• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Skærekager

    Græskarkage

    Udgivet: okt 24, 2022 · Opdateret: okt 24, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du få fingrene i en lækker opskrift på græskarkage. Det her er en krydret græskarkage med kanel, og krydderierne er med til at give den bedste smag. Derudover er det en meget nem græskarkage, som du hurtigt kan røre sammen og nyde efterfølgende. På toppen er der en lækker flødeostecreme, der lige giver det sidste til kagen.

    Graeskarkage

    Krydret græskarkage med kanel

    Jeg elsker at lave kager, hvor der er lidt varme krydderier i. Det er nok også derfor, at jeg er særlig vild med sådan en krydret græskarkage med kanel. Til denne kage bruger jeg også andre krydderier end kanel. Jeg kommer både kanel, ingefær, muskatnød, nelliker og allehånde i. Det kan godt lyde af mange krydderier, men jeg lover dig, at det giver en skøn smag!

    Se også disse opskrifter:
    Squashkage med flødeostglasur | Svampet gulerodskage | Drømmekage

    Nem græskarkage

    I kagen bruger jeg en lækker græskarpuré, der er med til at give græskarsmagen. Græskarpuré kan du enten købe færdig på dåse, eller du kan lave det selv efter min opskrift på græskarpuré.

    Selve kagen og flødeostecremen er virkelig nem at lave, så det er en oplagt kage at lave, når det skal gå lidt stærkt.

    ikon piskeris Chestnut

    Græskarkage

    10 personer
    Holdbarhed: 2-3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 40 min
    Samlet tid 1 t

    Udstyr (reklamelink)

    • 1 Springform 26 cm eller 28 cm
    • Skåle
    • Elpisker
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Kagedejen

    • 4 æg
    • 100 g sukker
    • 100 g brun farin
    • 300 g hvedemel
    • 1 tsk salt
    • 3 tsk bagepulver
    • 3 tsk kanel, stødt
    • 1 tsk stødt ingefær
    • ½ tsk allehånde, stødt
    • ½ tsk muskatnød, stødt
    • ½ tsk nelliker, stødt
    • 1 nip sort peber
    • 425 g græskarpuré hjemmelavet eller købt på dåse
    • 1,5 dl olie smagsneutral

    Ostecreme

    • 175 g flormelis
    • 125 g smør, blødt
    • 200 g flødeost

    Sådan gør du
     

    Kagedej

    • Pisk æg, sukker og brun farin til det er helt lyst og luftigt. Brug gerne en røremaskine med piskeris på.
      4 æg, 100 g sukker, 100 g brun farin
    • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
      300 g hvedemel, 1 tsk salt, 3 tsk bagepulver, 3 tsk kanel, stødt, 1 tsk stødt ingefær, ½ tsk allehånde, stødt, ½ tsk muskatnød, stødt, ½ tsk nelliker, stødt, 1 nip sort peber
    • Kom din græskarpuré i skålen med de piskede æg og sukker og vend det stille og roligt sammen så du beholder luftigheden i dine æg.
      425 g græskarpuré
    • Tilsæt olien og bland det stille og roligt sammen.
      1,5 dl olie
    • Tilsæt så alle de tørre ingredienser og vend det forsigtigt sammen indtil det er en helt ensformig kagedej uden klumper af mel.
    • Kom bagepapir i bunden af springformen og smør siderne af formen. Du kan også bare komme bagepapir i hele formen, den får bare et mindre 'skarpt' udtryk i kanten.
    • Sæt kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader i cirka 40 minutter. Tjek om kagen er færdig ved at stikke et træspyd i. Hvis dejen ikke hænger fast er kagen færdig. Lad kagen køle af.

    Ostecreme

    • Pisk smør og flormelis godt sammen.
    • Tilsæt flødeosten og pisk til det har samlet sig til en lækker creme. Der skal ikke piskes særlig længe.
    • Hvis du vil lave et mønster på kage som jeg har lavet kommer du cremen i en sprøjtepose. Jeg bruger en tyl adapter (reklamelink), så jeg kan skifte tyllen ud undervejs. Jeg har brugt 3 forskellige stjernetyller til denne kage.
    • Læg eventuelt ostecremen i køleskabet i 15 minutter, så er den nemmere at sprøjte pænt ud.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 589 kcal | Kulhydrater: 66 g | Protein: 7 g | Fedt: 34 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.5 fra 2 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften!

    • Jeg vil råde dig til at bruge alle de forskellige krydderier, som jeg har oplistet. Kombinationen af dem alle er med til at give kagen en særlig lækker smag.
    • Man kan enten pynte kagen fint med ostecremen på toppen eller man kan lave den med et lidt mere rustikt look, hvor cremen blot smøres ovenpå.
    • Jeg har bagt kagen her i en springform på 24 cm, så får du en ret høj kage. Du kan sagtens bage den i en springform på 26 cm i stedet for. Hold altid godt øje med bagetiden når du ændrer størrelse på formen.
    • Græskarkage er oplagt til halloween, prøv f.eks. at farve ostecremen orange eller måske sort og orange i striber. Du kan også pynte den med spiselige øjne.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvor længe kan kagen holde sig?

    Det er en ret svampet kage, der holder sig lækker i 2-3 dage. Opbevar kagen på køl.

    Smager flødeostecreme af ost?

    Nej, det gør det ikke. Man bruger en neutral flødeost, der bliver pisket sammen med flormelis og smør. Det giver en lækker mild smag, og man tænker slet ikke der er brugt ost i cremen.

    Hokkaido græskar
    Graeskarpure
    Graeskarkage
    Graeskarkage
    Graeskarkage
    Følg mig på Instagram
    « Quesadillas med kylling
    Blommegrød »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her