
Muffins er rigtig nemme at bage og de er super gode, hvis man skal have kage med på arbejdet eller studiet, eller hvis børnene skal have kage med i børnehave. De er nemme at have med at gøre og de er nemme at spise - også for børn. Disse lækre bananmuffins med chokoladestykker har en skøn sød smag fra bananerne og så med store stykker mørk chokolade i. De smager så lækkert! Jeg vil ikke anbefale de muffinsforme jeg selv brugte. De var fine at se på, men faktisk ikke særlig gode til at bage i. Der er helt almindelig muffinsforme faktisk meget bedre. Find et godt udvalg af muffinsforme hos Bagetid.dk.
Bananmuffins med chokoladestykker
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplanIngredienser
- 2 æg
- 150 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 125 g smør
- 2 modne bananer
- 100 g mørk chokolade
Sådan gør du
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende.
- Smelt smørret og stil det til side.
- Bland mel og bagepulver i en anden skål.
- Mos bananerne med en gaffel.
- Hak den mørke chokolade groft.
- Bland mel og bagepulver i æggeblandingen sammen med det smeltede smør.
- Rør også de moste bananer i dejen og tilsæt til sidst den grofthakkede chokolade.
- Fordel dejen i 12-15 muffinsforme (afhængigt af størrelsen).
- Bag dine bananmuffins i en 200 grader varm ovn i cirka 15-20 minutter.
Dine egne noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise DamBanan, ChokoladeKategori: Fødselsdag, Kager, Påskefrokost, Skærekager, Søde sager
Tenna
Nem opskrift, det er dejligt.
Jeg var ikke forberedt på at de ville hæve så meget, så lige et heads up til andre der giver sig i kast med at bage dem :D
Er meget spændt på at smage dem når de kommer ud af ovnen. Duer ikke til at bage banankage (bliver aldrig færdigbagt), så er meget spændt på de her muffins :D
Mette
Hvilken smør bruger du? Skal det være usaltet smør?
Louise Dam
Jeg bruger saltet smør - og rigtig smør. Altså ikke et blandingsprodukt som Kærgaarden.
Louise
Kan opskriften også bages i en bradepande?
Louise Dam
Beklager det sene svar. Jeg er på barsel, så jeg har lidt travlt med min lille baby :o)
Jeg har desværre ikke prøvet at bage den i en bradepande. Men det vil jeg tro man godt kan.
Marianne
Hej, hvis de skal opbevares til dagen efter hvordan gøres det så bedst? Mvh Marianne
Louise Dam
Jeg ville bare opbevare dem i en frysepose eller en plastikbeholder tror jeg.
Mette
Mums! :)
Skal de bages på varmluft eller alm. ovn?
Mette
Ahh nu ser jeg så, at en anden har spurgt om nøjagtig det samme.. my bad :)
Josephine
Vil du anbefale alm ovn eller varmluftsovn? :-)
Louise Dam
Jeg bruger alm ovn.
Pipaluk Thomsen
Hej Louise
Er de fryseegnet ?
Mvh
Louise Dam
Ja, de kan fint fryses :-)
Mette
Hvordan undgår du at chokoladen falder til bunds?
Louise Dam
Det synes jeg ikke den gjorde så meget i denne opskrift. Men ellers er et tip at man vender chokoladestykkerne med mel inden man hælder dem i dejen.
Maria
Jeg elsker denne opskrift. De er meget populære herhjemme☺️
Louise Dam
Hej Maria
Hvor er det bare dejligt at høre! Tak fordi du læser med :-)
Hilsen Louise
SofieGrejsenSørensen
virkelig lækre faldt faktisk ikke til bunds
Louise Dam
Godt du kunne bruge opskriften.
line
Hej Louise. Hvordan kan det være at du har 3 æg i din skål, når der står 2? Og hvis du skal lave dobbelt så skulle der være 4 æg?
Louise Dam
Hej Line
Jeg lavede vist 1,5 gange portion da jeg tog billederne.
Joanna
I can see myself eating them for breakfast, lunch and as a snack!
Danika Maia
Where did you get the cute little muffin tins?? I've been looking for some!
Danika Maia
http://www.danikamaia.com
Louise Dam
Hi, You can by them here: http://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=16637&bannerid=22011&htmlurl=http://www.bagetid.dk/udstyr-papirsforme/2837-papirforme-rode-hvide-65-cm-20-stk.html