• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Blåbærmuffins med marcipan, hvid chokolade og flødeostecreme

Louisex
Ændret: sep 30, 2021 · Udgivet: mar 10, 2021 af Louise Dam · Skriv kommentar

Opskrift på blaabaermuffins med marcipan hvid chokolade og floedeostecreme

De her lækre blåbærmuffins med marcipan, hvid chokolade og flødeostecreme blev til en weekend vi fik besøg af et par venner til en kop kaffe. Jeg havde faktisk planlagt, at jeg ville bestille noget kage med fra Lagkagehuset når jeg skulle bestille varer fra Nemlig. Men det glemte jeg, og så måtte jeg jo igang i køkkenet istedet for. Og hvor var det dog heldigt! Ellers havde I måske aldrig fået denne opskrift på blåbærmuffins.

De her blåbærmuffins er helt vildt saftige og lækre. De er lavet på en mazarinkagedej og jeg tog udgangspunkt i min opskrift på små mazarinkager med rabarber. Heri kom så bare friske blåbær og hvid chokolade. På toppen valgte jeg en flødeostecreme - ligesom den der kommer på en gulerodskage. Det var virkelig et godt valg! Det passede helt perfekt til kagen. Til sidst har jeg blot pyntet med med flere friske blåbær og lidt revet hvid chokolade.

Læs også: Brownie med hvid og mørk chokolade | Lemon merinque cupcakes | Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærskum

De små fine blåbærmuffins med hvid chokolade er nemme at lave, de kan sagtens bages dagen før de kan bruges og så blot toppes med flødeostecreme samme dag de skal serveres. Det er jo helt perfekt, hvis man har lidt travlt med at nå det hele. Herunder får du mine nemme opskrift på blåbærmuffins med hvid chokolade og flødeostecreme.

piskeris Grullo

Blåbærmuffins med marcipan, hvid chokolade og flødeostecreme

5 fra 4 stemmer
Justér antalJustér antal: 6 stk
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 50 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Silikone muffinform
  • (reklamelink)Elpisker
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Mazarinkager

  • 100 g smør, blødt
  • 100 g sukker
  • 100 g (reklamelink)marcipan
  • 2 æg
  • 50 g (reklamelink)hvedemel
  • 100 g friske blåbær
  • 75 g hvid chokolade, hakket eller i knapper

Flødeostcreme

  • 60 g blødt smør
  • 60 g flormelis
  • 100 g flødeost, f.eks. philadelphia

Pynt

  • friske blåbær
  • hvid chokolade, hakket/revet

Sådan gør du
 

Mazarinkager

  • Pisk smør og sukker godt sammen til det er lidt luftigt i konsistensen.
  • Riv marcipanen og pisk den sammen med smør og sukker.
  • Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk indtil det samlet.
  • Vend melet i dejen.
  • Vend blåbær og hvid chokolade i dejen.
  • Fordel dejen i en silikonemuffinsform.
  • Bag mazarinkagerne i ovnen ved 175 grader i cirka 30 minutter.
  • Lad kagerne køle helt ned før du tager dem ud af formen. De kan evt. stilles i køleskabet eller fryseren.

Flødeostcreme

  • Pisk smør, flormelis og flødeost sammen til en let luftig creme. Gerne med en elpisker.
  • Smør cremen ovenpå dine kager og pynt med friske blåbær og lidt hvide chokolade eller hakket hvid chokolade.

Video

Noter

Kagerne kan fryses uden ostecremen på.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 559 kcal | Kulhydrater: 52 g | Protein: 7 g | Fedt: 37 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

...... Vidste du forresten, at der findes over 450 forskellige arter i slægten Bølle, som blåbær er en del af?

Spørgsmål og svar til opskriften på blåbærmuffins

Kan man bage dem dagen før de skal serveres?

Kagerne kan sagtens bages dagen før. Vent dog med flødeostecremen til selve dagen de skal serveres.

Hvordan river du den hvide chokolade?

Jeg bruger (reklamelink)dette rivejern fra Microplane (reklamelink) til at lave en slags chokoladespåner af en plade hvid chokolade. Man kan også bruge en stor kniv, som man trækker langs med bagsiden af chokoladepladen.

    Comments

    No Comments

    5 from 4 votes (4 stemmer uden kommentar)

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Footer

    ↑ Til toppen


    Opskrifter

    Om Louises Madblog

    Opskriftsindeks

    Råvareindeks

    Samarbejde, reklame, annoncering

    Morgenmad

    Frokost

    Aftensmad

    Tilbehør

    Søde sager

    Cookie- og privatlivspolitik

    Kontakt


    COPYRIGHT
    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


    Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

    Vurdér opskriften

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.