Få min opskrift på den bedste gulerodskage med ostecreme. Det er en fantastisk lækker og svampet gulerodskage, hvor der på toppen kommer en skøn flødeostecreme og hakkede valnødder. En kage de fleste elsker!

Gulerodskage med ostecreme er og bliver en af mine yndlingskager, selv om en god chokoladekage altså heller ikke er af vejen. Men gulerodskagen er bare rigtig lækker, den er svampet og med en god let krydret smag fra kanelen. Og så elsker jeg ostecremen på toppen som laves af flødeost, smør og flormelis. Den er på én gang sød og syrlig - og det smager SÅ godt!
Gulerodskagen er forholdsvis nem at bage - og så kan man jo sagtens pynte kagen virkelig fint, hvis man synes den er for kedelig som den er.
Læs også: Banankage med flamberede bananer | Brownie | Gulerodsbrud
Pynt af gulerodskage
Jeg har valgt at pynte min gulerodskage med hakkede valnødder ovenpå flødeostecremen. Det ser pænt ud på sådan en rustik måde, og så smager det også vældig godt sammen med den søde kage. Hvis man er god til at lave noget med fondant kan man jo lave små gulerødder og pynte kagen med dem.
Ønsker man en lidt mere fin gulerodskage kan man flække gulerodskagen så der er to bunde. Imellem de to bunde og på toppen af din gulerodskage kan der så komme flødeostecreme. Der skal muligvis bruges lidt mere creme, hvis du laver kagen på denne måde.
Du kan også bage din gulerodskage som muffins. Prøv at se min opskrift på det lige her.
📖 Opskrift
Svampet gulerodskage med ostecreme
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
Gulerodskage
- 4 æg
- 100 g sukker
- 100 g brun farin
- 180 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 2-3 tsk kanel
- 2 tsk bagepulver
- 1,5 dl rapsolie
- 300 g gulerødder
Flødeostecreme
- 125 g flormelis
- 125 g blødt smør
- 200 g flødeost, f.eks. Philadelphia natural - ikke light.
Pynt
- 100 g valnødder
Sådan gør du
- Tag smørret ud af køleskabet, så det bliver blødt til du skal lave flødeostecremen.
Gulerodskage
- Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet.
- Pisk æg, sukker og brun farin sammen i en skål med en elpisker eller i en røremaskine på piskeris i cirka 5 minutter. Det skal blive lyst og luftigt.
- Bland hvedemel, salt, kanel og bagepulver sammen i en skål og rør det i dejen.
- Tilsæt olien til dejen.
- Vend de revne gulerødder i dejen.
- Fordel dejen i en springform på 24 cm. Den skal enten være smurt med smør eller beklædt med bagepapir.
- Bag kagen i ovnen ved 175 grader i cirka 50 minutter.
- Lad kagen køle helt af på en rist.
Flødeostecreme
- Når kagen er kølet af skal flødeostecremen laves.
- Med en elpisker piskes flormelis, flødeost og blødt smør sammen i en skål til den er helt cremet og uden klumper.
- Fordel ostecremen på kagen.
Pynt
- Hak valnødderne groft, eller knus dem blot med hænderne.
- Fordel valnødderne ovenpå ostecremen.
Video
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Inspiration til opskriften kommer fra Cutecarbs.dk.
Tip til opskriften
- Jeg opbevarer kagen i en lukket beholder ved stuetemperatur inden der er kommet ostecreme på. Ostecremen kommer jeg først på lige inden den skal serveres. Når ostecremen er påført kagen skal den opbevares på køl, og det synes jeg godt den kan blive lidt kedelig af.
- Du kan til gengæld bare røre din ostecreme sammen og stille på køl, og sagtens også bare kagen dagen før den skal bruges. En gulerodskage holder sig god og svampet i cirka 3 dage.
- Du kan med fordel også bage din gulerodskage i muffinsforme. Du kan se min opskrift på gulerodsmuffins her.
- Hvis du hellere vil bage en stor bradepande gulerodskage i stedet for at lave en mindre rundt kage, som jeg gør så kommer det helt an på størrelsen af bradepanden, hvor meget du skal gange opskriften op med.
Men du kan regne det ret præcist ud ved at finde arealet af de to forme. Springformen jeg har brugt er 24 cm i diameter. Her beregner du radius*radius*Pi = 12*12*3,14 = 452,16 cm2, så måler du bagepladen, er den f.eks. 40*40 giver det 1600 cm2 og så skal du lave 1600/452,16= 3,5 gange opskriften.
Spørgsmål og svar til min opskrift på gulerodskage
Du kan sagtens røre din ostecreme sammen dagen før og så stille den på køl. Sørg for lige at tage den ud lidt før den skal ovenpå på kagen.
Selve gulerodskagen er fryseegnet, men jeg vil anbefale dig at fryse den uden ostecremen på.
Dit smør skal være HELT blødt. Ellers risikerer du der kommer små klumper af smør i din flødeostecreme. Og det er ikke helt så lækkert som en helt fløjlsblød creme ovenpå gulerodskagen.
Det er jeg sikker på du godt kan. Jeg har fundet en omregner på Samvirke.dk. Her står du der at 100 g smør svarer til 85 g olie. Så du skal bruge 160 g smør. (1,5 dl olie burde veje cirka 135 g)
Jeg bruger altid saltet smør i mine opskrifter, medmindre der står andet. Så i denne opskrift på gulerodskage er det også saltet smør.
Kageelsker
Dejlig kage. Jeg blev dog skuffet over at kagen slet ikke hævede. Kom så i tanke om at opskriften til dejen heller ikke indeholder noget syre, der skal reagere med bagepulveret for at kagen skal hæve.
Jeg valgte at tilføje noget revet citronskal til flødeosttoppingen, da jeg synes der manglede noget syrlighed til den søde og krydrede smag af kagen. Derudover valnødder ovenpå til sidst, da det bare gør godt til gulerodskage :)
Så alt i alt en velsmagende men flad kage :)
Louise Dam
Jeg har aldrig haft problemer med at den ikke hæver. Den bliver dejlig luftig synes jeg. Når du bruger bagepulver skal der ikke tilsættes syre. Det er ved bagning med natron det er nødvendigt.
Men dejligt du trods alt synes den smagte godt :-)
Lisbeth Wickberg
Lækker opskrift. Tak for at dele den.
Min datter er desværre allergisk overfor kanel.
Ved du om det kan undværes og evt bruge et andet krydderi 🙏
Louise Dam
Jeg har ikke prøvet at bage den uden kanel, så jeg ved faktisk ikke helt hvordan den vil blive uden. Men måske du kan ersatte med noget kardemomme og allehånde. Lad mig gerne vide hvordan det går :-)
Ragnhild
Fuldstændig formidabel kage :-) Det er blevet en rigtig klassiker herhjemme på Søbyvej. Jeg vil tage den med ned i kirken på torsdag og dele den med dem. Hav en forrygende dag, Louise!
Mvh Ragnhild
Louise Dam
Åh hvor bliver jeg bare glad for at læse din kommentar. Mange tak for den :-)