Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Aftensmad

Karrykål med oksekød

Udgivet: 26. aug 2021 · Opdateret: 26. aug 2021

Karrykål med oksekød er en super nem og lækker ret - helt perfekt når det skal gå stærkt i hverdagen.

Karrykaal med oksekoed

Karrykål med oksekød er en fantastisk nem og lækker hverdagsret. Det er en ret der virkelig sørger for, at man får nogle grøntsager indenbords. I min opskrift på karrykål med oksekød er der nemlig omkring 1 kilo grøntsager til 4 personer.

Jeg bruger hakket oksekød i min opskrift på karrykål, men er du f.eks. mere til kylling kan du sagtens bruge hakket kylling i opskriften. Derudover kommer der spidskål, gulerødder og peberfrugt i min karrykål med oksekød.

Læs også: Rødspættefileter i fad med spidskål & mandler | Spidskålssalat | Lækker risret med oksekød og ananas

Karrykål er en virkelig simpel opskrift - men det gør den bestemt ikke minde god! Den kan laves på 30 minutter, og lav bare en stor portion, for den er bestemt også god dagen efter enten til frokost eller aften.

Hvis du synes du mangler lidt tilbehør til din karrykål kan du evt. servere den med kogte ris til. Jeg kan dog godt lide at spise den uden noget til. Jeg synes den mætter godt fordi der er så mange grøntsager i.

piskeris Grullo

Karrykål med oksekød

4.12 fra 9 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Holdbarhed: 2-3 dage
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 400-500 g hakket oksekød 8-12 %
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 400-500 g spidskål, 1 stort spidskål
  • 250 g gulerødder
  • 2-3 peberfrugter
  • 3-4 tsk paprika
  • 3-4 tsk (reklamelink)karrypulver
  • salt og peber
  • frisk persille

Sådan gør du
 

  • Hak løg, pres hvidløg eller hak fint, snit spidskål, skræl gulerødder og riv dem på den grove side af rivejernet og skær peberfrugt i strimler.
  • Opvarm olien på en pande - brug evt. en sauterpande eller wok. Kålen fylder meget :-)
  • Svits løg og hvidløg i den varme olie. Lad dem stege 1 minuts tid, eller til løgene er blevet gennemsigtige.
  • Tilsæt karry og paprika og svits det i ½-1 minut.
  • Tilsæt det hakkede oksekød og brun det godt af på panden.
  • Tilsæt så alle grøntsagerne og lad steg det til de er faldet godt sammen og så et par minutter til.
  • Smag retten til med salt og peber. Du kan også tilsætte lidt mere karry eller paprika hvis du synes den mangler.
  • Pynt gerne med grofthakket persille på toppen af retten inden servering.

Video

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 439 kcal | Kulhydrater: 20 g | Protein: 25 g | Fedt: 29 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Spørgsmål og svar til opskriften

Kan jeg erstatte oksekød med noget andet?

Ja, du kan f.eks. bruge hakket kylling eller svinekød i stedet for.

Hvad kan jeg servere til karrykål?

Jeg kan godt lide at spise den som den er. Men hvis du synes der mangler noget til kan du f.eks. servere kogte ris.

Kan man fryse retten?

Jeg har desværre ikke selv prøvet at fryse denne ret endnu. Så pt. kan jeg ikke svare på om det bliver godt. Hvis du afprøver det må du meget gerne sige til!

  • Karrykaal med oksekoed
  • Spidskål med oksekød og karry på lyserød tallerken med bestik ved siden af
  • Nem aftensmad med spidskål

Kommentarer

  1. Susanne Hoffmann skriver

    januar 09, 2023 at 2:16 pm

    Retten kan sagtens fryses og evt bruges i hjemmelavede madpandekager eller i pitabrød og tortillas

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 18, 2023 at 10:08 am

      Tak for et super godt tip! :-)

      Svar
  2. Berit skriver

    november 14, 2021 at 8:42 am

    3 stars
    Udmærket, og kan fryses.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 29, 2021 at 9:35 am

      Hej Berit
      Dejligt du har afprøvet at retten kan fryses :-)
      Hilsen Louise

      Svar
4.12 from 9 votes (8 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.