• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Dessert med rabarber og marengs

    Udgivet: maj 16, 2015 · Opdateret: apr 30, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    aeefcd b

    Rabarber er i sæson fra april til oktober og de smukke røde stængler smager fantastisk i desserter og kager. Her har jeg lavet en rabarberdessert med marengs. Den består af en jorbær/rabarberkompot som fyldes i ramekiner. Ovenpå kompotten kommes marengs. Så skal desserten i ovnen så marengsen lige kan blive sprød på ydersiden men stadig blød og luftig indeni.

    Det er meget nemt at lave denne dessert og det tager kun omkring ½ time at lave desserten. Den er derfor perfekt, hvis du skal lave en hurtig dessert til uventede gæster. Har du lyst til at lave andre lækkerier med rabarber så finder du alle mine opskrifter med rabarber her.

    aeefcd b

    Dessert med rabarber og marengs

    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    4 stk.
    Forb. tid 30 min
    Samlet tid 30 min
    Udskriv

    Ingredienser

    Fyld

    • 250 g rabarber renset og skåret i stykker på 1 cm
    • 200 g jordbær pillet og skyllet - eller frosne
    • 50 g sukker
    • 1 vaniljestang

    Marengs

    • 2 æggehvider
    • 100 g sukker
    • ¼ tsk hvidvinseddike
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • I en gryde blandes rabarber, jordbær, sukker og kornene fra vaniljestangen samt den tomme vaniljestang.
    • Lad det småkoge i 15-20 minutter eller til jordbær og rabarber er blevet bløde.
    • Imens fyldet koger laver du marengsen.
    • Pisk æggehviderne til de er hvide og stive.
    • Tilsæt så sukkkeret lidt af gangen imens du pisker. Det er helt sikkert nemmest på en køkkenmaskine. Fortsæt til alt sukkeret er hældt i og massen er blev stiv og skinnende.
    • Tilsæt hvidvinseddiken og pisk et kort øjeblik til.
    • Smag rabarberfyldet til for at se om der mangler sukker. Fordel fyldet i 4 ramekiner.
    • Ovenpå fyldet fordeler du marengsen.
    • Sæt ramekinerne i ovnen i 10 minutter ved 180 grader. Du kan eventuelt også bare brænde marengsen med en gasbrænder.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 Stk. | Kalorier: 185 kcal | Kulhydrater: 45 g | Protein: 3 g | Fedt: 1 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Rabarber
    Rabarberdessert med marengs
    Rabarberdessert med marengs
    Rabarberdessert med marengs
    Rabarberdessert med marengs
    Rabarberdessert med marengs
    Rabarberdessert med marengs
    Rabarberdessert med marengs
    Rabarberdessert med marengs
    Rabarberdessert med marengs

     

    Skrevet af: Louise DamJordbær, RabarberKategori: Dessert, Is og desserter, Nytår, Nytårsdessert, Søde sager

    Følg mig på Instagram
    « Jordbær med chokolade
    Popcorn »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. pilla

      maj 18, 2015 at 7:18 am

      Men vad läckert!

      Svar
      • Louise Dam

        maj 18, 2015 at 2:49 pm

        Tak! :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Hjemmelavet jordbærguf

    Hjemmelavet guf

    Vandmelonsalat

    Vandmelonsalat med feta

    Gulerodskage med floedeosteglasur

    Gulerodskage med ostecreme

    Groen kartoffelsalat med avocadodressing

    Kartoffelsalat med avocadodressing

    Lemonade

    Lemonade

    Spidskaalssalat

    Spidskålssalat

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.
    • Hjemmelavet guf
    • Vandmelonsalat med feta
    • Gulerodskage med ostecreme
    • Kartoffelsalat med avocadodressing
    • Lemonade
    • Spidskålssalat
    Mig

    Jeg hedder Louise! Jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    • Helstegt oksemørbrad
    • Bananpandekager
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler
    • Panang karry med kylling (Panang Gai)
    • Vietnamesiske forårsruller / rispapirruller

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her