• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Lækker squashkage med valnødder & hasselnødder

    Udgivet: aug 26, 2014 · Opdateret: sep 30, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Squashkage

    Squashkage minder lidt om en gulerodskage. I stedet for gulerod, så river man blot squash og tilsætter til dejen. Fordi squash er ret våd vil det altid give en lækker og svampet kage. I min opskrift på squashkage er der både tilsat valnødder og hasselnødder. Det synes jeg er rigtig lækkert! Du kan også sagtens nøjes med kun at bruge valnødder f.eks. Man kan også tilsætte rosiner eller tranebær, hvis man kan lide det.

    Læs også: Svampet gulerodskage med flødeostecreme | Squashfrikadeller - vegetariske frikadeller | Banankage med chokolade

    Denne squashkage laves med en ostecreme, ligesom den creme der kommer ovenpå en gulerodskage. Den smager vanvittig godt og består af flormelis, smør og flødeost. Det er virkelig min yndlingsglasur til kager!

    En squashkage med flødeostglasur er perfekt til eftermiddagskaffen, til at have med på arbejde til kollegaerne, eller til fødselsdagen. De fleste kan lide en denne kage, og den smager altså ikke af squash! Den er kun med til at give den lækreste konsistens til kagen.

    Her får du min opskrift på squashkage med en lækker ostecreme på toppen.

    a b

    Lækker squashkage med valnødder & hasselnødder

    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    Holdbarhed: 3 dage
    Fryseegnet: Ja
    10 personer
    Forb. tid 15 min
    Tilb. tid 40 min
    Samlet tid 55 min
    Udskriv

    Udstyr (reklamelink)

    • Springform på 24 cm

    Ingredienser

    Kagen

    • 1 squash cirka 300 gram
    • 50 g valnødder
    • 50 g hasselnødder
    • 3 æg
    • 200 g sukker
    • 2 dl olie smagsneutral - evt. rapsolie
    • 325 g hvedemel
    • 2 tsk natron
    • ½ tsk bagepulver
    • 3 tsk kanel
    • 1 tsk salt

    Glasuren

    • 100 g flødeost Philadelphia eller lignende
    • 25 g smør
    • 250 g flormelis
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Æg og sukker piskes skummende i en stor skål. Tilsæt derefter olien og pisk igen.
    • Skyl squashen og riv den på den grove side af rivejernet. Bland den i dejen sammen med grofthakkede valnødder og hasselnødder.
    • Bland mel, natron, bagepulver, kanel og salt sammen i en skål og vend det derefter i dejen.
    • Fordel dejen i en smurt springform og bag kagen i ovnen ved 175 grader i cirka 40 minutter.
    • Lad kagen køle helt af.
    • Bland flødeost, smør og flormelis til en lækker glasur. Opbevar glasuren i køleskabet og smør den på kagen lige inden der skal serveres, eller smør den på kagen og lad hele kagen stå på køl indtil servering.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 610 kcal | Kulhydrater: 73 g | Protein: 7 g | Fedt: 33 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Oftest stillede spørgsmål til min opskrift på squashkage med flødeostglasur

    Kan man udskifte hasselnødderne i kagen?

    I denne opskrift på squashkage er der både valnødder og hasselnødder. Du kan dog sagtens nøjes med enten valnødder eller hasselnødder. Intet problem :-)

    Kan squashkage fryses?

    Ja, du kan sagtens fryse kagen. Dette skal blot gøres uden ostecremen på.

    Hvordan skal jeg opbevare kagen?

    Kagen skal opbevares på køl og kan holde sig frisk i cirka 3 dage.

    Kan jeg udskifte olie med smør?

    Min squashkage er med olie. Men du kan helt sikkert sagtens bruge smør i stedet for. Jeg har fundet en omregner på Samvirke.dk. Her står der at 100 g smør svarer til 85 g olie. Så du skal bruge 210 g smør. (2 dl olie burde veje cirka 180 g)

    Hvis man gerne vil bage en stor bradepande squashkage, hvor mange gange skal jeg så fordoble opskriften?

    Det kommer helt an på størrelsen af bradepanden. Men du kan regne det ret præcist ud ved at finde arealet af de to forme. Springformen jeg har brugt er 24 cm i diameter. Her beregner du radius*radius*Pi = 12*12*3,14 = 452,16 cm2, så måler du bagepladen, er den f.eks. 40*40 giver det 1600 cm2 og så skal du lave 1600/452,16= 3,5 gange opskriften.

    Revet squash, hakkede nødder og dej til squashkage
    Kagedej
    Squashkage med ostecreme
    Squashkage set oppefra på et fad
    Et stykke squashkage med ostecreme på en tallerken
    Et stykke squashkage med flødeostcreme på en tallerken og resten af kagen på et fad
    Et stykke squashkage med flødeostcreme på en tallerken
    Følg mig på Instagram
    « Flettede flutes med solsikkekerner
    Vaniljecreme »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Søren Lyng Sørensen

      august 04, 2017 at 4:16 pm

      Hej Louise.

      Nu skriver du at hvis man pynter med glasur med det samme, så skal kagen stå på kål.... Er der en bestemt kål du vil anbefale, eller kan alm hvidkål bruges....?? :-)
      Spøg til side.... Hvor meget squash tror du der skal bruges..?

      Mvh
      Søren

      Svar
      • Louise Dam

        september 06, 2017 at 6:22 pm

        Der skal blot bruges en enkelt squash - det står i opskriften :-) Har lige rettet den lille slåfejl, tak fordi du gjorde opmærksom på det :-)

        Svar
    2. Lis

      september 16, 2016 at 10:12 am

      Hvor meget revet squash bruger du ca? Der kan jo være stor forskel på en squashs størrelse.

      Mvh Lis

      Svar
      • Louise Dam

        september 18, 2016 at 12:15 pm

        Hej Lis
        Det er lang tid siden jeg har lavet kagen, så det kan jeg desværre ikke huske. Næste gang jeg laver den sørger jeg for at veje hvor meget der er. Men jeg vil sige en almindelig størrelse squash - ikke alt for stor.
        Hilsen Louise

        Svar
    3. Bente Juhlsen

      september 14, 2016 at 6:13 am

      Der står en squash men hvor mange g. da der er stor forskel på str. i squash?

      Svar
      • Louise Dam

        september 18, 2016 at 12:15 pm

        Hej Bente
        Det er lang tid siden jeg har lavet kagen, så det kan jeg desværre ikke huske. Næste gang jeg laver den sørger jeg for at veje hvor meget der er. Men jeg vil sige en almindelig størrelse squash - ikke alt for stor.
        Hilsen Louise

        Svar
    4. hanne

      juli 25, 2016 at 8:19 am

      mums lyder godt og ser godt ud, hvor meget revet squash?

      Svar
      • Louise Dam

        september 18, 2016 at 12:16 pm

        Hej Hanne
        Det er lang tid siden jeg har lavet kagen, så det kan jeg desværre ikke huske. Næste gang jeg laver den sørger jeg for at veje hvor meget der er. Men jeg vil sige en almindelig størrelse squash - ikke alt for stor.
        Hilsen Louise

        Svar
    5. Simone

      maj 17, 2016 at 7:42 pm

      Hej!
      Hvor ser den kage bare lækker ud! Jeg glæder mig til at prøve den, men ville lige høre om du tror lidt hakket mørk chokolade ville skade kagens gode sammensætning?

      Mvh. Simone

      Svar
      • Louise Dam

        maj 20, 2016 at 12:59 pm

        Altså nu elsker jeg selv chokolade, så for mig ville det slet ikke gøre noget. Tror det ville passe fint sammen.

        Svar
    6. Sarah

      marts 02, 2016 at 9:54 am

      Hvor lang tid kan kagen holde sig, og hvordam opbevares den bedst?

      Svar
      • Louise Dam

        marts 05, 2016 at 2:49 pm

        Hej Sarah
        Jeg vil sige cirka 3 dage. Hvis den opbevares uden smørcremen skal den opbevares ved stuetemperatur og hvis smørcremen er smurt på ville jeg opbevare den i køleskabet.
        Hilsen Louise

        Svar
    7. Mollie Bruhn

      august 27, 2014 at 10:29 am

      Hej :D den ser vildt lækker ud! ville man kunne erstatte sukker med sukrin? og evt flourmelis med sukrismelis ?

      Svar
      • Louise Dam

        august 27, 2014 at 11:25 am

        Hej Mollie
        Jeg har ikke selv bagt med sukrin før, men hvis man normalt kan udskifte sukkeret med sukrin i andre kager, så vil jeg også mene man kan gøre det med denne.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Hjemmelavet jordbærguf

    Hjemmelavet guf

    Vandmelonsalat

    Vandmelonsalat med feta

    Gulerodskage med floedeosteglasur

    Gulerodskage med ostecreme

    Groen kartoffelsalat med avocadodressing

    Kartoffelsalat med avocadodressing

    Lemonade

    Lemonade

    Spidskaalssalat

    Spidskålssalat

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.
    • Hjemmelavet guf
    • Vandmelonsalat med feta
    • Gulerodskage med ostecreme
    • Kartoffelsalat med avocadodressing
    • Lemonade
    • Spidskålssalat
    Mig

    Jeg hedder Louise! Jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    • Helstegt oksemørbrad
    • Bananpandekager
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler
    • Panang karry med kylling (Panang Gai)
    • Vietnamesiske forårsruller / rispapirruller

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her