Rødbedehummus

Jeg er helt vild med hummus, og denne rødbedehummus er ingen undtagelse. Rødbederne giver den flotteste farve og smag. Derudover bliver den jo lige lidt sundere af at der kommer en god portion rødbede i.

Rødbedehummus er god til mange forskellige ting. Du kan bruge den som dip til grøntsagsstave eller rugbrødschips. Derudover er den skøn som dressing på en grov salat eller som smørelse på et stykke knækbrød, rugbrød eller i en lækker sandwich. Der er næsten uanede muligheder for hvordan du kan bruge den skønne røde hummus. Rødbedehummus er super nemt at lave - og det der tager længst tid er faktisk at koge rødbederne.

ikon piskeris Chestnut

Rødbedehummus

1 portion
Holdbarhed: 3-4 dage
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 25 min

Ingredienser

  • 200 g rødbeder (cirka)
  • 1 dåse kikærter
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk spidskommen
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 spsk vand
  • salt

Sådan gør du
 

  • Start med at koge rødbederne med skræl på. De skal koge i cirka 20 minutter eller indtil de er møre.
  • Når rødbederne er møre hælder du vandet fra og skyller dem med koldt vand. Så skulle du gerne kunne fjerne skallen ved at gnide på rødbeden. Hvis der er noget der sidder fast kan du brug en urtekniv.
  • Tilsæt alle ingredienserne i en foodprocessor og blend indtil du har en forholdsvis glat og cremet konsistens.
  • Smag til med salt, citron og spidskommen. Hvis den er for tyk kan du justere med lidt vand eller olivenolie.

Dine egne noter

Noter

Rødbedehummus kan f.eks. bruges som dip til brødstænger og grøntsager, som dressing i salater eller som smørelse på brød, knækbrød og i sandwiches.
Prøv at erstatte noget af olien med tahin.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 portion | Kalorier: 592 kcal | Kulhydrater: 21 g | Protein: 4 g | Fedt: 57 g
Bedøm denne opskrift:
4.6 fra 5 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Rødbedehummus

Rødbedehummus

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften