Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Desserter i glas

Panna Cotta med hindbærcoulis

Udgivet: 11. apr 2016 · Opdateret: 21. sep 2024

Panna Cotta med hindbærcoulis

Panna Cotta er en virkelig lækker dessert, og så er den ikke spor svær at lave. Du kan lave det hele dagen før, og så blot hælde den lækre hindbærcoulis over lige inden desserten skal serveres. På den måde bliver det rigtig nemt at invitere gæster.

piskeris Grullo

Panna Cotta med hindbærcoulis

4.12 fra 25 stemmer
Justér antalJustér antal: 2 personer
Forb. tid 30 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Panna Cotta

  • 2 dl piskefløde
  • ½ (reklamelink)vaniljestang
  • 25 g sukker
  • 1,5 blad (reklamelink)husblas

Hindbærcoulis

  • 100 g frosne hindbær
  • 1 spsk sukker

Pynt

  • Lidt hakket hvid chokolade

Sådan gør du
 

  • Læg husblasen i blød i koldt vand.
  • Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland kornene med sukkeret.
  • I en gryde blander du vanilje, sukker og fløde - varm det langsomt op. Det må ikke koge.
  • Når fløden er lige ved at begynde at koge tager du gryden af varmen og tilsætter husblassen. Rør godt rundt til det er helt smeltet.
  • Hæld flødemassen over i en kande eller lignende - helst med en hældetud, så er det nemmere at fordele i glassene.
  • Stil kanden i køleskabet og rør ofte i den indtil konsistensen er lidt som letpisket fløde. Det forhindrer vaniljekornene i blot at falde til bunds.
  • Hæld panna cottaen i dine portionsglas og stil dem i køleskabet indtil de er stivnede - cirka 1-2 timer.
  • Imen panacottaen står på køl kan du lave din hindbærcoulis.
  • Bland frosne hindbær og sukker i en gryde og varm dem op indtil de begynder at koge. Tag gryden af varmen.
  • Pres hindbærmassen igennem en sigte (finmasket), så du får sorteret alle de små kerner fra. Stil din hindbærcoulis på køl indtil du skal servere din panna cotta.
  • Lige inden serveringen fordeler du hindbærcoulisen ovenpå panna cottaen, og drysser eventuelt med lidt hakket hvid chokolade.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 446 kcal | Kulhydrater: 28 g | Protein: 3 g | Fedt: 38 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Panna Cotta med hindbærcoulis

 

Panna Cotta er en virkelig lækker dessert, og så er den ikke spor svær at lave. Du kan lave det hele dagen før, og så blot hælde den lækre hindbærcoulis over lige inden desserten skal serveres..

Panna Cotta
Panna Cotta
Panna Cotta
Panna Cotta
Panna Cotta
Panna Cotta
Panna Cotta
Panna Cotta
Panna Cotta
Panna Cotta

Kommentarer

  1. Line skriver

    december 29, 2024 at 11:05 am

    Har du erfaring med at lave den til 12 personer? Lurer på den til nytårs desserten. Kan jeg mon bare gange op eller er der noget man skal tage højde for?
    Hilsner Line

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 29, 2024 at 2:05 pm

      Hej Line
      Du burde sagtens kunne lave den til 12 personer. Alt burde skulle ganges op. Du kan gange opskriften op i toppen af opskriften :-)
      Hilsen Louise

      Svar
      • Line skriver

        december 30, 2024 at 4:14 pm

        Tak jeg prøver 👍🏻

        Svar
        • Louise Dam skriver

          januar 06, 2025 at 10:18 am

          Håber det blev godt :-)

          Svar
  2. Marianne Wiuff skriver

    november 23, 2018 at 1:14 pm

    Det er den bedste opskrift og let at følge, havde også skræk for husblas - men det går fint nu.
    Og så smager det himmelsk
    Har du også en opskrift på citronfromage .
    Kh
    Marianne

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 24, 2018 at 5:31 pm

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  3. Marjun skriver

    juli 24, 2018 at 8:32 pm

    Jeg har lige lavet den for anden gang. Første gang syntes jeg at det smagte super lækkert, men blev alt for stivt. Í dag har jeg lavet en lidt større portion (en lille piskefløde, 2,5 dl) og kun 1 stk husblas. Det var meget bedre til mín smag. Lækkert med en så simpel og god dessert, tak 😃

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 28, 2018 at 4:18 pm

      Dejligt du kunne bruge opskriften :-)

      Svar
  4. Rene skriver

    juni 29, 2018 at 11:43 pm

    Jeg har lavet den for første gang. Men ka nu se at vaniljen er faldet til bunds. Ka man spise den stadig eller er det nyt forsøg?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 04, 2018 at 11:25 pm

      Du kan sagtens spise den alligevel. Det er svært at lave uden at vaniljen synker til bunds.

