• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Saucer & dressinger

Pesto

Louisex
Ændret: feb 3, 2023 · Udgivet: apr 15, 2014 af Louise Dam · 9 Kommentarer

Her kan du finde en virkelig lækker og simpel opskrift på grøn pesto. Denne hjemmelavet pesto er lavet på basilikum og cashewnødder, og den er perfekt til tapas eller i en sandwich.

Basilikumpesto med cashewnoedder

Basilikum pesto opskrift

Pesto kan bruges til rigtig mange ting, og det er faktisk ret nemt at lave det selv. Normalt bruger man pinjekerner til at lave pesto af, men de er ret dyre. Derfor har jeg lavet denne version med cashewnødder i stedet for. Man kan også sagtens lave pesto med mandler eller solsikkefrø, ligesom du kan blande de forskellige nødder og frø.

Hvis du helst vil lave din pesto med pinjekerner, så udskifter du blot cashewnødder med pinjekerner i opskriften. Brug pestoen på en lækker carpaccio, i en skøn fiskelasagne, som fyld i rødspætteruller eller bare på noget lækkert brød.

Prøv også disse opskrifter:
Pesto med soltørrende tomater | Hummus | Rødbede hummus

Hjemmelavet grøn pesto

Sådan en hjemmelavet dip som denne her kan du bruge til rigtig mange forskellige ting. Jeg bruger det også ofte, hvis jeg laver et tapas bord. Der er det så lækkert at kunne dyppe sit lækre brød i en god hjemmelavet grøn pesto.

piskeris Grullo

Basilikumpesto med cashewnødder

5 fra 3 stemmer
Justér antalJustér antal: 2 små glas
Holdbarhed: 1 uge
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 30 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 3 basilikumplanter
  • 75 g parmesan
  • 75 g (reklamelink)cashewnødder
  • 1 dl (reklamelink)olivenolie
  • 2-3 fed hvidløg
  • Lidt salt
  • Lidt citronsaft

Sådan gør du
 

  • Rist cashewnødderne på en pande til de tager lidt farve. Lad dem køle af.
  • Alle ingredienserne blendes i en blender, foodprocessor, minihakker, stavblender eller lignende. Blend indtil du har en god konsistens og en lækker pesto

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 lille glas | Kalorier: 798 kcal | Kulhydrater: 13 g | Protein: 20 g | Fedt: 76 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tips til opskriften

  • Du kan også godt bruge pinjekerner, hvis du hellere vil det. Jeg har bare brugt cashewnødder, da det er billigere end pinjekernerne.
  • Opbevar den færdige pesto i en lufttæt bøtte eller et glas i køleskabet.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Hvilken pesto er bedst?

Jeg synes selv, at den pesto man laver selv er den bedste. Hvis du ikke vil lave den selv, kan du også købe nogle gode i supermarkederne. Ofte er de bedst, hvis de står på køl.

Hvad betyder pesto?

Det er et italiens ord. Oversat betyder det banket eller stødt. Det bliver ofte brugt om netop sådan en som denne her, som man kan bruge som smørrelse på brød eller lignende.

Hvorfor bliver min pesto bitter?

Det kan ske, at den bliver en smule bitter. Det vil ofte være fordi, at du. har brugt en olie, der primært egner sig til stegning. Brug i stedet en god olivenolie, som ikke giver den bitre smag.

Hvor lang tid kan en pesto holde?

Hvis du stiller den på køl i en tæt beholder, så kan din pesto godt holde sig et par uger i køleskabet. Sørg bare for at hver gang du tager noget af den, at du så bruger en ren ske.

Basilikumpesto med cashewnoedder
Basilikum pesto med cashewnoedder
grøn pesto med cashewnoedder
Basilikumpesto med cashewnoedder
Basilikumpesto med cashewnoedder
Basilikum pesto med cashewnoedder

Kommentarer

  1. Ellen aarlit gade skriver

    maj 14, 2017 at 10:17 pm

    Hvorfor kan man ikke bruge en stavblender til pesto?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 16, 2017 at 10:12 pm

      Det kan du også hvis det er en meget stærk stavblender. Men du risikerer den brænder af.

      Svar
5 from 3 votes (3 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.