• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Fastelavnsboller

    Fastelavnsboller med karamel og hindbær

    Udgivet: feb 9, 2023 · Opdateret: feb 9, 2023 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du finde en dejlig nem og lækker opskrift på fastelavnsboller med karamel og hindbær. De er super nemme at lave, da du køber frosne wienerbrødsfastelavnsboller, som du så bager. Så fylder du blot dine fastelavnsboller med hindbærskum og en lækker creme lavet på karamelchokolade.

    Fastelavnsboller med karamel og hindbaer

    Fastelavnsboller med hindbærskum

    Jeg elsker at lave fastelavnsboller, de smager bare SÅ godt. Det er i ugerne op til fastelavn muligt at finde en masse forskellige hos bagerne landet over. Dog synes jeg også, at der er noget hyggeligt ved at lave dem selv. Så kan man jo få dem med det fyld, som du allerbedst kan lide.

    Her køber du selve fastelavnsbollen på frost, hvilket gør dem ret nemme at lave. Du bager blot bollerne, og så fylder du den med både karamelcreme og hindbærskum. Der er fire styk i sådan en pakke, og denne her opskrift passer lige netop til det.

    Se også disse opskrifter:
    Fastelavnsboller med creme | Nemme fastelavnsboller med kaffecreme og karamel | Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærskum

    Nemme fastelavnsboller med karamel og hindbær

    Selve cremerne er meget simple at lave. Den ene er karamelcremen, som du laver ved at smelte karamelchokolade (reklamelink) og fløden sammen. Den lader du stå på køl, indtil at den er helt kold, hvorefter den piskes til en blød skum. Den anden laver du ved at vende hindbærkompot sammen med flødeskum til du har en luftig hindbærflødeskum.

    ikon piskeris Chestnut

    Fastelavnsboller med karamel og hindbær

    4 stk
    Holdbarhed: 1 dag
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 30 min
    Tilb. tid 20 min
    Samlet tid 50 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Sprøjtepose
    • Stjernetyl 12 mm cirka størrelse
    • Bagepensel
    • Husholdningsfilm
    • Elpisker
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 4 stk frosne fastelavnsboller Mette Munk, Hatting eller lignende
    • 1 æg til pensling
    • 8 friske hindbær

    Karamelcreme

    • 150 g karamelchokolade
    • 2,5 dl piskefløde

    Hindbærskum

    • 150 g frosne hindbær
    • 1,5 spsk sukker
    • 2,5 dl piskefløde

    Pynt

    • frysetørret hindbær
    • karamelchokolade

    Sådan gør du
     

    Karamelcreme - Start dagen før!

    • Kom piskefløden i en lille gryde og opvarm den til kogepunktet. Tag den af varmen.
    • Kom din karamelchokolade i den varme piskefløde og rør rundt til den er helt smeltet.
    • Hæld det i en skål og kom husholdningsfilm over skåle og helt ned til karamelcremen. Stil den i køleskabet til dagen efter eller til den er kølet helt ned.

    Hindbærskum

    • Opvarm hindbær og sukker i en lille gryde og lad det småsimre i cirka 10 minutter eller indtil bærrene er helt kogt ud. Hæld i en skål eller dyb tallerken og stil på køl.

    Fastelavnsbollerne

    • Tag de frosne boller ud af pakken og læg dem på en bageplade med bagepapir.
    • Pensl bollerne med lidt sammenpisket æg.
    • Bag bollerne efter anvisningen på pakken og lad dem derefter afkøle.

    Samling af fastelavnsbollerne

    • Pisk din karamelcreme luftig med en elpisker og kom den i en sprøjtepose med en tyl. Jeg bruger en stjernetylle 12mm. Kom på køl til den skal bruges.
    • Pisk fløden til flødeskum og vend lidt af skummen i skålen med de kogte hindbær. Bland det godt sammen og hæld derefter det hele over i flødeskummen. Vend det forsigtigt sammen med en dejskraber, så luftigheden bibeholdes i skummen. Fordel hindbærskummet i en sprøjtepose med en tyl. Jeg bruger en stjernetylle 12mm. Kom på køl til den skal bruges.
      (Du kan komme lidt hindbærsyltetøj i, hvis du synes den skal smage mere af hindbær)
    • Halvér dine fastelavnsboller.
    • Kom et helt hindbær i midten af din fastelavnsbolle.
    • Sprøjt med karamelcremen omkring hindbærret.
    • Sprøjt så med hindbærskummen og kom toppen af bollen ovenpå.

    Pynt

    • Pynt fastelavnsbollerne ved at smelte lidt karamelchokolade, som du smører en lille klat på bollen af og drysser med frysetørret hindbær. Sæt en dut med hindbærskummen og kom et friskt hindbær på til slut.
    • Servér fastelavnsbollerne med det samme eller opbevar dem i køleskabet.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften!

    • De kan godt holde sig i op til en dags tid, men de er klart bedst, når de lige er blevet lavet.
    • Det er bedst at opbevare de færdige fastelavnsboller med karamel og hindbær på køl. Du kan evt tage dem ud 10 minutter før servering.
    • Hvis du ikke er så meget til hindbær, kan du også sagtens bruge nogle andre bær i din kompot. Det kunne f.eks. være brombær eller blåbær.
    • Hvis du hellere vil lave en anden variant af fastelavnsboller, så har jeg gennem tiden lavet flere forskellige opskrifter. Se alle mine opskrifter på fastelavsboller her.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvor kan man købe færdige fastelavnsboller henne?

    Jeg har købt mine på Nemlig.com, men jeg ved, at man også kan få dem i flere fysiske supermarkeder herunder Salling Group. De ligger på frost sammen med det andet brød og bagværk. Der findes både nogle fra Mette Munk og fra Hatting.

    Hvor kan jeg købe karamelchokolade?

    Du kan købe karamelchokolade i flere af de større supermarkeder. Jeg ved, at der er en fra Odense Marcipan, hvor du køber det i en lidt mindre pose. Alternativt kan du bestille gold chokoladen fra Callebaut (reklamelink) - det er den jeg selv bruger.

    Fastelavnsboller med karamel og hindbaer
    Fastelavnsboller med karamel og hindbaer
    Fastelavnsboller med karamel
    Følg mig på Instagram
    « Hårdkogte æg
    Kylling i grøn karry »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her