Her kan du finde opskriften på en virkelig lækker appelsinsauce til risalamande. Denne her appelsinsovs er et alternativ til den klassiske kirsebærsauce. Du kan også bruge denne appelsinsauce til dessert, der ikke nødvendigvis er en risalamande.
Hjemmelavet appelsinsovs
Til jul er der rigtig mange, der serverer den klassiske risalamande med tilhørende kirsebærsauce. Det er dog ikke alle, der kan lide kirsebærsauce, eller det kan også være, at man bare er blevet lidt træt af den samme sauce til risalamande hvert år.
Hvis du gerne vil prøve noget nyt, kan du prøve denne her lækre appelsinsauce til ris a la mande. Det er en dejlig frisk og kold sauce, som du blot hælder over din risalamande kold. Det giver en dejlig frisk smag til den lidt tunge dessert.
Se også disse opskrifter:
Kirsebærsauce | Risalamande | Risalamande vafler
Appelsinsauce til dessert
Selvom jeg har lavet denne her appelsinsauce til risalamande, kan du også sagtens bruge din appelsinsauce til en anden dessert. Appelsinsauce er super lækkert ovenpå pandekager eksempelvis.
Den kan også bruges som en frugtsauce til is eller ovenpå en brownie. Det er bare, hvad du har lyst til at spise den til.
Appelsinsauce til risalamande
Ingredienser
- 5 dl friskpresset appelsinsaft, 5 dl saft svarer til cirka 6 appelsiner
- 1 (reklamelink)vaniljestang
- 50 g sukker
- 1 tsk (reklamelink)kartoffelmel
- ½ appelsin, i tynde både
Sådan gør du
- Pres saften fra appelsinerne.
- Halvér vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv. Bland med sukker.
- Kom appelsinsaft, vaniljekorn, den tomme vaniljestang og sukker i en gryde og kog op. Lad det koge i cirka 15 minutter (uden låg) så det koger lidt ind.
- Rør en jævning af 1 tsk kartoffelmel og lidt vand.
- Tag gryden af varmen og hæld din jævning i sovsen under omrøring. Kartoffelmel må ikke komme op og koge!
- Kom dine tynde appelsinbåde i saucen og servér sammen med risalamande eller en anden dessert.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften!
- Jeg bruger gerne en god vaniljestang, hvor jeg bruger de lækre vaniljekorn derfra. Hvis du ikke har vaniljestænger, så kan du også bruge en god vaniljesukker i stedet for.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Ja, du kan sagtens lave din sauce klar dagen før. Så skal du bare opbevare den på køl, indtil at den skal serveres juleaften.
Ja, du kan godt lune din appelsinsauce til dessert lidt op. Dog er det sådan, at jeg laver denne her sauce med kartoffelmel, som bliver jævnet. Det betyder, at du ikke må koge din sauce efterfølgende, da den så skiller. Du kan dog godt lune den stille og roligt op.
Comments
No Comments