Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Madbrød

Foccacia

Udgivet: 26. apr 2011 · Opdateret: 18. okt 2022

Her kan du finde min bedste opskrift på foccacia, der giver et lækkert og luftigt madbrød. Det gode ved dette brød er, at det kan bruges som tilbehør til en lang række forskellige retter. Det er også oplagt at servere det som en del af en buffet, da man får et stort brød og nemt kan lave flere. Brug også denne opskrift som en basis opskrift og brug den til at lave foccacia med tomat.

foccacia

Foccacia er et super lækkert italiensk brød, som faktisk er i familie med pizzaen. Foccacia laves også med forskelligt fyld ovenpå, men i modsætning til pizzaen spiser man foccacia som tilbehør eller bruger det til sandwich. Dette foccacia brød er ret klassisk med hvidløg og rosmarin. En anden kendt variant er foccacia med oliven eller foccacia med tomat.

Prøv også disse opskrifter:
Flettede flutes med solsikkekerner | Suppehorn | Hjemmebagte bagels

Foccacia med tomat

Denne opskrift på foccacia kan du variere på en masse forskellige måder, alt efter hvad du er til. Jeg kan godt lide den enkle udgave, men jeg kan også godt lide at eksperimentere lidt.

Du kan som noget ekstra tilsætte små halve eller hele cherrytomater og lave foccacia med tomat. Det giver noget ekstra smag til brødet, og så ser det bare rigtig flot ud. Hvis du vil have tomater på, trykker du dem lidt ned i brødet lige inden, at det skal ind i ovnen.

piskeris Grullo

Foccacia

4.54 fra 13 stemmer
Justér antalJustér antal: 1 stort brød
Holdbarhed: 2-3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Dej til brødet

  • 3 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 200 g (reklamelink)durummel
  • 250 g (reklamelink)hvedemel
  • 1 spsk (reklamelink)olivenolie

Fyld

  • 4 spsk (reklamelink)olivenolie
  • 2 tsk (reklamelink)havsalt
  • 2 tsk rosmarin
  • 2 fed hvidløg

Sådan gør du
 

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt resten af ingredienserne til dejen.
  • Ælt dejen godt igennem.
  • Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i cirka 30 minutter.
  • Hak hvidløgsfedene fint og bland dem sammen med olivenolie, rosmarin og havsalt.
  • Kom den hævede dej i en oliesmurt bradepande/form. Bred dejen ud med melede hænder. Lav små huller i dejen med fingrene og fordel krydderolien over dejen.
  • Lad dejen efterhæve cirka 30 minutter i bradepanden.
  • Bag midt i ovnen (alm. ovn) i cirka 15 minutter ved 225 grader.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 brød | Kalorier: 2272 kcal | Kulhydrater: 351 g | Protein: 50 g | Fedt: 76 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tips til opskriften: Lav langtidshævet foccacia

  • Denne her opskrift er på et hurtigt foccacia, hvor dejen først hæver i 30 minutter og så igen i yderligere 30 minutter, når dejen er i bradepanden. Til det bruger jeg 25 gram gær. Men hvis du gerne vil bage et langtidshævet foccacia, kan du bruge en mindre mængde gær (5-8 gram) og forlænge hævetiden på køkkenbordet eller på køl.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Hvad er foccacia?

Foccacia er et stort brød, som man ofte bruger som et madbrød. Der er typisk en del olie i, så det er virkelig lækkert snasket.

Hvor kommer foccacia fra?

Foccacia er italiensk inspireret og er i familie med pizzaen – bare her med en meget tykkere bund.

Foccacia
Foccacia
Foccacia
Foccacia
Foccacia
Foccacia
Foccacia
Foccacia
Foccacia
Foccacia
Foccacia

Kommentarer

  1. Pia skriver

    maj 26, 2014 at 9:36 am

    Hej
    Der ser lækkert ud det brød. Det kunne jeg godt tænke mig at bage. Hvor stor er den bradepande som du har brugt, og vil man kunne bage det i forvejen og så lige varme det når det skal bruges?

    på forhånd tak.

    Pia :)

    Svar
4.54 from 13 votes (13 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.