Edamamebønner

Edamamebønner er rent faktisk en såkaldt sojabønne, og det er sådan, at man spiser edamamebønnerne, når de er umodne og har den velkendte grønne farve. De fås oftest som frostvare, og det er altså i frysedisken, at du skal finde dem sammen med de andre frosne grøntsager. Enkelte producenter kan også godt vælge at sælge dem under navnet sojabønner eller mukimame bønner.

Man kan få dem, hvor de er uden såkaldt bælg. Det er ligesom, når man køber ærter – der kan man købe dem frosne uden bælg, men når du eksempelvis køber dem friske i en vejkantsbod, så er de stadig i bælg.

Edamameboenner

Indhold

Mine opskrifter med Edamamebønner

Det er oplagt at lave en salat med edamamebønner. Da de oftest er på frost, skal de bare tøes op, og så kan de komme direkte i salaten. Det er derfor meget nemt fyld til en salat.

Jeg har blandt andet en populær opskrift på poké bowl med laks, hvor der er edamamebønner i. Deres flotte grønne farve gør sig desuden utroligt godt i salater. Derfor er de også at finde i min opskrift på buddha bowl med butternutsquash og peanutbutterdressing.

Efter min mening kan du komme edamamebønner i rigtig mange forskellige salater, hvor du mangler lidt ekstra fyld, men ikke gider at hakke eller snitte endnu mere. Prøv også at udskifte grønne ærter med edamamebønner.