Når vi gerne vil spise vegetariske retter herhjemme, så bliver det ofte en form for grøntsagsfrikadeller. Det er bare super nemt og hurtigt at lave, og så kan det varieres ud fra hvilke grøntsager man lige har på lager. Hovedingrediensen i disse grøntsagsfrikadeller er noget som jeg altid lige har i fryseren, men nærmest aldrig får spist! Virkelig dumt! Men nu hvor jeg har fået lavet denne opskrift, så kommer de bestemt ikke til at ligge i min fryser og gemme sig som normalt. Det er nemlig de grønne bønner jeg tænker på - som også hedder Haricots Verts.
De her vegetarfrikadeller med grønne bønner er nemlig helt vildt lækre! Og så kan de være færdige på omkring 20-25 minutter. Så bliver det altså ikke meget hurtigere :-) Grøntsagsfrikadellerne er jo også fyldt med bønner og er dermed rigtig sunde - nemt, hurtigt og sundt!
Læs også: Vegetarburger med grillost og grillede grøntsager| Vegetarisk svampebourguignon | Super lækker vegetarlasagne
Desuden er frikadellerne yderst børnevenlige. Amalie på 15 måneder synes de er helt fantastiske. Det er så dejlig nemt for børnene når de lige kan holde en frikadelle i hånden og spise af den. Grøntsagsfrikadellerne er også rigtig gode dagen efter. De er derfor super gode til børnenes (eller din egen) madpakke dagen efter. Så lav bare rigeligt når først du er igang i køkkenet.
Hvis disse grøntsagsfrikadeller bliver et hit hos familien, så vil jeg bestemt anbefale dig også at prøve min anden opskrift på vegetarfrikadeller, nemlig mine super lækre squashfrikadeller.
Grøntsagsfrikadeller med grønne bønner
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Foodprocessor eller lign.
Ingredienser
Sådan gør du
- Hæld de frosne bønner i en skål og overhæld dem med kogende vand så de er helt dækket. Lad dem stå i cirka 5 minutter.
- Hæld vandet fra bønnerne og kom dem i en foodprocessor (eller en rigtig god blender måske) sammen med resten af ingredienserne (undtagen olien).
- Kør det hele i foodprocessoren indtil det er blevet en sammenhængende dej. Dejen bliver ikke sådan helt tyk som en normal frikadellefars og der må gerne være lidt 'klumper' af bønner tilbage i den.
- Opvarm olie på en pande og læg klatter af dej på panden. Det passer med cirka 1 spsk pr. frikadelle.
- Steg frikadellerne på begge sider indtil de er gyldne.
Sussie K Mafsen skriver
Mums. Har fået dem hos min bonusdatter. Kan man mon smuldre lidt feta i🤔
Louise Dam skriver
Det tror jeg bestemt kunne være lækkert!
SIf skriver
Hvor ser de delikate og smagsfulde ud! Rigtig god idé, har selv spist meget lignende - dog ikke denne opskrift, men den skal da prøves!
// Sif
https://www.giraphaella.dk
Louise Dam skriver
Ja, prøv dem endelig de er så gode!
Helena skriver
Er det pr frikadelle eller pr 100g kcal er udregnet efter?
Louise Dam skriver
Ja, det er pr. frikadelle. Synes ellers jeg havde skrevet det, men det må være smuttet :-)