• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Tilbehør til aftensmaden » Saucer & dressinger

    Pesto

    Udgivet: apr 15, 2014 · Opdateret: feb 3, 2023 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du finde en virkelig lækker og simpel opskrift på grøn pesto. Denne hjemmelavet pesto er lavet på basilikum og cashewnødder, og den er perfekt til tapas eller i en sandwich.

    Basilikumpesto med cashewnoedder

    Basilikum pesto opskrift

    Pesto kan bruges til rigtig mange ting, og det er faktisk ret nemt at lave det selv. Normalt bruger man pinjekerner til at lave pesto af, men de er ret dyre. Derfor har jeg lavet denne version med cashewnødder i stedet for. Man kan også sagtens lave pesto med mandler eller solsikkefrø, ligesom du kan blande de forskellige nødder og frø.

    Hvis du helst vil lave din pesto med pinjekerner, så udskifter du blot cashewnødder med pinjekerner i opskriften. Brug pestoen på en lækker carpaccio, i en skøn fiskelasagne, som fyld i rødspætteruller eller bare på noget lækkert brød.

    Prøv også disse opskrifter:
    Pesto med soltørrende tomater | Hummus | Rødbede hummus

    Hjemmelavet grøn pesto

    Sådan en hjemmelavet dip som denne her kan du bruge til rigtig mange forskellige ting. Jeg bruger det også ofte, hvis jeg laver et tapas bord. Der er det så lækkert at kunne dyppe sit lækre brød i en god hjemmelavet grøn pesto.

    ikon piskeris Chestnut

    Basilikumpesto med cashewnødder

    2 små glas
    Holdbarhed: 1 uge
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 30 min
    Samlet tid 30 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 3 basilikumplanter
    • 75 g parmesan
    • 75 g cashewnødder
    • 1 dl olivenolie
    • 2-3 fed hvidløg
    • Lidt salt
    • Lidt citronsaft

    Sådan gør du
     

    • Rist cashewnødderne på en pande til de tager lidt farve. Lad dem køle af.
    • Alle ingredienserne blendes i en blender, foodprocessor, minihakker, stavblender eller lignende. Blend indtil du har en god konsistens og en lækker pesto

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 lille glas | Kalorier: 798 kcal | Kulhydrater: 13 g | Protein: 20 g | Fedt: 76 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 2 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tips til opskriften

    • Du kan også godt bruge pinjekerner, hvis du hellere vil det. Jeg har bare brugt cashewnødder, da det er billigere end pinjekernerne.
    • Opbevar den færdige pesto i en lufttæt bøtte eller et glas i køleskabet.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvilken pesto er bedst?

    Jeg synes selv, at den pesto man laver selv er den bedste. Hvis du ikke vil lave den selv, kan du også købe nogle gode i supermarkederne. Ofte er de bedst, hvis de står på køl.

    Hvad betyder pesto?

    Det er et italiens ord. Oversat betyder det banket eller stødt. Det bliver ofte brugt om netop sådan en som denne her, som man kan bruge som smørrelse på brød eller lignende.

    Hvorfor bliver min pesto bitter?

    Det kan ske, at den bliver en smule bitter. Det vil ofte være fordi, at du. har brugt en olie, der primært egner sig til stegning. Brug i stedet en god olivenolie, som ikke giver den bitre smag.

    Hvor lang tid kan en pesto holde?

    Hvis du stiller den på køl i en tæt beholder, så kan din pesto godt holde sig et par uger i køleskabet. Sørg bare for at hver gang du tager noget af den, at du så bruger en ren ske.

    Basilikumpesto med cashewnoedder
    Basilikum pesto med cashewnoedder
    grøn pesto med cashewnoedder
    Basilikumpesto med cashewnoedder
    Basilikumpesto med cashewnoedder
    Basilikum pesto med cashewnoedder
    « Rødkålssalat med appelsin og granatæble
    Dulce de leche / Dolce Latte eller karamelcreme »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Ellen aarlit gade

      maj 14, 2017 at 10:17 pm

      Hvorfor kan man ikke bruge en stavblender til pesto?

      Svar
      • Louise Dam

        maj 16, 2017 at 10:12 pm

        Det kan du også hvis det er en meget stærk stavblender. Men du risikerer den brænder af.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hårdkogte æg
    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her