Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Aftensmad

Koteletter i fad

Udgivet: 21. jan 2022 · Opdateret: 24. sep 2024

Koteletter i fad med groentsager

Koteletter i fad med grøntsager er en skøn hverdagsret, der smager virkelig godt. Jeg plejer at lave koteletter i fad med ris, men man kan også lave andet tilbehør til koteletter i fad - det kan være en lækker kartoffelmos i stedet for.

Koteletter i fad er en ret, der er rigtig nem og hurtig at lave, så det er en oplagt ret at servere som aftensmad i hverdagen, når tingene skal gå stærkt.

Jeg køber altid nakkekoteletter, når jeg skal lave denne her ret. Det er også muligt at købe koteletter, der går under navnet fadkoteletter. Dog synes jeg, at de bliver ret hurtigt tørre, når man tilbereder dem.

Derfor vælger jeg altid nakkekoteletterne. De er mere lækre og møre i det, og så er det også svært at give dem for meget.

piskeris Grullo

Koteletter i fad

4.43 fra 7 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Holdbarhed: 1-2 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 4 nakkekoteletter
  • 200 g bacon i skiver
  • 1 gul peberfrugt, i tern
  • ½ squash, i tern
  • 1 løg, hakket
  • 200 g champignon, i skiver
  • 1 dåse (reklamelink)hakkede tomater
  • ¼ l madlavningsfløde, eller kaffefløde el. lign.
  • 1 dl mælk
  • 1 bouillonterning (svine eller grøntsagsbouillon)
  • 1-2 tsk timian
  • 1-2 tsk paprika
  • salt

Serveres med:

  • Kogte ris

Sådan gør du
 

  • Steg baconen på en tør pande, og læg den på et stykke køkkenrulle på en tallerken. Jeg bruger en pande med lidt høje kanter, som jeg laver hele retten i.
  • Brun nakkekoteletterne i lidt af baconfedtet. De skal ikke gennemsteges. Tag dem af panden og læg dem i et ovnfast fad.
  • Svits champignonerne i lidt olie og tag dem af panden.
  • Svits først løg i lidt olie og tilsæt dernæst squash og peberfrugt. Svits et minuts tid og tilsæt så de hakkede tomater, fløde, mælk, bouillonterning, timian og paprika.
  • Lad det småsimre et par minutter.
  • Bræk baconen i mindre stykker og tilsæt til saucen sammen med de stegte champignoner. Smag til med salt og eventuelt flere krydderier.
  • Hæld saucen over i fadet med nakkekoteletterne.
  • Sæt fadet i ovnen ved 200 grader alm. ovn i cirka 20 minutter og server derefter med kogte ris.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 585 kcal | Kulhydrater: 19 g | Protein: 42 g | Fedt: 38 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Koteletter i fad med grøntsager

Denne her version af koteletter i fad er med grøntsager. Der er blandt andet peberfrugt, squash, løg og champignon i. Det er en god måde at få en masse grøntsager på. Man kan sagens undvære eller erstatte enkelte grøntsager, hvis man vil prøve en anden version.

Denne opskrift på koteletter i fad bliver lavet med bacon og fløde. Sammen med masser af grøntsager er det med til at give en virkelig god smag til retten. Hvis du vil spare lidt på kalorierne så kan bacon godt undværes, men til gengæld ryger lidt af smagen.

Tilbehør til koteletter i fad

  • Du kan vælge at servere opskriften til en lækker omgang kartoffelmos i stedet for ris.
  • Det er også lækkert med en let grøn salat til, hvis man ønsker flere grøntsager. Prøv evt. en spinatsalat med avocado, jordbær og honningristede valnødder.
  • De fleste retter kan også bruge et lækkert brød som tilbehør. Et flettet flute med solsikkekerner er altid en sikker vinder.

Tip til opskriften!

Der er mad til cirka 4 personer i denne opskrift. Et tip fra mig er at lave en ekstra portion af koteletter i fad med grøntsager og så fryse det ned til en anden dag. Så kan man tø det op, når tiden er knap.

3 versioner

💭 SPØRGSMÅL OG SVAR TIL OPSKRIFTEN

Kan man bruge andet kød end koteletter?

Ja, det kan man godt. Det er også muligt at bruge eksempelvis en god mørbrad eller kyllingefilet, hvis ikke man kan lide koteletter.

Hvilke koteletter skal jeg bruge?

Jeg foretrækker at bruge almindelige nakkekoteletter. Man kan også købe nogle der hedder fadkoteletter, men jeg synes, at de bliver hurtig tørre, når de tilberedes.

Kan retten fryses?

Koteletter i fad kan godt fryses. Det kan derfor være en god idé at lave dobbelt portion af retten, nu hvor man er i gang - så er der til en anden dag. Dog ville jeg fryse dem uden risene og blot koge dem, når retten skal spises.

Hvor lang tid skal det have i ovnen?

Koteletter i fad skal have cirka 20 minutter i ovnen.

Koteletter i fad
Koteletter i fad
Koteletter i fad
Koteletter i fad
Koteletter i fad
Koteletter i fad
Koteletter i fad
Koteletter i fad
Koteletter i fad
Koteletter i fad
Koteletter i fad
Koteletter i fad
Koteletter i fad

Kommentarer

  1. Jane skriver

    september 20, 2023 at 8:38 pm

    Hvor mange grader skal ovnen stå på?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 02, 2024 at 2:39 pm

      200 grader alm. ovn

      Svar
  2. Carina skriver

    august 17, 2023 at 1:49 pm

    Mange ting bliver beskrevet hvornår de skal tilsættes.... måske den lige skal gennemlæses på ny.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 08, 2023 at 11:42 am

      Hej Carina
      Mange tak for at gøre mig opmærksom på dette. Jeg har lige tilføjet en smule i beskrivelsen hvor et par ting var udeladt.
      Hilsen Louise

      Svar
4.43 from 7 votes (7 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.