
Man går aldrig galt i byen med en squashkage. Den bliver bare altid lækker og svampet på grund af den ret våde squash man river og tilsætter dejen. Derudover er der i den kage tilsat både valnødder og hasselnødder, som giver den lidt crunch. Man kan også tilsætte rosiner eller tranebær, hvis man kan lide det. Men det bedste ved sådan en squashkage er helt sikkert den fantastiske glasur, som de fleste også bruger til gulerodskager. Den består af flormelis, smør og frisk ost eller flødeost. Det er uden tvivl min yndlingsglasur :-)
Squashkage med valnødder & hasselnødder
Cirka 15 stykker
Forberedelsestid: 1,5 time
Ingredienser
Kagen
1 squash
50 g valnødder
50 g hasselnødder
3 æg
200 g sukker
2 dl olie (solsikkeolie f.eks.)
325 g hvedemel
2 tsk natron
½ tsk bagepulver
3 tsk kanel
1 tsk salt
Glasuren
100 g flødeost (Philadelphia eller lignende)
25 g smør
250 g flormelis
Æg og sukker piskes skummende i en stor skål. Tilsæt derefter olien og pisk igen.
Skyl squashen og riv den på den grove side af rivejernet. Bland den i dejen sammen med grofthakkede valnødder og hasselnødder.
Bland mel, natron, bagepulver, kanel og salt sammen i en skål og vend det derefter i dejen.
Fordel dejen i en smurt springform og bag kagen i ovnen ved 175 grader i cirka 40 minutter.
Lad kagen køle helt af.
Bland frisk ost, smør og flormelis til en lækker glasur. Opbevar glasuren i køleskabet og smør den på kagen lige inden der skal serveres, eller smør den på kagen og lad hele kagen stå på køl indtil servering.







Af Louise Dam
Skrevet af: Louise DamÆg, Flødeost, Hasselnødder, Nødder, Squash, ValnødderKategori: Desserter, kager og andre søde sager, Kager, Skærekager, Brownies og Muffins
Hej Louise.
Nu skriver du at hvis man pynter med glasur med det samme, så skal kagen stå på kål.... Er der en bestemt kål du vil anbefale, eller kan alm hvidkål bruges....?? :-)
Spøg til side.... Hvor meget squash tror du der skal bruges..?
Mvh
Søren
Der skal blot bruges en enkelt squash - det står i opskriften :-) Har lige rettet den lille slåfejl, tak fordi du gjorde opmærksom på det :-)
Hvor meget revet squash bruger du ca? Der kan jo være stor forskel på en squashs størrelse.
Mvh Lis
Hej Lis
Det er lang tid siden jeg har lavet kagen, så det kan jeg desværre ikke huske. Næste gang jeg laver den sørger jeg for at veje hvor meget der er. Men jeg vil sige en almindelig størrelse squash - ikke alt for stor.
Hilsen Louise
Der står en squash men hvor mange g. da der er stor forskel på str. i squash?
Hej Bente
Det er lang tid siden jeg har lavet kagen, så det kan jeg desværre ikke huske. Næste gang jeg laver den sørger jeg for at veje hvor meget der er. Men jeg vil sige en almindelig størrelse squash - ikke alt for stor.
Hilsen Louise
mums lyder godt og ser godt ud, hvor meget revet squash?
Hej Hanne
Det er lang tid siden jeg har lavet kagen, så det kan jeg desværre ikke huske. Næste gang jeg laver den sørger jeg for at veje hvor meget der er. Men jeg vil sige en almindelig størrelse squash - ikke alt for stor.
Hilsen Louise
Hej!
Hvor ser den kage bare lækker ud! Jeg glæder mig til at prøve den, men ville lige høre om du tror lidt hakket mørk chokolade ville skade kagens gode sammensætning?
Mvh. Simone
Altså nu elsker jeg selv chokolade, så for mig ville det slet ikke gøre noget. Tror det ville passe fint sammen.
Hvor lang tid kan kagen holde sig, og hvordam opbevares den bedst?
Hej Sarah
Jeg vil sige cirka 3 dage. Hvis den opbevares uden smørcremen skal den opbevares ved stuetemperatur og hvis smørcremen er smurt på ville jeg opbevare den i køleskabet.
Hilsen Louise
Hej :D den ser vildt lækker ud! ville man kunne erstatte sukker med sukrin? og evt flourmelis med sukrismelis ?
Hej Mollie
Jeg har ikke selv bagt med sukrin før, men hvis man normalt kan udskifte sukkeret med sukrin i andre kager, så vil jeg også mene man kan gøre det med denne.