• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×
    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Karrykål med oksekød

    Udgivet: aug 26, 2021 · Opdateret: aug 26, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Karrykål med oksekød er en super nem og lækker ret - helt perfekt når det skal gå stærkt i hverdagen.

    Karrykaal med oksekoed

    Karrykål med oksekød er en fantastisk nem og lækker hverdagsret. Det er en ret der virkelig sørger for, at man får nogle grøntsager indenbords. I min opskrift på karrykål med oksekød er der nemlig omkring 1 kilo grøntsager til 4 personer.

    Jeg bruger hakket oksekød i min opskrift på karrykål, men er du f.eks. mere til kylling kan du sagtens bruge hakket kylling i opskriften. Derudover kommer der spidskål, gulerødder og peberfrugt i min karrykål med oksekød.

    Læs også: Rødspættefileter i fad med spidskål & mandler | Spidskålssalat | Lækker risret med oksekød og ananas

    Karrykål er en virkelig simpel opskrift - men det gør den bestemt ikke minde god! Den kan laves på 30 minutter, og lav bare en stor portion, for den er bestemt også god dagen efter enten til frokost eller aften.

    Hvis du synes du mangler lidt tilbehør til din karrykål kan du evt. servere den med kogte ris til. Jeg kan dog godt lide at spise den uden noget til. Jeg synes den mætter godt fordi der er så mange grøntsager i.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Karrykål med oksekød

    Opskrift af Louise Dam
    4 personer
    Holdbarhed: 2-3 dage
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 15 minutter min
    Tilb. tid 15 minutter min
    Samlet tid 30 minutter min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 spsk olie
    • 400-500 g hakket oksekød 8-12 %
    • 1 løg
    • 3 fed hvidløg
    • 400-500 g spidskål, 1 stort spidskål
    • 250 g gulerødder
    • 2-3 peberfrugter
    • 3-4 tsk paprika
    • 3-4 tsk karrypulver
    • salt og peber
    • frisk persille

    Sådan gør du
     

    • Hak løg, pres hvidløg eller hak fint, snit spidskål, skræl gulerødder og riv dem på den grove side af rivejernet og skær peberfrugt i strimler.
    • Opvarm olien på en pande - brug evt. en sauterpande eller wok. Kålen fylder meget :-)
    • Svits løg og hvidløg i den varme olie. Lad dem stege 1 minuts tid, eller til løgene er blevet gennemsigtige.
    • Tilsæt karry og paprika og svits det i ½-1 minut.
    • Tilsæt det hakkede oksekød og brun det godt af på panden.
    • Tilsæt så alle grøntsagerne og lad steg det til de er faldet godt sammen og så et par minutter til.
    • Smag retten til med salt og peber. Du kan også tilsætte lidt mere karry eller paprika hvis du synes den mangler.
    • Pynt gerne med grofthakket persille på toppen af retten inden servering.

    Video

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 439 kcal | Kulhydrater: 20 g | Protein: 25 g | Fedt: 29 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.3 fra 8 stemmer
    Tilføj til indkøbsliste Gå til indkøbsliste Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter
    Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    Bag for Børnetelefonen - Børns vilkår

    Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan jeg erstatte oksekød med noget andet?

    Ja, du kan f.eks. bruge hakket kylling eller svinekød i stedet for.

    Hvad kan jeg servere til karrykål?

    Jeg kan godt lide at spise den som den er. Men hvis du synes der mangler noget til kan du f.eks. servere kogte ris.

    Kan man fryse retten?

    Jeg har desværre ikke selv prøvet at fryse denne ret endnu. Så pt. kan jeg ikke svare på om det bliver godt. Hvis du afprøver det må du meget gerne sige til!

    • Karrykaal med oksekoed
    • Spidskål med oksekød og karry på lyserød tallerken med bestik ved siden af
    • Nem aftensmad med spidskål
    Følg mig på Instagram
    « Vegetar pastaret med asparges og bagte grøntsager
    Gulerodsmuffins med ostecreme »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Susanne Hoffmann

      januar 09, 2023 at 2:16 pm

      Retten kan sagtens fryses og evt bruges i hjemmelavede madpandekager eller i pitabrød og tortillas

      Svar
      • Louise Dam

        januar 18, 2023 at 10:08 am

        Tak for et super godt tip! :-)

        Svar
    2. Berit

      november 14, 2021 at 8:42 am

      3 stars
      Udmærket, og kan fryses.

      Svar
      • Louise Dam

        november 29, 2021 at 9:35 am

        Hej Berit
        Dejligt du har afprøvet at retten kan fryses :-)
        Hilsen Louise

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetariske boller i karry ()
      Vegetariske boller i karry
    • Pestosnegle ()
      Pestosnegle
    • Nytår
      Nytårsmiddag
    • Dadler med peanutbutter og chokolade
      Dadler med peanutbutter og chokolade
    • Persillesovs
      Persillesovs
    • Halloween mumier af romgkugler
      Halloween mumier

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
    Bag for Børnetelefonen

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788