Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Saucer & dressinger

Senneps-flødesauce med hvidvin og rosmarin

Udgivet: 5. dec 2019 · Opdateret: 23. okt 2020

Senneps-flødesauce - Senneps fløde sauce med rosmarin

Denne senneps-flødesauce er virkelig lækker! Den har en fantastisk smag, og så er den lækker og cremet. Med lidt rosmarin i saucen er den oplagt som tilbehør til lam. Her har jeg serveret den til en lækker lammekrone med knuste kartofler og grillede squash. Det blev et virkelig lækkert måltid! Det vil være oplagt at servere for gæster - og hvis man synes at lammekronen bliver for dyr, så kan man jo udskifte den til f.eks. lammeculotte eller lammekølle.

Hvis man ikke er så meget til lam, (hvilket jeg må indrømme jeg slet ikke forstår!) så kan saucen også sagtens bruges til andre stykker kød.

Jeg synes ofte jeg får lavet den samme rødvinssauce eller svampesauce, når der skal sauce på bordet. Men denne her senneps-flødesauce bliver virkelig min nye go-to sauce når jeg skal imponere gæster. Den er vildt lækker!

piskeris Grullo

Senneps-flødesauce med hvidvin og rosmarin

3.84 fra 43 stemmer
Justér antalJustér antal: 2 personer
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 lille løg
  • 1 dl hvidvin
  • 2-2,5 dl piskefløde
  • 2 spsk (reklamelink)dijonsennep
  • 2 tsk rosmarin, tørret. Men brug gerne frisk.
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Hak løget fint og svits det i lidt olie i en lille gryde.
  • Tilsæt hvidvinen og lad det småsimre indtil det er reduceret til cirka halvdelen. Det tager cirka 5 minutter.
  • Skru ned på medium varme og tilsæt piskefløden.
  • Lad det simre imens du ofte rører i saucen. Saucen skal begynde at tykne. Det tager cirka 10-12 minutter.
  • Tilsæt sennep og rosmarin og lad saucen simre i 2 minutter.
  • Smag saucen til med salt og peber.

Noter

Perfekt til lam.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 397 kcal | Kulhydrater: 5 g | Protein: 3 g | Fedt: 38 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Senneps-flødesauce - Senneps fløde sauce med rosmarin
Lammekrone

Kommentarer

  1. Marianne Pixie Fløisdorf skriver

    april 20, 2025 at 10:44 am

    5 stars
    Hold op den er fantastisk… hvilken lækker smag

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 24, 2025 at 10:08 am

      Hvor skønt at høre - tak for tilbagemeldingen! :-)

      Svar
  2. Pia skriver

    juni 28, 2024 at 7:37 pm

    4 stars
    Smagsfuld

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 02, 2024 at 11:24 am

      Dejligt du kunne bruge opskriften :-)

      Svar
  3. BS skriver

    oktober 06, 2023 at 6:39 pm

    5 stars
    En fantastisk sovs

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 13, 2023 at 2:54 pm

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  4. Jytte Rask skriver

    september 24, 2022 at 3:37 pm

    5 stars
    Bare super lækker og let.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 30, 2022 at 2:51 pm

      Hvor dejligt at høre! Jeg elsker også den sauce :-)

      Svar
      • Annelise Ebbe skriver

        januar 27, 2023 at 8:28 pm

        Kan sovsen bruges til mørbrad og grønne asparges med bacon

        Svar
        • Louise Dam skriver

          juni 07, 2023 at 1:15 am

          Ja, det synes jeg sagtens den kan :-)

          Svar
  5. Nanna p skriver

    februar 13, 2022 at 4:36 pm

    Kan man lave saucen uden hvidvin?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 14, 2022 at 9:13 pm

      Ja, det tror jeg godt du kan. Det giver selvfølgelig bare en lidt anden smag. Udskift eventuelt med samme mængde vand.

      Svar
3.84 from 43 votes (39 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.