Her finder du en nem og lækker opskrift på risalamande cheesecake i glas. Denne opskrift er helt uden husblas, så den er nem at gå til. Den har en sprød bund lavet på pebernødder, og så er der lækker kirsebærsauce på toppen. Få min risalamande cheesecake opskrift her.

Risalamande cheesecake opskrift
Når det er juleaften, spiser de fleste en, eller flere, portioner risalamande til dessert. Det smager super lækkert, men i denne her opskrift har jeg prøvet at lave en nyfortolkning af den klassiske dessert. Jeg tager udgangspunkt i de samme smage, men laver den i stedet som en cheesecake i glas uden husblas.
Se også disse opskrifter:
Cheesecake ala mande | Risalamande | Risalamande vafler
For at lave min opskrift skal du bruge en rest risengrød. Det er præcis ligesom, hvis du skulle lave en almindelig omgang risalamande. Smagen minder en del om den klassiske risalamande, men alligevel med et twist. Normalvis vender man kun flødeskum i risengrøden, men her vender jeg den også med flødeost. Det gør den en smule lettere i smag og konsistens.

Risalamande cheesecake i glas
Ingredienser
Bund
- 100 g pebernødder, eller andre julesmåkager
- 50 g smør, smeltet
Risalamande-Cheesecake
- 250 g risengrød, kold
- 50 g (reklamelink)mandler
- 100 g flødeost
- 1 (reklamelink)vaniljestang
- 25 g (reklamelink)flormelis
- 2 dl piskefløde
Topping
- 1 glas kirsebærsauce
Sådan gør du
- Du skal bruge kold risengrød til opskriften. Så start med at lave risengrød efter denne opskrift. Du skal bruge cirka en halv portion til at lave denne dessert til 4 personer.
Bund
- Knus pebernødderne eller dine julesmåkager. Jeg brugte en minihakker.
- Smelt smørret og bland samme med de knuste pebernødder.
- Fordel i bunden af glassene og tryk det lidt ned i bunden med en ske.
Risalamande-Cheesecake
- Hak mandlerne. De skal ikke være alt for grofthakket.
- Halvér vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem sammen med flormelis.
- Bland den kolde risengrød sammen med hakkede mandler, flødeost og flormelis med vanilje.
- Pisk fløden til en letpisket flødeskum.
- Vend forsigtigt fløden sammen med din risblanding.
Samling
- Fordel risalamande cheesecake fyldet ovenpå bunden i glassene. Stil på køl til de skal serveres.
- Inden servering hælder du kirsebærsauce over, hvor bærrene er siet fra. Pynt med et par enkelte kirsebær på toppen.
Video
Noter
Hvis du har mod på en version der er lidt mere udfordrende, så kan du også lave det som en flot risalamande kage med kirsebærgelé på toppen.
Tip til opskriften!
- Jeg bruger knuste pebernødder til bunden, men du kan faktisk bruge lige den småkage, som du vil. Måske har I rigtig mange småkager tilbage fra julebag, så kan du også bruge dem til bunden.
- Traditionen tro skal der være en hel mandel i risalamanden, og den som finder den får risalamandegaven. Den tradition kan sagtens overføres til denne opskrift. Du smutter bare en mandel og placerer den i ét af glassene. Den der får glasset med mandlen vinder mandelgaven.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Ja, det kan du godt. Det er virkelig smart, da de fleste har travlt selve juleaften med at færdiggøre alt det andet mad. Lav gerne de små portionsanrettede glas dagen før. Så er de klar til servering juleaften.
Det kan du i teorien godt. Jeg vil dog altid anbefale dig at bruge vaniljestang, da du får en bedre vaniljesmag fra den. Du kan erstatte 1 vaniljestang med 2 tsk. vaniljesukker.
Comments
No Comments