
Det smarte ved en buddha bowl er at den kan varieres fuldstændig som man ønsker, og den er dermed også helt perfekt til når du skal rydde op i køleskabet og står med en masse forskellige grøntsager. Jeg har virkelig prøvet at finde ud af hvor retten er opstået og hvilken oprindelse den har - men det har jeg ikke rigtig kunne finde frem.
Opskrift på Buddha Bowl med butternut squash og peanutdressing
|
2 personer
Køkken: Dansk
Ingredienser
Salaten
½ butternut squash
2 kyllingefileter (kan undlades eller udskiftes med stegte kikærter eller tofu for en vegetar/vegansk variant)
¼ squash
1-2 håndfulde quinoa, kogt
1 lille stykke rødkål (eller andet kål)
1 snackpeber
1 stor håndfuld edamamebønner
2 håndfulde ruccola
1 håndfuld majs
Peanutdressing
1 spsk peanutbutter
1 spsk soya
½ tsk limesaft
2 tsk sød chilisauce
½-1 tsk sricacha chilisauce
3 spsk vand
1. | Start med at skrælle butternut squashen. Skær den over og fjern kernerne. Skær den i tern og placer dem på en bageplade med bagepapir. Hæld lidt olie over og krydr med salt og evt. peber. Sæt bagepladen i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter eller indtil de er blevet møre. |
2. | Imens græskaret er i ovnen kan du gå videre med de andre ingredienser. |
3. | Steg kyllingefileterne på en pande og krydr med salt og peber. Skær kyllingen ud i tern. |
4. | Skær squash i skiver og pensl med lidt olie. Steg dem på begge sider på en grillpande så de får fine grillstriber. |
5. | Kog din quinoa, hvis du ikke allerede har en rest. |
6. | Snit kålen fint. |
7. | Skær snackpeber/peberfrugt i tern. |
8. | Bland alle ingredienserne til dressingen sammen. |
9. | Anret salaten i en skål eller dyb tallerken. |




Skrevet af: Louise DamButternut squash, Chilisauce, Edamamebønner, Kyllingefilet, Lime, Majs, Peanut Butter, Peberfrugt, Quinoa, Rødkål, Ruccola, Soya, SquashKategori: Forår, Frokost, Salat, Sunde retter
Sikke flotte farver - modsat retten mit indlæg idag, stå giver buddabowls bare så fint og rent et look :D
- A
JA, de er altså bare fine sådan nogle buddha bowls. Men din kikærtesalat lyder nu også lækker!