Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Tilbehør til aftensmaden

Grillet squash med olivenolie og hvidløg

Udgivet: 13. okt 2019 · Opdateret: 22. okt 2020

 
Grillede squash med olivenolie og hvidløg

Hvis man rejser i Italien, opdager man hurtigt at italienerne ikke spiser helt ligesom os danskere. I Italien spiser de nemlig squash som vi i Danmark spiser kartofler. Så hvis du bestiller et godt stykke kød, f.eks. lammekrone, så vil du som oftest få serveret squash som tilbehør. Jeg har flere gange fået grillet squash med olivenolie og hvidløg i Italien, og det smager bare så godt!

Derfor har jeg selvfølgelig også fået lyst til, selv at lave dette lækre og simple tilbehør hjemme i mit eget køkken. Grillet squash med olivenolie og hvidløg er nemt at lave. Men det kan godt tage lidt tid at stå og vende skiverne. Jeg har skåret runde skiver af squashen, men man kan også sagtens skære dem på langs istedet for, hvis man synes det er nemmere eller pænere.

Læs også: Lammekrone | Knuste Kartofler med hvidløg, rosmarin og parmesan | Lammekølle

Hvis du ikke har en grill skal du ikke være spor ked af det - du kan istedet bruge en grillpande for at få de fine striber på squashen. Det har jeg også gjort, og der er ingen forskel.

 
piskeris Grullo

Grillede squash med hvidløg

4.25 fra 8 stemmer
Justér antalJustér antal: 2 personer
Holdbarhed: 2-3 dage
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Hviletid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 10 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • mandolinjern kan også skæres med en kniv
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 squash
  • 1 spsk (reklamelink)olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • salt

Sådan gør du
 

  • Skær squashene i skiver. De skal være cirka 3 mm brede. Brug evt. et (reklamelink)mandolinjern.
  • Læg squashskiverne på en varm grillpande eller grill så rillerne går på tværs af skiverne.
  • Lad dem ligge til de har taget farve og har fået fine grillstriber. Vend derefter skiverne og grill dem på den anden side.
  • Skiverne skal blive helt bløde og først når de ikke længere er sprøde er de ved at være færdige.
  • Tag skiverne af panden og lad dem køle af på et fad.
  • Pres hvidløgsfedene og bland dem med olivenolie og lidt salt.
  • Hæld hvidløgsolien over squashskiverne når de er kølet ned. Lad dem stå og trække i cirka 30 minutter.

Noter

Serveres som tilbehør - f.eks. til lam.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Kalorier: 233 kcal | Kulhydrater: 44 g | Protein: 4 g | Fedt: 7 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Jeg har taget udgangspunkt i denne opskrift.

4.25 from 8 votes (8 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.