
Det er meget nemt at lave denne dessert og det tager kun omkring ½ time at lave desserten. Den er derfor perfekt, hvis du skal lave en hurtig dessert til uventede gæster. Har du lyst til at lave andre lækkerier med rabarber så finder du alle mine opskrifter med rabarber her.
Dessert med rabarber og marengs
4 stk
Forberedelsestid: 30 min
Ingredienser
Fyld
250 g rabarber, renset og skåret i stykker på 1 cm
200 g jordbær, pillet og skyllet - eller frosne
50 g sukker
1 vaniljestang
Marengs
2 æggehvider
100 g sukker
¼ tsk hvidvinseddike
1. I en gryde blandes rabarber, jordbær, sukker og kornene fra vaniljestangen samt den tomme vaniljestang.
2. Lad det småkoge i 15-20 minutter eller til jordbær og rabarber er blevet bløde.
3. Imens fyldet koger laver du marengsen.
4. Pisk æggehviderne til de er hvide og stive.
5. Tilsæt så sukkkeret lidt af gangen imens du pisker. Det er helt sikkert nemmest på en køkkenmaskine. Fortsæt til alt sukkeret er hældt i og massen er blev stiv og skinnende.
6. Tilsæt hvidvinseddiken og pisk et kort øjeblik til.
7. Smag rabarberfyldet til for at se om der mangler sukker. Fordel fyldet i 4 ramekiner.
8. Ovenpå fyldet fordeler du marengsen.
9. Sæt ramekinerne i ovnen i 10 minutter ved 180 grader. Du kan eventuelt også bare brænde marengsen med en gasbrænder.










Skrevet af: Louise DamJordbær, RabarberKategori: Dessert, Desserter, kager og andre søde sager, Is og andre desserter
Men vad läckert!
Tak! :-)