• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Lemon meringue cupcakes

Louisex
Ændret: sep 30, 2021 · Udgivet: mar 17, 2015 af Louise Dam · 2 Kommentarer

 
fdfdc b

Efter jeg lavede min første portion lemon curd fik jeg lyst til at bruge det til andet end bare at smøre på brød. Derfor lavede jeg små blåbærtærter med lemon curd, og så lavede jeg også disse vildt lækre cupcakes med lemoncurd i midten og brændt marengs på toppen. Hvis du kender den kendte tærte lemon meringue pie, så er det her faktisk bare en cupcake fortolkning af den tærte.

Selve kagen har en let citronsmag. Efter de er bagt laves der et hul i midten, hvor der fyldes lemon curd i. På toppen bliver der sprøjet en fin top af marengs som brændes med en gasbrænder inden servering. Jeg lover at de smager himmelsk!

piskeris Grullo

Lemon meringue cupcakes

5 fra 3 stemmer
Justér antalJustér antal: 12 stk.
Forb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • Cupcakedej
  • 2,5 dl sødmælk
  • 200 g sukker
  • 2 æg
  • 225 g (reklamelink)hvedemel
  • 2 tsk (reklamelink)bagepulver
  • ½ tsk salt
  • Revet citronskal fra 1 citron
  • Fyld
  • Cirka 24 tsk lemon curd. Du kan enten købe lemon curd eller du kan lave en hjemmelavet lemon curd
  • Marengstop
  • 200 g sukker
  • 1 dl vand
  • 4 æggehvider

Sådan gør du
 

  • Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.
  • Tilsæt mælken og pisk videre.
  • Tilsæt revet citronskal.
  • Bland hvedemel, salt og bagepulver sammen i en skål.
  • Hæld det i den flydende blanding og bland det forsigtigt rundt.
  • Fordel dejen i 12 muffinsforme - Sæt gerne formene i en fast muffinform.
  • Bag dine muffins i ovnen ved 180 grader i cirka 15-20 minutter. Mine var færdige efter 17 minutter. De skal være faste i det og ligesom bounce tilbage når du trykker på det.
  • Sæt muffinsene til afkøling på en rist.
  • Når kagerne er kølet af skal du til at fylde dem med lemoncurd.
  • Jeg brugte en tyl til at lave et hul ned i hver muffin. Fyld lemoncurd ned i hullet og sæt dejstykket på plads igen.
  • Så skal marengsen laves.
  • Start med at kog en sirup af sukker og vand. Bland sukker og vand i en gryde og sæt det til at koge uden at røre i det. siruppen skal op på 115 grader.
  • Når siruppen begynder at koge går du igang med at piske æggehviderne. Pisk dem ved medium hastighed indtil de begynder at skumme godt. Så pisker du videre ved høj hastighed. Bliv ved med at piske indtil der dannes stive toppe.
  • Når siruppen har nået de 115 grader slukker du for varmen.
  • Begynd at piske æggehviderne igen og hæld langsomt siruppen i imens du fortsat pisker. Fortsæt med at piske indtil skålen ikke længere føles varm - den skal ned og have cirka kropstemperatur, så den må gerne føles lun.
  • Hæld din marengs i en sprøjtepose med en stjernetyl - min tyl var 12 mm.
  • Sprøjt fine toppe af marengs på alle cupcakes/muffins.
  • Som prikken over i'et tager du en gasbrænder og brænder marengsen let.

Noter

Jeg har fundet opskriften her: 

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 273 kcal | Kulhydrater: 57 g | Protein: 5 g | Fedt: 3 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!


Lemon meringue cupcakes


Lemon meringue cupcakes


Lemon meringue cupcakes


Lemon meringue cupcakes


Lemon meringue cupcakes


Lemon meringue cupcakes


Lemon meringue cupcakesGIF1


Lemon meringue cupcakesGIF2


Lemon meringue cupcakes


Lemon meringue cupcakes data-lazy-src=

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Rikke skriver

    marts 18, 2015 at 6:47 pm

    Nøj, dem skal jeg prøve at lave! Elsker lemon curd! :)
    Jeg har dog ingen gasbrænder - ville man kunne bage dem ekstra i ovnen efter marengsen er puttet på?
    Det er forresten en skøn blog, du har dig! :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 21, 2015 at 4:50 pm

      Hej Rikke

      Jeg tror måske det kan fungerer hvis du tænder for grillen i ovnen og sætter dem ind i kort tid - men jeg er i tvivl om det istedet vil smelte for dig. Ellers kan man også godt spise dem uden de får det brændte look.

      Svar
5 from 3 votes (3 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.