Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Kager

Kagemand af vandbakkelse

Udgivet: 31. okt 2014 · Opdateret: 5. jul 2024

Kagemand af vandbakkelse

En kagemand af vandbakkelse er det helt perfekte at servere til en børnefødselsdag. Jeg er vokset op med en vandbakkelseskagemand når der var fødselsdag. Du bestemmer selv om man vil forme dejen til en kagemand eller en kagekone. Når kagen er afkølet kan man være lige så kunstnerisk som man vil og kagen dekoreres med glasur og med slik.

Det er især helt perfekt at have børnene med i køkkenet når kagemanden skal pyntes. De har altid mange gode idéer til hvordan den skal se ud.

Det er forholdsvis nemt at bage en kagemand af vandbakkelsesdej, man må bare ikke åbne ind til ovnen for tidligt - så falder den sammen.

Man kan hurtigt komme ud i en diskussion omkring hvad en rigtig kagemand skal være lavet af. Nogen laver nemlig kagemand af brunsviger. Men for mig er en rigtig kagemand altså en vandbakkelseskagemand.

Her får du min opskrift på en lækker hjemmelavet kagemand af vandbakkelse, og i videoen længere nede kan du se hele fremgangsmåden.

piskeris Grullo

Kagemand af vandbakkelse

5 fra 3 stemmer
Justér antalJustér antal: 10 personer
Holdbarhed: 1 dag
Forb. tid 1 time t 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 45 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 4 dl vand
  • 200 g (reklamelink)hvedemel
  • 2 tsk sukker
  • 5-6 æg

Pynt:

  • Glasur
  • Blandet slik
  • Lakrids eller jordbærsnørre

Sådan gør du
 

  • Smør og vand bringes i kog i en gryde
  • Når smørret er smeltet kommes sukker og mel i på en gang.
  • Rør dejen godt sammen til den slipper gryde og ske.
  • Kom dejen i en røreskål og afkøl den lidt.
  • Tilsæt 1 æg ad gangen og brug en elektrisk pisker imellem hvert æg. Fortsæt indtil dejen er godt våd og klistret.
  • På bagsiden af et stykke bagepapir tegner du formen på din kagemand eller kagekone.
  • Vend bagepapiret om og læg det på en bageplade.
  • Fordel dejen på bagepapiret i den form du har tegnet. Du skal regne med at den bliver en del større når den kommer i ovnen. Hvis der er dej til overs kan du lave små vandbakkelser ved siden af.
  • Bag den i ovnen i cirka 30 minutter ved 200 grader. Åben ikke for ovnen før tid, det vil få kagemanden til at falde sammen. Tag kagemanden ud når den er gyldenbrun. Hvis den alligevel falder sammen kan du sagtens spise den alligevel. Den smager stadig skønt :-)
  • Lad kagemanden køle af og pynt med glasur, slik og lakridssnører som hår. Du kan eventuelt skære kagemanden lidt til så den får den helt rette form.

Video

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 215 kcal | Kulhydrater: 16 g | Protein: 5 g | Fedt: 14 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tips til opskriften

  • Der er ingen regler når du skal pynte din kagemand. Køb det slik du synes kunne være flot. Lakrids-, jordbær- eller karamelsnørrebånd er perfekte som hår.
  • Tegn kagemanden op på bagsiden af et stykke bagepapir så er det nemmere at ramme den form du ønsker når du fordeler vandbakkelsesdejen.
  • Åbn først ovnen når den er færdig. Ellers vil den falde sammen for dig.
Kagemand af vandbakkelsesdej
Kagemand af vandbakkelsesdej
Kagemand af vandbakkelsesdej
Kagemand af vandbakkelsesdej

Kagemand af vandbakkelsesdej

vandbakkelsesdej
vandbakkelsesdej
vandbakkelsesdej
Kagemand tegnet på bagepapir
Kagemand inden bagning
Kagemand inden bagning

Kommentarer

  1. Majbritt H Kirk skriver

    august 21, 2018 at 1:28 pm

    Hejsa
    Kan man bage to plader på en gang? Måske ved 180 grader varmluft?
    Mvh Majbritt

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 23, 2018 at 8:08 pm

      Det tror jeg ikke jeg ville gøre. Men jeg har ikke afprøvet det.

      Svar
  2. Joan skovgaard skriver

    juli 16, 2017 at 3:05 pm

    Kan den laves dagen før? Og hvordan opbevare jeg den bedst til dagen efter så?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 06, 2017 at 6:24 pm

      Tror den er bedst at lave samme dag som den skal spises. Men man kan nok godt lave den dagen før og opbevare den ved stuetemperatur og så blot pynte den samme dag.

      Svar
  3. Majbritt skriver

    marts 10, 2016 at 1:11 am

    Når kagemanden/konen skal bages, er det så med eller uden varmluft?

    Mvh

    :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 12, 2016 at 3:37 pm

      Jeg bager uden varmluft.

      Svar
      • Kristina skriver

        juni 12, 2016 at 7:53 pm

        Kan jeg bage den i forvejen og fryse den ned?

        Svar
        • Louise Dam skriver

          juni 14, 2016 at 9:02 pm

          Det har jeg ikke prøvet. Men jeg tror umiddelbart godt man kan. Almindelig vandbakkelser kan godt fryses.

          Svar
5 from 3 votes (3 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.