• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Frikadeller

    Grøntsagsfrikadeller med grønne bønner

    Udgivet: sep 3, 2020 · Opdateret: aug 26, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Groentsagsfrikadeller med groenne boenner

    Når vi gerne vil spise vegetariske retter herhjemme, så bliver det ofte en form for grøntsagsfrikadeller. Det er bare super nemt og hurtigt at lave, og så kan det varieres ud fra hvilke grøntsager man lige har på lager. Hovedingrediensen i disse grøntsagsfrikadeller er noget som jeg altid lige har i fryseren, men nærmest aldrig får spist! Virkelig dumt! Men nu hvor jeg har fået lavet denne opskrift, så kommer de bestemt ikke til at ligge i min fryser og gemme sig som normalt. Det er nemlig de grønne bønner jeg tænker på - som også hedder Haricots Verts.

    De her vegetarfrikadeller med grønne bønner er nemlig helt vildt lækre! Og så kan de være færdige på omkring 20-25 minutter. Så bliver det altså ikke meget hurtigere :-) Grøntsagsfrikadellerne er jo også fyldt med bønner og er dermed rigtig sunde - nemt, hurtigt og sundt!

    Læs også: Vegetarburger med grillost og grillede grøntsager| Vegetarisk svampebourguignon | Super lækker vegetarlasagne

    Desuden er frikadellerne yderst børnevenlige. Amalie på 15 måneder synes de er helt fantastiske. Det er så dejlig nemt for børnene når de lige kan holde en frikadelle i hånden og spise af den. Grøntsagsfrikadellerne er også rigtig gode dagen efter. De er derfor super gode til børnenes (eller din egen) madpakke dagen efter. Så lav bare rigeligt når først du er igang i køkkenet.

    Hvis disse grøntsagsfrikadeller bliver et hit hos familien, så vil jeg bestemt anbefale dig også at prøve min anden opskrift på vegetarfrikadeller, nemlig mine super lækre squashfrikadeller.

    ikon piskeris Chestnut

    Grøntsagsfrikadeller med grønne bønner

    25 stk.
    Forb. tid 10 min
    Tilb. tid 15 min
    Samlet tid 25 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Foodprocessor eller lign.
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 500 g grønne bønner, frosne (Haricots Verts)
    • 1 rødløg
    • 2 fed hvidløg
    • 2 æg
    • 4 spsk hvedemel
    • 4 spsk havregryn
    • 2 spsk rasp
    • 1 håndfuld basilikum
    • 1,5 tsk salt
    • peber
    • olie til stegning

    Sådan gør du
     

    • Hæld de frosne bønner i en skål og overhæld dem med kogende vand så de er helt dækket. Lad dem stå i cirka 5 minutter.
    • Hæld vandet fra bønnerne og kom dem i en foodprocessor (eller en rigtig god blender måske) sammen med resten af ingredienserne (undtagen olien).
    • Kør det hele i foodprocessoren indtil det er blevet en sammenhængende dej. Dejen bliver ikke sådan helt tyk som en normal frikadellefars og der må gerne være lidt 'klumper' af bønner tilbage i den.
    • Opvarm olie på en pande og læg klatter af dej på panden. Det passer med cirka 1 spsk pr. frikadelle.
    • Steg frikadellerne på begge sider indtil de er gyldne.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Vi spiste 5-6 stk. pr. person.
    Grøntsagsfrikadellerne er helt perfekte til madpakken dagen efter.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 29 kcal | Kulhydrater: 4 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
    Bedøm denne opskrift:
    3.9 fra 10 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    • Groentsagsfrikadeller med groenne boenner
    • Groentsagsfrikadeller med groenne boenner
    • Vegetarfrikadeller med grønne bønner
    • Groentsagsfrikadeller med groenne boenner
    • Vegetarfrikadeller
    • Vegetarfrikadeller
    Følg mig på Instagram
    « Vegetarisk pastaret med citron og squash serveret med pære-rucolasalat
    Pastaret med svinekæber og svampe (sous vide) »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Sussie K Mafsen

      november 08, 2020 at 7:26 pm

      Mums. Har fået dem hos min bonusdatter. Kan man mon smuldre lidt feta i🤔

      Svar
      • Louise Dam

        november 09, 2020 at 9:39 am

        Det tror jeg bestemt kunne være lækkert!

        Svar
    2. SIf

      september 14, 2020 at 4:13 pm

      Hvor ser de delikate og smagsfulde ud! Rigtig god idé, har selv spist meget lignende - dog ikke denne opskrift, men den skal da prøves!
      // Sif
      https://www.giraphaella.dk

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 22, 2020 at 11:40 am

        Ja, prøv dem endelig de er så gode!

        Svar
    3. Helena

      september 10, 2020 at 7:50 pm

      Er det pr frikadelle eller pr 100g kcal er udregnet efter?

      Svar
      • Louise Dam

        september 17, 2020 at 1:14 pm

        Ja, det er pr. frikadelle. Synes ellers jeg havde skrevet det, men det må være smuttet :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her