• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Ingredienser - oversigt over opskrifter
  • Rejser
  • Om mig
  • Samarbejde
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Ingredienser - oversigt over opskrifter
  • Rejser
  • Om mig
  • Samarbejde
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Aftensmad » Vegetarretter » Squashfrikadeller - vegetariske frikadeller

    Squashfrikadeller - vegetariske frikadeller

    Squashfrikadeller vegetarfrikadeller vegetariske frikadeller

    Jeg elsker en god frikadelle! Og disse squashfrikadeller er bestemt ingen undtagelse. Vi er ikke vegetarer herhjemme og vi kan godt lide kød og i særdeleshed også en god frikadelle! Men vi forsøger, at få lidt flere vegetariske retter ind i hverdagen, så vi kan skære lidt ned på vores kødforbrug. Både af hensyn til klimaet, men måske mest for vores egen sundhed. Så kan vi måske få klemt lidt flere grøntsager i dagligdagen.

    Disse squashfrikadeller er nemme at lave, og så smager de bare virkelig godt! De ligner faktisk også til forveksling en almindelig frikadelle. De har nemlig den dejlige lækre stegeskorpe, som man kender fra frikadeller.

    Squashfrikadellerne er næsten endnu bedre dagen efter de er lavet - lidt ligesom med lasagne. Så det er helt perfekt at lave en stor portion af dem og så servere dem to dage i træk, eller bruge dem på madpakken til frokost.

    De vegetariske frikadeller er også særdeles børnevenlige - Amalie på knapt 1 år var i hvert fald vældig begejstret for squashfrikadellerne der blev serveret til aftensmaden.

    Jeg håber, at jeg kan få lavet lidt flere vegetarretter til at inspirere jer til også at have en kødfri dag. Hvordan ser det ud hjemme hos jer? Spiser I mon vegetarisk indimellem?

    Squashfrikadeller vegetarfrikadeller vegetariske frikadeller
    Gem på Pinterest Udskriv

    Vegetariske squashfrikadeller

    4.15 fra 14 stemmer
    Forfatter: Louise Dam
    Nemme og lækre vegetariske squashfrikadeller
    Antal: 18 stk.
    Ret: AftensmadVegetarret
    Køkken: Dansk
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 20 min
    Samlet tid 40 min
    undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 500 g squash 1-2 squash (afhængig af størrelsen)
    • groft salt
    • 1 løg
    • 1 fed hvidløg
    • 2 æg
    • 1 dl havregryn
    • 2 spsk hytteost
    • 25 g parmesan
    • 1,5 dl rasp
    • peber
    • olie/smør til stegning

    Sådan gør du
     

    • Riv squashen på den grove side af rivejernet.
    • Læg den groftrevne squash i en skål og drys med rigeligt salt og bland rundt.
    • Lad det stå og trække i 10-15 minutter. Det er for at trække væske ud af squashen.
    • Imens kan du blande de andre ingredienser i en skål.
    • Hæld squashen i en sigte og skyl den let, så noget at saltet bliver skyllet af. Pres den mod sigten for at få det meste af væsken ud.
    • Bland nu squashen med resten af ingredienserne. Smag gerne lige på farsen om den mangler salt - det kommer helt an på hvor meget du har fået skyllet af squashen.
    • Opvarm en pande med olie - du skal ikke være for fedtet med olien.
    • Form nu frikadeller af farsen med en spiseske. Jeg bruger cirka 1 spiseske pr. squashfrikadelle.
    • Lad dem stege ved middel varme til de er fine gyldne med lidt stegeskorpe på begge sider.

    Noter

    Squashdellerne er næsten endnu bedre dagen efter, når de lige har sat sig lidt. Så lav bare en stor portion så der er til frokosten eller en nem omgang aftensmad.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 squashdelle | Kalorier: 86 kcal | Kulhydrater: 11 g | Protein: 3 g | Fedt: 3 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Jeg har endnu ikke prøvet at bage squashfrikadellerne i ovnen, men det vil jeg også tro fungerer super godt. Her ville jeg nok lige give dem lidt stegeskorpe på panden først og så bage dem færdige i ovnen i 10-15 minutter. Så har man også hænderne fri til at bikse en lækker salat sammen imellem tiden.

    Jeg tror jeg skal eksperimentere lidt med flere typer vegetariske frikadeller, for de her var virkelig et hit!

    • Squash og løg
    • Squash revet
    • revet squash
    • Revet squash
    • Revet squash
    • Squashfrikadeller vegetarfrikadeller
    • Squashfrikadeller vegetarfrikadeller
    • Squashfrikadeller vegetarfrikadeller vegetariske frikadeller
    • Squashfrikadeller vegetarfrikadeller vegetariske frikadeller
    Følg mig på Instagram
    Print Friendly, PDF & Email
    Previous Post: « Gammeldags rabarberkage med makroner
    Next Post: Koldhævede sprøde og saftige boller med hørfrø »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Rikke

      december 21, 2020 at 8:48 am

      De skal prøves til 2. juledag, :-) Kan de fryses, så jeg allerede kan lave dem nu, eller bliver de lidt våde af det af hensyn til squas?

      Svar
      • Louise Dam

        december 21, 2020 at 3:04 pm

        Jeg har faktisk ikke prøvet at fryse dem. Så det er jeg ikke klar over om de kan desværre.

        Svar
    2. Jeanett

      maj 28, 2020 at 7:52 am

      Hvad er det hvide du har til højre i skålen? Synes ikke det passer med ingredienslisten 😊

      Svar
      • Louise Dam

        juni 03, 2020 at 10:20 am

        Nej for søren, det har jeg da helt glemt! Det er parmesan. Det får jeg fluks skrevet ind :)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primær Sidebar

    Jeg hedder Louise, jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Læs mere…

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb blomster hos Euroflorist med 10 % i rabat. Brug rabatkoden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her