Banoffee pie er en super lækker banandessert, der er meget simpel og nem at lave. Du skal nemlig kun bruge 4 ingredienser for at lave denne skønne dessert med banan, karamel, kiks og flødeskum.

Banoffee Pie i glas

Banoffee pie er en engelsk dessert med banan. Den laves normalt som en tærte og består af banan, toffee (karamel) og flødeskum. Her har jeg i stedet valgt at lave en portionsanrettet banoffee pie i glas. Jeg elsker nemlig desserter, der bliver anrettet i glas. Det ser så fint ud, og de er nemme at gøre klar gæster. Navnet Banoffee kommer fra en en sammentrækning af ordene banana og toffee.

I denne her banoffee pie i glas har jeg brugt digestive kiks, dulce de leche (som enten kan laves af kondenseret mælk, eller købes færdigt), bananer og flødeskum.

Det er altså en super nem og hurtig dessert med banan lige at bikse sammen. Hvis du ikke har smagt en banoffee pie før, så synes du måske, at det lyder lidt underligt. Det må jeg indrømme, at jeg selv syntes. MEN, det er altså super lækkert, og smagene passer simpelthen bare så godt sammen. Så hvis du ikke har prøvet, så synes jeg virkelig du skal give den en chance.

Læs også: Chokolade-banoffee tærte | Cheesecake med hindbærgelé | Panna Cotta med hindbærcoulis

Jeg har selv lavet en dulce de leche ved at koge kondenseret mælk til det bliver en lækker karamelcreme. Men man kan også købe det færdiglavet, og så er det altså virkelig nemt at lave banoffee pie. Hvad siger du, er du klar til at prøve min opskrift på banoffee pie?

Husk du kan bruge lige de glas du synes til at servere din banandessert i. Her har jeg valgt et par cognacglas, som jeg synes passede rigtig fint til desserten. (det var dog et helvede at tage billeder af dem pga. genskin i det buede glas!) Men her kommer den - mit bud på en nem opskrift på banoffee pie i glas. Værsgo'...

ikon piskeris Chestnut

Banoffee Pie i glas

4 personer
Holdbarhed: 1-2 dage
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 20 min

Udstyr (reklamelink)

  • 4 fine glas

Ingredienser

Pynt

Sådan gør du
 

  • Fordel evt. din dulce de leche i en sprøjtepose. Det er lidt nemmere at styre den når den skal anrettes.
  • Pisk fløden til flødeskum. Pas på ikke at piske den for meget. Kom den eventuelt i en sprøjtepose eller en frysepose, så er det nemmere at anrette i glasset.
  • Knus kiksene let. Jeg kommer dem i en frysepose og maser dem lidt. Der må gerne stadig være lidt store stykker tilbage.
  • Bananerne skæres i skiver. Antallet af bananer kommer lidt an på størrelsen af dem.
  • Så skal desserten blot samles. Jeg har lagt alle ingredienser i to lag. Jeg startede med at fordele halvdelen af kiksene i bunden af 4 glas. Herefter dulce de leche, skiver af banan og flødeskum. Og det gentager du blot.
  • Pynt dine banofee pies med karamel chokoladespåner eller du kan blot hakke noget chokolade.
  • Sæt desserten på køl til den skal serveres. Den kan sagtens stå flere timer på køl.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 661 kcal | Kulhydrater: 92 g | Protein: 11 g | Fedt: 30 g
Bedøm denne opskrift:
5 fra 4 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Spørgsmål og svar til opskriften på banoffee pie

Kan desserten stå nogle timer før den skal serveres?

Ja, det kan den sagtens. Du skal blot dække den over og stille den i køleskabet. Jeg vil dog ikke anbefale at lave den dagen før. Men hvis du selv vil lave din dulce de leche skal den laves dagen før.

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften