• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Muffins og cupcakes

    Bananmuffins med chokoladestykker

    Udgivet: jul 26, 2022 · Opdateret: jul 26, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du finde min nemme opskrift på bananmuffins med chokoladestykker, der smager virkelig dejligt! De er med sukker, chokolade og mel så de er dejligt søde i smagen.

    Bananmuffins med chokoladestykker

    Muffins er rigtig nemme at bage og de er super gode, hvis man skal have kage med på arbejdet eller studiet, eller hvis børnene skal have kage med i børnehave eller skole. De er nemme at bage og de er nemme at spise - også for børn.

    Disse lækre bananmuffins med chokoladestykker har en skøn sød smag fra bananerne og så med store stykker mørk chokolade i. De smager så lækkert! Jeg vil ikke anbefale de muffinsforme, jeg selv brugte. De var fine at se på, men faktisk ikke særlig gode til at bage i. Der er helt almindelige muffinsforme (reklamelink) faktisk meget bedre.

    Prøv også disse opskrifter:
    Bananboller med chokolade | Banankage med flamberede bananer og chokolade | 12 opskrifter med frosne bananer

    Bananmuffins er bare altid en god ide at bage, særligt hvis man har nogle gode modne bananer liggende, der snart ikke kan bruges længere. Der findes mange variationer af de her muffins med banan, men nedenunder finder du den, som jeg synes smager bedst!

    ikon piskeris Chestnut

    Bananmuffins med chokolade

    12 stk.
    Holdbarhed: 2 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 20 min
    Samlet tid 40 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Muffinsforme
    • Elpisker
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 2 æg
    • 150 g sukker
    • 1 tsk vaniljesukker
    • 125 g smør
    • 200 g hvedemel
    • 2 tsk bagepulver
    • 2 modne bananer
    • 100 g mørk chokolade

    Sådan gør du
     

    • Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende.
    • Smelt smørret og stil det til side.
    • Bland mel og bagepulver i en anden skål.
    • Mos bananerne med en gaffel.
    • Hak den mørke chokolade groft.
    • Bland mel og bagepulver i æggeblandingen sammen med det smeltede smør.
    • Rør også de moste bananer i dejen og tilsæt til sidst den grofthakkede chokolade. Rør rundt.
    • Fordel dejen i 12-15 muffinsforme (afhængigt af størrelsen).
    • Bag dine bananmuffins i en 200 grader varm ovn (alm. ovn) i cirka 15-20 minutter.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 257 kcal | Kulhydrater: 34 g | Protein: 3 g | Fedt: 13 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.5 fra 32 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    Æg og sukker i skål
    Kagedej
    Moset banan
    Bananmuffins med chokoladestykker
    Hakkede chokolade
    Kagedej med hakket chokolade
    Bananmuffins med chokoladestykker
    Bananmuffins med chokoladestykker
    Bananmuffins med chokoladestykker

    Man kan lave bananmuffins på rigtig mange forskellige måder, men jeg har valgt at mine skal være helt klassiske med sukker, smør og chokolade i. Se hvordan du kan variere dem her:

    1. Bananmuffins uden sukker

    I denne opskrift bruger jeg sukker i mine bananmuffins. Men hvis du vil bage nogle bananmuffins uden sukker, som f.eks. kan bruges til at dele ud i vuggestue eller børnehave, så har jeg en anden opskrift du kan prøve. Det er måske ikke helt muffins, men måske mere en slags bolle eller cookie. Lige meget hvad er de i hvert fald vildt nemme at lave, og helt uden tilsat sukker. Få opskriften på nemme bananmuffins / banancookies uden sukker her.

    2. Bananmuffins med havregryn

    I denne her opskrift bruger jeg 200 gram mel, der skal være med til at samle den våde dej. Udskift eventuelt halvdelen af melet i opskriften med havregryn, som du enten blender fint, eller du kan komme havregrynene direkte i dejen for en grovere konsistens. Så nemt kan du lave bananmuffins med havregryn.

    3. Bananmuffins uden chokolade

    Jeg synes, at chokolade og banan er det perfekte match, men det betyder ikke, at det ikke kan undlades. Lav dem bare uden chokolade hvis du gerne vil det - bananmuffins uden chokolade er også gode!

    4. Bananmuffins med frosting

    De her bananmuffins er lavet uden frosting, men hvis du gerne vil lave bananmuffins med frosting kan du f.eks. lave en lækker nutella eller chokoladefrosting og sprøjte oven på dem med en stjernetyl.

    5. Bananmuffins uden æg

    I denne her opskrift pisker jeg æggene luftige sammen med sukker og vaniljesukker, og jeg synes derfor ikke, at du kan lave disse bananmuffins uden æg. Dine muffins vil slet ikke få den samme luftighed.

    6. Bananmuffins med kardemomme

    Kardemomme egner sig godt i meget forskelligt sødt bagværk. Du kan sagtens tilsætte 1 tsk kardemomme i dejen. Bland det sammen med mel og bagepulver, som der står i trin 3, så får du lækre bananmuffins med kardemomme.

    7. Bananmuffins med olie

    I denne her opskrift har jeg brugt smør som fedtstof, men det kan du godt erstatte med olie, hvis du hellere vil det. Jeg ville tage en smagsneutral olie såsom rapsolie. Man siger, at der skal 85 g olie til at erstatte 100 g smør. Så du skal tilsætte lidt over 110 g olie i denne her opskrift i stedet for 125 g smør. Det giver dig svampede bananmuffins med olie.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan jeg fryse bananmuffins ned?

