Her kan du finde min bedste opskrift på en god hindbærsovs til risalamande. Jeg kan godt lide at spise den til risalamande i stedet for den klassiske kirsebærsauce. Server rislamande med hindbærsauce som et alternativ til den lækre kirsebærsauce.
Risalamande med hindbærsauce
Når det er juleaften, er vi rigtig mange, der spiser risalamande til dessert. Det mest udbredte er, at man laver en skøn kirsebærsovs til, som bliver hældt ud over risalamanden. Den sovs kan nydes både kold og varm.
Hvis du gerne vil prøve en anden sauce til din risalamande, kan du lave din risalamande med hindbærsauce til i stedet for. Den har en dejlig sødme og syrlighed, der går perfekt sammen med den cremede risalamande.
Hindbærsovs til dessert
Det er ikke kun til risalamande, at denne her hindbærsovs er god til. Du kan også bruge din hindbærsovs til dessert. Det er eksempelvis virkelig lækkert at hælde sin hindbærsovs ud over en god kugle vaniljeis, oven på et stykke brownie eller noget helt tredje.
Du kan enten vælge at servere den helt kold eller lune den lidt op. Det kommer lidt an på, hvad den skal serveres til.
Hindbærsovs til risalamande
Ingredienser
- 200 g hindbær
- ½ dl sukker
- ½ (reklamelink)vaniljestang
- 1 dl vand
- 1 tsk (reklamelink)kartoffelmel
Sådan gør du
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med sukkeret.
- Kom hindbær, sukker, vaniljekorn og vand i en gryde og kog op. Lad det småsimre indtil hindbærrene er tøet op hvis du bruger frosne hindbær.
- Lav en jævning ved at blande 1 tsk kartoffelmel med en lille smule vand.
- Tag gryden af varmen og hæld din jævning i sovsen under omrøring. Kartoffelmel må ikke komme op og koge!
- Servér hindbærsaucen til din risalamande.
Tip til opskriften!
- Det er sådan en sovs, som du både kan servere kold eller lun. Det er virkelig lækkert at servere sovsen helt kold, men den giver også en god smag varm.
- Denne hindbærsauce er med hele hindbær i. Den bliver hverken siet eller blendet. Sådan synes jeg den er lækker lige i denne her sammenhæng. Til andre desserter vil man måske hellere have en glat hindbærcoulis i stedet for.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Du kan gemme din sauce på køl, indtil at du skal bruge den. Hvis du spiser den kold, kan du bare servere den med det samme. Ellers skal du lige lune den op i en lille kasserolle. Men husk den må IKKE komme op og koge efter den er jævnet med kartoffelmel.
Ja, du kan sagtens varme sovsen op. Det er bedst at gøre det ved lav varme, så den bare bliver lunet. Den må nemlig IKKE komme op og koge efter den er jævnet med kartoffelmel.
Comments
No Comments