• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Panna Cotta med hindbærcoulis

    Udgivet: apr 11, 2016 · Opdateret: jun 22, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    caeb b

    Panna Cotta er en virkelig lækker dessert, og så er den ikke spor svær at lave. Du kan lave det hele dagen før, og så blot hælde den lækre hindbærcoulis over lige inden desserten skal serveres. På den måde bliver det rigtig nemt at invitere gæster.

    ikon piskeris Chestnut

    Panna Cotta med hindbærcoulis

    2 personer
    Forb. tid 30 min
    Samlet tid 30 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Panna Cotta

    • 2 dl piskefløde
    • ½ vaniljestang
    • 25 g sukker
    • 1,5 blad husblas

    Hindbærcoulis

    • 100 g frosne hindbær
    • 1 spsk sukker

    Pynt

    • Lidt hakket hvid chokolade

    Sådan gør du
     

    • Læg husblasen i blød i koldt vand.
    • Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland kornene med sukkeret.
    • I en gryde blander du vanilje, sukker og fløde - varm det langsomt op. Det må ikke koge.
    • Når fløden er lige ved at begynde at koge tager du gryden af varmen og tilsætter husblassen. Rør godt rundt til det er helt smeltet.
    • Hæld flødemassen over i en kande eller lignende - helst med en hældetud, så er det nemmere at fordele i glassene.
    • Stil kanden i køleskabet og rør ofte i den indtil konsistensen er lidt som letpisket fløde. Det forhindrer vaniljekornene i blot at falde til bunds.
    • Hæld panna cottaen i dine portionsglas og stil dem i køleskabet indtil de er stivnede - cirka 1-2 timer.
    • Imen panacottaen står på køl kan du lave din hindbærcoulis.
    • Bland frosne hindbær og sukker i en gryde og varm dem op indtil de begynder at koge. Tag gryden af varmen.
    • 10.Pres hindbærmassen igennem en sigte (finmasket), så du får sorteret alle de små kerner fra. Stil din hindbærcoulis på køl indtil du skal servere din panna cotta.
    • 11.Lige inden serveringen fordeler du hindbærcoulisen ovenpå panna cottaen, og drysser eventuelt med lidt hakket hvid chokolade.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 446 kcal | Kulhydrater: 28 g | Protein: 3 g | Fedt: 38 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.2 fra 16 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    Panna Cotta med hindbærcoulis

     

    Panna Cotta er en virkelig lækker dessert, og så er den ikke spor svær at lave. Du kan lave det hele dagen før, og så blot hælde den lækre hindbærcoulis over lige inden desserten skal serveres..

    Panna Cotta
    Panna Cotta
    Panna Cotta
    Panna Cotta
    Panna Cotta
    Panna Cotta
    Panna Cotta
    Panna Cotta
    Panna Cotta
    Panna Cotta

     

    Skrevet af: Louise DamHusblas, Piskefløde, Sukker, VaniljeKategori: Buffet, Dessert, Desserter i glas, Is og desserter, Nytår, Nytårsdessert, Søde sager, Videoopskrift

    Følg mig på Instagram
    « Hjemmelavede fiskefrikadeller
    Rugbrødssandwich med skinke, ost og hummus »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Marianne Wiuff

      november 23, 2018 at 1:14 pm

      Det er den bedste opskrift og let at følge, havde også skræk for husblas - men det går fint nu.
      Og så smager det himmelsk
      Har du også en opskrift på citronfromage .
      Kh
      Marianne

      Svar
      • Louise Dam

        november 24, 2018 at 5:31 pm

        Dejligt at høre :-)

        Svar
    2. Marjun

      juli 24, 2018 at 8:32 pm

      Jeg har lige lavet den for anden gang. Første gang syntes jeg at det smagte super lækkert, men blev alt for stivt. Í dag har jeg lavet en lidt større portion (en lille piskefløde, 2,5 dl) og kun 1 stk husblas. Det var meget bedre til mín smag. Lækkert med en så simpel og god dessert, tak 😃

      Svar
      • Louise Dam

        juli 28, 2018 at 4:18 pm

        Dejligt du kunne bruge opskriften :-)

        Svar
    3. Rene

      juni 29, 2018 at 11:43 pm

      Jeg har lavet den for første gang. Men ka nu se at vaniljen er faldet til bunds. Ka man spise den stadig eller er det nyt forsøg?

