
Jeg elsker en god frikadelle! Og disse squashfrikadeller er bestemt ingen undtagelse. Vi er ikke vegetarer herhjemme og vi kan godt lide kød og i særdeleshed også en god frikadelle! Men vi forsøger, at få lidt flere vegetariske retter ind i hverdagen, så vi kan skære lidt ned på vores kødforbrug. Både af hensyn til klimaet, men måske mest for vores egen sundhed. Så kan vi måske få klemt lidt flere grøntsager i dagligdagen.
Disse squashfrikadeller er nemme at lave, og så smager de bare virkelig godt! De ligner faktisk også til forveksling en almindelig frikadelle. De har nemlig den dejlige lækre stegeskorpe, som man kender fra frikadeller.
Squashfrikadellerne er næsten endnu bedre dagen efter de er lavet - lidt ligesom med lasagne. Så det er helt perfekt at lave en stor portion af dem og så servere dem to dage i træk, eller bruge dem på madpakken til frokost.
De vegetariske frikadeller er også særdeles børnevenlige - Amalie på knapt 1 år var i hvert fald vældig begejstret for squashfrikadellerne der blev serveret til aftensmaden.
Jeg håber, at jeg kan få lavet lidt flere vegetarretter til at inspirere jer til også at have en kødfri dag. Hvordan ser det ud hjemme hos jer? Spiser I mon vegetarisk indimellem?
Vegetariske squashfrikadeller
Ingredienser
Sådan gør du
- Riv squashen på den grove side af rivejernet.
- Læg den groftrevne squash i en skål og drys med rigeligt salt og bland rundt.
- Lad det stå og trække i 10-15 minutter. Det er for at trække væske ud af squashen.
- Imens kan du blande de andre ingredienser i en skål.
- Hæld squashen i en sigte og skyl den let, så noget at saltet bliver skyllet af. Pres den mod sigten for at få det meste af væsken ud.
- Bland nu squashen med resten af ingredienserne. Smag gerne lige på farsen om den mangler salt - det kommer helt an på hvor meget du har fået skyllet af squashen.
- Opvarm en pande med olie - du skal ikke være for fedtet med olien.
- Form nu frikadeller af farsen med en spiseske. Jeg bruger cirka 1 spiseske pr. squashfrikadelle.
- Lad dem stege ved middel varme til de er fine gyldne med lidt stegeskorpe på begge sider.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Jeg har endnu ikke prøvet at bage squashfrikadellerne i ovnen, men det vil jeg også tro fungerer super godt. Her ville jeg nok lige give dem lidt stegeskorpe på panden først og så bage dem færdige i ovnen i 10-15 minutter. Så har man også hænderne fri til at bikse en lækker salat sammen imellem tiden.
Jeg tror jeg skal eksperimentere lidt med flere typer vegetariske frikadeller, for de her var virkelig et hit!

De skal prøves til 2. juledag, :-) Kan de fryses, så jeg allerede kan lave dem nu, eller bliver de lidt våde af det af hensyn til squas?
Jeg har faktisk ikke prøvet at fryse dem. Så det er jeg ikke klar over om de kan desværre.
Hvad er det hvide du har til højre i skålen? Synes ikke det passer med ingredienslisten 😊
Nej for søren, det har jeg da helt glemt! Det er parmesan. Det får jeg fluks skrevet ind :)