• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Fastelavnsboller

    Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærskum

    Udgivet: feb 19, 2021 · Opdateret: sep 30, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbaerskum
    Fastelavnsboller lavet som vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærskum. Afsindig lækre og fyldt med god smag!

    Det er faktisk ganske lang tid siden jeg har bagt vandbakkelser. Engang bagte jeg dem faktisk ret ofte, men det er som om de er gået lidt i glemmebogen herhjemme. Altså lige indtil nu! For nu har jeg bagt de her vanvittig lækre vandbakkelser der er fyldt med vaniljecreme og hindbærskum. Jeg bagte dem som fastelavnsboller, men de kan spises året rundt, og man behøves bestemt ikke at vente til fastelavn.

    Men er vandbakkelser ikke svære at bage?

    Vandbakkelser har lidt fået et ry for at være svære at bage. Men det synes jeg egentlig er synd. For den lille let sprøde bolle er faktisk ikke svær spor at lave. Vandbakkelser kan falde sammen, hvis de ikke bliver bagt nok, og det er nok det der har givet dem det dårlige ry. Men så længe man overholder bagetiden i opskriften, og ikke åbner ind til ovnen undervejs i bagningen, så burde det altså gå helt fint.

    Læs også: Kagemand af vandbakkelsesdej | Gammeldags fastelavnsboller | Vandbakkelser med creme

    Fyldet til fastelavnsbollerne

    Jeg valgte at fylde mine vandbakkelser med først vaniljecreme og så en lækker luftig hindbærskum og i midten af der også et lille friskt hindbær. Som en lille overraskelse :-) Så blev vandbakkelserne lige tryllet om til lækre fastelavnsboller. Hvis man gerne vil lave en endnu hurtigere version end denne her, så kan man evt. undlade vaniljecremen og nøjes med hindbærskummen. Og hindbærskummen kan nok også laves med en god hindbærmarmelade i en snæver vending.

    Men står du og mangler en opskrift på en virkelig lækker fastelavnsbolle, eller bare nogle lækre vandbakkelser med skønt fyld. Så snup lige opskriften herunder:

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærskum

    12 stk.
    Forb. tid 1 t 15 min
    Tilb. tid 45 min
    Samlet tid 2 t

    Udstyr (reklamelink)

    • Elpisker
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Vaniljecreme

    • 1 portion vaniljecreme

    Hindbærskum

    • 250 g hindbær jeg brugte frosne
    • 4 spsk sukker
    • ½ liter piskefløde

    Vandbakkelser

    • 2 dl vand
    • 100 g smør
    • 100 g hvedemel
    • 1 tsk sukker
    • 3 æg

    Pynt

    • 18 friske hindbær
    • flormelis

    Sådan gør du
     

    Vaniljecreme

    • Start med at lave en portion vaniljecreme efter denne opskrift. Stil på køl til du skal samle fastelavnsbollerne.

    Hindbærskum

    • Opvarm hindbær og sukker i en lille gryde og lad det småsimre i cirka 10 minutter eller indtil bærrene er helt kogt ud. Hæld i en skål eller dyb tallerken og stil på køl.

    Vandbakkelser

    • Opvarm en gryde med vand og smør.
    • Når smørret er smeltet tilsættes sukker og mel.
    • Rør rundt i gryden til dejen er samlet og slipper gryden og skeen.
    • Kom dejen over i en stor skål og lad den afkøle let i 3-4 minutter.
    • Tilsæt 1 æg ad gangen og pisk med en elpisker imellem hvert æg du tilsætter.
    • Dejen vil først se ud som om den skiller og til sidst vil den samle sig og blive en våd og klistreret dej.
    • Hæld dejen i en sprøjtepose eller bruge 2 skeer til at sætte 12 små toppe fordelt på to bageplader med bagepapir. Der skal være god plads imellem da de bliver cirka dobbelt størrelse.
    • Sæt én plade med vandbakkelser i ovnen ved 200 grader i 25 minutter. De skal være hævet op og gyldne når de er færdige.
    • Tag vandbakkelserne ud og sæt dem på en rist til afkøling.

