Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Kager

Gulerodsmuffins med ostecreme

Udgivet: 27. aug 2021 · Opdateret: 30. sep 2021

Opskrift på små lækre og svampede gulerodsmuffins med en skøn ostecreme på toppen!

Gulerodsmuffins med floedeostecreme

Gulerodsmuffins med flødeostecreme er virkelig godt! Til denne opskrift har jeg faktisk brugt samme opskrift som min gulerodskage. Men det bliver de altså ikke mindre gode af.

De her gulerodsmuffins med flødeostglasur er så svampede og lækre, og de holder sig lækre i flere dage. Der er altså noget enormt fint over små muffins synes jeg. De kan noget en stor kage ikke kan på samme måde.

Her har jeg valgt at sprøjte ostecremen på mine gulerodsmuffins med en stjernetyl og så har jeg pyntet med spiselige blomster. Jeg synes virkelig de blev smukke! Man kan selvfølgelig sagtens pynte dem på en anden måde end jeg har gjort.

Læs også: Bananmuffins med chokoladestykker | Svampede chokolademuffins | Blåbærmuffins med marcipan, hvid chokolade og flødeostecreme

Hvis du ikke er så vild med flødeostglasur på dine gulerodsmuffins kan man også lave en hvid chokoladecreme som man pynter dem med. Det er også super lækkert!

Her får du min nemme og lækre opskrift på gulerodsmuffins med flødeostcreme.

piskeris Grullo

Gulerodsmuffins med ostecreme

4.55 fra 35 stemmer
Justér antalJustér antal: 20 stk.
Holdbarhed: 3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Muffinsforme
  • (reklamelink)Sprøjtepose
  • (reklamelink)Stjernetyl
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Gulerodsmuffins

  • 4 æg
  • 100 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 180 g (reklamelink)hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 2-3 tsk (reklamelink)kanel
  • 2 tsk (reklamelink)bagepulver
  • 1,5 dl rapsolie
  • 300 g gulerødder

Flødeostecreme

  • 125 g flormelis
  • 125 g blødt smør
  • 200 g flødeost, f.eks. Philadelphia natural - ikke light.

Pynt

  • spiselige blomster

Sådan gør du
 

  • Tag smørret ud af køleskabet, så det bliver blødt til du skal lave flødeostecremen.

Gulerodsmuffins

  • Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet.
  • Pisk æg, sukker og brun farin sammen i en skål med en elpisker eller i en røremaskine på piskeris i cirka 5 minutter. Det skal blive lyst og luftigt.
  • Bland hvedemel, salt, kanel og bagepulver sammen i en skål og rør det i dejen.
  • Tilsæt olien til dejen.
  • Vend de revne gulerødder i dejen.
  • Fordel dejen i muffinsforme. Hvis du bruger papirsforme vil jeg anbefale at sætte dem i en fast muffinsform, eller sætte to forme oveni hinanden så formen holder bedre.
  • Bag dine muffins i ovnen ved 175 grader i cirka 20-25 minutter.
  • Lad kagen køle helt af på en rist.

Flødeostecreme

  • Når dine muffins er kølet af skal flødeostecremen laves.
  • Med en elpisker piskes flormelis, flødeost og blødt smør sammen i en skål til den er helt cremet og uden klumper.
  • Fordel ostecremen på alle muffins.

Pynt

  • Skyl blomsterne og lad dem ligge og tørre på et stykke køkkenrulle.
  • Pynt de færdige kager med en eller et par blomster på toppen.

Video

Noter

Når ostecremen er fordelt på kagen skal overskydende kage opbevares i køleskabet.
Tip! Hvis du ønsker at ostecremen er mere frisk i smagen kan du tilsætte lidt revet citronskal.
Hvis du ønsker at fryse kagerne skal det gøres uden ostecremen.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 muffin | Kalorier: 260 kcal | Kulhydrater: 25 g | Protein: 3 g | Fedt: 17 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Spørgsmål og svar til opskriften

Hvor kan man købe spiselige blomster?

De spiselige blomster kan f.eks. købes hos Nemlig.com. Eller I større supermarkeder. De er også en del af de store planteskoler der sælger spiselige blomster. Du kan selvfølgelig også plante nogle derhjemme, så du altid har dem på lager.

Hvilken slags spiselige blomster har du pyntet med?

De blomster du kan se her på billederne er hovedsageligt hornvioler.

Kan jeg lave en anden glasur til mine gulerodsmuffins?

Ja, du kan f.eks. lave en hvid chokolade glasur i stedet for. Det ville også være lækkert. Du kan også lave en klassisk smørcreme.

  • Gulerodsmuffins pyntet med spiselig blomster
  • Gulerodsmuffins med ostecreme og pyntet med blomster set oppefra
  • Gulerodsmuffins med floedeostecreme
  • Muffins med gulerødder
  • Muffins med gulerødder og ostecreme som er pyntet med blomster
Svampede og lækre gulerodsmuffins med ostecreme og pyntet med hornvioler

Kommentarer

  1. Karina Hvid Madsen skriver

    november 26, 2024 at 2:38 pm

    Kan kagen opbevares i tre dage med cremen på? Og hvis ja, skal den så stå på køl hele tiden?
    Kagen ser super godt ud - glæder mig til at lave den til min søns dåb!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 04, 2024 at 9:52 am

      Jeg vil anbefale dig at bage dem dagen før eller samme dag og først komme creme på samme dag. Det er helt sikkert sådan du får det bedste resultat. Hvis du opbevarer dem i 3 dage på køl risikerer du de bliver til den tørre side tror jeg.

      Svar
  2. Pia K. Nielsen skriver

    september 18, 2024 at 3:14 pm

    4 stars
    Godkendt! Så lækre😋🧁

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 26, 2024 at 12:31 pm

      Dejligt at høre opskriften kunne bruges :-)

      Svar
  3. E skriver

    juli 26, 2024 at 12:20 pm

    Kan man lave dem dagen før servering?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 22, 2024 at 11:25 am

      Ja det kan du sagtens. Opbevar dem ved stuetemperatur og kom så ostecremen på inden servering.

      Svar
    • Lonnie Lykke Jensen skriver

      september 25, 2024 at 2:33 pm

      Kan de fryses ned, selvfølgelig uden creme.

      Svar
      • Louise Dam skriver

        september 26, 2024 at 12:26 pm

        Ja det kan de sagtens :-)

        Svar
  4. Anna skriver

    april 26, 2024 at 2:23 pm

    5 stars
    Disse muffins er nemme at lave, og de er super lækre 😋 ❤️.
    De er ideelle at lave, når man får uventet gæster, eller ikke har tid nok til at lave noget “stort”, og gerne vil servere noget lækkert her og nu.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 08, 2024 at 1:46 pm

      Fantastisk at høre! Mange tak fordi du gav dig tid til at skrive en kommentar ❤️

      Svar
  5. Helle skriver

    april 18, 2024 at 8:33 pm

    5 stars
    Nemme og lækre

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 08, 2024 at 1:40 pm

      Dejligt at høre du kunne lide opskriften :-)

      Svar
4.55 from 35 votes (32 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.