Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Boller

Risengrødsboller

Udgivet: 10. jan 2025 · Opdateret: 27. jan 2025

Risengrødsboller ()

Risengrødsboller er ganske enkelt boller med rester af risengrød i. Når jeg laver risengrød til jul har jeg ofte nogle rester tilbage. Før i tiden har jeg enten lavet klatkager eller risengrødsvafler af de rester. Men nu er der altså kommet en konkurrent. Nemlig risengrødsboller. De smager helt vildt godt og er virkelig luftige og lækre.

piskeris Grullo

Risengrødsboller

ingen anmeldelser endnu
Justér antalJustér antal: 24 stk
Holdbarhed: 2-3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Hævetid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t 15 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl vand
  • 600 g risengrød, kold
  • 800 g (reklamelink)hvedemel
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 1 æg

Til pensling

  • 1 æg, sammenpisket

Sådan gør du
 

  • Rør gæren ud i vandet i en røreskål.
  • Kom resten af ingredienserne i og ælt dejen på en røremaskine til den slipper siderne på skålen.
  • Lad dejen hæve overdækket i skålen i 1 time.
  • Kom lidt mel på køkkenbordet og kom dejen ud bordet.
  • Del dejen i 24 lige store stykker og form til boller.
  • Kom bollerne på bageplader med bagepapir og lad efterhæve tildækket i 30 minutter.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg og sæt i en forvarmet ovn ved 210 grader alm. ovn i 15-17 minutter. Jeg bager én plade af gangen.

Video

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 bolle | Kalorier: 157 kcal | Kulhydrater: 26 g | Protein: 4 g | Fedt: 1 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Nedfrysning af risengrødsboller

Bollerne kan du fryse ned, hvis du ikke kan nå at spise dem alle. Kom dem i en frysepose imens de stadig er en lille smule lune, tryk så meget luft ud af posen som muligt og luk posen. Jeg lader bollerne tø op ved stuetemperatur og luner dem så i min airfryer i 4-5 minutter ved 160 grader. Kom gerne en smule vand på bollen inden du luner den. Så er de som nybagte.

Brug resterne af risengrøden

Det smarte ved at bruge rester af risengrød i dit brød er at det bliver utrolig lækkert og svampet, og grøden holder også lidt på fugten så dine risengrødsboller ikke bliver tørre. Og derudover er det jo bare helt perfekt at få brugt sine rester, så de ikke ender i skraldespanden.

Udover at bager brød og boller med rester af risengrød, så kan du også bruge resterne i klatkager eller risengrødsvafler. Derudover kan du også bruge din risengrød til risalamande, risalamande cheesecake eller risalamande cheesecake i glas.

Sørg for at køle din risengrød hurtigt ned. En tommelfingerregel siger at den skal køles fra 65 grader til 10 grader på max 3 timer. En stor portion risengrød kan være lang tid om at køle ned, så det kan være godt at røre lidt i den mens den køler ned.

Læs eventuelt mere på Samvirke.dk.

Risengrødsboller  - boller med rester af risengrød
Boller med rester af risengrød

Comments

No Comments

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required