Squash

Squash er en grøntsag, som mange måske synes ligner og forveksler med en agurk. Den er grøn udenpå og er ret fast i kødet indeni, hvor den er lysere i farven. Dog kan den også være både gul eller orange udenpå, alt efter hvilken sort af squash man får fat i.

Her vil du kunne finde en masse lækre retter med squash, så du kan prøve at lave mad med squash til frokost eller aftensmad.

Squash

Indhold

Hvad er sundt ved squash?

Ifølge Coops’ madpyramide er squashen en fin grøntsag, hvilket vil sige, at den ikke tilfører din krop lige så meget energi som de grove grøntsager. I forhold til vitaminer så er squash dog rig på A-vitamin og C-vitamin. 

De to vitaminer er virkelig gode til at styrke immunforsvaret, hvilket er vigtigt at holde stærkt, så man ikke bliver syg så ofte. Der er kun 16 kcal pr. 100 gram i en helt almindelig squash. 

Hvad er forskellen på zucchini og squash?

En squash kan også blive kaldt for en zucchini eller en courgette. Der er faktisk ingen forskel, og det er blot forskellige ord for den samme grøntsag. Når man siger squash, siger man det på amerikansk, når man siger zucchini, er det på italiensk, og når man siger courgette, er det på fransk. Når du derfor skal lave retter med squash, kan du gå efter alle de tre navne i supermarkedet.

Sådan kan du lave lækker mad med squash

Squash er virkelig god i madlavning, og du kan lave rigtig meget forskellig mad med squash. Squash kan desuden bruges i både det salte og det søde køkken, så der er mange muligheder at bruge grøntsagen på.

Grillet squash

Om sommeren når grillen bliver hevet frem, kan man lave en lækker omgang grillet squash med olivenolie og hvidløg. Her skærer man bare nogle skiver på cirka 3 mm, der bliver olieret og krydret, inden at de kommer på grillen. Grillet squash er i øvrigt også super lækkert i en vegetarburger.

Grillet squash

Grillet squash

Bagt squash

Det er også muligt at bage sin squash, så den bliver helt mør og blød i det. Ligesom når den kommer på grillen, kan man krydre den med lidt forskelligt, alt efter hvilket mad med squash man vil servere.

Kage med squash

Hvis du er vild med saftige krydderkager, er det oplagt at bage en god squashkage. Udseendemæssigt kan den godt forveksles med en gulerodskage, og de kager har nu også meget til fælles. Oven på en kage med squash kan man lave en blød flødeostecreme, der spiller virkelig godt sammen med squashen og de varme krydderier, der kommer i. Det er den samme creme man også kender fra den klassiske gulerodskage.

Kage med squash

Squashkage med flødeostecreme

Kan man spise skrællen på squash?

Ja, man kan godt spise skrællen på en squash. Der er mange forskellige retter med squash, og i mange af dem beholder man blot skrællen på. Dog er der nogle mennesker, der foretrækker at skrælle den, men det er der nu ingen grund til.

Vidste du, at man også kan spise squashblomster?

Squashen skal opbevares køligt og kan holde i cirka 2-3 uger på køl. De er i sæson fra juli til oktober måned.