Salat med varmrøget laks og dild

Salat med varmrøget laks og dild

Idéen til denne super lækre salat med varmrøget laks opstod faktisk da jeg var på café med en god veninde. Her fik jeg nemlig en super lækker salat, som til forveksling kunne ligne denne.

Det der var lidt specielt ved salaten var den dilddressing der var over. Den passede bare super godt til den varmrøgede laks, og gav lige salaten et lille twist. Så jeg besluttede mig for at gøre dem kunsten efter. Så her er mit bud på en meget lækker salat med varmrøget laks og dilddressing. Den er perfekt som en frokostret, og man kan evt. servere lidt brød til, hvis man ikke synes man bliver mæt kun af salat. Med sådan en salat kan du hurtigt lave en vildt lækker frokost, og så er det jo nærmest som at gå på café.

ikon piskeris Chestnut

Salat med varmrøget laks og dilddressing

1 person
Holdbarhed: 1 dag
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 5 min
Samlet tid 15 min

Ingredienser

  • 50 g salatblade
  • 8 cherrytomater
  • 85 g agurk
  • 2 håndfulde edamamebønner optøet
  • 100 g varmrøget laks

Dressing

  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 ½ spsk frisk dild hakket
  • ½ tsk honning
  • ½ tsk dijonsennep
  • Salt/peber

Pynt

  • Frisk dild

Sådan gør du
 

  • Skyl salaten og slyng den gerne i en salatslynge.
  • Skyl cherrytomaterne og skær dem i halve.
  • Skyl agurken og skær i tynde skiver på langs af agurken og del derefter i 3 stykker.
  • Bland det hele til salaten sammen og ‘pluk’ den varmrøget laks i små bidder ned i salaten
  • Bland alle ingredienserne til dressingen sammen.
  • Fordel cirka 2 spsk af dressingen over salaten og vend det hele godt rundt.
  • Servér salaten pænt anrettet på en tallerken, og pynt evt. med lidt dild på toppen. Servér resten af dressingen ved siden af salaten.

Dine egne noter

Noter

For et mere mættende måltid kan du servere en skive groft brød/rugbrød til salaten.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 608 kcal | Kulhydrater: 17 g | Protein: 26 g | Fedt: 48 g
Bedøm denne opskrift:
3.8 fra 19 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Skrevet af: Louise DamAgurk, Dild, Edamamebønner, Laks, Tomat, Varmrøget laksKategori: Aftensmad, Buffet, Fisk, Frokost, Salater som tilbehør til aftensmad

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften