• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Gulerodskage med ostecreme

    Udgivet: jun 27, 2022 · Opdateret: jun 27, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Få min opskrift på den bedste gulerodskage med ostecreme. Det er en fantastisk lækker og svampet gulerodskage, hvor der på toppen kommer en skøn flødeostecreme og hakkede valnødder. En kage de fleste elsker!

    Gulerodskage med ostecreme
    Gulerodskage med flødeostecreme

    Gulerodskage med ostecreme er og bliver en af mine yndlingskager, selv om en god chokoladekage altså heller ikke er af vejen. Men gulerodskagen er bare rigtig lækker, den er svampet og med en god let krydret smag fra kanelen. Og så elsker jeg ostecremen på toppen som laves af flødeost, smør og flormelis. Den er på én gang sød og syrlig - og det smager SÅ godt!

    Gulerodskagen er forholdsvis nem at bage - og så kan man jo sagtens pynte kagen virkelig fint, hvis man synes den er for kedelig som den er.

    Læs også: Banankage med flamberede bananer | Brownie | Gulerodsbrud

    Pynt af gulerodskage

    Jeg har valgt at pynte min gulerodskage med hakkede valnødder ovenpå flødeostecremen. Det ser pænt ud på sådan en rustik måde, og så smager det også vældig godt sammen med den søde kage. Hvis man er god til at lave noget med fondant kan man jo lave små gulerødder og pynte kagen med dem.

    Ønsker man en lidt mere fin gulerodskage kan man flække gulerodskagen så der er to bunde. Imellem de to bunde og på toppen af din gulerodskage kan der så komme flødeostecreme. Der skal muligvis bruges lidt mere creme, hvis du laver kagen på denne måde.

    Du kan også bage din gulerodskage som muffins. Prøv at se min opskrift på det lige her.

    ikon piskeris Chestnut

    Svampet gulerodskage med ostecreme

    10 personer
    Holdbarhed: 3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 50 min
    Samlet tid 1 t 10 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Springform på 24 cm
    • Elpisker
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Gulerodskage

    • 4 æg
    • 100 g sukker
    • 100 g brun farin
    • 180 g hvedemel
    • 1 tsk salt
    • 2-3 tsk kanel
    • 2 tsk bagepulver
    • 1,5 dl rapsolie
    • 300 g gulerødder

    Flødeostecreme

    • 125 g flormelis
    • 125 g blødt smør
    • 200 g flødeost f.eks. Philadelphia natural - ikke light.

    Pynt

    • 100 g valnødder
    Makes: 24cm24 x 24cm rund

    Sådan gør du
     

    • Tag smørret ud af køleskabet, så det bliver blødt til du skal lave flødeostecremen.

    Gulerodskage

    • Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet.
    • Pisk æg, sukker og brun farin sammen i en skål med en elpisker eller i en røremaskine på piskeris i cirka 5 minutter. Det skal blive lyst og luftigt.
    • Bland hvedemel, salt, kanel og bagepulver sammen i en skål og rør det i dejen.
    • Tilsæt olien til dejen.
    • Vend de revne gulerødder i dejen.
    • Fordel dejen i en springform på 24 cm. Den skal enten være smurt med smør eller beklædt med bagepapir.
    • Bag kagen i ovnen ved 175 grader i cirka 50 minutter.
    • Lad kagen køle helt af på en rist.

    Flødeostecreme

    • Når kagen er kølet af skal flødeostecremen laves.
    • Med en elpisker piskes flormelis, flødeost og blødt smør sammen i en skål til den er helt cremet og uden klumper.
    • Fordel ostecremen på kagen.

    Pynt

    • Hak valnødderne groft, eller knus dem blot med hænderne.
    • Fordel valnødderne ovenpå ostecremen.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Når ostecremen er fordelt på kagen skal overskydende kage opbevares i køleskabet.
    Tip! Hvis du ønsker at ostecremen er mere frisk i smagen kan du tilsætte lidt revet citronskal.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stykke | Kalorier: 586 kcal | Kulhydrater: 52 g | Protein: 7 g | Fedt: 40 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.4 fra 72 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Inspiration til opskriften kommer fra Cutecarbs.dk.

    Tip til opskriften

    • Jeg opbevarer kagen i en lukket beholder ved stuetemperatur inden der er kommet ostecreme på. Ostecremen kommer jeg først på lige inden den skal serveres. Når ostecremen er påført kagen skal den opbevares på køl, og det synes jeg godt den kan blive lidt kedelig af.
    • Du kan til gengæld bare røre din ostecreme sammen og stille på køl, og sagtens også bare kagen dagen før den skal bruges. En gulerodskage holder sig god og svampet i cirka 3 dage.
    • Du kan med fordel også bage din gulerodskage i muffinsforme. Du kan se min opskrift på gulerodsmuffins her.
    • Hvis du hellere vil bage en stor bradepande gulerodskage i stedet for at lave en mindre rundt kage, som jeg gør så kommer det helt an på størrelsen af bradepanden, hvor meget du skal gange opskriften op med.

      Men du kan regne det ret præcist ud ved at finde arealet af de to forme. Springformen jeg har brugt er 24 cm i diameter. Her beregner du radius*radius*Pi = 12*12*3,14 = 452,16 cm2, så måler du bagepladen, er den f.eks. 40*40 giver det 1600 cm2 og så skal du lave 1600/452,16= 3,5 gange opskriften.

    Spørgsmål og svar til min opskrift på gulerodskage

    Kan man lave ostecreme dagen før?

    Du kan sagtens røre din ostecreme sammen dagen før og så stille den på køl. Sørg for lige at tage den ud lidt før den skal ovenpå på kagen.

    Kan man fryse gulerodskage med flødeostecreme?

    Selve gulerodskagen er fryseegnet, men jeg vil anbefale dig at fryse den uden ostecremen på.

    Hvordan undgår jeg klumper i ostecremen?

    Dit smør skal være HELT blødt. Ellers risikerer du der kommer små klumper af smør i din flødeostecreme. Og det er ikke helt så lækkert som en helt fløjlsblød creme ovenpå gulerodskagen.

    Kan man bruge smør i stedet for olie og i så fald hvad svarer 1,5 dl olie til i smør ?

    Det er jeg sikker på du godt kan. Jeg har fundet en omregner på Samvirke.dk. Her står du der at 100 g smør svarer til 85 g olie. Så du skal bruge 160 g smør. (1,5 dl olie burde veje cirka 135 g)

    Skal det være saltet eller usaltet smør?

    Jeg bruger altid saltet smør i mine opskrifter, medmindre der står andet. Så i denne opskrift på gulerodskage er det også saltet smør.

    Æg, brun farin og sukker
    Æg, brun farin og sukker pisket
    Mel, kanel og bagepulver
    Gulerodskage med floedeostecreme
    Gulerødder i dejen
    Gulerodskage med floedeostecreme
    Gulerodskage med floedeostecreme
    Ingredienser til floedeostecreme
    Gulerodskage med floedeosteglasur
    Gulerodskage med floedeosteglasur
    Gulerodskage med floedeosteglasur
    Gulerodskage med floedeosteglasur
    Gulerodskage med ostecreme og valnødder
    Følg mig på Instagram

    « Kartoffelsalat med avocadodressing
    Vandmelonsalat med feta »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Marie

      juni 19, 2022 at 8:11 pm

      De 300 gram gulerødder? Er det før eller efter de er revet?

      Svar
      • Louise Dam

        juni 21, 2022 at 2:01 pm

        Det betyder vist ikke det helt store. Men jeg plejer at have cirka 300 gram når de er revet.

        Svar
    2. Sanne

      juni 10, 2021 at 12:30 am

      Kan flødeosecremen laves dagen før? :)

      Svar
      • Louise Dam

        juni 11, 2021 at 3:00 pm

        Ja, det kan den sagtens :-)

        Svar
    3. Amalie Feddersen

      september 02, 2020 at 6:36 pm

      Hej Louise. Kan den fryses ned?😊

      Svar
      • Louise Dam

        september 19, 2020 at 9:49 am

        Ja, det kan den godt. Det skal bare være uden flødeostecremen.

        Svar
        • Iben

          april 28, 2021 at 7:08 am

          Kan man bruge smør i stedet for olie og i så fald hvad svarer 1,5 dl olie til i smør ?

          Svar
          • Louise Dam

            april 28, 2021 at 12:23 pm

            Hej Iben
            Det er jeg sikker på du godt kan. Jeg har fundet en omregner på Samvirke.dk. Her står du der at 100 g smør svarer til 85 g olie. Hvis det passer så svarer det til at du skal bruge 160 g smør. (1,5 dl olie burde veje cirka 135 g)

            Svar
          • Wiktoria

            august 18, 2021 at 11:56 am

            Jeg prøvede engang at lave gulerødskage med smør i stedet for olie og min erfaring er, at kagen bliver slet ikke ligeså svampet som når man bruger olie.

            Svar
            • Louise Dam

              august 18, 2021 at 1:41 pm

              Hej Wiktoria
              Mange tak for dit input til opskriften - dejligt med egne erfaringer :-)
              Hilsen Louise

      • Cille

        september 02, 2021 at 12:44 pm

        Hvor mange personer vil du sige der er til i en kage? : )
        Bare sådan ca. 😅

        Svar
        • Louise Dam

          september 02, 2021 at 2:13 pm

          Hej Cille
          Cirka 8-10 personer Det kommer selvfølgelig helt an på hvor store stykker man spiser :-)

          Svar
          • Cille

            september 17, 2021 at 11:46 am

            Tak for svar : )
            Når du laver den 3,5 x opskriften, hvor længe vil du så skyde på den skal have i ovnen? Kan du sige noget om det? :)

            Svar
            • Louise Dam

              oktober 04, 2021 at 3:45 pm

              Åh, det er et godt spørgsmål :-) Det er næsten umuligt for mig at give et korrekt svar på. Det kommer også meget an på hvilken størrelse form du bager den i. Hvis kagen har cirka samme tykkelse vil der måske ikke være så stor forskel på bagetiden. Så du skal holde øje med kagen undervejs.
              Hilsen Louise

    4. Leila

      maj 26, 2020 at 1:31 pm

      Er ikke den store bagermester, er en alm Lurpak smør god nok eller skal det være en usaltet?

      Svar
      • Louise Dam

        maj 26, 2020 at 4:24 pm

        Det er helt fint med alm. lurpak. Jeg bruger altid saltet smør.

        Svar
    5. Gulerodskageelsker

      februar 04, 2020 at 1:01 pm

      Ihhh hvor denne her kage hitter, når jeg laver den til familien!!🙌🏽 Jeg bager den i ovnen i 40/43 minutter, derefter lader jeg den stå i de resterende minutter med slukket ovn ;)) Den bliver så svampet!!

      Svar
      • Louise Dam

        februar 04, 2020 at 10:08 pm

        Hvor er det altså bare dejligt at høre! :-)

        Svar
    6. Lise Ramsgaard

      december 29, 2019 at 1:28 pm

      Waou, hvor er du god. Du laver den bedste gulerodskage og så regner du lige om fra springform til bradepande. Respekt :)

      Svar
      • Louise Dam

        januar 31, 2020 at 11:32 am

        Mange tak skal du have Lise :)

        Svar
    7. Sarah Kruse

      oktober 17, 2019 at 9:01 am

      Hej Louise !
      Tak for en lækker blog som jeg tit bruger. Kan kagen fryses ned, og stadig være lige så lækker og svampet ?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 29, 2019 at 12:09 pm

        Hej Sarah
        Jeg har desværre ikke prøvet at fryse den ned. Men umiddelbart vil jeg tro det godt kan lade sig gøre.

        Svar
    8. Henriette

      oktober 12, 2019 at 6:58 am

      Hejsa Louise
      Hvis man gerne vil bage en stor bradepande gulerodskage, hvor mange gange skal jeg så fordoble opskriften tror du
      Vh Henriette Nielsson

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 16, 2019 at 3:41 pm

        Hej Henriette
        Det kommer helt an på størrelsen af bradepanden. Men du kan regne det ret præcist ud ved at finde arealet af de to forme. Springformen jeg har brugt er 24 cm i diameter. Her beregner du radius*radius*Pi = 12*12*3,14 = 452,16 cm2, så måler du bagepladen, er den f.eks. 40*40 giver det 1600 cm2 og så skal du lave 1600/452,16= 3,5 gange opskriften.
        Hilsen Louise

        Svar
    9. Nadja

      september 25, 2019 at 5:57 pm

      Super lækker kage 😍 det er ikke sidste gang jeg laver den!

