Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Boller

Bananboller med chokolade

Udgivet: 24. apr 2022 · Opdateret: 24. apr 2022

Her kan du finde en dejlig nem opskrift på bananboller med chokolade. De er virkelig dejligt svampede, og så kan de sagtens holde sig i flere dage efterfølgende. De her boller med banan får en naturlig sødme fra bananerne, hvilket er virkelig lækkert.

Bananboller med chokolade

Kender du det, at der ligger et par bananer i frugtskålen, der godt kunne have haft bedre dage? I stedet for at smide dem ud, kan du med fordel bruge dem i forskelligt bagværk. De giver en virkelig god sødme til de her boller med banan.

Se også disse opskrifter:
Banankage med flamberede bananer | Sund banankage | Banoffee pie i glas

Bananbollerne kan både spises til morgenmad men også som en lille eftermiddagssnack, når sulten kommer snigende. Jeg kan også forestille mig, at de er gode i madpakken til ungerne, der godt vil have lidt sødt hen af dagen. Boller med banan kan fungere til rigtig mange ting!

Det er en dej, der ikke skal æltes, hvilket gør den endnu nemmere at lave. Du skal blot bruge en skål og en ske, så kan du røre de her bananboller sammen.

piskeris Grullo

Bananboller med chokolade

4.45 fra 9 stemmer
Justér antalJustér antal: 15 boller
Holdbarhed: 3-4 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 18 minutter min
hævetid 1 time t
Samlet tid 1 time t 33 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Bagepensel
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 2,5 dl vand, lunkent
  • 25 g gær
  • 1 tsk (reklamelink)honning
  • 2 bananer, godt modne
  • 100 g (reklamelink)mørk chokolade, knapper eller groft hakket
  • 2 dl yoghurt, creme fraiche eller lign.
  • 150 g (reklamelink)havregryn
  • 500 g (reklamelink)hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du
 

  • Hæld vandet i en stor skål og smulr gæren i vandet. Rør gæren ud med en ske.
  • Kom honningen i vandet og rør rundt til det er opløst.
  • Mos bananerne med en gaffel.
  • Tilsæt de moste bananer, chokoladen, yoghurt og havregryn. Rør det hele godt sammen.
  • Tilsæt så hvedemel (hold lidt tilbage så der ikke kommer for meget i) og salt. Rør godt rundt til du har en ensartet dej. Kom resten af hvedemelet i, hvis du synes dejen trænger til det.
  • Dæk skålen til og lad dejen hæve i 1-1,5 time.
  • Tænd ovnen på 220 grader alm. ovn.
  • Med to skeer tager du lidt dej ad gangen op af skålen og kommer på en bageplade med bagepapir. Fordel bollerne på 2 bageplader.
  • Pisk ægget sammen med en gaffel i en skål og pensl bollerne med sammenpisket æg.
  • Bag bollerne i ovnen i cirka 17-18 minutter eller til de er gyldne.

Video

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 bolle | Kalorier: 224 kcal | Kulhydrater: 40 g | Protein: 6 g | Fedt: 5 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften!

  • Det er virkelig nemt at lave de her boller, da du blot skal røre de forskellige ingredienser sammen. Du kan sagtens lave en dobbeltportion, og så kan du altid fryse de ekstra boller ned. På den måde har du altid boller i fryseren, til de dage hvor du ikke gider at bage.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan jeg undlade at komme chokolade?

Du kan sagtens undlade at putte de 100 gram chokolade i. Jeg synes blot, at det giver en virkelig god smag til hele bollen. Hvis det er, kan du også sagtens nøjes med at komme lidt mindre i, end jeg har skrevet.

Hvad kan jeg bruge modne bananer til?

Du kan bruge modne bananer til rigtig mange ting, og de er helt ideelt at bage med. Når de er modne, så giver de en skøn sødme til bagværket - her bananboller med chokolade.

Hvor længe kan bananboller med chokolade holde sig?

Jeg vil sige, at de sagtens kan holde sig i en 3 dages tid. De kan også godt spises efter de 4-5 dage, men der kan de godt blive lidt tørre. Her vil jeg anbefale lige at komme lidt vand på bollen og så lune den på brødrister eller i ovnen. Så bliver de super lækre igen!

  • Boller med banan
  • Boller med banan
  • Boller med banan og chokolade

Kommentarer

  1. Ulla skriver

    januar 18, 2023 at 8:46 am

    Hej Louise,

    Kan dejen laves om aftenen og koldhæve natten over så der hurtigere er friskbagte boller til morgenmaden ?

    :-) Ulla

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 18, 2023 at 10:01 am

      Hej Ulla
      Jeg har ikke prøvet det af med netop denne opskrift, men det vil jeg bestemt tro du sagtens kan. Sørg for kun at bruge omkring 10 gram gær i stedet for 25 gram.
      Hilsen Louise

      Svar
  2. Samira skriver

    oktober 02, 2022 at 3:23 pm

    Hej Louise
    Sikke et hit de her boller var 👌😋 både manden og sønnen blev så begejstret da jeg serverede dem.
    Super nemme at lave og så lækre 🙌😋
    Første gang jeg har lavet dem, men bestemt ikke sidste!👌

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 02, 2022 at 10:14 pm

      Hvor dejligt at høre! Skønt du kunne bruge opskriften. De er også et hit herhjemme.

      Svar
  3. Sidsel skriver

    maj 30, 2022 at 7:29 am

    Vil det gøre nogen forskel at bruge tørgær i stedet? ☺️

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 13, 2022 at 10:45 am

      Jeg har desværre ikke afprøvet opskriften med tørgær. Men det burde man godt kunne.

      Svar
      • Mathilde Gillett skriver

        juli 05, 2022 at 7:23 pm

        Hej Louise
        Tror du jeg ku’ koldhæve dejen?

        Svar
        • Louise Dam skriver

          juli 05, 2022 at 10:25 pm

          Jeg har ikke afprøvet det lige med denne opskrift. Men det vil jeg bestemt tro du godt kan. Jeg ville nok bruge omkring 10 gram gær i stedet for.

          Svar
  4. Louise skriver

    maj 22, 2022 at 2:58 pm

    De kan også anbefales med lys chokolade, et sikkert hit hos mine børn 🤩🙏🏼

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 24, 2022 at 10:31 am

      Det kan jeg sagtens forestille mig også smager skønt! Dejligt du kunne bruge opskriften og dine børn er vilde med dem.

      Svar
4.45 from 9 votes (9 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.