
Denne vegetarlasagne er nok den bedste vegetaret jeg har prøvet. Den har bare så meget smag i sig, så den smager bare vildt godt! Jeg laver en hjemmelavet bechamélsauce, men man kan også sagtens købe en færdiglavet og så er lasagnen hurtigt bikset sammen. Jeg bruger også friske tomater, men igen kan man også sagtens bruge tomater på dåse.
Jeg er ikke selv vegetar, men en gang imellem er det rart med en kødfri dag. Til de dage kommer denne vegetarlasagne ofte på bordet. Jeg serverer den for det meste sammen med en salat og evt. lidt lækkert hjemmebagt brød. Vegetarlasagnen er også ved flere lejligheder blevet serveret for venner eller familie, der er vegetarer. Den er perfekt når de både er gæster der er vegetarer og nogle der ikke er. Her er der nemlig ingen der føler de mangler kødet.
📖 Opskrift
Vegetarlasagne
Ingredienser
- 12 lasagneplader
- 125 g frisk mozzarella revet mozzarella kan også bruges
- 1 portion bechamélsauce
Spinatblanding
- 250 g helbladet spinat fra frost
- 200 g hytteost
Bolognese sauce
- 2 gulerødder
- 1 løg
- 250 g champignon
- ½ squash
- 500-600 g tomater
- 2 tsk citronsaft
- 1 lille dåse tomatpuré
- 1 terning grøntsagsbouillon
- timian
- laurbærblade
- revet muskanød
- salt
Sådan gør du
Spinatblanding
- Optø spinaten langsomt i en gryde eller i mikroovnen. Overskydende væske presses fra spinaten. Blandes med hytteost og lidt salt.
Bolognese sauce
- Grøntsagerne hakkes fint og steges i smør eller olie i den angivne rækkefølge under ingredienser.
- Kom tomaterne i og tilsæt derefter, citronsaft, tomatpuré, grøntsagsbouillon, timian, revet muskatnød. Tilsæt også laurbærblade som koger med hele og fjernes til sidst.
- Lad saucen småkoge uden låg på i cirka 5 minutter til det er en tyk sauce.
- Lasagnen samles nu i et ovnfast fad efter nedenstående rækkefølge:
- Rækkefølgen på lagene. Start nedefra med nummer 1.12: Mozzarella i mindre stykker11:Béchamelsauce10:Lasagneplader9: Bolognese sauce8: Lasagneplader7: Bechamelsauce6: Spinat/hytteostblanding5: Lasagneplader4: Mozzarella i mindre stykker3: Bolognese sauce2: Lasagneplader1: Béchamelsauce
- Lasagnen bages i ovnen ved 225 grader i cirka 30-40 minutter.
Amalie
Det er en super lækker opskrift! Mange tak for den :-)
Louise Dam
Hej Amalie
Hvor er det bare dejligt at høre :-)
Hilsen Louise
Paulina
Hej Louise!
Jeg overvejer meget at lave din lækre lasagne, jeg ville dog høre hvor længe den kan holde sig i køleskabet, med alle disse grøntsager i? ☺️
Louise Dam
Hej Paulina
Den kan sagtens holde sig i nogle dage i køleskabet 3-4 dage vil jeg mene. Du kan også fryse sagtens noget af lasagnen ned.
Hilsen Louise
Jens
Den er super lækker.
Louise Dam
Dejligt du kunne bruge opskriften :)
Christina Rasmussen
Hejsa. Hvor stort er fadet du bruger ca?
Louise Dam
Det er nok cirka 30x40 cm
Michelle
Når du skriver "en portion bechamélsovs" er det så en halv liter?
Louise Dam
Der er et link ind til den opskrift jeg bruger til saucen. Men ja, det er 1/2 liter.
Marketta Noomi
Kan man lægge denne lasagne sammen dagen før og så bage den dag to???
Louise Dam
Jeg tror jeg ville bage den og så bare varme den op dagen efter :o)
Vivi
MEGA lækker lasagne!! Så smagsduld, cremet og lækker! Tak!!!
Louise Dam
Dejligt at høre!
Ronni Gunnarsen
Super lækker lasagne, blandt de bedste vi har lavet her hjemme, tusind tak for denne opskrift. Jeg tilføjede dog noget jeg elsker ved lasagner, rasp på toppen, jeg brugte os lidt ekstra bechamel( dolmios på glas) og den er bare endnu bedre dagen efter og mere fast i det.
Louise Dam
Hej Ronni, super dejligt at høre!
Charlotte
Hej :) 1 bouillon terning - skal den opløses først, eller bare smuldres i?
Kh Charlotte
Louise Dam
Hej Charlotte, jeg plejer bare at smuldre den i retten. Så bliver den opløst i den væske der er i gryden.
Anna
Jeg er helt lykkelig for at have fundet denne opskrift! Selv min kræsne vegetar mor måtte anerkende at det var en lækker lasagne!!
Jeg havde dog grønkål i, istedet for spinat og det smagte herligt!
TAK!
Louise Dam
Hvor dejligt at høre! :-)
Line Bloch
MUMS! Denne opskrift lyder så lækker og jeg glæder mig til at afprøve den i aften efter alle de roser den har fået :)
Anne
Hej, ved du hvor mange kalorier der ca. Er i vegetar lasagnen ?
Jeg vil så undlade revet ost, revet muskat, laurbærblade, timian, champignon, hytteost og bechamelsauce.
Louise Dam
Nej, jeg beregner desværre ikke kalorier..
Victoria
Hej vil lige spørge om man kan erstatte tomaterne med dåsetomater? Kom nemlig til at se forkert på opskriften:))
Louise Dam
Ja, det kan du sagtens ;-)
Amela Tursunovic
Klre Louise,
Opskriften lyder lækkert og har tænkt mig at lave det på lørdag - vil bare høre ifht. frosset spinat - du siger, at du optører den i kasserolle med lidt vand - er det på komfuret og under varme eller skal det optøes af sig selv?
MVH
Amela
Louise Dam
Ja, det er under varme på komfuret.
Gitte Binder
Lækker opskrift som jeg lavede i lørdags til min datters 29 års fødselsdag. Et hit. 😀
Louise Dam
Dejligt at høre :-)
Mads
intet mindre end en fantastisk lasagne! Har nu lavet den 2 gange og den går rent ind hos hele familien.
Vil vove at påstå at den er bedre end alle de variationer af kød-lasagne der efterhånden findes.
Tak for en dejlig opskrift der allerede er en fast del af vores madplan :-)
Louise Dam
Skønt at høre Mads :-)
Karin Olsson
Den bedste vegetar lassagne jeg har lavet ...Og det blir bestemt ikke sidste gang ...Tak for fantastisk opskrift ..
Louise Dam
Dejligt at høre :-)
Rebecca
Det lyder som en rigtig god opskrift, og vi afprøvet den iaften. Så det glæder vi os rigtig meget til. :-D
Men den bullion terning, skal den opløses i noget vand eller skal den direkte i gryden uden noget?
Jeg er ikke vantil at stå i køkken 🙈
Louise Dam
Den tilsættes bare direkte i saucen.
Else Marie Seiger
Vegetarisk, og der er ost i? Har du andre vegetariske opskrifter , hvori der ikke er noget fra dyr?
Mvh Ems
Louise Dam
Så vidt jeg ved er det kun veganere der ikke spiser ost..
Maria
Vegetarer spiser både æg, drikker mælk og andre produkter der kommer fra dyr! Hvis du er veganer derimod spiser du intet der haft noget med et dyr at gøre... End ikke honning!!!