Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Julefrokost

Risalamande cheesecake i glas

Udgivet: 19. dec 2023 · Opdateret: 19. dec 2023

Her finder du en nem og lækker opskrift på risalamande cheesecake i glas. Denne opskrift er helt uden husblas, så den er nem at gå til. Den har en sprød bund lavet på pebernødder, og så er der lækker kirsebærsauce på toppen. Få min risalamande cheesecake opskrift her.

Risalamande cheesecake i glas ()

Risalamande cheesecake opskrift

Når det er juleaften, spiser de fleste en, eller flere, portioner risalamande til dessert. Det smager super lækkert, men i denne her opskrift har jeg prøvet at lave en nyfortolkning af den klassiske dessert. Jeg tager udgangspunkt i de samme smage, men laver den i stedet som en cheesecake i glas uden husblas.

Se også disse opskrifter:
Cheesecake ala mande | Risalamande | Risalamande vafler

For at lave min opskrift skal du bruge en rest risengrød. Det er præcis ligesom, hvis du skulle lave en almindelig omgang risalamande. Smagen minder en del om den klassiske risalamande, men alligevel med et twist. Normalvis vender man kun flødeskum i risengrøden, men her vender jeg den også med flødeost. Det gør den en smule lettere i smag og konsistens.

piskeris Grullo

Risalamande cheesecake i glas

5 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 4 personer
Holdbarhed: 2 dage
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Bund

  • 100 g pebernødder, eller andre julesmåkager
  • 50 g smør, smeltet

Risalamande-Cheesecake

  • 250 g risengrød, kold
  • 50 g (reklamelink)mandler
  • 100 g flødeost
  • 1 (reklamelink)vaniljestang
  • 25 g flormelis
  • 2 dl piskefløde

Topping

  • 1 glas kirsebærsauce

Sådan gør du
 

  • Du skal bruge kold risengrød til opskriften. Så start med at lave risengrød efter denne opskrift. Du skal bruge cirka en halv portion til at lave denne dessert til 4 personer.

Bund

  • Knus pebernødderne eller dine julesmåkager. Jeg brugte en minihakker.
  • Smelt smørret og bland samme med de knuste pebernødder.
  • Fordel i bunden af glassene og tryk det lidt ned i bunden med en ske.

Risalamande-Cheesecake

  • Hak mandlerne. De skal ikke være alt for grofthakket.
  • Halvér vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem sammen med flormelis.
  • Bland den kolde risengrød sammen med hakkede mandler, flødeost og flormelis med vanilje.
  • Pisk fløden til en letpisket flødeskum.
  • Vend forsigtigt fløden sammen med din risblanding.

Samling

  • Fordel risalamande cheesecake fyldet ovenpå bunden i glassene. Stil på køl til de skal serveres.
  • Inden servering hælder du kirsebærsauce over, hvor bærrene er siet fra. Pynt med et par enkelte kirsebær på toppen.

Video

Noter

OBS! På billedet har jeg fået lavet desserten i et lidt stort glas, så det nærmest er en dessert til 2 personer. Brug glas på omkring 18-20 cl.
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Hvis du har mod på en version der er lidt mere udfordrende, så kan du også lave det som en flot risalamande kage med kirsebærgelé på toppen.

Tip til opskriften!

  • Jeg bruger knuste pebernødder til bunden, men du kan faktisk bruge lige den småkage, som du vil. Måske har I rigtig mange småkager tilbage fra julebag, så kan du også bruge dem til bunden.
  • Traditionen tro skal der være en hel mandel i risalamanden, og den som finder den får risalamandegaven. Den tradition kan sagtens overføres til denne opskrift. Du smutter bare en mandel og placerer den i ét af glassene. Den der får glasset med mandlen vinder mandelgaven.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan jeg lave risalamande cheesecake i glas dagen før?

Ja, det kan du godt. Det er virkelig smart, da de fleste har travlt selve juleaften med at færdiggøre alt det andet mad. Lav gerne de små portionsanrettede glas dagen før. Så er de klar til servering juleaften.

Kan jeg bruge vaniljesukker i stedet for vaniljestang?

Det kan du i teorien godt. Jeg vil dog altid anbefale dig at bruge vaniljestang, da du får en bedre vaniljesmag fra den. Du kan erstatte 1 vaniljestang med 2 tsk. vaniljesukker.

Risalamande cheesecake i glas ()
Risalamande cheesecake i glas ()

Comments

No Comments

5 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.