• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Lam

    Lammekrone

    Udgivet: feb 5, 2020 · Opdateret: apr 5, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Lammekrone

    Lammekrone er en lidt dyr udskæring, men den er til gengæld super lækker, smagfuld og meget mør. En lammekrone kan være lidt besværlig at få gjort klar til at tilberede, men når først den er afpudset skal den tilberedes i under en halv time.

    Jeg har tilberedt lammekronen med rosmarin og hvidløg, fordi det passer bare altid godt til lam. Den møre lammekrone blev serveret sammen med nogle grillede squash, knuste kartofler med rosmarin og en helt fantastisk senneps-fløde sauce. Alt sammen noget der passede virkelig godt til lammekødet. Man kunne sagtens have lavet en lammeculotte istedet og serveret med det samme tilbehør. Det er også et helt fantastisk stykke kød!

    ikon piskeris Chestnut

    Lammekrone

    2 personer
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 25 min
    Hviletid 10 min
    Samlet tid 55 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 lammekrone min var cirka 700 g.
    • 2 spsk olivenolie
    • 2 tsk rosmarin
    • 1 tsk timian
    • 4 fed hvidløg
    • ½ tsk salt
    • smør til stegning

    Serveres med eksempelvis

    • grillet squash
    • knuste kartofler med rosmarin
    • senneps-fløde sauce

    Sådan gør du
     

    • Start med at afpudse lammekronen. Fedt og sener fjernes og benene renses med en urtekniv, så der sidder så lidt kød tilbage som muligt.
    • Øverst på lammekronen er der et lag fedt. Det ridser du med en skarp kniv.
    • Bland olivenolie, salt, timian, rosmarin presset hvidløg sammen.
    • Fordel blandingen på lammekronen.
    • Opvarm en pande og smelt en klat smør på panden.
    • Brun lammekronen af på panden på begge sider.
    • Læg dernæst lammekronen i et ovnfast fad med fedtsiden opad. Sæt fadet i ovnen ved 175 grader i 20-25 minutter - eller indtil den når en centrumtemperatur på 58 grader.
    • Tag lammekronen ud af ovnen og lad den hvile i 10 minutter.
    • Når lammekronen skal serveres skærer du ned imellem hvert ben.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Kalorier: 1082 kcal | Kulhydrater: 1 g | Protein: 37 g | Fedt: 102 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.4 fra 19 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tilbehør:

    Grillede squash med hvidløg
    Super lækkert og nemt tilbehør
    Gå til opskrift
    Grillede squash med olivenolie og hvidløg
    Knuste kartofler med hvidløg, rosmarin og parmesan
    Super lækkert tilbehør, der er lidt anderledes end almindelige kartofler.
    Gå til opskrift
    Knuste kartofler med hvidløg rosmaring og parmesan
    Senneps-flødesauce med hvidvin og rosmarin
    Super lækker sauce, der er perfekt til lam.

    Gå til opskrift
    Senneps-flødesauce - Senneps fløde sauce med rosmarin
    • Lam
    • Lam
    • Lam
    • Lam
    • Lammekrone
    • Lammekrone
    Lammekrone
    Lammekrone
    Lammekrone
    Følg mig på Instagram
    « Risalamande vafler
    Massaman curry (Massaman gai) »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her