
Jeg elsker en god frikadelle! Og disse squashfrikadeller er bestemt ingen undtagelse. Vi er ikke vegetarer herhjemme og vi kan godt lide kød og i særdeleshed også en god frikadelle! Men vi forsøger, at få lidt flere vegetariske retter ind i hverdagen, så vi kan skære lidt ned på vores kødforbrug. Både af hensyn til klimaet, men måske mest for vores egen sundhed. Så kan vi måske få klemt lidt flere grøntsager i dagligdagen.
Disse squashfrikadeller er nemme at lave, og så smager de bare virkelig godt! De ligner faktisk også til forveksling en almindelig frikadelle. De har nemlig den dejlige lækre stegeskorpe, som man kender fra frikadeller.
Squashfrikadellerne er næsten endnu bedre dagen efter de er lavet - lidt ligesom med lasagne. Så det er helt perfekt at lave en stor portion af dem og så servere dem to dage i træk, eller bruge dem på madpakken til frokost.
De vegetariske frikadeller er også særdeles børnevenlige - Amalie på knapt 1 år var i hvert fald vældig begejstret for squashfrikadellerne der blev serveret til aftensmaden.
Jeg håber, at jeg kan få lavet lidt flere vegetarretter til at inspirere jer til også at have en kødfri dag. Hvordan ser det ud hjemme hos jer? Spiser I mon vegetarisk indimellem?
Vegetariske squashfrikadeller
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplanIngredienser
- 500 g squash 1-2 squash (afhængig af størrelsen)
- groft salt
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 æg
- 1 dl havregryn
- 2 spsk hytteost
- 25 g parmesan
- 1,5 dl rasp
- peber
- olie/smør til stegning
Sådan gør du
- Riv squashen på den grove side af rivejernet.
- Læg den groftrevne squash i en skål og drys med rigeligt salt og bland rundt.
- Lad det stå og trække i 10-15 minutter. Det er for at trække væske ud af squashen.
- Imens kan du blande de andre ingredienser i en skål.
- Hæld squashen i en sigte og skyl den let, så noget at saltet bliver skyllet af. Pres den mod sigten for at få det meste af væsken ud.
- Bland nu squashen med resten af ingredienserne. Smag gerne lige på farsen om den mangler salt - det kommer helt an på hvor meget du har fået skyllet af squashen.
- Opvarm en pande med olie - du skal ikke være for fedtet med olien.
- Form nu frikadeller af farsen med en spiseske. Jeg bruger cirka 1 spiseske pr. squashfrikadelle.
- Lad dem stege ved middel varme til de er fine gyldne med lidt stegeskorpe på begge sider.
Dine egne noter
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Jeg har endnu ikke prøvet at bage squashfrikadellerne i ovnen, men det vil jeg også tro fungerer super godt. Her ville jeg nok lige give dem lidt stegeskorpe på panden først og så bage dem færdige i ovnen i 10-15 minutter. Så har man også hænderne fri til at bikse en lækker salat sammen imellem tiden.
Jeg tror jeg skal eksperimentere lidt med flere typer vegetariske frikadeller, for de her var virkelig et hit!
joan kvist olsen
Jeg er stor bruger af dine opskrifter!
I stedet for havregryn putter jeg kikærtemel i, jeg synes det krydre dejligt og gør farsen nem at arbejde med.
Louise Dam
Det lyder også lækkert! Det er ikke så tit jeg bruger kikærtemel, men det kunne da godt være jeg skulle afprøve det.
Tak for tippet!
Hilsen Louise
Camilla
Super dejlig opskrift. Jeg ælter farsen med hænderne, så hænger den fint sammen og de bliver virkelig gode og lækre :-)
Louise Dam
Hej Camilla
Dejligt at høre de blev gode! :-)
Lis
Tak for opskriften. Alt var godt - dellerne blev flotte og smagen: Mums, de er lækre.
Louise Dam
Skønt at høre! Dejligt du kunne bruge min opskrift :-)
Mia Hvenegård
Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke men de faldt fra hinanden på panden, det blev mere røræg agtig end frikadeller, ved du hvad der gik galt?
Louise Dam
Hej Mia
Øv, det er jeg ked af at høre. Jeg har lige lavet dem igen for nyligt efter opskriften, og der havde jeg ingen problemer. Fik du presset en masse væske ud af dine squash efter de havde stået med salt på?
Hilsen Louise
Line
Nøjagtig det samme her. Virkede overhovedet ikke. Herren er trods alt glad for at han måtte bestille pizza 🙃
Louise Dam
Det forstår jeg slet ikke. Jeg laver dem ofte uden problemer. Fik du presset masser af væske ud af din squash?
Hilsen Louise
Karin
Super lækre. Jeg tilføjede friskhakket timian.
Louise Dam
Det lyder sørme også lækkert!
Rikke
De skal prøves til 2. juledag, :-) Kan de fryses, så jeg allerede kan lave dem nu, eller bliver de lidt våde af det af hensyn til squas?
Louise Dam
Jeg har faktisk ikke prøvet at fryse dem. Så det er jeg ikke klar over om de kan desværre.
Jeanett
Hvad er det hvide du har til højre i skålen? Synes ikke det passer med ingredienslisten 😊
Louise Dam
Nej for søren, det har jeg da helt glemt! Det er parmesan. Det får jeg fluks skrevet ind :)