Risengrødsboller er ganske enkelt boller med rester af risengrød i. Når jeg laver risengrød til jul har jeg ofte nogle rester tilbage. Før i tiden har jeg enten lavet klatkager eller risengrødsvafler af de rester. Men nu er der altså kommet en konkurrent. Nemlig risengrødsboller. De smager helt vildt godt og er virkelig luftige og lækre.
Risengrødsboller
Ingredienser
Til pensling
- 1 æg, sammenpisket
Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet i en røreskål.
- Kom resten af ingredienserne i og ælt dejen på en røremaskine til den slipper siderne på skålen.
- Lad dejen hæve overdækket i skålen i 1 time.
- Kom lidt mel på køkkenbordet og kom dejen ud bordet.
- Del dejen i 24 lige store stykker og form til boller.
- Kom bollerne på bageplader med bagepapir og lad efterhæve tildækket i 30 minutter.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg og sæt i en forvarmet ovn ved 210 grader alm. ovn i 15-17 minutter. Jeg bager én plade af gangen.
Video
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Nedfrysning af risengrødsboller
Bollerne kan du fryse ned, hvis du ikke kan nå at spise dem alle. Kom dem i en frysepose imens de stadig er en lille smule lune, tryk så meget luft ud af posen som muligt og luk posen. Jeg lader bollerne tø op ved stuetemperatur og luner dem så i min airfryer i 4-5 minutter ved 160 grader. Kom gerne en smule vand på bollen inden du luner den. Så er de som nybagte.
Brug resterne af risengrøden
Det smarte ved at bruge rester af risengrød i dit brød er at det bliver utrolig lækkert og svampet, og grøden holder også lidt på fugten så dine risengrødsboller ikke bliver tørre. Og derudover er det jo bare helt perfekt at få brugt sine rester, så de ikke ender i skraldespanden.
Udover at bager brød og boller med rester af risengrød, så kan du også bruge resterne i klatkager eller risengrødsvafler. Derudover kan du også bruge din risengrød til risalamande, risalamande cheesecake eller risalamande cheesecake i glas.
Sørg for at køle din risengrød hurtigt ned. En tommelfingerregel siger at den skal køles fra 65 grader til 10 grader på max 3 timer. En stor portion risengrød kan være lang tid om at køle ned, så det kan være godt at røre lidt i den mens den køler ned.
Læs eventuelt mere på Samvirke.dk.
Comments
No Comments