Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde Tærter

Små jordbær/ rabarbertærter med marengslåg

Udgivet: 5. jun 2015 · Opdateret: 30. apr 2021

 
bdcb b

Haver og butikker flyder over med rabarber, og det ville jo næsten være synd ikke at lave noget lækkert med dem :-) Jeg elsker desserter med rabarber og derfor har jeg selvfølgelig også kastet mig ud i en lækker dessert denne gang. Den minder rigtig meget om min dessert med rabarber og marengs. Det er faktisk det samme fyld og marengstopping. Her er der så bare en lækker sprød tærtebund under istedet for en ramekin. De små tærter er fyldt med en lækker blanding af jordbær og rabarber og ovenpå er der en sød marengs. Du finder alle mine opskrifter med rabarber lige her.

piskeris Grullo

Små jordbær/ rabarbertærter med marengslåg

ingen anmeldelser endnu
Justér antalJustér antal: 6 stk.
Forb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Tærtebunde

  • 200 g (reklamelink)hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 100 g smør
  • 1 æg

Fyld

  • 75 g sukker
  • 225 g jordbær
  • 375 g rabarber
  • 1 (reklamelink)vaniljestang

Marengs

  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker
  • ¼ tsk (reklamelink)hvidvinseddike

Sådan gør du
 

Tærtebunde

  • Bland hvedemel med flormelis.
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Saml dejen med ægget.
  • Fordel tærtedejen i små smurte forme.
  • Bag i cirka 10 minutter ved 180 grader. Gå igang med fyldet imens bundene er i ovnen.
  • Lad tærtebundene køle af inden du kommer fyld på.

Fyld og marengs

  • I en gryde blandes rabarber, jordbær, sukker og kornene fra vaniljestangen samt den tomme vaniljestang.
  • Lad det småkoge i 15-20 minutter eller til jordbær og rabarber er blevet bløde.
  • Imens fyldet koger laver du marengsen.
  • Pisk æggehviderne til de er hvide og stive.
  • Tilsæt så sukkkeret lidt af gangen imens du pisker. Det er helt sikkert nemmest på en køkkenmaskine. Fortsæt til alt sukkeret er hældt i og massen er blev stiv og skinnende.
  • Tilsæt hvidvinseddiken og pisk et kort øjeblik til.
  • Smag rabarberfyldet til for at se om der mangler sukker. Fordel fyldet ovenpå tærtebundene.
  • Ovenpå fyldet fordeler du så marengsen.
  • Med en lille gasbrænder brænder du lige toppen af marengsen. Du kan også sætte tærterne ind i ovnen ved høj varme i kort tid så marengsen lige nøjagtigt bliver let brændt.

Noter

Der er taget udgangspunkt i en opskrift hos completelydelicios.com.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 429 kcal | Kulhydrater: 69 g | Protein: 6 g | Fedt: 15 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Jordbær-rabarbertærter med marengs (1)Jordbær-rabarbertærter med marengs (2)Jordbær-rabarbertærter med marengs (3)Jordbær-rabarbertærter med marengs (4)Jordbær-rabarbertærter med marengs (6)Jordbær-rabarbertærter med marengs (7)Jordbær-rabarbertærter med marengs (8)Jordbær-rabarbertærter med marengs (11)

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Comments

No Comments

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required