Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Tilbehør til aftensmaden

Rødbedehummus

Udgivet: 20. mar 2019 · Opdateret: 10. jan 2024

 
Rødbedehummus

Jeg er helt vild med hummus, og denne rødbedehummus er ingen undtagelse. Rødbederne giver den flotteste farve og smag. Derudover bliver den jo lige lidt sundere af at der kommer en god portion rødbede i.

Rødbedehummus er god til mange forskellige ting. Du kan bruge den som dip til grøntsagsstave eller rugbrødschips. Derudover er den skøn som dressing på en grov salat eller som smørelse på et stykke knækbrød, rugbrød eller i en lækker sandwich. Der er næsten uanede muligheder for hvordan du kan bruge den skønne røde hummus. Rødbedehummus er super nemt at lave - og det der tager længst tid er faktisk at koge rødbederne. Er du ude efter en lækker dip til dine chips? Så prøv min lækre dilddip.

piskeris Grullo

Rødbedehummus

4.60 fra 5 stemmer
Justér antalJustér antal: 1 portion
Holdbarhed: 3-4 dage
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 200 g rødbeder, (cirka)
  • 1 dåse kikærter
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk (reklamelink)spidskommen
  • 4 spsk (reklamelink)olivenolie
  • 1 spsk vand
  • salt

Sådan gør du
 

  • Start med at koge rødbederne med skræl på. De skal koge i cirka 20 minutter eller indtil de er møre.
  • Når rødbederne er møre hælder du vandet fra og skyller dem med koldt vand. Så skulle du gerne kunne fjerne skallen ved at gnide på rødbeden. Hvis der er noget der sidder fast kan du brug en urtekniv.
  • Tilsæt alle ingredienserne i en foodprocessor og blend indtil du har en forholdsvis glat og cremet konsistens.
  • Smag til med salt, citron og spidskommen. Hvis den er for tyk kan du justere med lidt vand eller olivenolie.

Noter

Rødbedehummus kan f.eks. bruges som dip til brødstænger og grøntsager, som dressing i salater eller som smørelse på brød, knækbrød og i sandwiches.
Prøv at erstatte noget af olien med tahin.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 portion | Kalorier: 592 kcal | Kulhydrater: 21 g | Protein: 4 g | Fedt: 57 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
 
Rødbedehummus
Rødbedehummus
4.60 from 5 votes (5 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.