Her kan du finde en dejlig nem opskrift på bananboller med chokolade. De er virkelig dejligt svampede, og så kan de sagtens holde sig i flere dage efterfølgende. De her boller med banan får en naturlig sødme fra bananerne, hvilket er virkelig lækkert.
Kender du det, at der ligger et par bananer i frugtskålen, der godt kunne have haft bedre dage? I stedet for at smide dem ud, kan du med fordel bruge dem i forskelligt bagværk. De giver en virkelig god sødme til de her boller med banan.
Se også disse opskrifter:
Banankage med flamberede bananer | Sund banankage | Banoffee pie i glas
Bananbollerne kan både spises til morgenmad men også som en lille eftermiddagssnack, når sulten kommer snigende. Jeg kan også forestille mig, at de er gode i madpakken til ungerne, der godt vil have lidt sødt hen af dagen. Boller med banan kan fungere til rigtig mange ting!
Det er en dej, der ikke skal æltes, hvilket gør den endnu nemmere at lave. Du skal blot bruge en skål og en ske, så kan du røre de her bananboller sammen.
Bananboller med chokolade
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Bagepensel
Ingredienser
- 2,5 dl vand, lunkent
- 25 g gær
- 1 tsk (reklamelink)honning
- 2 bananer, godt modne
- 100 g (reklamelink)mørk chokolade, knapper eller groft hakket
- 2 dl yoghurt, creme fraiche eller lign.
- 150 g (reklamelink)havregryn
- 500 g (reklamelink)hvedemel
- 1 tsk salt
- 1 æg til pensling
Sådan gør du
- Hæld vandet i en stor skål og smulr gæren i vandet. Rør gæren ud med en ske.
- Kom honningen i vandet og rør rundt til det er opløst.
- Mos bananerne med en gaffel.
- Tilsæt de moste bananer, chokoladen, yoghurt og havregryn. Rør det hele godt sammen.
- Tilsæt så hvedemel (hold lidt tilbage så der ikke kommer for meget i) og salt. Rør godt rundt til du har en ensartet dej. Kom resten af hvedemelet i, hvis du synes dejen trænger til det.
- Dæk skålen til og lad dejen hæve i 1-1,5 time.
- Tænd ovnen på 220 grader alm. ovn.
- Med to skeer tager du lidt dej ad gangen op af skålen og kommer på en bageplade med bagepapir. Fordel bollerne på 2 bageplader.
- Pisk ægget sammen med en gaffel i en skål og pensl bollerne med sammenpisket æg.
- Bag bollerne i ovnen i cirka 17-18 minutter eller til de er gyldne.
Video
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften!
- Det er virkelig nemt at lave de her boller, da du blot skal røre de forskellige ingredienser sammen. Du kan sagtens lave en dobbeltportion, og så kan du altid fryse de ekstra boller ned. På den måde har du altid boller i fryseren, til de dage hvor du ikke gider at bage.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Du kan sagtens undlade at putte de 100 gram chokolade i. Jeg synes blot, at det giver en virkelig god smag til hele bollen. Hvis det er, kan du også sagtens nøjes med at komme lidt mindre i, end jeg har skrevet.
Du kan bruge modne bananer til rigtig mange ting, og de er helt ideelt at bage med. Når de er modne, så giver de en skøn sødme til bagværket - her bananboller med chokolade.
Jeg vil sige, at de sagtens kan holde sig i en 3 dages tid. De kan også godt spises efter de 4-5 dage, men der kan de godt blive lidt tørre. Her vil jeg anbefale lige at komme lidt vand på bollen og så lune den på brødrister eller i ovnen. Så bliver de super lækre igen!
Ulla skriver
Hej Louise,
Kan dejen laves om aftenen og koldhæve natten over så der hurtigere er friskbagte boller til morgenmaden ?
:-) Ulla
Louise Dam skriver
Hej Ulla
Jeg har ikke prøvet det af med netop denne opskrift, men det vil jeg bestemt tro du sagtens kan. Sørg for kun at bruge omkring 10 gram gær i stedet for 25 gram.
Hilsen Louise
Samira skriver
Hej Louise
Sikke et hit de her boller var 👌😋 både manden og sønnen blev så begejstret da jeg serverede dem.
Super nemme at lave og så lækre 🙌😋
Første gang jeg har lavet dem, men bestemt ikke sidste!👌
Louise Dam skriver
Hvor dejligt at høre! Skønt du kunne bruge opskriften. De er også et hit herhjemme.
Sidsel skriver
Vil det gøre nogen forskel at bruge tørgær i stedet? ☺️
Louise Dam skriver
Jeg har desværre ikke afprøvet opskriften med tørgær. Men det burde man godt kunne.
Mathilde Gillett skriver
Hej Louise
Tror du jeg ku’ koldhæve dejen?
Louise Dam skriver
Jeg har ikke afprøvet det lige med denne opskrift. Men det vil jeg bestemt tro du godt kan. Jeg ville nok bruge omkring 10 gram gær i stedet for.
Louise skriver
De kan også anbefales med lys chokolade, et sikkert hit hos mine børn 🤩🙏🏼
Louise Dam skriver
Det kan jeg sagtens forestille mig også smager skønt! Dejligt du kunne bruge opskriften og dine børn er vilde med dem.