• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Bagværk » Boller

    Bananboller med chokolade

    Udgivet: apr 24, 2022 · Opdateret: apr 24, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du finde en dejlig nem opskrift på bananboller med chokolade. De er virkelig dejligt svampede, og så kan de sagtens holde sig i flere dage efterfølgende. De her boller med banan får en naturlig sødme fra bananerne, hvilket er virkelig lækkert.

    Bananboller med chokolade

    Kender du det, at der ligger et par bananer i frugtskålen, der godt kunne have haft bedre dage? I stedet for at smide dem ud, kan du med fordel bruge dem i forskelligt bagværk. De giver en virkelig god sødme til de her boller med banan.

    Se også disse opskrifter:
    Banankage med flamberede bananer | Sund banankage | Banoffee pie i glas

    Bananbollerne kan både spises til morgenmad men også som en lille eftermiddagssnack, når sulten kommer snigende. Jeg kan også forestille mig, at de er gode i madpakken til ungerne, der godt vil have lidt sødt hen af dagen. Boller med banan kan fungere til rigtig mange ting!

    Det er en dej, der ikke skal æltes, hvilket gør den endnu nemmere at lave. Du skal blot bruge en skål og en ske, så kan du røre de her bananboller sammen.

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    5 fra 3 stemmer
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    Holdbarhed: 3-4 dage
    Fryseegnet: Ja
    15 boller
    Forb. tid 15 min
    Tilb. tid 18 min
    hævetid 1 t
    Samlet tid 1 t 33 min
    Udskriv

    Udstyr (reklamelink)

    • Bagepensel

    Ingredienser

    • 2,5 dl vand, lunkent
    • 25 g gær
    • 1 tsk honning
    • 2 bananer godt modne
    • 100 g mørk chokolade knapper eller groft hakket
    • 2 dl yoghurt, creme fraiche eller lign.
    • 150 g havregryn
    • 500 g hvedemel
    • 1 tsk salt
    • 1 æg til pensling
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Hæld vandet i en stor skål og smulr gæren i vandet. Rør gæren ud med en ske.
    • Kom honningen i vandet og rør rundt til det er opløst.
    • Mos bananerne med en gaffel.
    • Tilsæt de moste bananer, chokoladen, yoghurt og havregryn. Rør det hele godt sammen.
    • Tilsæt så hvedemel (hold lidt tilbage så der ikke kommer for meget i) og salt. Rør godt rundt til du har en ensartet dej. Kom resten af hvedemelet i, hvis du synes dejen trænger til det.
    • Dæk skålen til og lad dejen hæve i 1-1,5 time.
    • Tænd ovnen på 220 grader alm. ovn.
    • Med to skeer tager du lidt dej ad gangen op af skålen og kommer på en bageplade med bagepapir. Fordel bollerne på 2 bageplader.
    • Pisk ægget sammen med en gaffel i en skål og pensl bollerne med sammenpisket æg.
    • Bag bollerne i ovnen i cirka 17-18 minutter eller til de er gyldne.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 bolle | Kalorier: 224 kcal | Kulhydrater: 40 g | Protein: 6 g | Fedt: 5 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften!

    • Det er virkelig nemt at lave de her boller, da du blot skal røre de forskellige ingredienser sammen. Du kan sagtens lave en dobbeltportion, og så kan du altid fryse de ekstra boller ned. På den måde har du altid boller i fryseren, til de dage hvor du ikke gider at bage.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan jeg undlade at komme chokolade?

    Du kan sagtens undlade at putte de 100 gram chokolade i. Jeg synes blot, at det giver en virkelig god smag til hele bollen. Hvis det er, kan du også sagtens nøjes med at komme lidt mindre i, end jeg har skrevet.

    Hvad kan jeg bruge modne bananer til?

    Du kan bruge modne bananer til rigtig mange ting, og de er helt ideelt at bage med. Når de er modne, så giver de en skøn sødme til bagværket - her bananboller med chokolade.

    Hvor længe kan bananboller med chokolade holde sig?

    Jeg vil sige, at de sagtens kan holde sig i en 3 dages tid. De kan også godt spises efter de 4-5 dage, men der kan de godt blive lidt tørre. Her vil jeg anbefale lige at komme lidt vand på bollen og så lune den på brødrister eller i ovnen. Så bliver de super lækre igen!

    • Boller med banan
    • Boller med banan
    • Boller med banan og chokolade
    Følg mig på Instagram
    « Syltede rødløg
    Varme hveder »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her