Her kan du finde min nemme opskrift på bananmuffins med chokoladestykker, der smager virkelig dejligt! De er med sukker, chokolade og mel så de er dejligt søde i smagen.
Muffins er rigtig nemme at bage og de er super gode, hvis man skal have kage med på arbejdet eller studiet, eller hvis børnene skal have kage med i børnehave eller skole. De er nemme at bage og de er nemme at spise - også for børn.
Disse lækre bananmuffins med chokoladestykker har en skøn sød smag fra bananerne og så med store stykker mørk chokolade i. De smager så lækkert! Jeg vil ikke anbefale de muffinsforme, jeg selv brugte. De var fine at se på, men faktisk ikke særlig gode til at bage i. Der er helt almindelige (reklamelink)muffinsforme (reklamelink) faktisk meget bedre.
Prøv også disse opskrifter:
Bananboller med chokolade | Banankage med flamberede bananer og chokolade | 12 opskrifter med frosne bananer
Bananmuffins er bare altid en god ide at bage, særligt hvis man har nogle gode modne bananer liggende, der snart ikke kan bruges længere. Der findes mange variationer af de her muffins med banan, men nedenunder finder du den, som jeg synes smager bedst!
Bananmuffins med chokolade
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Muffinsforme
- (reklamelink)Elpisker
Ingredienser
- 2 æg
- 150 g sukker
- 1 tsk (reklamelink)vaniljesukker
- 125 g smør
- 200 g (reklamelink)hvedemel
- 2 tsk (reklamelink)bagepulver
- 2 modne bananer
- 100 g (reklamelink)mørk chokolade
Sådan gør du
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende.
- Smelt smørret og stil det til side.
- Bland mel og bagepulver i en anden skål.
- Mos bananerne med en gaffel.
- Hak den mørke chokolade groft.
- Bland mel og bagepulver i æggeblandingen sammen med det smeltede smør.
- Rør også de moste bananer i dejen og tilsæt til sidst den grofthakkede chokolade. Rør rundt.
- Fordel dejen i 12-15 muffinsforme (afhængigt af størrelsen).
- Bag dine bananmuffins i en 200 grader varm ovn (alm. ovn) i cirka 15-20 minutter.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Man kan lave bananmuffins på rigtig mange forskellige måder, men jeg har valgt at mine skal være helt klassiske med sukker, smør og chokolade i. Se hvordan du kan variere dem her:
1. Bananmuffins uden sukker
I denne opskrift bruger jeg sukker i mine bananmuffins. Men hvis du vil bage nogle bananmuffins uden sukker, som f.eks. kan bruges til at dele ud i vuggestue eller børnehave, så har jeg en anden opskrift du kan prøve. Det er måske ikke helt muffins, men måske mere en slags bolle eller cookie. Lige meget hvad er de i hvert fald vildt nemme at lave, og helt uden tilsat sukker. Få opskriften på nemme bananmuffins / banancookies uden sukker her.
2. Bananmuffins med havregryn
I denne her opskrift bruger jeg 200 gram mel, der skal være med til at samle den våde dej. Udskift eventuelt halvdelen af melet i opskriften med havregryn, som du enten blender fint, eller du kan komme havregrynene direkte i dejen for en grovere konsistens. Så nemt kan du lave bananmuffins med havregryn.
3. Bananmuffins uden chokolade
Jeg synes, at chokolade og banan er det perfekte match, men det betyder ikke, at det ikke kan undlades. Lav dem bare uden chokolade hvis du gerne vil det - bananmuffins uden chokolade er også gode!
4. Bananmuffins med frosting
De her bananmuffins er lavet uden frosting, men hvis du gerne vil lave bananmuffins med frosting kan du f.eks. lave en lækker nutella eller chokoladefrosting og sprøjte oven på dem med en stjernetyl.
5. Bananmuffins uden æg
I denne her opskrift pisker jeg æggene luftige sammen med sukker og vaniljesukker, og jeg synes derfor ikke, at du kan lave disse bananmuffins uden æg. Dine muffins vil slet ikke få den samme luftighed.
6. Bananmuffins med kardemomme
Kardemomme egner sig godt i meget forskelligt sødt bagværk. Du kan sagtens tilsætte 1 tsk kardemomme i dejen. Bland det sammen med mel og bagepulver, som der står i trin 3, så får du lækre bananmuffins med kardemomme.
