Edamamebønner

Edamamebønner er rent faktisk en såkaldt sojabønne, og det er sådan, at man spiser edamamebønnerne, når de er umodne og har den velkendte grønne farve. De fås oftest som frostvare, og det er altså i frysedisken, at du skal finde dem sammen med de andre frosne grøntsager. Enkelte producenter kan også godt vælge at sælge dem under navnet sojabønner eller mukimame bønner.

Man kan få dem, hvor de er uden såkaldt bælg. Det er ligesom, når man køber ærter – der kan man købe dem frosne uden bælg, men når du eksempelvis køber dem friske i en vejkantsbod, så er de stadig i bælg.

Edamameboenner

Indhold

Edamamebønner næringsindhold

Det er forholdsvist sundt at spise de grønne bønner. Pr. 100 gram er der cirka 82 kalorier i, og ud af de 100 gram er 7,5 gram protein. Derudover udgør kun 2,5 gram fedt, og der er ligeledes kun 2,5 gram kulhydrater pr. 100 gram bønner.

Er edamamebønner sunde?

Om edamamebønner er sunde, kommer lidt an på, hvad du anser som sundt. Dog er der ikke så mange kalorier pr. 100 gram, og de er ligeledes fyldt med proteiner og har nogle gode fedtstoffer i sig. Du kan derfor med fordel bruge dem som en del af en sund og varieret kost.

 

Tilberedning af edamamebønner

Man kan få edamamebønner med og uden bælg/skal, men begge dele vil ofte komme frosne lige meget hvad. Det gode ved dem er, at tilberedningen er virkelig simpel. Du skal blot hælde den mængde bønner, du skal bruge, op i en skål, og så hælde noget kogt vand over dem. Så lader du dem blot stå og trække i et par minutter, inden at du hælder vandet fra. Så er de klar til brug!

 

Hvis du spiser dem med skal, så kan du drysse lidt groft salt udover. Det er det, som man ofte får, når man spiser sushi. Man spiser dog ikke selve bælgen.

Wok med edamamebønner

Det er virkelig lækkert at lave wok med edamamebønner. Det, man skal huske, er, at de smager bedst, når de ikke er tilberedt på nogen anden måde end ved at hælde kogende vand over dem. Tilsæt derfor altid dine bønner til sidst lige inden, at retten skal serveres, så de ikke bliver overtilberedt.

Er sojabønner og edamamebønner det samme?

Edamamebønner er en umoden udgave af sojabønner. Det er derfor én og samme bælgfrugt.

Mine opskrifter med Edamamebønner

Det er oplagt at lave en salat med edamamebønner. Da de oftest er på frost, skal de bare tøes op, og så kan de komme direkte i salaten. Det er derfor meget nemt fyld til en salat.

Jeg har blandt andet en populær opskrift på poké bowl med laks, hvor der er edamamebønner i. Deres flotte grønne farve gør sig desuden utroligt godt i salater. Derfor er de også at finde i min opskrift på buddha bowl med butternutsquash og peanutbutterdressing.

Efter min mening kan du komme edamamebønner i rigtig mange forskellige salater, hvor du mangler lidt ekstra fyld, men ikke gider at hakke eller snitte endnu mere. Prøv også at udskifte grønne ærter med edamamebønner.