• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Salater » Måltidssalater

    Buddha Bowl med butternut squash og peanutdressing

    Udgivet: feb 5, 2019 · Opdateret: apr 26, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Buddha Bowl med butternut squash og peanutdressing

    En buddha bowl er en stor skål salat, som for det meste er meget farvestrålende og meget mættende. Der er vist ikke en fast opskrift på hvad en buddha bowl egentlig skal indeholde. Jeg har prøvet at sammensætte min buddha bowl med både tilberedte grøntsager, rå grøntsager og både nogle grove grøntsager og de lidt lettere.

    Derudover er der noget protein i form af stegt kylling og quinoa - men det kunne også have været stegte kikærter i stedet for kyllingen, hvis man ønsker en vegetarisk/vegansk version. Til slut er der en super lækker peanutdressing der virkelig sætter prikken over i'et efter min mening.

    Hvis du er til fisk, kan du også bruge den populære Poke Bowl med marineret laks.

    ikon piskeris Chestnut

    Buddha Bowl med butternut squash og peanutdressing

    2 personer
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 30 min
    Samlet tid 50 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Salaten

    • ½ butternut squash
    • 2 kyllingefileter kan undlades eller udskiftes med stegte kikærter eller tofu for en vegetar/vegansk variant
    • ¼ squash
    • 1-2 håndfulde quinoa kogt
    • 1 lille stykke rødkål eller andet kål
    • 1 snackpeber
    • 1 stor håndfuld edamamebønner
    • 2 håndfulde ruccola
    • 1 håndfuld majs

    Peanutdressing

    • 1 spsk peanut butter
    • 1 spsk soyasauce
    • ½ tsk limesaft
    • 2 tsk sød chilisauce
    • ½-1 tsk sricacha chilisauce
    • 3 spsk vand

    Serveres i

    • En skål eller dyb tallerken

    Sådan gør du
     

    • Start med at skrælle butternut squashen. Skær den over og fjern kernerne. Skær den i tern og placer dem på en bageplade med bagepapir. Hæld lidt olie over og krydr med salt og evt. peber. Sæt bagepladen i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter eller indtil de er blevet møre.
    • Imens græskaret er i ovnen kan du gå videre med de andre ingredienser.
    • Steg kyllingefileterne på en pande og krydr med salt og peber. Skær kyllingen ud i tern.
    • Skær squash i skiver og pensl med lidt olie. Steg dem på begge sider på en grillpande så de får fine grillstriber.
    • Kog din quinoa, hvis du ikke allerede har en rest.
    • Snit kålen fint.
    • Skær snackpeber/peberfrugt i tern.
    • Bland alle ingredienserne til dressingen sammen.
    • Anret salaten i en skål eller dyb tallerken.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 562 kcal | Kulhydrater: 51 g | Protein: 61 g | Fedt: 14 g
    Bedøm denne opskrift:
    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Det smarte ved en buddha bowl er at den kan varieres fuldstændig som man ønsker, og den er dermed også helt perfekt til når du skal rydde op i køleskabet og står med en masse forskellige grøntsager. Jeg har virkelig prøvet at finde ud af hvor retten er opstået og hvilken oprindelse den har - men det har jeg ikke rigtig kunne finde frem.

    I min version af en lækker buddha bowl har jeg bl.a. kommet bagt butternut squash i. Butternut squash er faktisk et græskar, og ikke en squash. Her kan du læse mere om de forskellige græskartyper.

    Buddha Bowl med butternut squash og peanutdressing
    Buddha Bowl med butternut squash og peanutdressing
    Følg mig på Instagram
    « Syltede rødbeder
    Stuvet hvidkål »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. VenterPaaVinBlog

      februar 06, 2019 at 12:26 pm

      Sikke flotte farver - modsat retten mit indlæg idag, stå giver buddabowls bare så fint og rent et look :D

      - A

      Svar
      • Louise Dam

        februar 06, 2019 at 4:05 pm

        JA, de er altså bare fine sådan nogle buddha bowls. Men din kikærtesalat lyder nu også lækker!

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her