7. Bananmuffins med olie
I denne her opskrift har jeg brugt smør som fedtstof, men det kan du godt erstatte med olie, hvis du hellere vil det. Jeg ville tage en smagsneutral olie såsom rapsolie. Man siger, at der skal 85 g olie til at erstatte 100 g smør. Så du skal tilsætte lidt over 110 g olie i denne her opskrift i stedet for 125 g smør. Det giver dig svampede bananmuffins med olie.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Ja, det kan du godt! Frys dem ned i små poser eller bøtter og så kan de tøes op på et par timer.
De er allerbedst på dagen, men de kan godt holde sig i 1-2 dage. Pak dem så ind i en plastikbøtte eller plastikpose så holder de sig bedst.
Helene skriver
På dit billede af det hakkede chokolade er det i fine stykker. Når jeg hakker chokolade får jeg altid også noget "smulder". Har du en smart metode til at hakke det, eller smider du bare smulderet ud?
Louise Dam skriver
Hej Helene
Jeg synes ikke jeg gør noget specielt når jeg hakker, og synes nu også der plejer at kommer lidt smulder hos mig. Jeg kan simpelthen ikke lige huske om jeg på det her billede bare har ladet smuldret ligge på skærebrættet, det har jeg muligvis :-)
Hilsen Louise
Tenna skriver
Nem opskrift, det er dejligt.
Jeg var ikke forberedt på at de ville hæve så meget, så lige et heads up til andre der giver sig i kast med at bage dem :D
Er meget spændt på at smage dem når de kommer ud af ovnen. Duer ikke til at bage banankage (bliver aldrig færdigbagt), så er meget spændt på de her muffins :D
Mette skriver
Hvilken smør bruger du? Skal det være usaltet smør?
Louise Dam skriver
Jeg bruger saltet smør - og rigtig smør. Altså ikke et blandingsprodukt som Kærgaarden.
Louise skriver
Kan opskriften også bages i en bradepande?
Louise Dam skriver
Beklager det sene svar. Jeg er på barsel, så jeg har lidt travlt med min lille baby :o)
Jeg har desværre ikke prøvet at bage den i en bradepande. Men det vil jeg tro man godt kan.
Marianne skriver
Hej, hvis de skal opbevares til dagen efter hvordan gøres det så bedst? Mvh Marianne
Louise Dam skriver
Jeg ville bare opbevare dem i en frysepose eller en plastikbeholder tror jeg.
Mette skriver
Mums! :)
Skal de bages på varmluft eller alm. ovn?
Mette skriver
Ahh nu ser jeg så, at en anden har spurgt om nøjagtig det samme.. my bad :)
Josephine skriver
Vil du anbefale alm ovn eller varmluftsovn? :-)
Louise Dam skriver
Jeg bruger alm ovn.
Pipaluk Thomsen skriver
Hej Louise
Er de fryseegnet ?
Mvh
Louise Dam skriver
Ja, de kan fint fryses :-)
Mette skriver
Hvordan undgår du at chokoladen falder til bunds?
Louise Dam skriver
Det synes jeg ikke den gjorde så meget i denne opskrift. Men ellers er et tip at man vender chokoladestykkerne med mel inden man hælder dem i dejen.
Maria skriver
Jeg elsker denne opskrift. De er meget populære herhjemme☺️
Louise Dam skriver
Hej Maria
Hvor er det bare dejligt at høre! Tak fordi du læser med :-)
Hilsen Louise
SofieGrejsenSørensen skriver
virkelig lækre faldt faktisk ikke til bunds
Louise Dam skriver
Godt du kunne bruge opskriften.
line skriver
Hej Louise. Hvordan kan det være at du har 3 æg i din skål, når der står 2? Og hvis du skal lave dobbelt så skulle der være 4 æg?
Louise Dam skriver
Hej Line
Jeg lavede vist 1,5 gange portion da jeg tog billederne.
Joanna skriver
I can see myself eating them for breakfast, lunch and as a snack!
Danika Maia skriver
Where did you get the cute little muffin tins?? I've been looking for some!
Danika Maia
http://www.danikamaia.com
Louise Dam skriver
Hi, You can by them here: http://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=16637&bannerid=22011&htmlurl=http://www.bagetid.dk/udstyr-papirsforme/2837-papirforme-rode-hvide-65-cm-20-stk.html