Blåbærmuffins med marcipan, hvid chokolade og flødeostecreme

Opskrift på blaabaermuffins med marcipan hvid chokolade og floedeostecreme

De her lækre blåbærmuffins med marcipan, hvid chokolade og flødeostecreme blev til en weekend vi fik besøg af et par venner til en kop kaffe. Jeg havde faktisk planlagt, at jeg ville bestille noget kage med fra Lagkagehuset når jeg skulle bestille varer fra Nemlig. Men det glemte jeg, og så måtte jeg jo igang i køkkenet istedet for. Og hvor var det dog heldigt! Ellers havde I måske aldrig fået denne opskrift på blåbærmuffins.

De her blåbærmuffins er helt vildt saftige og lækre. De er lavet på en mazarinkagedej og jeg tog udgangspunkt i min opskrift på små mazarinkager med rabarber. Heri kom så bare friske blåbær og hvid chokolade. På toppen valgte jeg en flødeostecreme - ligesom den der kommer på en gulerodskage. Det var virkelig et godt valg! Det passede helt perfekt til kagen. Til sidst har jeg blot pyntet med med flere friske blåbær og lidt revet hvid chokolade.

Læs også: Brownie med hvid og mørk chokolade | Lemon merinque cupcakes | Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærskum

De små fine blåbærmuffins med hvid chokolade er nemme at lave, de kan sagtens bages dagen før de kan bruges og så blot toppes med flødeostecreme samme dag de skal serveres. Det er jo helt perfekt, hvis man har lidt travlt med at nå det hele. Herunder får du mine nemme opskrift på blåbærmuffins med hvid chokolade og flødeostecreme.

ikon piskeris Chestnut

Blåbærmuffins med marcipan, hvid chokolade og flødeostecreme

6 stk
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 50 min

Udstyr (reklamelink)

Ingredienser

Mazarinkager

  • 100 g smør blødt
  • 100 g sukker
  • 100 g marcipan
  • 2 æg
  • 50 g hvedemel
  • 100 g friske blåbær
  • 75 g hvid chokolade, hakket eller i knapper

Flødeostcreme

  • 60 g blødt smør
  • 60 g flormelis
  • 100 g flødeost f.eks. philadelphia

Pynt

  • friske blåbær
  • hvid chokolade, hakket/revet

Sådan gør du
 

Mazarinkager

  • Pisk smør og sukker godt sammen til det er lidt luftigt i konsistensen.
  • Riv marcipanen og pisk den sammen med smør og sukker.
  • Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk indtil det samlet.
  • Vend melet i dejen.
  • Vend blåbær og hvid chokolade i dejen.
  • Fordel dejen i en silikonemuffinsform.
  • Bag mazarinkagerne i ovnen ved 175 grader i cirka 30 minutter.
  • Lad kagerne køle helt ned før du tager dem ud af formen. De kan evt. stilles i køleskabet eller fryseren.

Flødeostcreme

  • Pisk smør, flormelis og flødeost sammen til en let luftig creme. Gerne med en elpisker.
  • Smør cremen ovenpå dine kager og pynt med friske blåbær og lidt hvide chokolade eller hakket hvid chokolade.

Dine egne noter

Noter

Kagerne kan fryses uden ostecremen på.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 559 kcal | Kulhydrater: 52 g | Protein: 7 g | Fedt: 37 g
Bedøm denne opskrift:
5 fra 3 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

...... Vidste du forresten, at der findes over 450 forskellige arter i slægten Bølle, som blåbær er en del af?

Spørgsmål og svar til opskriften på blåbærmuffins

Kan man bage dem dagen før de skal serveres?

Kagerne kan sagtens bages dagen før. Vent dog med flødeostecremen til selve dagen de skal serveres.

Hvordan river du den hvide chokolade?

Jeg bruger dette rivejern fra Microplane (reklamelink) til at lave en slags chokoladespåner af en plade hvid chokolade. Man kan også bruge en stor kniv, som man trækker langs med bagsiden af chokoladepladen.

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften