
Jeg er af den overbevisning at hvidløg og lam passer helt perfekt sammen, så hvis du ikke er til hvidløg så er det nok ikke lige denne opskrift du skal kaste dig ud i :-)Jeg laver en lækker marinade, som hovedsageligt består af hvidløg. Denne kommer på lammet og så skal lammekøllen bare i ovnen i cirka 1 ½ time. Det er ret nemt at lave og det er den perfekte gæstemad til påskefrokosten. Du kan f.eks. servere et lækkert foccaciabrød til. Det passer rigtig godt sammen.
Lammekølle
3-4 personer
Forberedelsestid: 2 timer
Ingredienser
1 lammekølle
8 fed hvidløg, finthakket
Revet citronskal fra ½ citron (øko)
5 tsk tørret rosmarin
5 tsk olivenolie
Salt og peber
1. Lav en marinade af finthakket hvidløg, revet citronskal, rosmarin og olivenolie.
2. Læg lammekøllen i et ovnfast fad og rids den.
3. Fordel marinaden på lammekøllen og sørg for at den kommer godt ned i de ridser du har lavet i kødet.
4. Stil fadet i ovnen ved 190 grader i cirka 1 ½ time eller til den har en kernetemperatur på 62 grader, som du måler med et stegetermometer.
5. Tag fadet ud og lad lammet hvile i cirka 10 minutter inden du skærer det ud.






Skrevet af: Louise DamKategori: Aftensmad, Lam, Påske
Skriv et svar