• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Dessert » Desserter i glas

    Banoffee pie i glas

    Udgivet: maj 31, 2021 · Opdateret: sep 30, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Banoffee pie er en super lækker banandessert, der er meget simpel og nem at lave. Du skal nemlig kun bruge 4 ingredienser for at lave denne skønne dessert med banan, karamel, kiks og flødeskum.

    Banoffee Pie i glas

    Banoffee pie er en engelsk dessert med banan. Den laves normalt som en tærte og består af banan, toffee (karamel) og flødeskum. Her har jeg i stedet valgt at lave en portionsanrettet banoffee pie i glas. Jeg elsker nemlig desserter, der bliver anrettet i glas. Det ser så fint ud, og de er nemme at gøre klar gæster. Navnet Banoffee kommer fra en en sammentrækning af ordene banana og toffee.

    I denne her banoffee pie i glas har jeg brugt digestive kiks, dulce de leche (som enten kan laves af kondenseret mælk, eller købes færdigt), bananer og flødeskum.

    Det er altså en super nem og hurtig dessert med banan lige at bikse sammen. Hvis du ikke har smagt en banoffee pie før, så synes du måske, at det lyder lidt underligt. Det må jeg indrømme, at jeg selv syntes. MEN, det er altså super lækkert, og smagene passer simpelthen bare så godt sammen. Så hvis du ikke har prøvet, så synes jeg virkelig du skal give den en chance.

    Læs også: Chokolade-banoffee tærte | Cheesecake med hindbærgelé | Panna Cotta med hindbærcoulis

    Jeg har selv lavet en dulce de leche ved at koge kondenseret mælk til det bliver en lækker karamelcreme. Men man kan også købe det færdiglavet, og så er det altså virkelig nemt at lave banoffee pie. Hvad siger du, er du klar til at prøve min opskrift på banoffee pie?

    Husk du kan bruge lige de glas du synes til at servere din banandessert i. Her har jeg valgt et par cognacglas, som jeg synes passede rigtig fint til desserten. (det var dog et helvede at tage billeder af dem pga. genskin i det buede glas!) Men her kommer den - mit bud på en nem opskrift på banoffee pie i glas. Værsgo'...

    ikon piskeris Chestnut

    Banoffee Pie i glas

    4 personer
    Holdbarhed: 1-2 dage
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 10 min
    Tilb. tid 10 min
    Samlet tid 20 min

    Udstyr (reklamelink)

    • 4 fine glas
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 dåse dulce de leche køb det eller lav det selv
    • 2-2,5 dl piskefløde
    • 8 digestive kiks
    • 3-4 bananer

    Pynt

    • karamel chokoladespåner eller hakket chokolade

    Sådan gør du
     

    • Fordel evt. din dulce de leche i en sprøjtepose. Det er lidt nemmere at styre den når den skal anrettes.
    • Pisk fløden til flødeskum. Pas på ikke at piske den for meget. Kom den eventuelt i en sprøjtepose eller en frysepose, så er det nemmere at anrette i glasset.
    • Knus kiksene let. Jeg kommer dem i en frysepose og maser dem lidt. Der må gerne stadig være lidt store stykker tilbage.
    • Bananerne skæres i skiver. Antallet af bananer kommer lidt an på størrelsen af dem.
    • Så skal desserten blot samles. Jeg har lagt alle ingredienser i to lag. Jeg startede med at fordele halvdelen af kiksene i bunden af 4 glas. Herefter dulce de leche, skiver af banan og flødeskum. Og det gentager du blot.
    • Pynt dine banofee pies med karamel chokoladespåner eller du kan blot hakke noget chokolade.
    • Sæt desserten på køl til den skal serveres. Den kan sagtens stå flere timer på køl.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 661 kcal | Kulhydrater: 92 g | Protein: 11 g | Fedt: 30 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 5 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Spørgsmål og svar til opskriften på banoffee pie

    Kan desserten stå nogle timer før den skal serveres?

    Ja, det kan den sagtens. Du skal blot dække den over og stille den i køleskabet. Jeg vil dog ikke anbefale at lave den dagen før. Men hvis du selv vil lave din dulce de leche skal den laves dagen før.

    Følg mig på Instagram

    « Poke Bowl med laks
    Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her