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 16, 2019 at 2:57 pm

        Skønt at høre!

        Svar
    10. Camilla Voigt

      august 10, 2019 at 7:08 am

      Hej Louise
      Hvilken slags olie ville du bruge.
      Hilsen Camilla

      Svar
      • Louise Dam

        august 24, 2019 at 3:34 pm

        Bare en smagsneutral olie. F.eks. rapsolie.

        Svar
    11. Malene

      oktober 14, 2018 at 5:35 am

      Hej
      Tak for opskrift på den lækreste kage? Har du prøvet at skifte gulerødder ud med squash? Squash indeholder vist mere vand end gulerødder.
      Mvh Malene

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 26, 2018 at 11:35 am

        Hej Malene
        Jeg har en opskrift på en squashkage istedet for lige her: https://www.louisesmadblog.dk/laekker-squashkage-med-flodeosteglasur/

        Svar
      • Lise

        august 09, 2019 at 4:21 pm

        Hej :)
        Er det 175 i ovnen på alm el. Varmluftsovn ?
        Ha bagt den før, den smager sindsyg godt. Ka bar ikk huske det med ovnen :(

        Svar
        • Louise Dam

          oktober 16, 2019 at 3:47 pm

          Beklager det sene svar. Jeg er på barsel pt. så der er ikke så meget tid :o) Jeg bruger almindelig ovn til at bage den.

          Svar
    12. Nadia

      december 09, 2017 at 12:21 am

      Hejsa Louise
      Vil rigtigt gerne lave din gulerødskage men det med gram er jeg virkelig dårlig til at regne ud i dl!.. kan du godt hjælpe mig med det da jeg skal lave den imorgen! :-/

      Svar
      • Louise Dam

        december 23, 2017 at 11:13 pm

        Hej Nadia
        Det er altid nemt at omregne ved at søge på google. Jeg håber kagen blev god :-)

        Svar
    13. Anne

      oktober 31, 2017 at 5:35 pm

      Hej :)
      Denne kage er fantastisk!
      Har du erfaring med at halvere opskriften?
      Mvh Anne

      Svar
      • Louise Dam

        november 01, 2017 at 5:21 pm

        Næh, men det tror jeg da sagtens du kan.

        Svar
    14. Kate

      oktober 21, 2017 at 10:57 pm

      Mums tak <3

      Svar
    15. Christina

      september 19, 2017 at 7:41 pm

      Hej Louise , jeg har netop prøvet din lækre gulerodskage og den var super lækker

      Svar
      • Louise Dam

        september 23, 2017 at 11:07 pm

        Dejligt at høre :-)

        Svar
    16. Marianne

      marts 29, 2017 at 10:26 pm

      Hej Louise ☺️
      Har du nogen erfaringer med at bage dem som muffins?
      Min søn skal dele ud i børnehaven, og han ønsker sig gulerodskage med chokolade og jordbær ovenpå.. 😕😆
      Mvh Marianne

      Svar
      • Louise Dam

        marts 31, 2017 at 7:39 am

        Jeg har ikke prøvet, men det tror jeg sagtens du kan. Så skal de nok bare kun have omkring 15 minutter i ovnen vil jeg tro.

        Svar
    17. Bindia | Indisk Takeaway

      januar 07, 2017 at 8:35 am

      Du gør det så lækker, jeg elsker ost tak for at dele jeg vil prøve det snart.

      Svar
      • Katharina

        januar 29, 2021 at 12:10 pm

        Kan man godt putte ostecremen nogle timer inden den skal serveres?

        Svar
        • Louise Dam

          februar 11, 2021 at 10:25 pm

          Ja, det kan du sagtens. Så stiller du den bare på køl indtil den skal serveres.

          Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler
    • Dalgona kaffe - cremet iskaffe

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her