      Svar
      • Louise Dam

        juli 04, 2018 at 11:25 pm

        Du kan sagtens spise den alligevel. Det er svært at lave uden at vaniljen synker til bunds.

        Svar
        • Kokkebassen

          august 06, 2021 at 12:28 pm

          Hej Louise. Du kan blot tage din panna cotta creme, og sætte dine ramakiner i is/vandbad og forsigtigt røre i ramakinerne/glassene, indtil de sætter sig. Det holder dine vaniljekorn jævnt og flot fordelt i dine panna cotta. Tricket her gælder iøvrigt for eksempelvis også creme brulee.

          Svar
          • Louise Dam

            oktober 06, 2021 at 8:48 pm

            Mange tak for tippet! :-)

            Svar
    4. Mathias

      juni 14, 2018 at 9:25 am

      Hej Louise

      Hvor længe tror du den kan holde sig? Jeg skal bruge den på en lørdag men har ikke tid til at forberede det fredag så tænkte om den kan holde sig fra torsdag til lørdag?

      Svar
      • Louise Dam

        juni 14, 2018 at 9:47 am

        Det tror jeg godt den kan. Jeg har I hvert fald spist rester af den flere gange :-)

        Svar
    5. egon

      november 18, 2017 at 9:50 pm

      Hejsa.
      der er alt for meget husblas i den bliver helt gele agtigt.

      Svar
      • Louise Dam

        december 23, 2017 at 11:11 pm

        Det er jeg ked af du synes. Jeg synes den er lækker :-)

        Svar
    6. Christian

      oktober 26, 2017 at 12:15 pm

      Jeg brugte 5 dl fløde til 2,5 blade husblas og så hældte jeg faktisk en smule mælk, ca 5-7 cl, i massen efter husblas var rørt i den - det blev konsistensen fantastisk af, fast men cremet.

      Svar
    7. Arne Mielcke

      august 06, 2017 at 10:46 am

      Hej Louise.
      Tak for en fiin blog . Du har nogle gode ideer og opskrifter. Det er dog hamrende irriterende med alle de reklamer, især det banner fra Euroflorist der hele tiden ruller ned og genere indholdet at dine foto og tekst.
      Mvh Arne Mielcke
      Kok og konditor

      Svar
      • Louise Dam

        august 22, 2017 at 4:02 pm

        Hej Arne, jeg har nu gjort så man kan lukke banneret :-)

        Svar
    8. Louisee

      december 30, 2016 at 9:39 pm

      kan vi måske meget tålmodidhed glæder mig

      Svar
      • Louise Dam

        januar 03, 2017 at 9:36 pm

        Håber det blev godt :-)

        Svar
    9. Louisee

      december 30, 2016 at 7:27 pm

      Hej

      jeg syns ikke rigtig der sker noget , den vil ikke blive som let piskefløde

      og det er jo lidt træls når jeg skal bruge den i morgen

      Svar
    10. Ingelise

      november 11, 2016 at 3:26 pm

      Hvis man vil lave flager af hvid chokolade til pynt, er det nemmest hvis chokoladen ikke er køleskabskold.

      Svar
    11. Henriette

      oktober 21, 2016 at 9:34 am

      Har du prøvet at lave dem dagen før? Og vente med at hælde hindbær over?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 26, 2016 at 7:41 pm

        Det kan du sagtens!

        Svar
    12. Julie Sofie

      maj 24, 2016 at 11:30 pm

      Nej hvor ser det lækkert ud! Synes du er super god til at beskrive alt step-by-step i dine opskrifter, hvilket gør det super nemt! Mange tak!

      Svar
      • Louise Dam

        maj 25, 2016 at 3:20 am

        Dejligt at høre, jeg forsøger også at gøre der så nemt som muligt.

        Svar
    13. Gitte

      maj 15, 2016 at 11:11 pm

      Jeg har prøvet at lave dem idag. Jeg har skræk for husblas men det gik nemt. Det smager helt fantastisk men vil dog sige at jeg synes det var meget stift. Så i morgen lager jeg et forsøg med mindre husblas, så desserten er noget de snakker om på lørdag. Hilsen Gitte

      Svar
      • Louise Dam

        maj 20, 2016 at 1:01 pm

        Hej Gitte
        Det lyder godt. Lad mig gerne vide hvordan den blev med mindre husblas.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her