
Brombær er så skønne, og i perioden august til oktober er de i sæson og kan plukkes vildt mange steder i Danmark. Brombær er rige på E-vitamin, C-vitamin, K-vitamin og har desuden et højt indhold af kostfibre. Hvis man ikke når at spise alle de friske bær man har plukket, kan de snildt fryses ned så de kan nydes hele året. Denne opskrift kan laves med både friske og frosne brombær, og sikkert også med andre bær, hvis du ingen brombær har. Det tager max. 5 minutter at gøre de små tærter klar og så skal de bare i ovnen i 20 minutter. Nemmere bliver det næsten ikke.
📖 Opskrift
Brombærcrumble
Ingredienser
- Cirka 50 g brombær må gerne være frosne
- 5 spsk hvedemel
- 3 spsk sukker
- 1 spsk vaniljesukker
- 3 spsk smør
Sådan gør du
- Fordel brombærrene i to ramekiner - du kan sagtens tage brombærrene direkte fra fryseren.
- Bland resten af ingredienserne sammen med fingrene til en smuldredej/crumble.
- Fordel dejen ovenpå bærrene.
- Sæt de to ramekiner i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter.
- Spis de små tærter som de er, eller server dem med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.
Dine egne noter
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise DamBrombærKategori: Is og desserter, Søde sager, Søde Tærter
Celina
Hej, hvor høje er dine ramekiner? 4,5 cm?
Louise Dam
Hej Celina
De er 4 cm høje og 9 cm i bredden.
Nadia Kaplan
Ej bliver helt lækker sulten. ´Det ser så lækkert ud :)
Louise Dam
Dejligt at høre :-)