Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Frikadelle opskrifter

Grøntsagsfrikadeller med grønne bønner

Udgivet: 3. sep 2020 · Opdateret: 26. aug 2021

Groentsagsfrikadeller med groenne boenner

Når vi gerne vil spise vegetariske retter herhjemme, så bliver det ofte en form for grøntsagsfrikadeller. Det er bare super nemt og hurtigt at lave, og så kan det varieres ud fra hvilke grøntsager man lige har på lager. Hovedingrediensen i disse grøntsagsfrikadeller er noget som jeg altid lige har i fryseren, men nærmest aldrig får spist! Virkelig dumt! Men nu hvor jeg har fået lavet denne opskrift, så kommer de bestemt ikke til at ligge i min fryser og gemme sig som normalt. Det er nemlig de grønne bønner jeg tænker på - som også hedder Haricots Verts.

De her vegetarfrikadeller med grønne bønner er nemlig helt vildt lækre! Og så kan de være færdige på omkring 20-25 minutter. Så bliver det altså ikke meget hurtigere :-) Grøntsagsfrikadellerne er jo også fyldt med bønner og er dermed rigtig sunde - nemt, hurtigt og sundt!

Læs også: Vegetarburger med grillost og grillede grøntsager| Vegetarisk svampebourguignon | Super lækker vegetarlasagne

Desuden er frikadellerne yderst børnevenlige. Amalie på 15 måneder synes de er helt fantastiske. Det er så dejlig nemt for børnene når de lige kan holde en frikadelle i hånden og spise af den. Grøntsagsfrikadellerne er også rigtig gode dagen efter. De er derfor super gode til børnenes (eller din egen) madpakke dagen efter. Så lav bare rigeligt når først du er igang i køkkenet.

Hvis disse grøntsagsfrikadeller bliver et hit hos familien, så vil jeg bestemt anbefale dig også at prøve min anden opskrift på vegetarfrikadeller, nemlig mine super lækre squashfrikadeller.

piskeris Grullo

Grøntsagsfrikadeller med grønne bønner

3.92 fra 12 stemmer
Justér antalJustér antal: 25 stk.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 25 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Foodprocessor eller lign.
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 500 g grønne bønner, frosne (Haricots Verts)
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 4 spsk (reklamelink)hvedemel
  • 4 spsk (reklamelink)havregryn
  • 2 spsk (reklamelink)rasp
  • 1 håndfuld basilikum
  • 1,5 tsk salt
  • peber
  • olie til stegning

Sådan gør du
 

  • Hæld de frosne bønner i en skål og overhæld dem med kogende vand så de er helt dækket. Lad dem stå i cirka 5 minutter.
  • Hæld vandet fra bønnerne og kom dem i en foodprocessor (eller en rigtig god blender måske) sammen med resten af ingredienserne (undtagen olien).
  • Kør det hele i foodprocessoren indtil det er blevet en sammenhængende dej. Dejen bliver ikke sådan helt tyk som en normal frikadellefars og der må gerne være lidt 'klumper' af bønner tilbage i den.
  • Opvarm olie på en pande og læg klatter af dej på panden. Det passer med cirka 1 spsk pr. frikadelle.
  • Steg frikadellerne på begge sider indtil de er gyldne.

Noter

Vi spiste 5-6 stk. pr. person.
Grøntsagsfrikadellerne er helt perfekte til madpakken dagen efter.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 29 kcal | Kulhydrater: 4 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
  • Groentsagsfrikadeller med groenne boenner
  • Groentsagsfrikadeller med groenne boenner
  • Vegetarfrikadeller med grønne bønner
  • Groentsagsfrikadeller med groenne boenner
  • Vegetarfrikadeller
  • Vegetarfrikadeller

Kommentarer

  1. Sussie K Mafsen skriver

    november 08, 2020 at 7:26 pm

    Mums. Har fået dem hos min bonusdatter. Kan man mon smuldre lidt feta i🤔

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 09, 2020 at 9:39 am

      Det tror jeg bestemt kunne være lækkert!

      Svar
  2. SIf skriver

    september 14, 2020 at 4:13 pm

    Hvor ser de delikate og smagsfulde ud! Rigtig god idé, har selv spist meget lignende - dog ikke denne opskrift, men den skal da prøves!
    // Sif
    https://www.giraphaella.dk

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 22, 2020 at 11:40 am

      Ja, prøv dem endelig de er så gode!

      Svar
  3. Helena skriver

    september 10, 2020 at 7:50 pm

    Er det pr frikadelle eller pr 100g kcal er udregnet efter?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 17, 2020 at 1:14 pm

      Ja, det er pr. frikadelle. Synes ellers jeg havde skrevet det, men det må være smuttet :-)

      Svar
3.92 from 12 votes (12 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.