Her kan du finde min opskrift på en dejlig nem jordbærsovs til risalamande. Mange serverer kirsebærsovs til risalamande til jul, men denne her hjemmelavet jordbærsauce er også et godt bud på sauce til risalamande.
Hjemmelavet jordbærsauce eller jordbærcoulis
Det er mest normalt, at vi til vores risalamande juleaften serverer den klassiske kirsebærsovs. Der er mange, der ikke kan undvære deres kirsebærsovs, men måske sidder du og gerne vil prøve noget andet sauce til din risalamande.
Så kan du med fordel lave denne her skønne hjemmelavet jordbærsauce, som smager virkelig skønt oven på en god portion risalamande.
Jordbærsauce til dessert
Jeg blender ikke saucen, men det kan du sagens gøre. Så er bliver det faktisk til det man populært kalder for en jordbærcoulis.
Selvom jeg serverede denne her jordbærsovs til risalamande, kan du også sagtens servere denne her hjemmelavet jordbærsauce til dessert. Den er virkelig lækker at servere også til is, kage eller noget helt tredje.
Jordbærsovs til risalamande
Ingredienser
- 200 g jordbær, frosne
- ½ dl sukker
- ½ (reklamelink)vaniljestang
- ½ dl vand
- 1 tsk (reklamelink)kartoffelmel
Sådan gør du
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med sukkeret.
- Kom jordbær, sukker, vaniljekorn og vand i en gryde og kog op. Lad det småsimre indtil jordbærrene er tøet op og er kogt ud. Hvis du vil kan du vælge at blende saucen helt fint med en stavblender inden du går videre.
- Lav en jævning ved at blande 1 tsk kartoffelmel med en lille smule vand. Alternativt kan du jævne med majsstivelse.
- Tag gryden af varmen og hæld din jævning i sovsen under omrøring. Kartoffelmel må ikke komme op og koge!
- Servér jordbærsovsen til din risalamande.
Vil du prøve andre alternative saucer til din risalamande? Så kan du f.eks. prøve appelsinsauce, hindbærsauce eller karamelsauce.
Tip til opskriften!
- Du kan gøre dig selv den tjeneste at lave denne her sauce et par dage i forvejen. Så skal du bare sætte den på bordet - enten kold eller lun.
- Husk hvis du jævner med kartoffelmel må saucen ikke komme op og koge efter den er jævnet.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Du kan helt selv bestemme, om den skal serveres kold eller lun. Jeg har bare serveret den kold, men du kan også sagtens lune den lidt i en gryde.
Ja, du kan sagtens lave denne her jordbærsauce klar dagen før. Rent faktisk kan du også gøre det i de andre dage op til, at du skal bruge den.
Du kan obevare din jorbærsauce på køl, indtil at du skal bruge den.
Comments
No Comments