
Man bestemmer selv om man vil forme dejen til en kagemand eller en kagekone. Når kagen er afkølet kan man være lige så kunstnerisk som man vil og kagen dekoreres med glasur og med slik. Det er forholdsvis nemt at bage en kagemand af vandbakkelsesdej, man må bare ikke åbne ind til ovnen for tidlige - så falder den sammen.
Man kan hurtigt komme ud i en diskussion omkring hvad en rigtig kagemand skal være lavet af. Nogle laver den nemlig af brunsviger. Men for mig er en rigtig kagemand altså en vandbakkelseskagemand.
Kagemand af vandbakkelsesdej
10-12 personer
Forberedelsestid: 1 time
Ingredienser
150 g smør
4 dl vand
200 g mel
2 tsk sukker
5-6 æg
Pynt:
Glasur
Blandet slik
Lakrids eller jordbærsnørre
1. Smør og vand bringes i kog i en gryde
2. Når smørret er smeltet kommes sukker og mel i på en gang.
3. Rør dejen godt sammen til den slipper gryde og ske.
4. Kom dejen i en røreskål og afkøl den lidt.
5. Tilsæt 1 æg ad gangen og brug en elektrisk pisker imellem hvert æg. Fortsæt indtil dejen er godt våd og klistret.
6. På bagsiden af et stykke bagepapir tegner du formen på din kagemand eller kagekone.
7. Vend bagepapiret om og læg det på en bageplade.
8. Fordel dejen på bagepapiret i den form du har tegnet. Du skal regne med at den bliver en del større når den kommer i ovnen. Hvis der er dej til overs kan du lave små vandbakkelser ved siden af.
9. Bag den i ovnen i cirka 30 minutter ved 200 grader. Åben ikke for ovnen før tid, det vil få kagemanden til at falde sammen. Tag kagemanden ud når den er gyldenbrun. Hvis den alligevel falder sammen kan du sagtens spise den alligevel. Den smager stadig skønt :-)
10. Lad kagemanden køle af og pynt med glasur, slik og lakridssnører som hår. Du kan eventuelt skære kagemanden lidt til så den får den helt rette form.











Skrevet af: Louise DamÆg, Hvedemel, SmørKategori: Kager, Skærekager, Brownies og Muffins, Videoopskrift
Hejsa
Kan man bage to plader på en gang? Måske ved 180 grader varmluft?
Mvh Majbritt
Det tror jeg ikke jeg ville gøre. Men jeg har ikke afprøvet det.
Kan den laves dagen før? Og hvordan opbevare jeg den bedst til dagen efter så?
Tror den er bedst at lave samme dag som den skal spises. Men man kan nok godt lave den dagen før og opbevare den ved stuetemperatur og så blot pynte den samme dag.
Når kagemanden/konen skal bages, er det så med eller uden varmluft?
Mvh
:)
Jeg bager uden varmluft.
Kan jeg bage den i forvejen og fryse den ned?
Det har jeg ikke prøvet. Men jeg tror umiddelbart godt man kan. Almindelig vandbakkelser kan godt fryses.