• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Bagværk » Madbrød

    Foccacia

    Udgivet: apr 26, 2011 · Opdateret: okt 18, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du finde min bedste opskrift på foccacia, der giver et lækkert og luftigt madbrød. Det gode ved dette brød er, at det kan bruges som tilbehør til en lang række forskellige retter. Det er også oplagt at servere det som en del af en buffet, da man får et stort brød og nemt kan lave flere. Brug også denne opskrift som en basis opskrift og brug den til at lave foccacia med tomat.

    foccacia

    Foccacia er et super lækkert italiensk brød, som faktisk er i familie med pizzaen. Foccacia laves også med forskelligt fyld ovenpå, men i modsætning til pizzaen spiser man foccacia som tilbehør eller bruger det til sandwich. Dette foccacia brød er ret klassisk med hvidløg og rosmarin. En anden kendt variant er foccacia med oliven eller foccacia med tomat.

    Prøv også disse opskrifter:
    Flettede flutes med solsikkekerner | Suppehorn | Hjemmebagte bagels

    Foccacia med tomat

    Denne opskrift på foccacia kan du variere på en masse forskellige måder, alt efter hvad du er til. Jeg kan godt lide den enkle udgave, men jeg kan også godt lide at eksperimentere lidt.

    Du kan som noget ekstra tilsætte små halve eller hele cherrytomater og lave foccacia med tomat. Det giver noget ekstra smag til brødet, og så ser det bare rigtig flot ud. Hvis du vil have tomater på, trykker du dem lidt ned i brødet lige inden, at det skal ind i ovnen.

    ikon piskeris Chestnut

    Foccacia

    1 stort brød
    Holdbarhed: 2-3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 30 min
    Samlet tid 1 t 30 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Dej til brødet

    • 3 dl vand
    • 25 g gær
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk sukker
    • 200 g durummel
    • 250 g hvedemel
    • 1 spsk olivenolie

    Fyld

    • 4 spsk olivenolie
    • 2 tsk havsalt
    • 2 tsk rosmarin
    • 2 fed hvidløg

    Sådan gør du
     

    • Opløs gæren i vandet og tilsæt resten af ingredienserne til dejen.
    • Ælt dejen godt igennem.
    • Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i cirka 30 minutter.
    • Hak hvidløgsfedene fint og bland dem sammen med olivenolie, rosmarin og havsalt.
    • Kom den hævede dej i en oliesmurt bradepande/form. Bred dejen ud med melede hænder. Lav små huller i dejen med fingrene og fordel krydderolien over dejen.
    • Lad dejen efterhæve cirka 30 minutter i bradepanden.
    • Bag midt i ovnen (alm. ovn) i cirka 15 minutter ved 225 grader.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 brød | Kalorier: 2272 kcal | Kulhydrater: 351 g | Protein: 50 g | Fedt: 76 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.7 fra 3 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tips til opskriften: Lav langtidshævet foccacia

    • Denne her opskrift er på et hurtigt foccacia, hvor dejen først hæver i 30 minutter og så igen i yderligere 30 minutter, når dejen er i bradepanden. Til det bruger jeg 25 gram gær. Men hvis du gerne vil bage et langtidshævet foccacia, kan du bruge en mindre mængde gær (5-8 gram) og forlænge hævetiden på køkkenbordet eller på køl.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvad er foccacia?

    Foccacia er et stort brød, som man ofte bruger som et madbrød. Der er typisk en del olie i, så det er virkelig lækkert snasket.

    Hvor kommer foccacia fra?

    Foccacia er italiensk inspireret og er i familie med pizzaen – bare her med en meget tykkere bund.

    Foccacia
    Foccacia
    Foccacia
    Foccacia
    Foccacia
    Foccacia
    Foccacia
    Foccacia
    Foccacia
    Foccacia
    Foccacia
    Følg mig på Instagram
    « Lammekølle med kartofler, foccacia og tabouleh-salat
    Tabouleh salat »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Pia

      maj 26, 2014 at 9:36 am

      Hej
      Der ser lækkert ud det brød. Det kunne jeg godt tænke mig at bage. Hvor stor er den bradepande som du har brugt, og vil man kunne bage det i forvejen og så lige varme det når det skal bruges?

      på forhånd tak.

      Pia :)

      Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hårdkogte æg
    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her