• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×
    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Jul » Juleaften

    Appelsinsauce til risalamande

    Udgivet: maj 30, 2023 · Opdateret: maj 30, 2023 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du finde opskriften på en virkelig lækker appelsinsauce til risalamande. Denne her appelsinsovs er et alternativ til den klassiske kirsebærsauce. Du kan også bruge denne appelsinsauce til dessert, der ikke nødvendigvis er en risalamande.

    Appelsinsauce til risalamande

    Hjemmelavet appelsinsovs

    Til jul er der rigtig mange, der serverer den klassiske risalamande med tilhørende kirsebærsauce. Det er dog ikke alle, der kan lide kirsebærsauce, eller det kan også være, at man bare er blevet lidt træt af den samme sauce til risalamande hvert år.

    Hvis du gerne vil prøve noget nyt, kan du prøve denne her lækre appelsinsauce til ris a la mande. Det er en dejlig frisk og kold sauce, som du blot hælder over din risalamande kold. Det giver en dejlig frisk smag til den lidt tunge dessert.

    Se også disse opskrifter:
    Kirsebærsauce | Risalamande | Risalamande vafler

    Bag for Børnetelefonen - Børns vilkår

    Appelsinsauce til dessert

    Selvom jeg har lavet denne her appelsinsauce til risalamande, kan du også sagtens bruge din appelsinsauce til en anden dessert. Appelsinsauce er super lækkert ovenpå pandekager eksempelvis.

    Den kan også bruges som en frugtsauce til is eller ovenpå en brownie. Det er bare, hvad du har lyst til at spise den til.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Appelsinsauce til risalamande

    Opskrift af Louise Dam
    6 personer
    Holdbarhed: 3-4 dage
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 10 minutter min
    Tilb. tid 15 minutter min
    Samlet tid 25 minutter min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 5 dl friskpresset appelsinsaft, 5 dl saft svarer til cirka 6 appelsiner
    • 1 vaniljestang
    • 50 g sukker
    • 1 tsk kartoffelmel
    • ½ appelsin i tynde både

    Sådan gør du
     

    • Pres saften fra appelsinerne.
    • Halvér vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv. Bland med lidt sukker.
    • Kom appelsinsaft, vaniljekorn, den tomme vaniljestang og sukker i en gryde og kog op. Lad det koge i cirka 15 minutter (uden låg) så det koger lidt ind.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 77 kcal | Kulhydrater: 19 g | Protein: 1 g | Fedt: 0.3 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 2 stemmer
    Tilføj til indkøbsliste Gå til indkøbsliste Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter
    Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften!

    • Jeg bruger gerne en god vaniljestang, hvor jeg bruger de lækre vaniljekorn derfra. Hvis du ikke har vaniljestænger, så kan du også bruge en god vaniljesukker i stedet for.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan jeg lave den dagen før?

    Ja, du kan sagtens lave din sauce klar dagen før. Så skal du bare opbevare den på køl, indtil at den skal serveres juleaften.

    Kan jeg spise den varm?

    Ja, du kan godt lune din appelsinsauce til dessert lidt op. Dog er det sådan, at jeg laver denne her sauce med kartoffelmel, som bliver jævnet. Det betyder, at du ikke må koge din sauce efterfølgende, da den så skiller. Du kan dog godt lune den stille og roligt op.

    Appelsinsauce til ris a la mande
    Appelsinsovs
    Appelsinsovs til risalamande
    Følg mig på Instagram
    « Bagte rabarber med mascarponecreme
    Mørdej »

    Læserinteraktioner

    Comments

    No Comments

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetariske boller i karry ()
      Vegetariske boller i karry
    • Pestosnegle ()
      Pestosnegle
    • Nytår
      Nytårsmiddag
    • Dadler med peanutbutter og chokolade
      Dadler med peanutbutter og chokolade
    • Persillesovs
      Persillesovs
    • Halloween mumier af romgkugler
      Halloween mumier

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
    Bag for Børnetelefonen

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788