• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Påske » Påskefrokost

    Squashfrikadeller - vegetariske frikadeller

    Udgivet: maj 27, 2020 · Opdateret: aug 26, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Squashfrikadeller vegetarfrikadeller vegetariske frikadeller

    Jeg elsker en god frikadelle! Og disse squashfrikadeller er bestemt ingen undtagelse. Vi er ikke vegetarer herhjemme og vi kan godt lide kød og i særdeleshed også en god frikadelle! Men vi forsøger, at få lidt flere vegetariske retter ind i hverdagen, så vi kan skære lidt ned på vores kødforbrug. Både af hensyn til klimaet, men måske mest for vores egen sundhed. Så kan vi måske få klemt lidt flere grøntsager i dagligdagen.

    Disse squashfrikadeller er nemme at lave, og så smager de bare virkelig godt! De ligner faktisk også til forveksling en almindelig frikadelle. De har nemlig den dejlige lækre stegeskorpe, som man kender fra frikadeller.

    Squashfrikadellerne er næsten endnu bedre dagen efter de er lavet - lidt ligesom med lasagne. Så det er helt perfekt at lave en stor portion af dem og så servere dem to dage i træk, eller bruge dem på madpakken til frokost.

    De vegetariske frikadeller er også særdeles børnevenlige - Amalie på knapt 1 år var i hvert fald vældig begejstret for squashfrikadellerne der blev serveret til aftensmaden.

    Jeg håber, at jeg kan få lavet lidt flere vegetarretter til at inspirere jer til også at have en kødfri dag. Hvordan ser det ud hjemme hos jer? Spiser I mon vegetarisk indimellem?

    Squashfrikadeller vegetarfrikadeller vegetariske frikadeller

    Vegetariske squashfrikadeller

    4.18 fra 28 stemmer
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    18 stk.
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 20 min
    Samlet tid 40 min
    Udskriv

    Ingredienser

    • 500 g squash 1-2 squash (afhængig af størrelsen)
    • groft salt
    • 1 løg
    • 1 fed hvidløg
    • 2 æg
    • 1 dl havregryn
    • 2 spsk hytteost
    • 25 g parmesan
    • 1,5 dl rasp
    • peber
    • olie/smør til stegning
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Riv squashen på den grove side af rivejernet.
    • Læg den groftrevne squash i en skål og drys med rigeligt salt og bland rundt.
    • Lad det stå og trække i 10-15 minutter. Det er for at trække væske ud af squashen.
    • Imens kan du blande de andre ingredienser i en skål.
    • Hæld squashen i en sigte og skyl den let, så noget at saltet bliver skyllet af. Pres den mod sigten for at få det meste af væsken ud.
    • Bland nu squashen med resten af ingredienserne. Smag gerne lige på farsen om den mangler salt - det kommer helt an på hvor meget du har fået skyllet af squashen.
    • Opvarm en pande med olie - du skal ikke være for fedtet med olien.
    • Form nu frikadeller af farsen med en spiseske. Jeg bruger cirka 1 spiseske pr. squashfrikadelle.
    • Lad dem stege ved middel varme til de er fine gyldne med lidt stegeskorpe på begge sider.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Squashdellerne er næsten endnu bedre dagen efter, når de lige har sat sig lidt. Så lav bare en stor portion så der er til frokosten eller en nem omgang aftensmad.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 squashdelle |
    Kalorier: 86 kcal | Kulhydrater: 11 g | Protein: 3 g | Fedt: 3 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Jeg har endnu ikke prøvet at bage squashfrikadellerne i ovnen, men det vil jeg også tro fungerer super godt. Her ville jeg nok lige give dem lidt stegeskorpe på panden først og så bage dem færdige i ovnen i 10-15 minutter. Så har man også hænderne fri til at bikse en lækker salat sammen imellem tiden.

    Jeg tror jeg skal eksperimentere lidt med flere typer vegetariske frikadeller, for de her var virkelig et hit!

    • Squash og løg
    • Squash revet
    • revet squash
    • Revet squash
    • Revet squash
    • Squashfrikadeller vegetarfrikadeller
    • Squashfrikadeller vegetarfrikadeller
    • Squashfrikadeller vegetarfrikadeller vegetariske frikadeller
    • Squashfrikadeller vegetarfrikadeller vegetariske frikadeller
    Følg mig på Instagram
    « Gammeldags rabarberkage med makroner
    Koldhævede sprøde og saftige boller med hørfrø »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. joan kvist olsen

      februar 02, 2022 at 8:56 am

      5 stars
      Jeg er stor bruger af dine opskrifter!
      I stedet for havregryn putter jeg kikærtemel i, jeg synes det krydre dejligt og gør farsen nem at arbejde med.

      Svar
      • Louise Dam

        februar 07, 2022 at 2:01 pm

        Det lyder også lækkert! Det er ikke så tit jeg bruger kikærtemel, men det kunne da godt være jeg skulle afprøve det.
        Tak for tippet!

        Hilsen Louise

        Svar
    2. Camilla

      november 20, 2021 at 6:08 pm

      5 stars
      Super dejlig opskrift. Jeg ælter farsen med hænderne, så hænger den fint sammen og de bliver virkelig gode og lækre :-)

      Svar
      • Louise Dam

        december 10, 2021 at 11:52 am

        Hej Camilla
        Dejligt at høre de blev gode! :-)

        Svar
    3. Lis

      november 04, 2021 at 3:36 pm

      Tak for opskriften. Alt var godt - dellerne blev flotte og smagen: Mums, de er lækre.

      Svar
      • Louise Dam

        november 05, 2021 at 3:53 pm

        Skønt at høre! Dejligt du kunne bruge min opskrift :-)

        Svar
    4. Mia Hvenegård

      maj 29, 2021 at 6:16 pm

      1 star
      Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke men de faldt fra hinanden på panden, det blev mere røræg agtig end frikadeller, ved du hvad der gik galt?

      Svar
      • Louise Dam

        juni 14, 2021 at 1:00 pm

        Hej Mia
        Øv, det er jeg ked af at høre. Jeg har lige lavet dem igen for nyligt efter opskriften, og der havde jeg ingen problemer. Fik du presset en masse væske ud af dine squash efter de havde stået med salt på?
        Hilsen Louise

        Svar
      • Line

        oktober 01, 2021 at 9:02 pm

        1 star
        Nøjagtig det samme her. Virkede overhovedet ikke. Herren er trods alt glad for at han måtte bestille pizza 🙃

        Svar
        • Louise Dam

          oktober 04, 2021 at 3:32 pm

          Det forstår jeg slet ikke. Jeg laver dem ofte uden problemer. Fik du presset masser af væske ud af din squash?
          Hilsen Louise

          Svar
    5. Karin

      maj 05, 2021 at 12:04 pm

      Super lækre. Jeg tilføjede friskhakket timian.

      Svar
      • Louise Dam

        maj 05, 2021 at 8:21 pm

        Det lyder sørme også lækkert!

        Svar
    6. Rikke

      december 21, 2020 at 8:48 am

      De skal prøves til 2. juledag, :-) Kan de fryses, så jeg allerede kan lave dem nu, eller bliver de lidt våde af det af hensyn til squas?

      Svar
      • Louise Dam

        december 21, 2020 at 3:04 pm

        Jeg har faktisk ikke prøvet at fryse dem. Så det er jeg ikke klar over om de kan desværre.

        Svar
    7. Jeanett

      maj 28, 2020 at 7:52 am

      Hvad er det hvide du har til højre i skålen? Synes ikke det passer med ingredienslisten 😊

      Svar
      • Louise Dam

        juni 03, 2020 at 10:20 am

        Nej for søren, det har jeg da helt glemt! Det er parmesan. Det får jeg fluks skrevet ind :)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her