
Svampet gulerodskage med flødeostecreme
8 personer
Samlet tid: 1,5 time
Ingredienser
100 g sukker
100 g brun farin
4 æg
1 tsk salt
2 tsk kanel
2 tsk bagepulver
1,5 dl olie
180 g hvedemel
300 g revne gulerødder
Topping
125 g flormelis
125 g blødt smør
200 g flødeost
1. Pisk æg, sukker og farin sammen i en skål med en elpisker.
2. Bland hvedemel, salt, kanel og bagepulver sammen i en skål og rør det i dejen.
3. Tilsæt olien til dejen.
4. Vend de revne gulerødder i dejen.
5. Fordel dejen i en smurt springform (24 cm).
6. Bag kagen ved 175 grader i cirka 50 minutter.
7. Når kagen er kølet af skal toppingen laves.
8. Pisk flormelis, flødeost og blødt smør sammen.
9. Fordel ostecremen på kagen.
Jeg har taget udgangspunkt i denne opskrift.











Skrevet af: Louise DamÆg, Brun farin, Flormelis, Flødeost, Gulerødder, Hvedemel, Kanel, Smør, SukkerKategori: Desserter, kager og andre søde sager, Kager, Skærekager, Brownies og Muffins
Hej Louise. Kan den fryses ned?😊
Ja, det kan den godt. Det skal bare være uden flødeostecremen.
Er ikke den store bagermester, er en alm Lurpak smør god nok eller skal det være en usaltet?
Det er helt fint med alm. lurpak. Jeg bruger altid saltet smør.
Ihhh hvor denne her kage hitter, når jeg laver den til familien!!🙌🏽 Jeg bager den i ovnen i 40/43 minutter, derefter lader jeg den stå i de resterende minutter med slukket ovn ;)) Den bliver så svampet!!
Hvor er det altså bare dejligt at høre! :-)
Waou, hvor er du god. Du laver den bedste gulerodskage og så regner du lige om fra springform til bradepande. Respekt :)
Mange tak skal du have Lise :)
Hej Louise !
Tak for en lækker blog som jeg tit bruger. Kan kagen fryses ned, og stadig være lige så lækker og svampet ?
Hej Sarah
Jeg har desværre ikke prøvet at fryse den ned. Men umiddelbart vil jeg tro det godt kan lade sig gøre.
Hejsa Louise
Hvis man gerne vil bage en stor bradepande gulerodskage, hvor mange gange skal jeg så fordoble opskriften tror du
Vh Henriette Nielsson
Hej Henriette
Det kommer helt an på størrelsen af bradepanden. Men du kan regne det ret præcist ud ved at finde arealet af de to forme. Springformen jeg har brugt er 24 cm i diameter. Her beregner du radius*radius*Pi = 12*12*3,14 = 452,16 cm2, så måler du bagepladen, er den f.eks. 40*40 giver det 1600 cm2 og så skal du lave 1600/452,16= 3,5 gange opskriften.
Hilsen Louise
Super lækker kage 😍 det er ikke sidste gang jeg laver den!
Skønt at høre!
Hej Louise
Hvilken slags olie ville du bruge.
Hilsen Camilla
Bare en smagsneutral olie. F.eks. rapsolie.
Hej
Tak for opskrift på den lækreste kage? Har du prøvet at skifte gulerødder ud med squash? Squash indeholder vist mere vand end gulerødder.
Mvh Malene
Hej Malene
Jeg har en opskrift på en squashkage istedet for lige her: https://www.louisesmadblog.dk/laekker-squashkage-med-flodeosteglasur/
Hej :)
Er det 175 i ovnen på alm el. Varmluftsovn ?
Ha bagt den før, den smager sindsyg godt. Ka bar ikk huske det med ovnen :(
Beklager det sene svar. Jeg er på barsel pt. så der er ikke så meget tid :o) Jeg bruger almindelig ovn til at bage den.
Hejsa Louise
Vil rigtigt gerne lave din gulerødskage men det med gram er jeg virkelig dårlig til at regne ud i dl!.. kan du godt hjælpe mig med det da jeg skal lave den imorgen! :-/
Hej Nadia
Det er altid nemt at omregne ved at søge på google. Jeg håber kagen blev god :-)
Hej :)
Denne kage er fantastisk!
Har du erfaring med at halvere opskriften?
Mvh Anne
Næh, men det tror jeg da sagtens du kan.
Mums tak <3
Hej Louise , jeg har netop prøvet din lækre gulerodskage og den var super lækker
Dejligt at høre :-)
Hej Louise ☺️
Har du nogen erfaringer med at bage dem som muffins?
Min søn skal dele ud i børnehaven, og han ønsker sig gulerodskage med chokolade og jordbær ovenpå.. 😕😆
Mvh Marianne
Jeg har ikke prøvet, men det tror jeg sagtens du kan. Så skal de nok bare kun have omkring 15 minutter i ovnen vil jeg tro.
Du gør det så lækker, jeg elsker ost tak for at dele jeg vil prøve det snart.