
Lammekrone er en lidt dyr udskæring, men den er til gengæld super lækker, smagfuld og meget mør. En lammekrone kan være lidt besværlig at få gjort klar til at tilberede, men når først den er afpudset skal den tilberedes i under en halv time.
Jeg har tilberedt lammekronen med rosmarin og hvidløg, fordi det passer bare altid godt til lam. Den møre lammekrone blev serveret sammen med nogle grillede squash, knuste kartofler med rosmarin og en helt fantastisk senneps-fløde sauce. Alt sammen noget der passede virkelig godt til lammekødet. Man kunne sagtens have lavet en lammeculotte istedet og serveret med det samme tilbehør. Det er også et helt fantastisk stykke kød!
Lammekrone
Ingredienser
- 1 lammekrone min var cirka 700 g.
- 2 spsk olivenolie
- 2 tsk rosmarin
- 1 tsk timian
- 4 fed hvidløg
- ½ tsk salt
- smør til stegning
Serveres med eksempelvis
Sådan gør du
- Start med at afpudse lammekronen. Fedt og sener fjernes og benene renses med en urtekniv, så der sidder så lidt kød tilbage som muligt.
- Øverst på lammekronen er der et lag fedt. Det ridser du med en skarp kniv.
- Bland olivenolie, salt, timian, rosmarin presset hvidløg sammen.
- Fordel blandingen på lammekronen.
- Opvarm en pande og smelt en klat smør på panden.
- Brun lammekronen af på panden på begge sider.
- Læg dernæst lammekronen i et ovnfast fad med fedtsiden opad. Sæt fadet i ovnen ved 175 grader i 20-25 minutter - eller indtil den når en centrumtemperatur på 58 grader.
- Tag lammekronen ud af ovnen og lad den hvile i 10 minutter.
- Når lammekronen skal serveres skærer du ned imellem hvert ben.
Skriv et svar