løbe ud i blodbanen og over til knoglerne. Derfor bruger nogen produktet nonoxal, som består af opløseligt calcium. Jeg bruger ikke nonoxal når jeg laver rabarbersaft, eller andre retter med rabarber. Hvis du ellers spiser (eller drikker) rabarber i helt almindelige mængder, og spiser helt normalt ellers - så skulle der ikke være nogen som helst grund til at bruge det.

    Skal flaskerne ikke skylles med atamon?

    Det plejer jeg ikke selv at gøre. Det er rigeligt blot at skolde dem med kogende vand. Hvis du laver store portioner vil jeg anbefale at fryse noget af saften ned for at forlænge holdbarheden, og tø det op når du er klar til en ny portion.

    Kan jeg tilsætte noget for andre smagsnuancer?

    Ja, du kan f.eks. tilsætte 1 vaniljestang til saften. Tilsæt både vaniljekorn og stang til sukker, rabarber og vand når det koges op. Mynte er også super lækkert sammen med rabarber. Og du kan også tilsætte ingefær og/eller citron til din rabarbersaft.

    Hvilken holdbarhed har rabarbersaft?

    Den kan holde sig omkring 1 måned i køleskabet. Hvis du har brug for længere holdbarhed kan du sagtens fryse det ned.

    Kan jeg bruge rabarbersaft til drinks?

    Ja, du kan lave masser af lækre og smukke sommerdrinks med din saft. Du kan f.eks. lave rabarbermojitos.

    Rabarber til saft
    Rabarbersaft
    Følg mig på Instagram

    « Rabarberkompot
    Rabarber mojito »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. peter

      juli 16, 2014 at 10:27 pm

      Det ser super lækkert ud.

      Hvis man nu gerne også ville have lidt alkohol i - hvad ville i så anbefale at putte i?

      Svar
      • Louise Dam

        juli 16, 2014 at 10:31 pm

        Jeg ville nok blande med vodka eller lys rom.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hårdkogte æg
    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her