• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Bagværk » Boller

    Bananboller med chokolade

    Udgivet: apr 24, 2022 · Opdateret: apr 24, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du finde en dejlig nem opskrift på bananboller med chokolade. De er virkelig dejligt svampede, og så kan de sagtens holde sig i flere dage efterfølgende. De her boller med banan får en naturlig sødme fra bananerne, hvilket er virkelig lækkert.

    Bananboller med chokolade

    Kender du det, at der ligger et par bananer i frugtskålen, der godt kunne have haft bedre dage? I stedet for at smide dem ud, kan du med fordel bruge dem i forskelligt bagværk. De giver en virkelig god sødme til de her boller med banan.

    Se også disse opskrifter:
    Banankage med flamberede bananer | Sund banankage | Banoffee pie i glas

    Bananbollerne kan både spises til morgenmad men også som en lille eftermiddagssnack, når sulten kommer snigende. Jeg kan også forestille mig, at de er gode i madpakken til ungerne, der godt vil have lidt sødt hen af dagen. Boller med banan kan fungere til rigtig mange ting!

    Det er en dej, der ikke skal æltes, hvilket gør den endnu nemmere at lave. Du skal blot bruge en skål og en ske, så kan du røre de her bananboller sammen.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Bananboller med chokolade

    15 boller
    Holdbarhed: 3-4 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 15 min
    Tilb. tid 18 min
    hævetid 1 t
    Samlet tid 1 t 33 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Bagepensel
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 2,5 dl vand, lunkent
    • 25 g gær
    • 1 tsk honning
    • 2 bananer godt modne
    • 100 g mørk chokolade knapper eller groft hakket
    • 2 dl yoghurt, creme fraiche eller lign.
    • 150 g havregryn
    • 500 g hvedemel
    • 1 tsk salt
    • 1 æg til pensling

    Sådan gør du
     

    • Hæld vandet i en stor skål og smulr gæren i vandet. Rør gæren ud med en ske.
    • Kom honningen i vandet og rør rundt til det er opløst.
    • Mos bananerne med en gaffel.
    • Tilsæt de moste bananer, chokoladen, yoghurt og havregryn. Rør det hele godt sammen.
    • Tilsæt så hvedemel (hold lidt tilbage så der ikke kommer for meget i) og salt. Rør godt rundt til du har en ensartet dej. Kom resten af hvedemelet i, hvis du synes dejen trænger til det.
    • Dæk skålen til og lad dejen hæve i 1-1,5 time.
    • Tænd ovnen på 220 grader alm. ovn.
    • Med to skeer tager du lidt dej ad gangen op af skålen og kommer på en bageplade med bagepapir. Fordel bollerne på 2 bageplader.
    • Pisk ægget sammen med en gaffel i en skål og pensl bollerne med sammenpisket æg.
    • Bag bollerne i ovnen i cirka 17-18 minutter eller til de er gyldne.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 bolle | Kalorier: 224 kcal | Kulhydrater: 40 g | Protein: 6 g | Fedt: 5 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.4 fra 8 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften!

    • Det er virkelig nemt at lave de her boller, da du blot skal røre de forskellige ingredienser sammen. Du kan sagtens lave en dobbeltportion, og så kan du altid fryse de ekstra boller ned. På den måde har du altid boller i fryseren, til de dage hvor du ikke gider at bage.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan jeg undlade at komme chokolade?

    Du kan sagtens undlade at putte de 100 gram chokolade i. Jeg synes blot, at det giver en virkelig god smag til hele bollen. Hvis det er, kan du også sagtens nøjes med at komme lidt mindre i, end jeg har skrevet.

    Hvad kan jeg bruge modne bananer til?

    Du kan bruge modne bananer til rigtig mange ting, og de er helt ideelt at bage med. Når de er modne, så giver de en skøn sødme til bagværket - her bananboller med chokolade.

    Hvor længe kan bananboller med chokolade holde sig?

    Jeg vil sige, at de sagtens kan holde sig i en 3 dages tid. De kan også godt spises efter de 4-5 dage, men der kan de godt blive lidt tørre. Her vil jeg anbefale lige at komme lidt vand på bollen og så lune den på brødrister eller i ovnen. Så bliver de super lækre igen!

    • Boller med banan
    • Boller med banan
    • Boller med banan og chokolade
    Følg mig på Instagram
    « Syltede rødløg
    Varme hveder »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Ulla

      januar 18, 2023 at 8:46 am

      Hej Louise,

      Kan dejen laves om aftenen og koldhæve natten over så der hurtigere er friskbagte boller til morgenmaden ?

      :-) Ulla

      Svar
      • Louise Dam

        januar 18, 2023 at 10:01 am

        Hej Ulla
        Jeg har ikke prøvet det af med netop denne opskrift, men det vil jeg bestemt tro du sagtens kan. Sørg for kun at bruge omkring 10 gram gær i stedet for 25 gram.
        Hilsen Louise

        Svar
    2. Samira

      oktober 02, 2022 at 3:23 pm

      Hej Louise
      Sikke et hit de her boller var 👌😋 både manden og sønnen blev så begejstret da jeg serverede dem.
      Super nemme at lave og så lækre 🙌😋
      Første gang jeg har lavet dem, men bestemt ikke sidste!👌

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 02, 2022 at 10:14 pm

        Hvor dejligt at høre! Skønt du kunne bruge opskriften. De er også et hit herhjemme.

        Svar
    3. Sidsel

      maj 30, 2022 at 7:29 am

      Vil det gøre nogen forskel at bruge tørgær i stedet? ☺️

      Svar
      • Louise Dam

        juni 13, 2022 at 10:45 am

        Jeg har desværre ikke afprøvet opskriften med tørgær. Men det burde man godt kunne.

        Svar
        • Mathilde Gillett

          juli 05, 2022 at 7:23 pm

          Hej Louise
          Tror du jeg ku’ koldhæve dejen?

          Svar
          • Louise Dam

            juli 05, 2022 at 10:25 pm

            Jeg har ikke afprøvet det lige med denne opskrift. Men det vil jeg bestemt tro du godt kan. Jeg ville nok bruge omkring 10 gram gær i stedet for.

            Svar
    4. Louise

      maj 22, 2022 at 2:58 pm

      De kan også anbefales med lys chokolade, et sikkert hit hos mine børn 🤩🙏🏼

      Svar
      • Louise Dam

        maj 24, 2022 at 10:31 am

        Det kan jeg sagtens forestille mig også smager skønt! Dejligt du kunne bruge opskriften og dine børn er vilde med dem.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Paaske cookies
      Påske cookies
    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
      #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
      #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
      #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
      #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
      #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her