• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Lemon meringue cupcakes

    Udgivet: mar 17, 2015 · Opdateret: sep 30, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    fdfdc b

    Efter jeg lavede min første portion lemon curd fik jeg lyst til at bruge det til andet end bare at smøre på brød. Derfor lavede jeg små blåbærtærter med lemon curd, og så lavede jeg også disse vildt lækre cupcakes med lemoncurd i midten og brændt marengs på toppen. Hvis du kender den kendte tærte lemon meringue pie, så er det her faktisk bare en cupcake fortolkning af den tærte.

    Selve kagen har en let citronsmag. Efter de er bagt laves der et hul i midten, hvor der fyldes lemon curd i. På toppen bliver der sprøjet en fin top af marengs som brændes med en gasbrænder inden servering. Jeg lover at de smager himmelsk!

    fdfdc b

    Lemon meringue cupcakes

    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    12 stk.
    Forb. tid 1 t
    Samlet tid 1 t
    Udskriv

    Ingredienser

    • Cupcakedej
    • 2,5 dl sødmælk
    • 200 g sukker
    • 2 æg
    • 225 g hvedemel
    • 2 tsk bagepulver
    • ½ tsk salt
    • Revet citronskal fra 1 citron
    • Fyld
    • Cirka 24 tsk lemon curd. Du kan enten købe lemon curd eller du kan lave en hjemmelavet lemon curd
    • Marengstop
    • 200 g sukker
    • 1 dl vand
    • 4 æggehvider
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.
    • Tilsæt mælken og pisk videre.
    • Tilsæt revet citronskal.
    • Bland hvedemel, salt og bagepulver sammen i en skål.
    • Hæld det i den flydende blanding og bland det forsigtigt rundt.
    • Fordel dejen i 12 muffinsforme - Sæt gerne formene i en fast muffinform.
    • Bag dine muffins i ovnen ved 180 grader i cirka 15-20 minutter. Mine var færdige efter 17 minutter. De skal være faste i det og ligesom bounce tilbage når du trykker på det.
    • Sæt muffinsene til afkøling på en rist.
    • Når kagerne er kølet af skal du til at fylde dem med lemoncurd.
    • Jeg brugte en tyl til at lave et hul ned i hver muffin. Fyld lemoncurd ned i hullet og sæt dejstykket på plads igen.
    • Så skal marengsen laves.
    • Start med at kog en sirup af sukker og vand. Bland sukker og vand i en gryde og sæt det til at koge uden at røre i det. siruppen skal op på 115 grader.
    • Når siruppen begynder at koge går du igang med at piske æggehviderne. Pisk dem ved medium hastighed indtil de begynder at skumme godt. Så pisker du videre ved høj hastighed. Bliv ved med at piske indtil der dannes stive toppe.
    • Når siruppen har nået de 115 grader slukker du for varmen.
    • Begynd at piske æggehviderne igen og hæld langsomt siruppen i imens du fortsat pisker. Fortsæt med at piske indtil skålen ikke længere føles varm - den skal ned og have cirka kropstemperatur, så den må gerne føles lun.
    • Hæld din marengs i en sprøjtepose med en stjernetyl - min tyl var 12 mm.
    • Sprøjt fine toppe af marengs på alle cupcakes/muffins.
    • Som prikken over i'et tager du en gasbrænder og brænder marengsen let.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Jeg har fundet opskriften her: 

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk.
    | Kalorier: 273 kcal | Kulhydrater: 57 g | Protein: 5 g | Fedt: 3 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!


    Lemon meringue cupcakes


    Lemon meringue cupcakes


    Lemon meringue cupcakes


    Lemon meringue cupcakes


    Lemon meringue cupcakes


    Lemon meringue cupcakes


    Lemon meringue cupcakesGIF1


    Lemon meringue cupcakesGIF2


    Lemon meringue cupcakes


    Lemon meringue cupcakes data-lazy-src=

     

    Skrevet af: Louise DamKategori: Forår, Fødselsdag, Kager, Nytår, Nytårsdessert, Påskefrokost, Skærekager, Søde sager

    Følg mig på Instagram
    « Pasta med cremet hvidløgssauce
    French toast »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Rikke

      marts 18, 2015 at 6:47 pm

      Nøj, dem skal jeg prøve at lave! Elsker lemon curd! :)
      Jeg har dog ingen gasbrænder - ville man kunne bage dem ekstra i ovnen efter marengsen er puttet på?
      Det er forresten en skøn blog, du har dig! :)

      Svar
      • Louise Dam

        marts 21, 2015 at 4:50 pm

        Hej Rikke

        Jeg tror måske det kan fungerer hvis du tænder for grillen i ovnen og sætter dem ind i kort tid - men jeg er i tvivl om det istedet vil smelte for dig. Ellers kan man også godt spise dem uden de får det brændte look.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her