      Svar
      • Kokkebassen skriver

        august 06, 2021 at 12:28 pm

        Hej Louise. Du kan blot tage din panna cotta creme, og sætte dine ramakiner i is/vandbad og forsigtigt røre i ramakinerne/glassene, indtil de sætter sig. Det holder dine vaniljekorn jævnt og flot fordelt i dine panna cotta. Tricket her gælder iøvrigt for eksempelvis også creme brulee.

        Svar
        • Louise Dam skriver

          oktober 06, 2021 at 8:48 pm

          Mange tak for tippet! :-)

          Svar
  5. Mathias skriver

    juni 14, 2018 at 9:25 am

    Hej Louise

    Hvor længe tror du den kan holde sig? Jeg skal bruge den på en lørdag men har ikke tid til at forberede det fredag så tænkte om den kan holde sig fra torsdag til lørdag?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 14, 2018 at 9:47 am

      Det tror jeg godt den kan. Jeg har I hvert fald spist rester af den flere gange :-)

      Svar
  6. egon skriver

    november 18, 2017 at 9:50 pm

    Hejsa.
    der er alt for meget husblas i den bliver helt gele agtigt.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 23, 2017 at 11:11 pm

      Det er jeg ked af du synes. Jeg synes den er lækker :-)

      Svar
  7. Christian skriver

    oktober 26, 2017 at 12:15 pm

    Jeg brugte 5 dl fløde til 2,5 blade husblas og så hældte jeg faktisk en smule mælk, ca 5-7 cl, i massen efter husblas var rørt i den - det blev konsistensen fantastisk af, fast men cremet.

    Svar
  8. Arne Mielcke skriver

    august 06, 2017 at 10:46 am

    Hej Louise.
    Tak for en fiin blog . Du har nogle gode ideer og opskrifter. Det er dog hamrende irriterende med alle de reklamer, især det banner fra Euroflorist der hele tiden ruller ned og genere indholdet at dine foto og tekst.
    Mvh Arne Mielcke
    Kok og konditor

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 22, 2017 at 4:02 pm

      Hej Arne, jeg har nu gjort så man kan lukke banneret :-)

      Svar
  9. Louisee skriver

    december 30, 2016 at 9:39 pm

    kan vi måske meget tålmodidhed glæder mig

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 03, 2017 at 9:36 pm

      Håber det blev godt :-)

      Svar
  10. Louisee skriver

    december 30, 2016 at 7:27 pm

    Hej

    jeg syns ikke rigtig der sker noget , den vil ikke blive som let piskefløde

    og det er jo lidt træls når jeg skal bruge den i morgen

    Svar
  11. Ingelise skriver

    november 11, 2016 at 3:26 pm

    Hvis man vil lave flager af hvid chokolade til pynt, er det nemmest hvis chokoladen ikke er køleskabskold.

    Svar
  12. Henriette skriver

    oktober 21, 2016 at 9:34 am

    Har du prøvet at lave dem dagen før? Og vente med at hælde hindbær over?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 26, 2016 at 7:41 pm

      Det kan du sagtens!

      Svar
  13. Julie Sofie skriver

    maj 24, 2016 at 11:30 pm

    Nej hvor ser det lækkert ud! Synes du er super god til at beskrive alt step-by-step i dine opskrifter, hvilket gør det super nemt! Mange tak!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 25, 2016 at 3:20 am

      Dejligt at høre, jeg forsøger også at gøre der så nemt som muligt.

      Svar
  14. Gitte skriver

    maj 15, 2016 at 11:11 pm

    Jeg har prøvet at lave dem idag. Jeg har skræk for husblas men det gik nemt. Det smager helt fantastisk men vil dog sige at jeg synes det var meget stift. Så i morgen lager jeg et forsøg med mindre husblas, så desserten er noget de snakker om på lørdag. Hilsen Gitte

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 20, 2016 at 1:01 pm

      Hej Gitte
      Det lyder godt. Lad mig gerne vide hvordan den blev med mindre husblas.

      Svar
4.12 from 25 votes (25 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.