    Samling og pynt

    • Pisk fløden til flødeskum og vend lidt af skummen i skålen med de kogte hindbær. Bland det godt sammen og hæld derefter det hele over i flødeskummen. Vend det forsigtigt sammen med en dejskraber, så luftigheden bibeholdes i skummen. Fordel hindbærskummet i en sprøjtepose med en tyl. Jeg bruger en stjernetylle 12mm.
    • Hæld vaniljecremen i en sprøjtepose uden tylle.
    • Halvér vandbakkelserne og fordel vaniljecremen i bunden. Du skal muligvis ikke bruge det hele.
    • Sprøjt så hindbærskummen ud i vanbakkelsen. Jeg sprøjter først rundt på hele bunden, så ligger jeg et helt hindbær på midten, og så sprøjter jeg igen men kun rundt i kanten.
    • Sæt så toppen af vandbakkelsen ovenpå.
    • Halvér resten af hindbærrene og læg dem ovenpå vandbakkelserne.
    • Drys med lidt flormelis på toppen ved brug af en lille si.
    • Spis vandbakkelserne hurtigt efter de er fyldt, da de ellers bliver bløde.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Hvis man gerne vil lave en endnu hurtigere version end denne her, så kan man evt. undlade vaniljecremen og nøjes med hindbærskummen. Og hindbærskummen kan nok også laves med en god hindbærmarmelade i en snæver vending.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 279 kcal | Kulhydrater: 15 g | Protein: 3 g | Fedt: 23 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Spørgsmål & svar til opskriften

    Kan jeg lave fastelavnsbollerne i god tid inden jeg får gæster?

    Du kan desværre ikke lave dem helt klar i forvejen, da vandbakkelsen så vil blive blød af creme og flødeskum. Men du kan sagtens lave vaniljecremen klar dagen før og også hælde den på en sprøjtepose. Så opbevares den blot på køl. Du kan også koge hindbærrene og opbevare dem på køl. Du skal vente med at piske flødeskummen til kort tid før de skal fyldes. Vandbakkelserne skal gerne bages samme dag, men kan godt laves et par timer før og så blot stå på risten. Hvis du pakker dem ind vil de blive bløde. Se svar lidt længere nede på siden, hvis du gerne vil lave selve vandbakkelserne i god tid.

    Jeg kan ikke lide/tåle hindbær kan jeg erstatte det med noget andet?

    JA! Jeg tænker, at denne skum kan varieres med lige de bær man bedst kan lide. Er sikker på at både jordbær, blåbær, brombær, solbær alle vil fungere rigtig godt i denne

    SKAL man have en tylle for at kunne lave dem?

    Nej, overhovedet ikke! De smager ligeså godt hvis du bare hælder skummet i en sprøjtepose eller en frysepose og klipper hul i enden. Det bliver bare ikke helt ligeså flot. Men smagen er den samme :-)

    Kan vandbakkelser fryses?

    Ja! De kan faktisk fryses både ubagte og bagte, men uden fyld!

    Frys ubagte vandbakkelser: Sprøjt dem ud på bagepapir og stil dem i fryseren. Vandbakkelserne tages blot ud af fryseren og så skal de tøes op ved stuetemperatur og derefter bages efter opskriften.

    Frys bagte vandbakkelser: Lad dem køle af og pak dem derefter ned i en lufttæt beholder, eller i en frysepose uden de rører for meget ved hinanden. Evt. med bagepapir imellem. Tag dem ud af fryseren cirka 1 time før de skal bruges og lad dem tø op ved stuetemperatur. Giv dem gerne omkring 5 minutter i ovnen for at de bliver sprøde igen.

    Kan vandbakkelser laves dagen før?

    Ja, men de er helt sikkert bedst når de laves samme dag. Men du kan bage vandbakkelserne og lade dem køle af. Dernæst kan de opbevares i en lufttæt beholder og så skal de have et par minutter i ovnen så de bliver sprøde igen.

    Hvorfor falder vandbakkelser sammen?

    Hvis dine vandbakkelser falder sammen er det måske fordi du har åbnet ind til ovnen? Det er dampen og varmen i ovnen der får vandbakkelserne til at hæve op, og derfor må man først åbne ind til ovnen når den er fordampet.

    • Fastelavnsboller - Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbaerskum
    • Fastelavnsboller hindbærskum
    • Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbaerskum
    Følg mig på Instagram
    « Opbevaring af mel, gryn og kerner
    Blåbærmuffins med marcipan, hvid chokolade og flødeostecreme »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Paaske cookies
      Påske cookies
    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
      #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
      #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
      #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
      #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
      #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her