Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Juleaften

Appelsinsauce til risalamande

Udgivet: 30. maj 2023 · Opdateret: 30. maj 2023

Her kan du finde opskriften på en virkelig lækker appelsinsauce til risalamande. Denne her appelsinsovs er et alternativ til den klassiske kirsebærsauce. Du kan også bruge denne appelsinsauce til dessert, der ikke nødvendigvis er en risalamande.

Appelsinsauce til risalamande

Hjemmelavet appelsinsovs

Til jul er der rigtig mange, der serverer den klassiske risalamande med tilhørende kirsebærsauce. Det er dog ikke alle, der kan lide kirsebærsauce, eller det kan også være, at man bare er blevet lidt træt af den samme sauce til risalamande hvert år.

Hvis du gerne vil prøve noget nyt, kan du prøve denne her lækre appelsinsauce til ris a la mande. Det er en dejlig frisk og kold sauce, som du blot hælder over din risalamande kold. Det giver en dejlig frisk smag til den lidt tunge dessert.

Se også disse opskrifter:
Kirsebærsauce | Risalamande | Risalamande vafler

Appelsinsauce til dessert

Selvom jeg har lavet denne her appelsinsauce til risalamande, kan du også sagtens bruge din appelsinsauce til en anden dessert. Appelsinsauce er super lækkert ovenpå pandekager eksempelvis.

Den kan også bruges som en frugtsauce til is eller ovenpå en brownie. Det er bare, hvad du har lyst til at spise den til.

piskeris Grullo

Appelsinsauce til risalamande

5 fra 6 stemmer
Justér antalJustér antal: 6 personer
Holdbarhed: 3-4 dage
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 5 dl friskpresset appelsinsaft, 5 dl saft svarer til cirka 6 appelsiner
  • 1 (reklamelink)vaniljestang
  • 50 g sukker
  • 1 tsk (reklamelink)kartoffelmel
  • ½ appelsin, i tynde både

Sådan gør du
 

  • Pres saften fra appelsinerne.
  • Halvér vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv. Bland med sukker.
  • Kom appelsinsaft, vaniljekorn, den tomme vaniljestang og sukker i en gryde og kog op. Lad det koge i cirka 15 minutter (uden låg) så det koger lidt ind.
  • Rør en jævning af 1 tsk kartoffelmel og lidt vand.
  • Tag gryden af varmen og hæld din jævning i sovsen under omrøring. Kartoffelmel må ikke komme op og koge!
  • Kom dine tynde appelsinbåde i saucen og servér sammen med risalamande eller en anden dessert.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 77 kcal | Kulhydrater: 19 g | Protein: 1 g | Fedt: 0.3 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften!

  • Jeg bruger gerne en god vaniljestang, hvor jeg bruger de lækre vaniljekorn derfra. Hvis du ikke har vaniljestænger, så kan du også bruge en god vaniljesukker i stedet for.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan jeg lave den dagen før?

Ja, du kan sagtens lave din sauce klar dagen før. Så skal du bare opbevare den på køl, indtil at den skal serveres juleaften.

Kan jeg spise den varm?

Ja, du kan godt lune din appelsinsauce til dessert lidt op. Dog er det sådan, at jeg laver denne her sauce med kartoffelmel, som bliver jævnet. Det betyder, at du ikke må koge din sauce efterfølgende, da den så skiller. Du kan dog godt lune den stille og roligt op.

Appelsinsauce til ris a la mande
Appelsinsovs
Appelsinsovs til risalamande

Comments

No Comments

5 from 6 votes (6 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.