Karrykål med oksekød er en super nem og lækker ret - helt perfekt når det skal gå stærkt i hverdagen.

Karrykaal med oksekoed

Karrykål med oksekød er en fantastisk nem og lækker hverdagsret. Det er en ret der virkelig sørger for, at man får nogle grøntsager indenbords. I min opskrift på karrykål med oksekød er der nemlig omkring 1 kilo grøntsager til 4 personer.

Jeg bruger hakket oksekød i min opskrift på karrykål, men er du f.eks. mere til kylling kan du sagtens bruge hakket kylling i opskriften. Derudover kommer der spidskål, gulerødder og peberfrugt i min karrykål med oksekød.

Læs også: Rødspættefileter i fad med spidskål & mandler | Spidskålssalat | Lækker risret med oksekød og ananas

Karrykål er en virkelig simpel opskrift - men det gør den bestemt ikke minde god! Den kan laves på 30 minutter, og lav bare en stor portion, for den er bestemt også god dagen efter enten til frokost eller aften.

Hvis du synes du mangler lidt tilbehør til din karrykål kan du evt. servere den med kogte ris til. Jeg kan dog godt lide at spise den uden noget til. Jeg synes den mætter godt fordi der er så mange grøntsager i.

ikon piskeris Chestnut

Karrykål med oksekød

4 personer
Holdbarhed: 2-3 dage
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 30 min

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 400-500 g hakket oksekød 8-12 %
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 400-500 g spidskål 1 stort spidskål
  • 250 g gulerødder
  • 2-3 peberfrugter
  • 3-4 tsk paprika
  • 3-4 tsk karry
  • salt og peber
  • frisk persille

Sådan gør du
 

  • Hak løg, pres hvidløg eller hak fint, snit spidskål, skræl gulerødder og riv dem på den grove side af rivejernet og skær peberfrugt i strimler.
  • Opvarm olien på en pande - brug evt. en sauterpande eller wok. Kålen fylder meget :-)
  • Svits løg og hvidløg i den varme olie. Lad dem stege 1 minuts tid, eller til løgene er blevet gennemsigtige.
  • Tilsæt karry og paprika og svits det i ½-1 minut.
  • Tilsæt det hakkede oksekød og brun det godt af på panden.
  • Tilsæt så alle grøntsagerne og lad steg det til de er faldet godt sammen og så et par minutter til.
  • Smag retten til med salt og peber. Du kan også tilsætte lidt mere karry eller paprika hvis du synes den mangler.
  • Pynt gerne med grofthakket persille på toppen af retten inden servering.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 439 kcal | Kulhydrater: 20 g | Protein: 25 g | Fedt: 29 g
Bedøm denne opskrift:
4.2 fra 6 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Spørgsmål og svar til opskriften

Kan jeg erstatte oksekød med noget andet?

Ja, du kan f.eks. bruge hakket kylling eller svinekød i stedet for.

Hvad kan jeg servere til karrykål?

Jeg kan godt lide at spise den som den er. Men hvis du synes der mangler noget til kan du f.eks. servere kogte ris.

Kan man fryse retten?

Jeg har desværre ikke selv prøvet at fryse denne ret endnu. Så pt. kan jeg ikke svare på om det bliver godt. Hvis du afprøver det må du meget gerne sige til!

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften