• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Skærekager

    Squashkage med ostecreme

    Udgivet: aug 4, 2022 · Opdateret: sep 30, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du få min bedste opskrift på en svampet squashkage, som er nem at lave, og hvor alle kan være med! Jeg laver min squashkage med en lækker ostecreme på toppen, som gør den endnu mere lækker. Min squashkage er med olie og den er nem at bage.

    Squashkage

    Squashkage minder lidt om en gulerodskage. I stedet for gulerod, så river man blot squash og tilsætter til dejen. Fordi squash er ret våd vil det altid give en lækker og svampet kage. I min opskrift på squashkage er der både tilsat valnødder og hasselnødder, det synes jeg er super lækkert.

    Læs også: Svampet gulerodskage med flødeostecreme | Squashfrikadeller - vegetariske frikadeller | Banankage med chokolade

    Denne squashkage laves med en ostecreme, ligesom den creme der kommer ovenpå en gulerodskage. Den smager vanvittig godt og består af flormelis, smør og flødeost. Det er virkelig en af mine yndlingsglasurer til kager!

    En squashkage med flødeostglasur er perfekt til eftermiddagskaffen, til at have med på arbejde til kollegaerne, eller til fødselsdagen. De fleste kan lide denne kage. Den smager altså ikke af squash, den er nemlig kun med til at give den lækreste konsistens til kagen.

    Her får du min opskrift på svampet squashkage med ostecreme på toppen.

    ikon piskeris Chestnut

    Squashkage med valnødder & hasselnødder

    10 personer
    Holdbarhed: 3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 15 min
    Tilb. tid 40 min
    Samlet tid 55 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Springform på 24 cm eller 26 cm
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Kagen

    • 350-400 g squash 1 mellemstor squash
    • 50 g valnødder
    • 50 g hasselnødder
    • 4 æg
    • 100 g sukker
    • 150 brun farin
    • 300 g hvedemel
    • 1 tsk salt
    • 2 tsk stødt kanel
    • 1 tsk stødt kardemomme jeg maler selv kardemommekerner
    • 1 tsk stødt ingefær
    • 2 tsk natron
    • ½ tsk bagepulver
    • 1,5 dl olie smagsneutral - evt. rapsolie

    Ostecreme

    • 200 g flødeost Philadelphia eller lignende
    • 125 g smør
    • 125 g flormelis

    Pynt

    • 50 g hasselnødder

    Sådan gør du
     

    • Tag smørret ud af køleskabet, så det bliver blødt til du skal lave ostecremen.

    Squashkage

    • Skyl squashen og riv den på den grove side af rivejernet.
    • Hak hasselnødder og valnødder. Brug eventuelt en minihakker.
    • Pisk æg, sukker og brun farin sammen i en skål med en elpisker eller i en røremaskine på piskeris i cirka 5 minutter. Det skal blive lyst og luftigt.
    • Bland hvedemel, salt, kanel, kardemomme, ingefær, natron og bagepulver sammen i en skål. Vend det i æggesnapsen.
    • Tilsæt olien til dejen.
    • Vend revet squash og hakkede nødder i dejen.
    • Kom bagepapir i bunden af en springform (24 cm til alm. portion), ved at sætte det fast mellem bunden og kanten. Smør indersiden af kanten med smør, olie eller brug en bagespray (reklamelink).
    • Fordel dejen i springformen og bag kagen i ovnen ved 175 grader i cirka 50 minutter. Tjek om den er færdig ved at
    • Lad kagen køle helt af.

    Ostecreme

    • Når kagen er kølet af skal flødeostecremen laves.
    • Med en elpisker piskes flormelis, flødeost og blødt smør sammen i en skål til den er helt cremet og uden klumper.
    • Fordel ostecremen på kagen.

    Pynt

    • Hak hasselnødderne groft og drys dem ovenpå kagen.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 676 kcal | Kulhydrater: 66 g | Protein: 9 g | Fedt: 44 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.3 fra 3 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften!

    • Du kan også sagtens nøjes med kun at bruge valnødder
    • Du kan også tilsætte rosiner eller tranebær
    • Hvis du ikke har nok squash kan du lave kagen med halv squash og halv gulerod
    • Prøv også med lidt revet citronskal i ostecremen

    Oftest stillede spørgsmål til min opskrift på svampet squashkage med flødeostglasur

    Kan man udskifte hasselnødderne i kagen?

    I denne opskrift på squashkage er der både valnødder og hasselnødder. Du kan dog sagtens nøjes med enten valnødder eller hasselnødder. Intet problem

    Kan squashkage fryses?

    Ja, du kan sagtens fryse kagen. Dette skal blot gøres uden ostecremen på.

    Hvordan skal jeg opbevare kagen?

    Kagen skal opbevares på køl og kan holde sig frisk i cirka 3 dage.

    Kan jeg udskifte olie med smør?

    Min squashkage er med olie. Men du kan helt sikkert sagtens bruge smør i stedet for. Jeg har fundet en omregner på Samvirke.dk. Her står der at 100 g smør svarer til 85 g olie. Så du skal bruge 160 g smør til en almindelig portion. (1,5 dl olie burde veje cirka 135 g)

    Hvis man gerne vil bage en stor bradepande squashkage, hvor mange gange skal jeg så fordoble opskriften?

    Det kommer helt an på størrelsen af bradepanden. Men du kan regne det ret præcist ud ved at finde arealet af de to forme. Springformen jeg har brugt er 24 cm i diameter. Her beregner du radius*radius*Pi = 12*12*3,14 = 452,16 cm2, så måler du bagepladen, er den f.eks. 40*40 giver det 1600 cm2 og så skal du lave 1600/452,16= 3,5 gange opskriften.

    Revet squash og nødder
    Squashkagedej
    Squashkage med olie
    Squashkage med olie
    Squashkage med ostecreme
    Squashkage
    Følg mig på Instagram
    « Skinkesalat
    Risotto med svampe, friske ærter og stegt torsk »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Søren Lyng Sørensen

      august 04, 2017 at 4:16 pm

      Hej Louise.

      Nu skriver du at hvis man pynter med glasur med det samme, så skal kagen stå på kål.... Er der en bestemt kål du vil anbefale, eller kan alm hvidkål bruges....?? :-)
      Spøg til side.... Hvor meget squash tror du der skal bruges..?

      Mvh
      Søren

      Svar
      • Louise Dam

        september 06, 2017 at 6:22 pm

        Der skal blot bruges en enkelt squash - det står i opskriften :-) Har lige rettet den lille slåfejl, tak fordi du gjorde opmærksom på det :-)

        Svar
    2. Lis

      september 16, 2016 at 10:12 am

      Hvor meget revet squash bruger du ca? Der kan jo være stor forskel på en squashs størrelse.

      Mvh Lis

      Svar
      • Louise Dam

        september 18, 2016 at 12:15 pm

        Hej Lis
        Det er lang tid siden jeg har lavet kagen, så det kan jeg desværre ikke huske. Næste gang jeg laver den sørger jeg for at veje hvor meget der er. Men jeg vil sige en almindelig størrelse squash - ikke alt for stor.
        Hilsen Louise

        Svar
    3. Bente Juhlsen

      september 14, 2016 at 6:13 am

      Der står en squash men hvor mange g. da der er stor forskel på str. i squash?

      Svar
      • Louise Dam

        september 18, 2016 at 12:15 pm

        Hej Bente
        Det er lang tid siden jeg har lavet kagen, så det kan jeg desværre ikke huske. Næste gang jeg laver den sørger jeg for at veje hvor meget der er. Men jeg vil sige en almindelig størrelse squash - ikke alt for stor.
        Hilsen Louise

        Svar
    4. hanne

      juli 25, 2016 at 8:19 am

      mums lyder godt og ser godt ud, hvor meget revet squash?

      Svar
      • Louise Dam

        september 18, 2016 at 12:16 pm

        Hej Hanne
        Det er lang tid siden jeg har lavet kagen, så det kan jeg desværre ikke huske. Næste gang jeg laver den sørger jeg for at veje hvor meget der er. Men jeg vil sige en almindelig størrelse squash - ikke alt for stor.
        Hilsen Louise

        Svar
    5. Simone

      maj 17, 2016 at 7:42 pm

      Hej!
      Hvor ser den kage bare lækker ud! Jeg glæder mig til at prøve den, men ville lige høre om du tror lidt hakket mørk chokolade ville skade kagens gode sammensætning?

      Mvh. Simone

      Svar
      • Louise Dam

        maj 20, 2016 at 12:59 pm

        Altså nu elsker jeg selv chokolade, så for mig ville det slet ikke gøre noget. Tror det ville passe fint sammen.

        Svar
    6. Sarah

      marts 02, 2016 at 9:54 am

      Hvor lang tid kan kagen holde sig, og hvordam opbevares den bedst?

      Svar
      • Louise Dam

        marts 05, 2016 at 2:49 pm

        Hej Sarah
        Jeg vil sige cirka 3 dage. Hvis den opbevares uden smørcremen skal den opbevares ved stuetemperatur og hvis smørcremen er smurt på ville jeg opbevare den i køleskabet.
        Hilsen Louise

        Svar
    7. Mollie Bruhn

      august 27, 2014 at 10:29 am

      Hej :D den ser vildt lækker ud! ville man kunne erstatte sukker med sukrin? og evt flourmelis med sukrismelis ?

      Svar
      • Louise Dam

        august 27, 2014 at 11:25 am

        Hej Mollie
        Jeg har ikke selv bagt med sukrin før, men hvis man normalt kan udskifte sukkeret med sukrin i andre kager, så vil jeg også mene man kan gøre det med denne.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her