Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Fisk

Rødspættefileter i fad med spidskål & mandler

Udgivet: 8. feb 2014 · Opdateret: 12. feb 2020

 
Rødspættefileter i fad med spidskål

Denne ret opstod egentlig bare ud af min fri fantasi, og jeg synes godt jeg kan sige at den blev fantastisk! Jeg elsker fisk, men har nogle gange svært ved lige at få gode idéer til hvordan jeg skal tilberede den lækre fisk. Denne ret er ret nem og kan passe sig selv i ovnen. Jeg er vild med, at spidskålen bliver lækker cremet men samtidig stadig er sprød når retten kommer ud af ovnen.

Så her får I altså opskriften på lækre rødspættefileter i fad med spidskål. Hvis du også gerne vil spise mere fisk, og det gerne må være nemt og lækkert, så kan jeg anbefale opskriften. Fisk i fad er bare super nemt og lækkert!

piskeris Grullo

Rødspætter med spidskål

3.34 fra 9 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • 1 æble
  • 35 g parmesan
  • 6 dl mælk
  • 2 spsk (reklamelink)hvedemel
  • 500 g (reklamelink)rødspættefileter
  • 50 g (reklamelink)mandler
  • 4 skiver parmaskinke
  • 10 spsk grøn pesto

Sådan gør du
 

  • Snit spidskålen og fordel den i et fad.
  • Skær æblet i tynde skiver og fordel ovenpå spidskålen.
  • Lav en sauce ved at opvarme ½ liter mælk i en gryde, riv parmesanen i mælken.
  • Lav en jævning af 2 spsk mel og 1 dl mælk og hæld den i saucen imens du pisker. Lad herefter saucen koge op i gryden indtil den er tyknet.
  • Hæld saucen over spidskålen i fadet.
  • Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 5 minutter.
  • Imens krydres rødspættefileterne med salt og peber.
  • Læg en klat pesto ovenpå hvert stykke fisk og rul fisken.
  • Tag fadet ud af ovnen og placer rødspætterullerne øverst.
  • Hak mandlerne groft og drys dem ovenpå fisken.
  • Læg parmaskinken øverst og sæt fadet i ovnen i cirka 15 minutter.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Kalorier: 527 kcal | Kulhydrater: 36 g | Protein: 32 g | Fedt: 30 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
 
  • Rødspættefileter i fad med spidskål
  • Rødspættefileter i fad med spidskål
  • Rødspættefileter i fad med spidskål
  • Rødspættefileter i fad med spidskål
  • Rødspættefileter i fad med spidskål
  • Fisk i fad
  • Fisk i fad

Kommentarer

  1. Nicolai skriver

    december 02, 2024 at 7:27 pm

    5 stars
    Overvældende velsmagende.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 09, 2024 at 2:28 pm

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  2. Lene skriver

    februar 09, 2020 at 6:48 pm

    Hold da op en lækker ret. Jeg havde aldrig fundet på at kombinere de ingredienser. Jeg har lige lavet den med hvad jeg nu havde i huset, hvilket vil sige hvidkål og bacon. Hvidkål fungerer godt, bacon matcher ikke helt så godt, så der må jeg få indkøbt skinke næste gang. Men skiller sovsen også for jer andre når den har kogt i ovnen? Jeg tænker at det måske kan kyldes syreindholdet i æblerne

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 10, 2020 at 9:08 pm

      Hej Lene
      Hvor dejligt du kunne bruge opskriften, og jeg er helt sikker på det fungerer rigtig fint med hvidkål i retten. I forhold til skinken kan både parmaskine og serranoskinke sikkert bruges. Jeg oplever ikke at saucen skiller i ovnen. Du kogte den først op i gryden til den var tyk ikke? Men du har ret i, at syre godt kunne være skyld i det.
      Hilsen Louise

      Svar
  3. Helen skriver

    juli 29, 2019 at 7:58 pm

    Spiser i noget til? Ris eller kartofler eller noget?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 30, 2019 at 12:32 pm

      Nej, vi spiser ikke noget til denne ret. Men et par kogte nye kartofler kunne sagtens passe til.

      Svar
  4. Orla Christensen skriver

    juli 18, 2019 at 8:14 pm

    Hej Louise
    Virkelig lækker mad jeg fik ud af din opskrift her. Jeg havde købt friske rødspætte fileter fra Skagen Food, men synes den opskrift de sendte med var for indviklet, men fandt heldigvis din her, så nu følger jeg dig og ser om det kan give flere succesfulde oplevelser. God sommer til dig :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 30, 2019 at 12:35 pm

      Hvor lyder det bare godt Orla. Håber du kan finde andre opskrifter på min blog du vil afprøve.

      Svar
  5. Ms. Pedersen skriver

    august 13, 2018 at 4:38 pm

    Læs lige 3. linie i fremgangsmåde en gang til. Jeg tror saucen bliver lidt tør.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 13, 2018 at 7:36 pm

      Lav en jævning af 2 spsk. mel og 1 dl mel. Ha ha, ja muligvis bare en smule. Det får jeg lige rettet

      Svar
  6. Anne-Sophie skriver

    oktober 03, 2017 at 2:53 pm

    Jeg har hvidkål i køleskabet. Kan det bruges i stedet for spidskål?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 15, 2017 at 12:53 am

      Det kan det sikkert godt :-)

      Svar
  7. A+K skriver

    februar 13, 2014 at 9:12 pm

    Uh, lækkert - elsker fiskefad, det er tit i tømkøleskabetsidstpåmånden-tider det især er et hit :D

    - Anne

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 17, 2014 at 9:27 am

      Ja, det er helt perfekt. Du skal helt sikkert prøve det her. Det var så lækkert!

      Svar
  8. Hvadskalvibage.blogspot.dk skriver

    februar 11, 2014 at 1:18 pm

    Vi spiser også meget fisk - men som du har det, er det lidt svært ind imellem af finde på noget nyt. Men da vi samtidig også godt kan lide spidskål skal dette her da vist testes

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 11, 2014 at 1:56 pm

      Ja det må du endelig gøre. Det smagte så godt :-)

      Svar
3.34 from 9 votes (8 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.