    Ja, det kan du godt! Frys dem ned i små poser eller bøtter og så kan de tøes op på et par timer.

    Hvor længe kan de holde sig?

    De er allerbedst på dagen, men de kan godt holde sig i 1-2 dage. Pak dem så ind i en plastikbøtte eller plastikpose så holder de sig bedst.

    Følg mig på Instagram
    « Bløde tacos med pulled turkey
    Syltede blommer med rom »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Helene

      september 21, 2022 at 11:34 am

      På dit billede af det hakkede chokolade er det i fine stykker. Når jeg hakker chokolade får jeg altid også noget "smulder". Har du en smart metode til at hakke det, eller smider du bare smulderet ud?

      Svar
      • Louise Dam

        september 21, 2022 at 12:59 pm

        Hej Helene
        Jeg synes ikke jeg gør noget specielt når jeg hakker, og synes nu også der plejer at kommer lidt smulder hos mig. Jeg kan simpelthen ikke lige huske om jeg på det her billede bare har ladet smuldret ligge på skærebrættet, det har jeg muligvis :-)
        Hilsen Louise

        Svar
    2. Tenna

      marts 27, 2020 at 10:17 am

      Nem opskrift, det er dejligt.
      Jeg var ikke forberedt på at de ville hæve så meget, så lige et heads up til andre der giver sig i kast med at bage dem :D
      Er meget spændt på at smage dem når de kommer ud af ovnen. Duer ikke til at bage banankage (bliver aldrig færdigbagt), så er meget spændt på de her muffins :D

      Svar
    3. Mette

      oktober 22, 2019 at 8:21 am

      Hvilken smør bruger du? Skal det være usaltet smør?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 29, 2019 at 12:08 pm

        Jeg bruger saltet smør - og rigtig smør. Altså ikke et blandingsprodukt som Kærgaarden.

        Svar
    4. Louise

      juni 29, 2019 at 12:07 pm

      Kan opskriften også bages i en bradepande?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 16, 2019 at 3:49 pm

        Beklager det sene svar. Jeg er på barsel, så jeg har lidt travlt med min lille baby :o)
        Jeg har desværre ikke prøvet at bage den i en bradepande. Men det vil jeg tro man godt kan.

        Svar
    5. Marianne

      april 04, 2019 at 7:08 pm

      Hej, hvis de skal opbevares til dagen efter hvordan gøres det så bedst? Mvh Marianne

      Svar
      • Louise Dam

        april 15, 2019 at 2:56 pm

        Jeg ville bare opbevare dem i en frysepose eller en plastikbeholder tror jeg.

        Svar
    6. Mette

      maj 12, 2017 at 6:51 pm

      Mums! :)
      Skal de bages på varmluft eller alm. ovn?

      Svar
      • Mette

        maj 12, 2017 at 6:57 pm

        Ahh nu ser jeg så, at en anden har spurgt om nøjagtig det samme.. my bad :)

        Svar
    7. Josephine

      november 08, 2016 at 7:25 pm

      Vil du anbefale alm ovn eller varmluftsovn? :-)

      Svar
      • Louise Dam

        november 09, 2016 at 7:11 pm

        Jeg bruger alm ovn.

        Svar
    8. Pipaluk Thomsen

      september 26, 2016 at 1:49 pm

      Hej Louise

      Er de fryseegnet ?
      Mvh

      Svar
      • Louise Dam

        september 26, 2016 at 8:42 pm

        Ja, de kan fint fryses :-)

        Svar
    9. Mette

      juni 26, 2016 at 3:20 pm

      Hvordan undgår du at chokoladen falder til bunds?

      Svar
      • Louise Dam

        juni 27, 2016 at 10:07 pm

        Det synes jeg ikke den gjorde så meget i denne opskrift. Men ellers er et tip at man vender chokoladestykkerne med mel inden man hælder dem i dejen.

        Svar
        • Maria

          januar 16, 2021 at 11:58 am

          Jeg elsker denne opskrift. De er meget populære herhjemme☺️

          Svar
          • Louise Dam

            februar 10, 2021 at 11:53 pm

            Hej Maria
            Hvor er det bare dejligt at høre! Tak fordi du læser med :-)
            Hilsen Louise

            Svar
      • SofieGrejsenSørensen

        august 26, 2016 at 7:56 pm

        virkelig lækre faldt faktisk ikke til bunds

        Svar
        • Louise Dam

          september 03, 2016 at 12:57 pm

          Godt du kunne bruge opskriften.

          Svar
    10. line

      februar 07, 2016 at 8:12 pm

      Hej Louise. Hvordan kan det være at du har 3 æg i din skål, når der står 2? Og hvis du skal lave dobbelt så skulle der være 4 æg?

      Svar
      • Louise Dam

        februar 07, 2016 at 11:32 pm

        Hej Line
        Jeg lavede vist 1,5 gange portion da jeg tog billederne.

        Svar
    11. Joanna

      april 07, 2015 at 11:08 am

      I can see myself eating them for breakfast, lunch and as a snack!

      Svar
    12. Danika Maia

      april 06, 2015 at 10:29 am

      Where did you get the cute little muffin tins?? I've been looking for some!

      Danika Maia
      http://www.danikamaia.com

      Svar
      • Louise Dam

        april 09, 2015 at 8:08 pm

        Hi, You can by them here: http://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=16637&bannerid=22011&htmlurl=http://www.bagetid.dk/udstyr-papirsforme/2837-papirforme-rode-hvide-65-cm-20-stk.html

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her