Denne vegetarlasagne er nok den bedste vegetaret jeg har prøvet. Den har bare så meget smag i sig, så den smager bare vildt godt! Jeg laver en hjemmelavet bechamélsauce, men man kan også sagtens købe en færdiglavet og så er lasagnen hurtigt bikset sammen. Jeg bruger også friske tomater, men igen kan man også sagtens bruge tomater på dåse.
Jeg er ikke selv vegetar, men en gang imellem er det rart med en kødfri dag. Til de dage kommer denne vegetarlasagne ofte på bordet. Jeg serverer den for det meste sammen med en salat og evt. lidt lækkert hjemmebagt brød. Vegetarlasagnen er også ved flere lejligheder blevet serveret for venner eller familie, der er vegetarer. Den er perfekt når de både er gæster der er vegetarer og nogle der ikke er. Her er der nemlig ingen der føler de mangler kødet.
Vegetarlasagne
Ingredienser
- 12 (reklamelink)lasagneplader
- 125 g frisk mozzarella, revet mozzarella kan også bruges
- 1 portion bechamélsauce
Spinatblanding
- 250 g helbladet spinat, fra frost
- 200 g hytteost
Bolognese sauce
- 2 gulerødder
- 1 løg
- 250 g champignon
- ½ squash
- 500-600 g tomater
- 2 tsk citronsaft
- 1 lille dåse tomatpuré
- 1 (reklamelink)terning grøntsagsbouillon
- timian
- (reklamelink)laurbærblade
- revet muskanød
- salt
Sådan gør du
Spinatblanding
- Optø spinaten langsomt i en gryde eller i mikroovnen. Overskydende væske presses fra spinaten. Blandes med hytteost og lidt salt.
Bolognese sauce
- Grøntsagerne hakkes fint og steges i smør eller olie i den angivne rækkefølge under ingredienser.
- Kom tomaterne i og tilsæt derefter, citronsaft, tomatpuré, grøntsagsbouillon, timian, revet muskatnød. Tilsæt også laurbærblade som koger med hele og fjernes til sidst.
- Lad saucen småkoge uden låg på i cirka 5 minutter til det er en tyk sauce.
- Lasagnen samles nu i et ovnfast fad efter nedenstående rækkefølge:
- Rækkefølgen på lagene. Start nedefra med nummer 1.12: Mozzarella i mindre stykker11:Béchamelsauce10:Lasagneplader9: Bolognese sauce8: Lasagneplader7: Bechamelsauce6: Spinat/hytteostblanding5: Lasagneplader4: Mozzarella i mindre stykker3: Bolognese sauce2: Lasagneplader1: Béchamelsauce
- Lasagnen bages i ovnen ved 225 grader i cirka 30-40 minutter.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Vil du prøve en anden opskrift på vegetarlasagne, så kan du prøve min linselasagne med røde linser, som også er super lækker!
Josephine skriver
Fantastisk opskrift!
Fandt denne opskrift nogle år siden da jeg stadigvæk var teenager, altid været min go to vegetarlasagne! En af de bedste derude det helt klart ! :D Også den dejlig nem og fyldt med smag!
Louise Dam skriver
Jeg har virkelig også lavet den mange! Der er nemlig rigtig meget smag i den :-)
Lotte skriver
Denne lasagne er klart en af de bedste jeg har smagt.
Jeg har dog et par hytteostforskrækkede folk i familien, så jeg erstattede den med semi-fast tofu som jeg smuldrede i. Det smagte fantastisk og så blev retten jo også lige lidt mere proteinrig til os vegetarer.
Jeg ved ikke om det er fordi vores ovn er helt ny, men i hvert fald blev overfladen af lasagnen lidt brændt og lidt hård efter 10 minutter, så jeg måtte lægge staniol over. Næste gang jeg laver den, vil jeg nok prøve at skrue ned på 200 grader. Men smagen - den var bare mums.
Louise Dam skriver
Dejligt du synes om opskriften. Lyder også lækkert med tofu i! Er sikker på man også ville kunne bruge flødeost, ricotta eller mascarpone i stedet for hytteost.
Randi Monrad skriver
Kære Louise,
Dette er min go-to opskrift, når jeg har lyst til lasagne. Jeg har brugt den i flere år. Den er sååååå lækker. Jeg tilsætter også hvidløg til grøntsagssaucen. Tak for den
Louise Dam skriver
Hvor er det skønt at høre. Jeg elsker den også selv! :-)
Amalie skriver
Det er en super lækker opskrift! Mange tak for den :-)
Louise Dam skriver
Hej Amalie
Hvor er det bare dejligt at høre :-)
Hilsen Louise
Paulina skriver
Hej Louise!
Jeg overvejer meget at lave din lækre lasagne, jeg ville dog høre hvor længe den kan holde sig i køleskabet, med alle disse grøntsager i? ☺️
Louise Dam skriver
Hej Paulina
Den kan sagtens holde sig i nogle dage i køleskabet 3-4 dage vil jeg mene. Du kan også fryse sagtens noget af lasagnen ned.
Hilsen Louise
Jens skriver
Den er super lækker.
Louise Dam skriver
Dejligt du kunne bruge opskriften :)
Christina Rasmussen skriver
Hejsa. Hvor stort er fadet du bruger ca?
Louise Dam skriver
Det er nok cirka 30x40 cm
Michelle skriver
Når du skriver "en portion bechamélsovs" er det så en halv liter?
Louise Dam skriver
Der er et link ind til den opskrift jeg bruger til saucen. Men ja, det er 1/2 liter.
Marketta Noomi skriver
Kan man lægge denne lasagne sammen dagen før og så bage den dag to???
Louise Dam skriver
Jeg tror jeg ville bage den og så bare varme den op dagen efter :o)
Vivi skriver
MEGA lækker lasagne!! Så smagsduld, cremet og lækker! Tak!!!
Louise Dam skriver
Dejligt at høre!
Ronni Gunnarsen skriver
Super lækker lasagne, blandt de bedste vi har lavet her hjemme, tusind tak for denne opskrift. Jeg tilføjede dog noget jeg elsker ved lasagner, rasp på toppen, jeg brugte os lidt ekstra bechamel( dolmios på glas) og den er bare endnu bedre dagen efter og mere fast i det.
Louise Dam skriver
Hej Ronni, super dejligt at høre!
Charlotte skriver
Hej :) 1 bouillon terning - skal den opløses først, eller bare smuldres i?
Kh Charlotte
Louise Dam skriver
Hej Charlotte, jeg plejer bare at smuldre den i retten. Så bliver den opløst i den væske der er i gryden.
Anna skriver
Jeg er helt lykkelig for at have fundet denne opskrift! Selv min kræsne vegetar mor måtte anerkende at det var en lækker lasagne!!
Jeg havde dog grønkål i, istedet for spinat og det smagte herligt!
TAK!
Louise Dam skriver
Hvor dejligt at høre! :-)
Line Bloch skriver
MUMS! Denne opskrift lyder så lækker og jeg glæder mig til at afprøve den i aften efter alle de roser den har fået :)
Anne skriver
Hej, ved du hvor mange kalorier der ca. Er i vegetar lasagnen ?
Jeg vil så undlade revet ost, revet muskat, laurbærblade, timian, champignon, hytteost og bechamelsauce.
Louise Dam skriver
Nej, jeg beregner desværre ikke kalorier..
Victoria skriver
Hej vil lige spørge om man kan erstatte tomaterne med dåsetomater? Kom nemlig til at se forkert på opskriften:))
Louise Dam skriver
Ja, det kan du sagtens ;-)
Amela Tursunovic skriver
Klre Louise,
Opskriften lyder lækkert og har tænkt mig at lave det på lørdag - vil bare høre ifht. frosset spinat - du siger, at du optører den i kasserolle med lidt vand - er det på komfuret og under varme eller skal det optøes af sig selv?
MVH
Amela
Louise Dam skriver
Ja, det er under varme på komfuret.
Gitte Binder skriver
Lækker opskrift som jeg lavede i lørdags til min datters 29 års fødselsdag. Et hit. 😀
Louise Dam skriver
Dejligt at høre :-)
Mads skriver
intet mindre end en fantastisk lasagne! Har nu lavet den 2 gange og den går rent ind hos hele familien.
Vil vove at påstå at den er bedre end alle de variationer af kød-lasagne der efterhånden findes.
