• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Skærekager

Græskarkage

Louisex
Ændret: okt 24, 2022 · Udgivet: okt 24, 2022 af Louise Dam · 2 Kommentarer

Her kan du få fingrene i en lækker opskrift på græskarkage. Det her er en krydret græskarkage med kanel, og krydderierne er med til at give den bedste smag. Derudover er det en meget nem græskarkage, som du hurtigt kan røre sammen og nyde efterfølgende. På toppen er der en lækker flødeostecreme, der lige giver det sidste til kagen.

Graeskarkage

Krydret græskarkage med kanel

Jeg elsker at lave kager, hvor der er lidt varme krydderier i. Det er nok også derfor, at jeg er særlig vild med sådan en krydret græskarkage med kanel. Til denne kage bruger jeg også andre krydderier end kanel. Jeg kommer både kanel, ingefær, muskatnød, nelliker og allehånde i. Det kan godt lyde af mange krydderier, men jeg lover dig, at det giver en skøn smag!

Se også disse opskrifter:
Squashkage med flødeostglasur | Svampet gulerodskage | Drømmekage

Nem græskarkage

I kagen bruger jeg en lækker græskarpuré, der er med til at give græskarsmagen. Græskarpuré kan du enten købe færdig på dåse, eller du kan lave det selv efter min opskrift på græskarpuré.

Selve kagen og flødeostecremen er virkelig nem at lave, så det er en oplagt kage at lave, når det skal gå lidt stærkt.

piskeris Grullo

Græskarkage

4.67 fra 3 stemmer
Justér antalJustér antal: 10 personer
Holdbarhed: 2-3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t

Udstyr (reklamelink)

  • 1 (reklamelink)Springform 26 cm eller 28 cm
  • (reklamelink)Skåle
  • (reklamelink)Elpisker
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Kagedejen

  • 4 æg
  • 100 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 300 g (reklamelink)hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk (reklamelink)bagepulver
  • 3 tsk kanel, stødt
  • 1 tsk (reklamelink)stødt ingefær
  • ½ tsk allehånde, stødt
  • ½ tsk muskatnød, stødt
  • ½ tsk nelliker, stødt
  • 1 nip sort peber
  • 425 g græskarpuré, hjemmelavet eller købt på dåse
  • 1,5 dl olie, smagsneutral

Ostecreme

  • 175 g flormelis
  • 125 g smør, blødt
  • 200 g flødeost

Sådan gør du
 

Kagedej

  • Pisk æg, sukker og brun farin til det er helt lyst og luftigt. Brug gerne en røremaskine med piskeris på.
    4 æg, 100 g sukker, 100 g brun farin
  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
    300 g hvedemel, 1 tsk salt, 3 tsk bagepulver, 3 tsk kanel, stødt, 1 tsk stødt ingefær, ½ tsk allehånde, stødt, ½ tsk muskatnød, stødt, ½ tsk nelliker, stødt, 1 nip sort peber
  • Kom din græskarpuré i skålen med de piskede æg og sukker og vend det stille og roligt sammen så du beholder luftigheden i dine æg.
    425 g græskarpuré
  • Tilsæt olien og bland det stille og roligt sammen.
    1,5 dl olie
  • Tilsæt så alle de tørre ingredienser og vend det forsigtigt sammen indtil det er en helt ensformig kagedej uden klumper af mel.
  • Kom bagepapir i bunden af springformen og smør siderne af formen. Du kan også bare komme bagepapir i hele formen, den får bare et mindre 'skarpt' udtryk i kanten.
  • Sæt kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader i cirka 40 minutter. Tjek om kagen er færdig ved at stikke et træspyd i. Hvis dejen ikke hænger fast er kagen færdig. Lad kagen køle af.

Ostecreme

  • Pisk smør og flormelis godt sammen.
  • Tilsæt flødeosten og pisk til det har samlet sig til en lækker creme. Der skal ikke piskes særlig længe.
  • Hvis du vil lave et mønster på kage som jeg har lavet kommer du cremen i en sprøjtepose. Jeg bruger en (reklamelink)tyl adapter (reklamelink), så jeg kan skifte tyllen ud undervejs. Jeg har brugt 3 forskellige stjernetyller til denne kage.
  • Læg eventuelt ostecremen i køleskabet i 15 minutter, så er den nemmere at sprøjte pænt ud.

Video

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 589 kcal | Kulhydrater: 66 g | Protein: 7 g | Fedt: 34 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften!

  • Jeg vil råde dig til at bruge alle de forskellige krydderier, som jeg har oplistet. Kombinationen af dem alle er med til at give kagen en særlig lækker smag.
  • Man kan enten pynte kagen fint med ostecremen på toppen eller man kan lave den med et lidt mere rustikt look, hvor cremen blot smøres ovenpå.
  • Jeg har bagt kagen her i en springform på 24 cm, så får du en ret høj kage. Du kan sagtens bage den i en springform på 26 cm i stedet for. Hold altid godt øje med bagetiden når du ændrer størrelse på formen.
  • Græskarkage er oplagt til halloween, prøv f.eks. at farve ostecremen orange eller måske sort og orange i striber. Du kan også pynte den med spiselige øjne.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Hvor længe kan kagen holde sig?

Det er en ret svampet kage, der holder sig lækker i 2-3 dage. Opbevar kagen på køl.

Smager flødeostecreme af ost?

Nej, det gør det ikke. Man bruger en neutral flødeost, der bliver pisket sammen med flormelis og smør. Det giver en lækker mild smag, og man tænker slet ikke der er brugt ost i cremen.

Hokkaido græskar
Graeskarpure
Graeskarkage
Graeskarkage
Graeskarkage

Kommentarer

  1. Anita skriver

    oktober 18, 2024 at 10:32 am

    5 stars
    Smager godt og er nem at gå til med opskriften og dejligt at ingr og målingen af disse står i vejledningen også så man ikke skal bladre frem og tilbage i opskriften

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 18, 2024 at 10:42 am

      Dejligt du synes om kagen og måden at skrive opskriften på. Det er lige noget jeg har prøvet af - og har ikke helt kunne finde ud af om det var smart eller ej.

      Svar
4.67 from 3 votes (2 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.