• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Fisk

    Rødspættefileter i fad med spidskål & mandler

    Udgivet: feb 8, 2014 · Opdateret: feb 12, 2020 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    Rødspættefileter i fad med spidskål

    Denne ret opstod egentlig bare ud af min fri fantasi, og jeg synes godt jeg kan sige at den blev fantastisk! Jeg elsker fisk, men har nogle gange svært ved lige at få gode idéer til hvordan jeg skal tilberede den lækre fisk. Denne ret er ret nem og kan passe sig selv i ovnen. Jeg er vild med, at spidskålen bliver lækker cremet men samtidig stadig er sprød når retten kommer ud af ovnen.

    Så her får I altså opskriften på lækre rødspættefileter i fad med spidskål. Hvis du også gerne vil spise mere fisk, og det gerne må være nemt og lækkert, så kan jeg anbefale opskriften. Fisk i fad er bare super nemt og lækkert!

    ikon piskeris Chestnut

    Rødspætter med spidskål

    4 personer
    Forb. tid 25 min
    Tilb. tid 20 min
    Samlet tid 45 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 spidskål
    • 1 æble
    • 35 g parmesan
    • 6 dl mælk
    • 2 spsk hvedemel
    • 500 g rødspættefileter
    • 50 g mandler
    • 4 skiver parmaskinke
    • 10 spsk grøn pesto

    Sådan gør du
     

    • Snit spidskålen og fordel den i et fad.
    • Skær æblet i tynde skiver og fordel ovenpå spidskålen.
    • Lav en sauce ved at opvarme ½ liter mælk i en gryde, riv parmesanen i mælken.
    • Lav en jævning af 2 spsk mel og 1 dl mælk og hæld den i saucen imens du pisker. Lad herefter saucen koge op i gryden indtil den er tyknet.
    • Hæld saucen over spidskålen i fadet.
    • Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 5 minutter.
    • Imens krydres rødspættefileterne med salt og peber.
    • Læg en klat pesto ovenpå hvert stykke fisk og rul fisken.
    • Tag fadet ud af ovnen og placer rødspætterullerne øverst.
    • Hak mandlerne groft og drys dem ovenpå fisken.
    • Læg parmaskinken øverst og sæt fadet i ovnen i cirka 15 minutter.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Kalorier: 527 kcal | Kulhydrater: 36 g | Protein: 32 g | Fedt: 30 g
    Bedøm denne opskrift:
    3.2 fra 6 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
     
    • Rødspættefileter i fad med spidskål
    • Rødspættefileter i fad med spidskål
    • Rødspættefileter i fad med spidskål
    • Rødspættefileter i fad med spidskål
    • Rødspættefileter i fad med spidskål
    • Fisk i fad
    • Fisk i fad
    Følg mig på Instagram
    « Spicy salat med sukkerærter og granatæble
    Ravioli med ricotta og spinat med champignon/fløde sauce »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Lene

      februar 09, 2020 at 6:48 pm

      Hold da op en lækker ret. Jeg havde aldrig fundet på at kombinere de ingredienser. Jeg har lige lavet den med hvad jeg nu havde i huset, hvilket vil sige hvidkål og bacon. Hvidkål fungerer godt, bacon matcher ikke helt så godt, så der må jeg få indkøbt skinke næste gang. Men skiller sovsen også for jer andre når den har kogt i ovnen? Jeg tænker at det måske kan kyldes syreindholdet i æblerne

      Svar
      • Louise Dam

        februar 10, 2020 at 9:08 pm

        Hej Lene
        Hvor dejligt du kunne bruge opskriften, og jeg er helt sikker på det fungerer rigtig fint med hvidkål i retten. I forhold til skinken kan både parmaskine og serranoskinke sikkert bruges. Jeg oplever ikke at saucen skiller i ovnen. Du kogte den først op i gryden til den var tyk ikke? Men du har ret i, at syre godt kunne være skyld i det.
        Hilsen Louise

        Svar
    2. Helen

      juli 29, 2019 at 7:58 pm

      Spiser i noget til? Ris eller kartofler eller noget?

      Svar
      • Louise Dam

        juli 30, 2019 at 12:32 pm

        Nej, vi spiser ikke noget til denne ret. Men et par kogte nye kartofler kunne sagtens passe til.

        Svar
    3. Orla Christensen

      juli 18, 2019 at 8:14 pm

      Hej Louise
      Virkelig lækker mad jeg fik ud af din opskrift her. Jeg havde købt friske rødspætte fileter fra Skagen Food, men synes den opskrift de sendte med var for indviklet, men fandt heldigvis din her, så nu følger jeg dig og ser om det kan give flere succesfulde oplevelser. God sommer til dig :-)

      Svar
      • Louise Dam

        juli 30, 2019 at 12:35 pm

        Hvor lyder det bare godt Orla. Håber du kan finde andre opskrifter på min blog du vil afprøve.

        Svar
    4. Ms. Pedersen

      august 13, 2018 at 4:38 pm

      Læs lige 3. linie i fremgangsmåde en gang til. Jeg tror saucen bliver lidt tør.

      Svar
      • Louise Dam

        august 13, 2018 at 7:36 pm

        Lav en jævning af 2 spsk. mel og 1 dl mel. Ha ha, ja muligvis bare en smule. Det får jeg lige rettet

        Svar
    5. Anne-Sophie

      oktober 03, 2017 at 2:53 pm

      Jeg har hvidkål i køleskabet. Kan det bruges i stedet for spidskål?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 15, 2017 at 12:53 am

        Det kan det sikkert godt :-)

        Svar
    6. A+K

      februar 13, 2014 at 9:12 pm

      Uh, lækkert - elsker fiskefad, det er tit i tømkøleskabetsidstpåmånden-tider det især er et hit :D

      - Anne

      Svar
      • Louise Dam

        februar 17, 2014 at 9:27 am

        Ja, det er helt perfekt. Du skal helt sikkert prøve det her. Det var så lækkert!

        Svar
    7. Hvadskalvibage.blogspot.dk

      februar 11, 2014 at 1:18 pm

      Vi spiser også meget fisk - men som du har det, er det lidt svært ind imellem af finde på noget nyt. Men da vi samtidig også godt kan lide spidskål skal dette her da vist testes

      Svar
      • Louise Dam

        februar 11, 2014 at 1:56 pm

        Ja det må du endelig gøre. Det smagte så godt :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer
    • Oksemørbrad sous vide

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her