Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Banoffee pie i glas

Udgivet: 31. maj 2021 · Opdateret: 28. aug 2024

Banoffee Pie i glas

Banoffee pie er en super lækker banandessert, der er meget simpel og nem at lave. Du skal nemlig kun bruge 4 ingredienser for at lave denne skønne dessert med banan, karamel, kiks og flødeskum.

Banoffee pie er en engelsk dessert med banan. Den laves normalt som en tærte og består af banan, toffee (karamel) og flødeskum. Her har jeg i stedet valgt at lave en portionsanrettet banoffee pie i glas. Jeg elsker nemlig desserter, der bliver anrettet i glas. Det ser så fint ud, og de er nemme at gøre klar gæster. Navnet Banoffee kommer fra en en sammentrækning af ordene banana og toffee.

I denne her banoffee pie i glas har jeg brugt digestive kiks, dulce de leche (som enten kan laves af kondenseret mælk, eller købes færdigt), bananer og flødeskum.

Det er altså en super nem og hurtig dessert med banan lige at bikse sammen. Hvis du ikke har smagt en banoffee pie før, så synes du måske, at det lyder lidt underligt. Det må jeg indrømme, at jeg selv syntes. MEN, det er altså super lækkert, og smagene passer simpelthen bare så godt sammen. Så hvis du ikke har prøvet, så synes jeg virkelig du skal give den en chance.

Læs også: Chokolade-banoffee tærte | Cheesecake med hindbærgelé | Panna Cotta med hindbærcoulis

Husk du kan bruge lige de glas du synes til at servere din banandessert i. Her har jeg valgt et par cognacglas, som jeg synes passede rigtig fint til desserten. (det var dog et helvede at tage billeder af dem pga. genskin i det buede glas!) Men her kommer den - mit bud på en nem opskrift på banoffee pie i glas. Værsgo'...

piskeris Grullo

Banoffee Pie i glas

5 fra 5 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Holdbarhed: 1-2 dage
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)4 fine glas
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 dåse dulce de leche, køb det eller lav det selv
  • 2-2,5 dl piskefløde
  • 8 (reklamelink)digestive kiks
  • 3-4 bananer

Pynt

  • karamel chokoladespåner, eller hakket chokolade

Sådan gør du
 

  • Fordel evt. din dulce de leche i en sprøjtepose. Det er lidt nemmere at styre den når den skal anrettes.
  • Pisk fløden til flødeskum. Pas på ikke at piske den for meget. Kom den eventuelt i en sprøjtepose eller en frysepose, så er det nemmere at anrette i glasset.
  • Knus kiksene let. Jeg kommer dem i en frysepose og maser dem lidt. Der må gerne stadig være lidt store stykker tilbage.
  • Bananerne skæres i skiver. Antallet af bananer kommer lidt an på størrelsen af dem.
  • Så skal desserten blot samles. Jeg har lagt alle ingredienser i to lag. Jeg startede med at fordele halvdelen af kiksene i bunden af 4 glas. Herefter dulce de leche, skiver af banan og flødeskum. Og det gentager du blot.
  • Pynt dine banofee pies med karamel chokoladespåner eller du kan blot hakke noget chokolade.
  • Sæt desserten på køl til den skal serveres. Den kan sagtens stå flere timer på køl.

Video

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 661 kcal | Kulhydrater: 92 g | Protein: 11 g | Fedt: 30 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Jeg har selv lavet en dulce de leche ved at koge kondenseret mælk til det bliver en lækker karamelcreme. Men man kan også købe det færdiglavet, og så er det altså virkelig nemt at lave banoffee pie. Hvad siger du, er du klar til at prøve min opskrift på banoffee pie? Du kan måske også godt lide min bananasplit - den klassiske dessert med banan.

Spørgsmål og svar til opskriften

Kan desserten stå nogle timer før den skal serveres?

Ja, det kan den sagtens. Du skal blot dække den over og stille den i køleskabet. Jeg vil dog ikke anbefale at lave den dagen før. Men hvis du selv vil lave din dulce de leche skal den laves dagen før.

Comments

No Comments

5 from 5 votes (5 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.