
Panna Cotta er en italiensk dessert som er både smuk og smager fantastisk. Man kan lave flere forskellige typer af panna cotta. Denne her er en meget klassisk vanilje panna cotta og på toppen er der en lækker hindbærcoulis.
Jeg afkøler flødemassen inden jeg hælder den på glas, det gør jeg for at vaniljekornene ikke blot skal synke til bunds og ligge nederst i glasset. Hvis massen når at sætte sig en anelse inden man hælder den på glas, så bliver vaniljekornene fint fordelt i panna cottaen, og det synes jeg altså er meget pænere.
Panna Cotta
2 personer
Køkken: Italiensk
Forberedelsestid: 30 min
Samlet tid: 2 timer
Ingredienser
Panna Cotta
2 dl piskefløde
½ vaniljestang
25 g sukker
1,5 blad husblas
Hindbærcoulis
100 g frosne hindbær
1 spsk sukker
Pynt
Lidt hakket hvid chokolade
1. Læg husblasen i blød i koldt vand.
2. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland kornene med sukkeret.
3. I en gryde blander du vanilje, sukker og fløde - varm det langsomt op. Det må ikke koge.
4. Når fløden er lige ved at begynde at koge tager du gryden af varmen og tilsætter husblassen. Rør godt rundt til det er helt smeltet.
5. Hæld flødemassen over i en kande eller lignende - helst med en hældetud, så er det nemmere at fordele i glassene.
6. Stil kanden i køleskabet og rør ofte i den indtil konsistensen er lidt som letpisket fløde. Det forhindrer vaniljekornene i blot at falde til bunds.
7. Hæld panna cottaen i dine portionsglas og stil dem i køleskabet indtil de er stivnede - cirka 1-2 timer.
8. Imen panacottaen står på køl kan du lave din hindbærcoulis.
9. Bland frosne hindbær og sukker i en gryde og varm dem op indtil de begynder at koge. Tag gryden af varmen.
10.Pres hindbærmassen igennem en sigte (finmasket), så du får sorteret alle de små kerner fra. Stil din hindbærcoulis på køl indtil du skal servere din panna cotta.
11.Lige inden serveringen fordeler du hindbærcoulisen ovenpå panna cottaen, og drysser eventuelt med lidt hakket hvid chokolade.
Panna Cotta er en virkelig lækker dessert, og så er den ikke spor svær at lave. Du kan lave det hele dagen før, og så blot hælde den lækre hindbærcoulis over lige inden desserten skal serveres..
Skrevet af: Louise DamHusblas, Piskefløde, Sukker, VaniljeKategori: Dessert, Desserter, kager og andre søde sager, Is og andre desserter, Videoopskrift
Det er den bedste opskrift og let at følge, havde også skræk for husblas - men det går fint nu.
Og så smager det himmelsk
Har du også en opskrift på citronfromage .
Kh
Marianne
Dejligt at høre :-)
Jeg har lige lavet den for anden gang. Første gang syntes jeg at det smagte super lækkert, men blev alt for stivt. Í dag har jeg lavet en lidt større portion (en lille piskefløde, 2,5 dl) og kun 1 stk husblas. Det var meget bedre til mín smag. Lækkert med en så simpel og god dessert, tak 😃
Dejligt du kunne bruge opskriften :-)
Jeg har lavet den for første gang. Men ka nu se at vaniljen er faldet til bunds. Ka man spise den stadig eller er det nyt forsøg?
Du kan sagtens spise den alligevel. Det er svært at lave uden at vaniljen synker til bunds.
Hej Louise
Hvor længe tror du den kan holde sig? Jeg skal bruge den på en lørdag men har ikke tid til at forberede det fredag så tænkte om den kan holde sig fra torsdag til lørdag?
Det tror jeg godt den kan. Jeg har I hvert fald spist rester af den flere gange :-)
Hejsa.
der er alt for meget husblas i den bliver helt gele agtigt.
Det er jeg ked af du synes. Jeg synes den er lækker :-)
Jeg brugte 5 dl fløde til 2,5 blade husblas og så hældte jeg faktisk en smule mælk, ca 5-7 cl, i massen efter husblas var rørt i den - det blev konsistensen fantastisk af, fast men cremet.
Hej Louise.
Tak for en fiin blog . Du har nogle gode ideer og opskrifter. Det er dog hamrende irriterende med alle de reklamer, især det banner fra Euroflorist der hele tiden ruller ned og genere indholdet at dine foto og tekst.
Mvh Arne Mielcke
Kok og konditor
Hej Arne, jeg har nu gjort så man kan lukke banneret :-)
kan vi måske meget tålmodidhed glæder mig
Håber det blev godt :-)
Hej
jeg syns ikke rigtig der sker noget , den vil ikke blive som let piskefløde
og det er jo lidt træls når jeg skal bruge den i morgen
Hvis man vil lave flager af hvid chokolade til pynt, er det nemmest hvis chokoladen ikke er køleskabskold.
Har du prøvet at lave dem dagen før? Og vente med at hælde hindbær over?
Det kan du sagtens!
Nej hvor ser det lækkert ud! Synes du er super god til at beskrive alt step-by-step i dine opskrifter, hvilket gør det super nemt! Mange tak!
Dejligt at høre, jeg forsøger også at gøre der så nemt som muligt.
Jeg har prøvet at lave dem idag. Jeg har skræk for husblas men det gik nemt. Det smager helt fantastisk men vil dog sige at jeg synes det var meget stift. Så i morgen lager jeg et forsøg med mindre husblas, så desserten er noget de snakker om på lørdag. Hilsen Gitte
Hej Gitte
Det lyder godt. Lad mig gerne vide hvordan den blev med mindre husblas.