Her kan du finde en dejlig nem opskrift på bananboller med chokolade. De er virkelig dejligt svampede, og så kan de sagtens holde sig i flere dage efterfølgende. De her boller med banan får en naturlig sødme fra bananerne, hvilket er virkelig lækkert.

Kender du det, at der ligger et par bananer i frugtskålen, der godt kunne have haft bedre dage? I stedet for at smide dem ud, kan du med fordel bruge dem i forskelligt bagværk. De giver en virkelig god sødme til de her boller med banan.
Se også disse opskrifter:
Banankage med flamberede bananer | Sund banankage | Banoffee pie i glas
Bananbollerne kan både spises til morgenmad men også som en lille eftermiddagssnack, når sulten kommer snigende. Jeg kan også forestille mig, at de er gode i madpakken til ungerne, der godt vil have lidt sødt hen af dagen. Boller med banan kan fungere til rigtig mange ting!
Det er en dej, der ikke skal æltes, hvilket gør den endnu nemmere at lave. Du skal blot bruge en skål og en ske, så kan du røre de her bananboller sammen.
Bananboller med chokolade
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplanUdstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 2,5 dl vand, lunkent
- 25 g gær
- 1 tsk honning
- 2 bananer godt modne
- 100 g mørk chokolade knapper eller groft hakket
- 2 dl yoghurt, creme fraiche eller lign.
- 150 g havregryn
- 500 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 1 æg til pensling
Sådan gør du
- Hæld vandet i en stor skål og smulr gæren i vandet. Rør gæren ud med en ske.
- Kom honningen i vandet og rør rundt til det er opløst.
- Mos bananerne med en gaffel.
- Tilsæt de moste bananer, chokoladen, yoghurt og havregryn. Rør det hele godt sammen.
- Tilsæt så hvedemel (hold lidt tilbage så der ikke kommer for meget i) og salt. Rør godt rundt til du har en ensartet dej. Kom resten af hvedemelet i, hvis du synes dejen trænger til det.
- Dæk skålen til og lad dejen hæve i 1-1,5 time.
- Tænd ovnen på 220 grader alm. ovn.
- Med to skeer tager du lidt dej ad gangen op af skålen og kommer på en bageplade med bagepapir. Fordel bollerne på 2 bageplader.
- Pisk ægget sammen med en gaffel i en skål og pensl bollerne med sammenpisket æg.
- Bag bollerne i ovnen i cirka 17-18 minutter eller til de er gyldne.
Dine egne noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften!
- Det er virkelig nemt at lave de her boller, da du blot skal røre de forskellige ingredienser sammen. Du kan sagtens lave en dobbeltportion, og så kan du altid fryse de ekstra boller ned. På den måde har du altid boller i fryseren, til de dage hvor du ikke gider at bage.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Du kan sagtens undlade at putte de 100 gram chokolade i. Jeg synes blot, at det giver en virkelig god smag til hele bollen. Hvis det er, kan du også sagtens nøjes med at komme lidt mindre i, end jeg har skrevet.
Du kan bruge modne bananer til rigtig mange ting, og de er helt ideelt at bage med. Når de er modne, så giver de en skøn sødme til bagværket - her bananboller med chokolade.
Jeg vil sige, at de sagtens kan holde sig i en 3 dages tid. De kan også godt spises efter de 4-5 dage, men der kan de godt blive lidt tørre. Her vil jeg anbefale lige at komme lidt vand på bollen og så lune den på brødrister eller i ovnen. Så bliver de super lækre igen!
Skriv et svar