Tak for en dejlig opskrift der allerede er en fast del af vores madplan :-)
Louise Dam skriver
Skønt at høre Mads :-)
Karin Olsson skriver
Den bedste vegetar lassagne jeg har lavet ...Og det blir bestemt ikke sidste gang ...Tak for fantastisk opskrift ..
Louise Dam skriver
Dejligt at høre :-)
Rebecca skriver
Det lyder som en rigtig god opskrift, og vi afprøvet den iaften. Så det glæder vi os rigtig meget til. :-D
Men den bullion terning, skal den opløses i noget vand eller skal den direkte i gryden uden noget?
Jeg er ikke vantil at stå i køkken 🙈
Louise Dam skriver
Den tilsættes bare direkte i saucen.
Else Marie Seiger skriver
Vegetarisk, og der er ost i? Har du andre vegetariske opskrifter , hvori der ikke er noget fra dyr?
Mvh Ems
Louise Dam skriver
Så vidt jeg ved er det kun veganere der ikke spiser ost..
Maria skriver
Vegetarer spiser både æg, drikker mælk og andre produkter der kommer fra dyr! Hvis du er veganer derimod spiser du intet der haft noget med et dyr at gøre... End ikke honning!!!
Anne Maj skriver
Denne lasagne var en af de første vegetariske opskrifter jeg lavede og det er stadig helt klart en af mine yndlings! Den er så lækker at jeg serverer dem for alle jeg vil imponere med vegetarmad, og har endnu ikke mødt en person der ikke var helt vild med den :-) Jeg prøver lige for tiden at spise færre mejeriprodukter og har derfor lavet den med mindre ost, hvilket også fungerer godt! Tusind tak.
Louise Dam skriver
Hej Anne Maj
Hvor er det bare dejligt at høre! :-)
Hilsen Louise
Maria skriver
Det er seriøst den bedste lasagne!!!1000 tak fordi du har delt den med os! Den er et stort hit - også for folk som ikke er vegetarer! Den er bare så lækker at selv min kødspisende kæreste lige har efterspurgt den!
Louise Dam skriver
Skønt at høre Maria :-)
magnus og jesper skriver
Hej Louise.
Tusind tak for at dele den dejlige opskrift.
Vi er simpelthen så tilfredse og mætte.
Ha' en dejlig dag
Med venlig hilsen
Magnus & Jesper
Louise Dam skriver
Hvor er det bare dejligt at høre! :-)
Megan skriver
Hej, tusind tak for en dejlig opskrift! Jeg har været lidt i tvivl om det er muligt at fryse ned og så kunne varme det op senere? Har du erfaring med det?
Venlig hilsen,
Megan
Louise Dam skriver
Hej Megan
Jeg tror faktisk ikke jeg har haft frosset lasagnen ned, men jeg kan ikke se hvorfor det ikke skulle kunne lade sig gøre. Jeg gør det tit med almindelig lasagne.
Gitte F Rasmussen skriver
Har stor lyst til at prøve denne opskrift, men på trods af at jeg synes vældig godt om spinat, plejer jeg at undgå opskrifter med spinat i, fordi jeg altid har fået tudet ørerne fulde med, at man ikke må genopvarme spinat, fordi det så udvikler nogle giftige stoffer.....?
Louise Dam skriver
Hej Gitte
Jeg tror bare det er noget med at man skal sørge for at det bliver kølet hurtigt ned og bliver varmet helt op igen. Så skulle det vist ikke være farligt.
Muhammed skriver
Kære Louise
Denne opskrift er uden tvivl et eksemplariskes eksempel på, hvad det vegetariske køkken har at tilbyde.
Uden at overdrive vil jeg gerne bekende mig det faktum, at denne ret fik mig til at blive fuldblodsvegetar.
Jeg skylder dig stor tak!
Det har været en mærkant forandring systole med at spise kød; jeg har mærket øget energiniveau, og jeg har desuden tabt mig betragteligt.
Uden denne opskrift ville jeg nok aldrig have opdaget vegatarismens smagmæssige potentiale, og muligvis ville jeg ikke have haft modet til at kaste mig ud i det.
