Denne senneps-flødesauce er virkelig lækker! Den har en fantastisk smag, og så er den lækker og cremet. Med lidt rosmarin i saucen er den oplagt som tilbehør til lam. Her har jeg serveret den til en lækker lammekrone med knuste kartofler og grillede squash. Det blev et virkelig lækkert måltid! Det vil være oplagt at servere for gæster - og hvis man synes at lammekronen bliver for dyr, så kan man jo udskifte den til f.eks. lammeculotte eller lammekølle.
Hvis man ikke er så meget til lam, (hvilket jeg må indrømme jeg slet ikke forstår!) så kan saucen også sagtens bruges til andre stykker kød.
Jeg synes ofte jeg får lavet den samme rødvinssauce eller svampesauce, når der skal sauce på bordet. Men denne her senneps-flødesauce bliver virkelig min nye go-to sauce når jeg skal imponere gæster. Den er vildt lækker!
Senneps-flødesauce med hvidvin og rosmarin
Ingredienser
- 1 lille løg
- 1 dl hvidvin
- 2-2,5 dl piskefløde
- 2 spsk (reklamelink)dijonsennep
- 2 tsk rosmarin, tørret. Men brug gerne frisk.
- salt og peber
Sådan gør du
- Hak løget fint og svits det i lidt olie i en lille gryde.
- Tilsæt hvidvinen og lad det småsimre indtil det er reduceret til cirka halvdelen. Det tager cirka 5 minutter.
- Skru ned på medium varme og tilsæt piskefløden.
- Lad det simre imens du ofte rører i saucen. Saucen skal begynde at tykne. Det tager cirka 10-12 minutter.
- Tilsæt sennep og rosmarin og lad saucen simre i 2 minutter.
- Smag saucen til med salt og peber.
Pia skriver
Smagsfuld
Louise Dam skriver
Dejligt du kunne bruge opskriften :-)
BS skriver
En fantastisk sovs
Louise Dam skriver
Dejligt at høre :-)
Jytte Rask skriver
Bare super lækker og let.
Louise Dam skriver
Hvor dejligt at høre! Jeg elsker også den sauce :-)
Annelise Ebbe skriver
Kan sovsen bruges til mørbrad og grønne asparges med bacon
Louise Dam skriver
Ja, det synes jeg sagtens den kan :-)
Nanna p skriver
Kan man lave saucen uden hvidvin?
Louise Dam skriver
Ja, det tror jeg godt du kan. Det giver selvfølgelig bare en lidt anden smag. Udskift eventuelt med samme mængde vand.