Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Juleaften

Jordbærsovs til risalamande

Udgivet: 28. nov 2023 · Opdateret: 28. nov 2023

Her kan du finde min opskrift på en dejlig nem jordbærsovs til risalamande. Mange serverer kirsebærsovs til risalamande til jul, men denne her hjemmelavet jordbærsauce er også et godt bud på sauce til risalamande.

Risalamande med jordbærsauce ()

Hjemmelavet jordbærsauce eller jordbærcoulis

Det er mest normalt, at vi til vores risalamande juleaften serverer den klassiske kirsebærsovs. Der er mange, der ikke kan undvære deres kirsebærsovs, men måske sidder du og gerne vil prøve noget andet sauce til din risalamande.

Så kan du med fordel lave denne her skønne hjemmelavet jordbærsauce, som smager virkelig skønt oven på en god portion risalamande.

Jordbærsauce til dessert

Jeg blender ikke saucen, men det kan du sagens gøre. Så er bliver det faktisk til det man populært kalder for en jordbærcoulis.

Selvom jeg serverede denne her jordbærsovs til risalamande, kan du også sagtens servere denne her hjemmelavet jordbærsauce til dessert. Den er virkelig lækker at servere også til is, kage eller noget helt tredje.

piskeris Grullo

Jordbærsovs til risalamande

4.34 fra 3 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Holdbarhed: 2-3 dage
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 200 g jordbær, frosne
  • ½ dl sukker
  • ½ (reklamelink)vaniljestang
  • ½ dl vand
  • 1 tsk (reklamelink)kartoffelmel

Sådan gør du
 

  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med sukkeret.
  • Kom jordbær, sukker, vaniljekorn og vand i en gryde og kog op. Lad det småsimre indtil jordbærrene er tøet op og er kogt ud. Hvis du vil kan du vælge at blende saucen helt fint med en stavblender inden du går videre.
  • Lav en jævning ved at blande 1 tsk kartoffelmel med en lille smule vand. Alternativt kan du jævne med majsstivelse.
  • Tag gryden af varmen og hæld din jævning i sovsen under omrøring. Kartoffelmel må ikke komme op og koge!
  • Servér jordbærsovsen til din risalamande.
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Vil du prøve andre alternative saucer til din risalamande? Så kan du f.eks. prøve appelsinsauce, hindbærsauce eller karamelsauce.

Tip til opskriften!

  • Du kan gøre dig selv den tjeneste at lave denne her sauce et par dage i forvejen. Så skal du bare sætte den på bordet - enten kold eller lun.
  • Husk hvis du jævner med kartoffelmel må saucen ikke komme op og koge efter den er jævnet.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Skal den serveres kold eller varm?

Du kan helt selv bestemme, om den skal serveres kold eller lun. Jeg har bare serveret den kold, men du kan også sagtens lune den lidt i en gryde.

Kan jeg lave den dagen før?

Ja, du kan sagtens lave denne her jordbærsauce klar dagen før. Rent faktisk kan du også gøre det i de andre dage op til, at du skal bruge den.

Hvordan opbevarer man sin jordbærsauce?

Du kan obevare din jorbærsauce på køl, indtil at du skal bruge den.

Risalamande med jordbærsauce ()
Risalamande med jordbærsauce ()

Comments

No Comments

4.34 from 3 votes (3 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.