Koteletter i fad med grøntsager er en skøn hverdagsret, der smager virkelig godt. Jeg plejer altid at lave koteletter i fad med ris, men man kan også lave andet tilbehør til koteletter i fad - det kan være en lækker kartoffelmos i stedet for.

Koteletter i fad med groentsager

Koteletter i fad er en ret, der er rigtig nem og hurtig at lave, så det er en oplagt ret at servere som aftensmad i hverdagen, når tingene skal gå stærkt.

Jeg køber altid nakkekoteletter, når jeg skal lave denne her ret. Det er også muligt at købe koteletter, der går under navnet fadkoteletter. Dog synes jeg, at de bliver ret hurtigt tørre, når man tilbereder dem.

Derfor vælger jeg altid nakkekoteletterne. De er mere lækre og møre i det, og så er det også svært at give dem for meget.

Prøv også disse opskrifter:
Kylling i fad med pikant ost | Torsk i fad med røde linser og kokosmælk | Grøntsagslasagne med røde linser og grøntsager

Koteletter i fad med grøntsager

Denne her version af koteletter i fad er med grøntsager. Der er blandt andet peberfrugt, squash, løg og champignon i. Det er en god måde at få en masse grøntsager på. Man kan sagens undvære eller erstatte enkelte grøntsager, hvis man vil prøve en anden version.

Denne opskrift på koteletter i fad bliver lavet med bacon og fløde. Sammen med masser af grøntsager er det med til at give en virkelig god smag til retten. Hvis du vil spare lidt på kalorierne så kan bacon godt undværes, men til gengæld ryger lidt af smagen.

ikon piskeris Chestnut

Koteletter i fad

4 personer
Holdbarhed: 1-2 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 40 min

Ingredienser

  • 4 nakkekoteletter
  • 200 g bacon i skiver
  • 1 gul peberfrugt i tern
  • ½ squash i tern
  • 1 løg hakket
  • 200 g champignon i skiver
  • 1 dåse hakkede tomater
  • ¼ l madlavningsfløde eller kaffefløde el. lign.
  • 1 dl mælk
  • 1 bouillonterning (svine eller grøntsagsbouillon)
  • 1-2 tsk timian
  • 1-2 tsk paprika
  • salt

Serveres med:

  • Kogte ris

Sådan gør du
 

  • Steg baconen på en tør pande, og læg den på et stykke køkkenrulle på en tallerken. Jeg bruger en pande med lidt høje kanter, som jeg laver hele retten i.
  • Brun nakkekoteletterne i lidt af baconfedtet. De skal ikke gennemsteges. Tag dem af panden og læg dem i et ovnfast fad.
  • Svits champignonerne i lidt olie og tag dem af panden.
  • Svits først løg i lidt olie og tilsæt dernæst squash og peberfrugt. Svits et minuts tid og tilsæt så de hakkede tomater og fløden.
  • Lad det småsimre et par minutter.
  • Bræk baconen i mindre stykker og tilsæt til saucen sammen med de stegte champignoner.
  • Hæld saucen over i fadet med nakkekoteletterne.
  • Sæt fadet i ovnen i cirka 20 minutter og server derefter med kogte ris.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 585 kcal | Kulhydrater: 19 g | Protein: 42 g | Fedt: 38 g
Bedøm denne opskrift:
5 fra 3 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tilbehør til koteletter i fad

  • Du kan vælge at servere opskriften til en lækker omgang kartoffelmos i stedet for ris.

Tip til opskriften!

Der er mad til cirka 4 personer i denne opskrift. Et tip fra mig er at lave en ekstra portion af koteletter i fad med grøntsager og så fryse det ned til en anden dag. Så kan man tø det op, når tiden er knap.

3 versioner

💭 SPØRGSMÅL OG SVAR TIL OPSKRIFTEN

Kan man bruge andet kød end koteletter?

Ja, det kan man godt. Det er også muligt at bruge eksempelvis en god mørbrad eller kyllingefilet, hvis ikke man kan lide koteletter.

Hvilke koteletter skal jeg bruge?

Jeg foretrækker at bruge almindelige nakkekoteletter. Man kan også købe nogle der hedder fadkoteletter, men jeg synes, at de bliver hurtig tørre, når de tilberedes.

Kan koteletter i fad med ris fryses?

Ja, retten kan godt fryses. Det kan derfor være en god idé at lave dobbelt portion af retten, nu hvor man er i gang - så er der til en anden dag. Dog ville jeg fryse dem uden risene og blot koge dem, når retten skal spises.

Hvor lang tid skal koteletter i fad have i ovnen?

Koteletter i fad skal have cirka 20 minutter i ovnen.

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften