• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Tilbehør til aftensmaden » Salater som tilbehør til aftensmad

    Salat med røget laks, dild og syltede rødløg

    Udgivet: maj 28, 2019 · Opdateret: jun 22, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Salat med røget laks dild og syltede rødløg

    Denne salat med røget laks er den helt perfekte salat til frokost! Indimellem kan det være rart at lave en super lækker frokost derhjemme, som kan måle sig med, hvis man var gået på en rigtig god café. Og det er præcis hvad denne opskrift kan. Her får du en super lækker og mættende salat, som har en rigtig god balance imellem sød, syrlig, salt, blødt og sprødt. Derudover er den jo bare en fryd for øjet med de mange flotte farver.

    Jeg er sikker på, at hvis du serverer denne salat til frokost for dine venner/veninder istedet for at gå på café, så bliver du yderst populær! Jeg har brugt koldrøget laks i salaten, men du kan også sagtens bruge varmrøget laks istedet for. Ellers kan du også prøve at se min opskrift på en lækker salat med varmrøget laks.

    Har du travlt på dagen, hvor salaten skal serveres? Det er intet problem. For du kan med fordel lave dressingen, ristede græskarkerner og syltede rødløg klar dagen før (eller flere dage før). Så er det kun selve salaten der skal laves. Jeg håber du har fået lyst til at afprøve min opskrift på salat med røget laks. Jeg kan i hvert fald sige så meget, at det helt sikkert bliver en salat jeg kommer til at lave igen.

    Salat med røget laks dild og syltede rødløg

    Salat med røget laks, dild og syltede rødløg

    4.67 fra 3 stemmer
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    Holdbarhed: 1 dag
    Fryseegnet: Nej
    4 personer
    Forb. tid 45 min
    Samlet tid 45 min
    Udskriv

    Ingredienser

    Salaten

    • 75 g blandet salat
    • 1 spidskål
    • 2 æbler
    • ½ agurk
    • 250 g cherrytomater
    • 125 g sukkerærter
    • 2 avokadoer
    • 1 bundt dild
    • 200 g røget laks eller ørred

    Ristede og saltede græskarkerner

    • 4 håndfulde græskarkerner
    • salt et godt drys

    Dressing

    • 1 dl olivenolie
    • 2-3 spsk hvidvinseddike
    • 4 spsk dild hakket - f.eks. fra frost
    • 2 tsk honning
    • 2 tsk dijonsennep
    • salt og peber

    Derudover

    • syltede rødløg
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Skyl og slyng salaten.
    • Fjern de yderste blade fra spidskålen og snit den fint.
    • Skyl æblerne og sker dem i tern.
    • Skyl agurken og skær i tynde skiver på langs af agurken og del derefter i 3 stykker.
    • Skyl cherrytomaterne og skær dem i halve.
    • Skyl sukkerærterne og skær dem i halve og evt. også på langs.
    • Skræl avokadoerne, fjern stenen og skær dem i tern.
    • Hak dilden.
    • Fordel græskarkerner og godt med salt på en varm pande, og rist dem til de er gyldne og popper op. Lad dem køle af på en tallerken.
    • Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen. Smag den til om den er som du synes.
    • Placer nu alle grøntsagerne og dilden i en stor skål og fordel noget af dressingen over salaten. Bland det hele godt sammen.
    • Anret salaten på 4 tallerkener og fold stykker af røget laks sammen, som anrettes på salaten.
    • Tilføj lidt syltede rødløg på toppen og slut af med de ristede græskkarkerner.
    • Servér gerne resten af dressingen, syltede rødløg og græskkarkerner ved siden af. Så kan man vælge om man ønsker mere.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Servér evt. med et stykke brød som tilbehør.
    Græskarkernerne, dressingen og de syltede rødløg kan sagtens laves klar dagen før, så det kun er selv salaten du skal lave på dagen.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Kalorier: 611 kcal
    |
    Kulhydrater: 44 g | Protein: 19 g | Fedt: 43 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
     
    Salat med røget laks dild og syltede rødløg
    Salat med røget laks dild og syltede rødløg - salat til frokost
    « Knuste kartofler med hvidløg, rosmarin og parmesan
    Tacos med pulled chicken og æblesalsa »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her