• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Lam

Lammekrone

Louisex
Ændret: apr 5, 2021 · Udgivet: feb 5, 2020 af Louise Dam · 1 kommentar

Lammekrone

Lammekrone er en lidt dyr udskæring, men den er til gengæld super lækker, smagfuld og meget mør. En lammekrone kan være lidt besværlig at få gjort klar til at tilberede, men når først den er afpudset skal den tilberedes i under en halv time.

Jeg har tilberedt lammekronen med rosmarin og hvidløg, fordi det passer bare altid godt til lam. Den møre lammekrone blev serveret sammen med nogle grillede squash, knuste kartofler med rosmarin og en helt fantastisk senneps-fløde sauce. Alt sammen noget der passede virkelig godt til lammekødet. Man kunne sagtens have lavet en lammeculotte istedet og serveret med det samme tilbehør. Det er også et helt fantastisk stykke kød!

piskeris Grullo

Lammekrone

4.43 fra 21 stemmer
Justér antalJustér antal: 2 personer
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Hviletid 10 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 lammekrone, min var cirka 700 g.
  • 2 spsk (reklamelink)olivenolie
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk timian
  • 4 fed hvidløg
  • ½ tsk salt
  • smør, til stegning

Serveres med eksempelvis

  • grillet squash
  • knuste kartofler med rosmarin
  • senneps-fløde sauce

Sådan gør du
 

  • Start med at afpudse lammekronen. Fedt og sener fjernes og benene renses med en urtekniv, så der sidder så lidt kød tilbage som muligt.
  • Øverst på lammekronen er der et lag fedt. Det ridser du med en skarp kniv.
  • Bland olivenolie, salt, timian, rosmarin presset hvidløg sammen.
  • Fordel blandingen på lammekronen.
  • Opvarm en pande og smelt en klat smør på panden.
  • Brun lammekronen af på panden på begge sider.
  • Læg dernæst lammekronen i et ovnfast fad med fedtsiden opad. Sæt fadet i ovnen ved 175 grader i 20-25 minutter - eller indtil den når en centrumtemperatur på 58 grader.
  • Tag lammekronen ud af ovnen og lad den hvile i 10 minutter.
  • Når lammekronen skal serveres skærer du ned imellem hvert ben.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Kalorier: 1082 kcal | Kulhydrater: 1 g | Protein: 37 g | Fedt: 102 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tilbehør:

Grillede squash med hvidløg
Super lækkert og nemt tilbehør
Gå til opskrift
Grillede squash med olivenolie og hvidløg
Knuste kartofler med hvidløg, rosmarin og parmesan
Super lækkert tilbehør, der er lidt anderledes end almindelige kartofler.
Gå til opskrift
Knuste kartofler med hvidløg rosmaring og parmesan
Senneps-flødesauce med hvidvin og rosmarin
Super lækker sauce, der er perfekt til lam.

Gå til opskrift
Senneps-flødesauce - Senneps fløde sauce med rosmarin
  • Lam
  • Lam
  • Lam
  • Lam
  • Lammekrone
  • Lammekrone
Lammekrone
Lammekrone
Lammekrone
4.43 from 21 votes (21 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.