Med venlig hilsen
Muhammed
Louise Dam skriver
Hej Muhammed, skønt at opskriften har gjort så stort et indtryk på dig. Det er bare så dejligt at høre! :-)
stine skriver
Hej ☺ jeg spiser ikke champignon er det noget man kan tage ud af det? (: den ser nemlig lækker ud ☺
Mvh stine
Louise Dam skriver
Du kan muligvis tilføje flere af de andre grøntsager, eller måske bytte champignonen ud med aubergine? Jeg har dog kun prøvet at lave den efter opskriften og har ikke forsøgt at ændre på noget.
Ida Holst skriver
Det er sjældent jeg har kommenteret madopskrifter, men dette er uden tvivl den bedste lasagne og den bedste vegetaropskrift jeg nogensinde har lavet/smagt.
Den er så lækker.
Louise Dam skriver
Hej Ida
Ej, hvor lyder det bare dejligt :-) Jeg er også ret vild med denne lasagne.
Maria skriver
Ville gerne dele denne på facebook.. men jeg fik en advarsel om at siden var et usikkert link :( så jeg kopierede opskirften pr. hånd
Louise Dam skriver
Hej Maria
Det er noget nyt Facebook er begyndt på. Min side er sikker og du kan sagtens dele den via Facebook. Du skal bare sige ok til den boks der kommer frem.
Hilsen Louise
karoline skriver
hvordan kan du lave bechamelsovs med smør og mælk.
og pasta er der æg i og så lige toppe den med ost.
og så kalder du det for en (vegetar lasagne)????
Louise Dam skriver
Hej Karoline
Vegetarer spiser ikke kød, men de må gerne spise andre produkter fra dyr. Hvis man derimod er veganer spiser man slet ikke nogle produkter fra dyr og derfor heller ikke mælk, smør, æg og ost. Derfor er dette også en vegetarlasagne - men ikke en veganerlasagne.
Hilsen Louise
Nicole skriver
Jeg er vegetar, og vil meget gerne prøve opskriften. Men hvilken hytteost er vegetarisk (altså uden animalsk osteløbe)?
Louise Dam skriver
Uh, det ved jeg desværre ikke..
gitte skriver
Virkelig lækker lasagne. Laver den til buffetbordet til min datters 18 års fødselsdag. Tak for opskriften!
Louise Dam skriver
Godt du kan bruge opskriften. Den smager også super godt!
birthe rafn skriver
Hej Louise,
Den dejligste lasagne jeg har smagt, i morgen kommer min datter og hendes mand hjem på besøg og så
har jeg bestilt dem til at lave den igen-herligt. Så nu skal jeg ud og købe ind dertil.
Kh Birthe.(Mor på 82).
Louise Dam skriver
Hej Birthe
Hvor er jeg bar glad for at du kan lide lasagnen - jeg synes også den er super lækker!
maria skriver
Verdens bedste lasagne siger jeg bare. Kæresten og jeg er nystartede vegetarer (på prøve) og var ved at løbe tør for ideer til mad og så fandt jeg denne i går...uuuuhm der er kun et minus og det er at man let får spist alt for meget, tak for at dele denne vidunderlige opskrift
Louise Dam skriver
Hej Maria
Skønt at høre I var vilde med lasagnen. Den er altså også virkelig god efter min mening!
Chris skriver
Hej Louise!
Jeg har ofte nydt denne dejlige lasagne, og den absolut skønne cannelloni opskrift du har. Tusind tak for den dem!
Du gør et rigtig godt arbejde.
Denne lasagne den stærkt anbefales, den smager herligt + er den også et godt vegetarisk alternativ til lasagne med kød.
Vh
Louise Dam skriver
Dejligt du kan lide den :-)
gæst skriver
Ummm det var en god lasagne
stor succes herhjeme de sidste to dage.
Igor skriver
Jeg lavede den her ret dybt inde i Sibirien for tre russere. De kunne lide den, og personligt synes jeg, det var den bedste lasagne jeg har lavet! Bum, bum, bum.
Louise Dam skriver
Det lyder sørme spændende! :-)
gæst skriver
Tak, den er virkelig SUPER lækker! Skal helt sikkert laves igen. :)
Louise Dam skriver
Det er jeg rigtig glad for at høre. Jeg var også helt vild med den!