Sukkeroejne

Med sukkerøjne kan man skabe et sjovt og anderledes udtryk på sine kager og andet bagværk. De hjemmelavede sukkerøjne er helt perfekte til forskellige højtider, som f.eks. Halloween og jul. Det er super nemt at lave de hjemmelavede sukkerøjne selv. Man laver blot en æggehvideglasur eller royal icing, som det også kaldes. Altså en glasur der er lavet på æggehvide og flormelis. Noget af glasuren farves så sort med lidt pastafarve. Ved brug af sprøjteposer laver man så øjnene med det hvide og derefter sorte prikker oveni.

Sukkerøjne kan selvfølgelig også sagtens købes færdiglavede (reklamelink), hvis man ikke har lyst til at lave dem selv. Men det smarte ved de hjemmelavede sukkerøjne, er at man helt selv bestemmer udtrykket og størrelsen på øjnene. Det bliver derfor lidt mere personligt og sjovt, når man kan lave kager med forskellige udtryk i øjnene.

Læs også: Bananmuffins med chokolade | Svampede chokolademuffins| Kagemand af vandbakkelsesdej | Julebrownies som rensdyr

Du kan pynte de fleste kager med sukkerøjne. Både bradepandekager, der kan skæres ud i mindre stykker og pyntes, cookies, muffins. Ja, det er nok kun fantasien der sætter grænser. Det er helt sikkert noget de fleste børn vil synes er sjovt at være med til - både at lave og spise kagerne der er pyntet med de små øjne. du kan f.eks. lave de fine julebrownies, der også er med på billedet herover.

ikon piskeris Chestnut

Hjemmelavede sukkerøjne

75 stk.
Tørretid 1 t
Samlet tid 25 min

Udstyr (reklamelink)

Ingredienser

Sådan gør du
 

  • Pisk æggehvide og flormelis med en håndmixer i cirka 5 minutter.
  • Del glasuren i to. Cirka ¼ af portionen farver du med lidt sort pastafarve. Den resterende ¾ af portionen skal være hvid.
  • Fordel glasuren i to sprøjteposer uden tyl. Klip et lille hul forenden af posen.
  • Sprøjt nu med den hvide glasur på et stykke bagepapir. Du skal lave runde dutter. Lav dem i den størrelse du vil have øjnene til at blive.
  • Lav så en lille sort prik oveni den hvide (imens det stadig er vådt). Igen bestemmer du selv størrelsen og placeringen i forhold til udtrykket du vil have på dine sukkerøjne.
  • Lad dine sukkerøjne stå og tørre ved stuetemperatur i cirka et døgn. Eller bag dem i ovnen ved 50 grader i cirka 30 minutter til 1 time. Det afhænger lidt af størrelsen.

Dine egne noter

Noter

Jeg har taget udgangspunkt i denne opskrift.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 8 kcal | Kulhydrater: 2 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
Bedøm denne opskrift:
5 fra 2 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften