Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Frikadelle opskrifter

Squashfrikadeller (vegetariske frikadeller)

Udgivet: 27. maj 2020 · Opdateret: 24. aug 2022

Squashfrikadeller vegetarfrikadeller vegetariske frikadeller

Jeg elsker en god frikadelle! Og disse squashfrikadeller med parmesan er bestemt ingen undtagelse. Vi er ikke vegetarer herhjemme og vi kan godt lide kød og i særdeleshed også en god frikadelle! Men vi forsøger, at få lidt flere vegetariske retter ind i hverdagen, så vi kan skære lidt ned på vores kødforbrug. Både af hensyn til klimaet, men måske mest for vores egen sundhed. Så kan vi måske få klemt lidt flere grøntsager i dagligdagen.

Disse squashfrikadeller med parmesan er nemme at lave, og så smager de bare virkelig godt! De ligner faktisk også til forveksling en almindelig frikadelle. De har nemlig den dejlige lækre stegeskorpe, som man kender fra frikadeller.

Prøv også disse opskrifter:
Grøntsagsfrikadeller med grønne bønner | Vegetarburger med halloumi og grillede grøntsager | Super lækker vegetarlasagne

Squashfrikadellerne er næsten endnu bedre dagen efter de er lavet - lidt ligesom med lasagne. Så det er helt perfekt at lave en stor portion af dem og så servere dem to dage i træk, eller bruge dem på madpakken til frokost.

De vegetariske frikadeller er også særdeles børnevenlige - Amalie på knapt 1 år var i hvert fald vældig begejstret for squashfrikadellerne der blev serveret til aftensmaden.

Jeg håber, at jeg kan få lavet lidt flere vegetarretter til at inspirere jer til også at have en kødfri dag. Hvordan ser det ud hjemme hos jer? Spiser I mon vegetarisk indimellem?

piskeris Grullo

Vegetariske squashfrikadeller

4.32 fra 51 stemmer
Justér antalJustér antal: 18 stk.
Holdbarhed: 3-4 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 500 g squash, 1-2 squash (afhængig af størrelsen)
  • (reklamelink)groft salt
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 1 dl (reklamelink)havregryn
  • 2 spsk hytteost
  • 25 g parmesan
  • 1,5 dl (reklamelink)rasp
  • peber
  • olie/smør til stegning

Sådan gør du
 

  • Riv squashen på den grove side af rivejernet.
  • Læg den groftrevne squash i en skål og drys med rigeligt salt og bland rundt.
  • Lad det stå og trække i 10-15 minutter. Det er for at trække væske ud af squashen.
  • Imens kan du blande de andre ingredienser i en skål.
  • Hæld squashen i en sigte og skyl den let, så noget at saltet bliver skyllet af. Pres den mod sigten for at få det meste af væsken ud.
  • Bland nu squashen med resten af ingredienserne. Smag gerne lige på farsen om den mangler salt - det kommer helt an på hvor meget du har fået skyllet af squashen.
  • Opvarm en pande med olie - du skal ikke være for fedtet med olien.
  • Form nu frikadeller af farsen med en spiseske. Jeg bruger cirka 1 spiseske pr. squashfrikadelle.
  • Lad dem stege ved middel varme til de er fine gyldne med lidt stegeskorpe på begge sider.

Noter

Squashdellerne er næsten endnu bedre dagen efter, når de lige har sat sig lidt. Så lav bare en stor portion så der er til frokosten eller en nem omgang aftensmad.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 squashdelle | Kalorier: 86 kcal | Kulhydrater: 11 g | Protein: 3 g | Fedt: 3 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Jeg har endnu ikke prøvet at bage squashfrikadellerne i ovnen, men det vil jeg også tro fungerer super godt. Her ville jeg nok lige give dem lidt stegeskorpe på panden først og så bage dem færdige i ovnen i 10-15 minutter. Så har man også hænderne fri til at bikse en lækker salat sammen imellem tiden.

Jeg tror jeg skal eksperimentere lidt med flere typer vegetariske frikadeller, for de her var virkelig et hit!

Vil du læse mere om squash og se flere af mine opskrifter med squash? Så læs mere her.

Tilbehør til squashfrikadeller

Som tilbehør til squashfrikadeller kan du servere det mest af det du også ville servere til frikadeller lavet af kød, eller andet kød. Det kunne f.eks. være:

Knuste kartofler med hvidløg, rosmarin og parmesan
Super lækkert tilbehør, der er lidt anderledes end almindelige kartofler.
Gå til opskrift
Knuste kartofler med hvidløg rosmaring og parmesan
Bagekartofler
Lækre bagekartofler med sprød skræl og blød i midten.
Gå til opskrift
Bagekartofler opskrift
Flødekartofler
Lækre cremede flødekartofler er det bedste og nemmeste tilbehør til en god steg.
Gå til opskrift
Floedekartofler
Spidskålssalat
En sprød og lækker spidskålssalat med æbler og mandler.
Gå til opskrift
Spidskaalssalat
Stegt spidskål med parmesan
Et stegt spidskål med parmesan.
Gå til opskrift
debacd b
Tomatsalat med nektariner
Den lækreste sommersalat med tomater og nektariner. Super nem at lave!
Gå til opskrift
Sommer salat Tomatsalat med nektariner
Squash og løg
Squash revet
revet squash
Revet squash
Revet squash
Squashfrikadeller vegetariske frikadeller
Squashfrikadeller vegetarfrikadeller
vegetarfrikadeller vegetariske frikadeller
Squashfrikadeller med parmesan

Kommentarer

  1. Lis skriver

    august 23, 2024 at 11:05 pm

    5 stars
    Super lækre frikadeller uden kød.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 30, 2024 at 9:56 am

      Tak fordi du tog dig tid til at skrive. Det er også en af mine yndlingsopskrifter :-)

      Svar
  2. Louise skriver

    juli 28, 2024 at 9:28 am

    5 stars
    Super lækre!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 22, 2024 at 11:24 am

      Fantastisk du kunne bruge opskriften!

      Svar
  3. Louise Stensig Dachet skriver

    juli 09, 2024 at 6:14 pm

    5 stars
    De smager simpelthen så godt. Tak for en fantastisk opskrift. Tror jeg vil droppe dem med kød fremover. 😊

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 23, 2024 at 4:06 pm

      Så godt at høre. Ja, man mangler slet ikke kød med disse deller :-)

      Svar
  4. Randi Monrad skriver

    juni 14, 2023 at 10:56 pm

    Kære Louise,
    Tak for en skøn opskrift. Dellerne var supernemme at lave, og så smager de forrygende. Det er dejligt, at farsen hænger så godt sammen. De skal absolut laves igen.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 15, 2023 at 2:06 pm

      Det er absolut også en yndlingsopskrift herhjemme. Især om sommeren når der er masser af squash i haven. Dejligt du kunne bruge opskriften :-)

      Svar
      • BingoSig skriver

        december 23, 2023 at 11:25 am

        5 stars
        De frikadeller er noget af det bedste jeg har smagt i verden! Lavede dem i hjemkundskab for nogle måneder siden. Anbefaler at man bruger remoulade og ketchup til. Vil lave dem snart igen.

        Svar
        • Louise Dam skriver

          december 26, 2023 at 8:07 pm

          Skønt at høre! :-)

          Svar
  5. Ulla Singh skriver

    marts 05, 2023 at 9:53 am

    5 stars
    Fantastisk opskrift, der har givet mig en reel tro på, at min familie kan klare sig med kødfrie dage 😃 Jeg tilsætter en dåse blendede kikærter. Det giver dellerne en lidt tættere tekstur og gør, at de mætter bedre.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 07, 2023 at 12:58 am

      Hvor er det bare skønt at høre. Jeg elsker virkelig også de her!

      Svar
  6. Paprika skriver

    november 27, 2022 at 7:38 pm

    Hej.
    Vegetariske frikadeller/retter må ikke indeholde æg eller mælkeproduktet. Vegetarisk er vegetarisk, ordet kommer af veggie - grøntsager på engelsk. Hvis der er æg eller mælkeproduktet i, er det lacto eller lacto-ovo - ikke vegetarisk.
    Mvh Paprika

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 05, 2022 at 12:47 pm

      Hej Paprika

      Jeg har lige været herinde og læse op på det: vegatarisk.dk (Vegetarisk forening):

      Hvad er en vegetar?
      Vegetarisme: At leve vegetarisk defineres som den praksis at leve af planteføde (frugt og grønt, korn, bælgfrugter, nødder og frø mv.) med eller uden supplement af mælkeprodukter og/eller æg. Vegetarer spiser ingen former for kød, fjerkræ, fisk, skaldyr eller biprodukter fra slagtning af dyr.

      Så jeg tænker godt, at der kan være æg/mælkeprodukter i og stadig gå under betegnelsen vegetarisk :-)

      Hilsen
      Louise

      Svar
  7. joan kvist olsen skriver

    februar 02, 2022 at 8:56 am

    5 stars
    Jeg er stor bruger af dine opskrifter!
    I stedet for havregryn putter jeg kikærtemel i, jeg synes det krydre dejligt og gør farsen nem at arbejde med.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 07, 2022 at 2:01 pm

      Det lyder også lækkert! Det er ikke så tit jeg bruger kikærtemel, men det kunne da godt være jeg skulle afprøve det.
      Tak for tippet!

      Hilsen Louise

      Svar
  8. Camilla skriver

    november 20, 2021 at 6:08 pm

    5 stars
    Super dejlig opskrift. Jeg ælter farsen med hænderne, så hænger den fint sammen og de bliver virkelig gode og lækre :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 10, 2021 at 11:52 am

      Hej Camilla
      Dejligt at høre de blev gode! :-)

      Svar
  9. Lis skriver

    november 04, 2021 at 3:36 pm

    Tak for opskriften. Alt var godt - dellerne blev flotte og smagen: Mums, de er lækre.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 05, 2021 at 3:53 pm

      Skønt at høre! Dejligt du kunne bruge min opskrift :-)

      Svar
  10. Mia Hvenegård skriver

    maj 29, 2021 at 6:16 pm

    1 star
    Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke men de faldt fra hinanden på panden, det blev mere røræg agtig end frikadeller, ved du hvad der gik galt?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 14, 2021 at 1:00 pm

      Hej Mia
      Øv, det er jeg ked af at høre. Jeg har lige lavet dem igen for nyligt efter opskriften, og der havde jeg ingen problemer. Fik du presset en masse væske ud af dine squash efter de havde stået med salt på?
      Hilsen Louise

      Svar
    • Line skriver

      oktober 01, 2021 at 9:02 pm

      1 star
      Nøjagtig det samme her. Virkede overhovedet ikke. Herren er trods alt glad for at han måtte bestille pizza 🙃

      Svar
      • Louise Dam skriver

        oktober 04, 2021 at 3:32 pm

        Det forstår jeg slet ikke. Jeg laver dem ofte uden problemer. Fik du presset masser af væske ud af din squash?
        Hilsen Louise

        Svar
  11. Karin skriver

    maj 05, 2021 at 12:04 pm

    Super lækre. Jeg tilføjede friskhakket timian.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 05, 2021 at 8:21 pm

      Det lyder sørme også lækkert!

      Svar
  12. Rikke skriver

    december 21, 2020 at 8:48 am

    De skal prøves til 2. juledag, :-) Kan de fryses, så jeg allerede kan lave dem nu, eller bliver de lidt våde af det af hensyn til squas?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 21, 2020 at 3:04 pm

      Jeg har faktisk ikke prøvet at fryse dem. Så det er jeg ikke klar over om de kan desværre.

      Svar
  13. Jeanett skriver

    maj 28, 2020 at 7:52 am

    Hvad er det hvide du har til højre i skålen? Synes ikke det passer med ingredienslisten 😊

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 03, 2020 at 10:20 am

      Nej for søren, det har jeg da helt glemt! Det er parmesan. Det får jeg fluks skrevet ind :)

      Svar
      • Lene skriver

        august 22, 2022 at 6:14 pm

        5 stars
        Dejlige squash frikadeller, de bliver vist en fast opskrift herhjemme. Jeg kom lidt ristede pinjekerne i farsen, da jeg godt kan lide smagen og konsistensen de tilføjede "dellerne"

        Svar
        • Louise Dam skriver

          august 23, 2022 at 2:58 pm

          Ej, det lyder virkelig også lækkert! Skønt du kunne bruge opskriften - jeg er også selv helt vild med dem!

          Svar
4.32 from 51 votes (41 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.