Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Brød

Hjemmebagte bagels

Udgivet: 30. mar 2015 · Opdateret: 10. jan 2024

 
cefd b

Bagels kommer oprindeligt fra Polen. Bagels er brød, som er formet i en ring og først kogt i vand og derefter bagt i ovnen. Resultat bliver en lækker lidt tæt og sej bolle. Den er de senere år blevet meget populær i Danmark og der findes i de fleste byer en lille bagelshop. Her er det helt klassisk at smøre bagelen med cream cheese (flødeost), og herefter kan man så vælge sit foretrukne fyld. Bagels kan også blot spises til morgenmad. Her er det populært bare at riste den på begge sider og igen eventuelt smøre den med cream cheese. De er desuden geniale at komme i madpakker.

piskeris Grullo

Hjemmebagte bagels

ingen anmeldelser endnu
Justér antalJustér antal: 16 stk.
Forb. tid 45 minutter min
Samlet tid 2 timer t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 8 dl lunkent vand
  • 3 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 100 g (reklamelink)rugmel
  • 100 g (reklamelink)fuldkornshvedemel
  • 1 kg (reklamelink)hvedemel
  • 1-2 spsk sukker, til kogevandet
  • 1 sammenpisket æg til pensling

Pynt

  • (reklamelink)Sesamfrø
  • Sorte sesamfrø
  • Birkes
  • (reklamelink)Græskarkerner
  • (reklamelink)Solsikkekerner

Sådan gør du
 

  • Rør gæren ud i det lunkne vand.
  • Tilsæt salt og sukker og rør rundt.
  • Tilsæt rugmel og fuldkornshvedemel og bland godt rundt.
  • Tilsæt hvedemele lidt af gangen - det er ikke sikkert du skal bruge det hele.
  • Ælt dejen godt sammen.
  • Lad dejen hæve et lunt sted under et rent viskestykke i cirka 30-40 minutter.
  • Form dejen til 16 boller.
  • I midten af hver bolle trykker du et hul i midten og bevæger fingeren rundt indtil det er cirka 2 cm i diameter.
  • Lad dine bagels hæve igen i cirka 30-40 minutter.
  • Sæt en stor gryde over med vand. Tilsæt 1-2 spsk sukker til vandet.
  • Læg et par bagels i vandet og lad dem koge i cirka 3 minutter i alt. De skal vendes når der er gået 1,5 minut.
  • Sæt dem til afdrypning på en rist.
  • Pensl dine bagels med sammenpisket æg.
  • Drys med ønsket pynt.
  • Sæt dine bagels på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag i ovnen ved 200 grader i cirka 15-20 minutter.
  • Fyld dine bagels med ønsket fyld. Især fungerer cream cheese (flødeost) super godt sammen med bagels.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 282 kcal | Kulhydrater: 59 g | Protein: 8 g | Fedt: 1 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Bagels (1)Bagels (2)Bagels (4)Bagels (5)Bagels (7)BagelBagels (8)Bagels (9)Bagels (10)Bagels (11)Bagels (13)BagelBagelBagels (16)

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Britta Toftebjerg skriver

    november 05, 2022 at 1:06 pm

    Tak for nogle lækre opskrifter.
    I denne opskrift med bagel, står der 1 kg mel (1000 g) også når opskriften bliver halveret?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 08, 2022 at 5:52 pm

      Hej Britta
      Tak fordi du gør mig opmærksom på fejlen, den er rettet nu :-)
      Hilsen Louise

      Svar

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required