
Squashkage minder lidt om en gulerodskage. I stedet for gulerod, så river man blot squash og tilsætter til dejen. Fordi squash er ret våd vil det altid give en lækker og svampet kage. I min opskrift på squashkage er der både tilsat valnødder og hasselnødder. Det synes jeg er rigtig lækkert! Du kan også sagtens nøjes med kun at bruge valnødder f.eks. Man kan også tilsætte rosiner eller tranebær, hvis man kan lide det.
Læs også: Svampet gulerodskage med flødeostecreme | Squashfrikadeller - vegetariske frikadeller | Banankage med chokolade
Denne squashkage laves med en ostecreme, ligesom den creme der kommer ovenpå en gulerodskage. Den smager vanvittig godt og består af flormelis, smør og flødeost. Det er virkelig min yndlingsglasur til kager!
En squashkage med flødeostglasur er perfekt til eftermiddagskaffen, til at have med på arbejde til kollegaerne, eller til fødselsdagen. De fleste kan lide en denne kage, og den smager altså ikke af squash! Den er kun med til at give den lækreste konsistens til kagen.
Her får du min opskrift på squashkage med en lækker ostecreme på toppen.
Lækker squashkage med valnødder & hasselnødder
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplanUdstyr (reklamelink)
Ingredienser
Kagen
- 1 squash cirka 300 gram
- 50 g valnødder
- 50 g hasselnødder
- 3 æg
- 200 g sukker
- 2 dl olie smagsneutral - evt. rapsolie
- 325 g hvedemel
- 2 tsk natron
- ½ tsk bagepulver
- 3 tsk kanel
- 1 tsk salt
Glasuren
- 100 g flødeost Philadelphia eller lignende
- 25 g smør
- 250 g flormelis
Sådan gør du
- Æg og sukker piskes skummende i en stor skål. Tilsæt derefter olien og pisk igen.
- Skyl squashen og riv den på den grove side af rivejernet. Bland den i dejen sammen med grofthakkede valnødder og hasselnødder.
- Bland mel, natron, bagepulver, kanel og salt sammen i en skål og vend det derefter i dejen.
- Fordel dejen i en smurt springform og bag kagen i ovnen ved 175 grader i cirka 40 minutter.
- Lad kagen køle helt af.
- Bland flødeost, smør og flormelis til en lækker glasur. Opbevar glasuren i køleskabet og smør den på kagen lige inden der skal serveres, eller smør den på kagen og lad hele kagen stå på køl indtil servering.
Dine egne noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Oftest stillede spørgsmål til min opskrift på squashkage med flødeostglasur
I denne opskrift på squashkage er der både valnødder og hasselnødder. Du kan dog sagtens nøjes med enten valnødder eller hasselnødder. Intet problem :-)
Ja, du kan sagtens fryse kagen. Dette skal blot gøres uden ostecremen på.
Kagen skal opbevares på køl og kan holde sig frisk i cirka 3 dage.
Min squashkage er med olie. Men du kan helt sikkert sagtens bruge smør i stedet for. Jeg har fundet en omregner på Samvirke.dk. Her står der at 100 g smør svarer til 85 g olie. Så du skal bruge 210 g smør. (2 dl olie burde veje cirka 180 g)
Det kommer helt an på størrelsen af bradepanden. Men du kan regne det ret præcist ud ved at finde arealet af de to forme. Springformen jeg har brugt er 24 cm i diameter. Her beregner du radius*radius*Pi = 12*12*3,14 = 452,16 cm2, så måler du bagepladen, er den f.eks. 40*40 giver det 1600 cm2 og så skal du lave 1600/452,16= 3,5 gange opskriften.
Søren Lyng Sørensen
Hej Louise.
Nu skriver du at hvis man pynter med glasur med det samme, så skal kagen stå på kål.... Er der en bestemt kål du vil anbefale, eller kan alm hvidkål bruges....?? :-)
Spøg til side.... Hvor meget squash tror du der skal bruges..?
Mvh
Søren
Louise Dam
Der skal blot bruges en enkelt squash - det står i opskriften :-) Har lige rettet den lille slåfejl, tak fordi du gjorde opmærksom på det :-)
Lis
Hvor meget revet squash bruger du ca? Der kan jo være stor forskel på en squashs størrelse.
Mvh Lis
Louise Dam
Hej Lis
Det er lang tid siden jeg har lavet kagen, så det kan jeg desværre ikke huske. Næste gang jeg laver den sørger jeg for at veje hvor meget der er. Men jeg vil sige en almindelig størrelse squash - ikke alt for stor.
Hilsen Louise
Bente Juhlsen
Der står en squash men hvor mange g. da der er stor forskel på str. i squash?
Louise Dam
Hej Bente
Det er lang tid siden jeg har lavet kagen, så det kan jeg desværre ikke huske. Næste gang jeg laver den sørger jeg for at veje hvor meget der er. Men jeg vil sige en almindelig størrelse squash - ikke alt for stor.
Hilsen Louise
hanne
mums lyder godt og ser godt ud, hvor meget revet squash?
Louise Dam
Hej Hanne
Det er lang tid siden jeg har lavet kagen, så det kan jeg desværre ikke huske. Næste gang jeg laver den sørger jeg for at veje hvor meget der er. Men jeg vil sige en almindelig størrelse squash - ikke alt for stor.
Hilsen Louise
Simone
Hej!
Hvor ser den kage bare lækker ud! Jeg glæder mig til at prøve den, men ville lige høre om du tror lidt hakket mørk chokolade ville skade kagens gode sammensætning?
Mvh. Simone
Louise Dam
Altså nu elsker jeg selv chokolade, så for mig ville det slet ikke gøre noget. Tror det ville passe fint sammen.
Sarah
Hvor lang tid kan kagen holde sig, og hvordam opbevares den bedst?
Louise Dam
Hej Sarah
Jeg vil sige cirka 3 dage. Hvis den opbevares uden smørcremen skal den opbevares ved stuetemperatur og hvis smørcremen er smurt på ville jeg opbevare den i køleskabet.
Hilsen Louise
Mollie Bruhn
Hej :D den ser vildt lækker ud! ville man kunne erstatte sukker med sukrin? og evt flourmelis med sukrismelis ?
Louise Dam
Hej Mollie
Jeg har ikke selv bagt med sukrin før, men hvis man normalt kan udskifte sukkeret med sukrin i andre kager, så vil jeg også mene man kan gøre det med denne.