Senneps-flødesauce med hvidvin og rosmarin

Senneps-flødesauce - Senneps fløde sauce med rosmarin

Denne senneps-flødesauce er virkelig lækker! Den har en fantastisk smag, og så er den lækker og cremet. Med lidt rosmarin i saucen er den oplagt som tilbehør til lam. Her har jeg serveret den til en lækker lammekrone med knuste kartofler og grillede squash. Det blev et virkelig lækkert måltid! Det vil være oplagt at servere for gæster - og hvis man synes at lammekronen bliver for dyr, så kan man jo udskifte den til f.eks. lammeculotte eller lammekølle.

Hvis man ikke er så meget til lam, (hvilket jeg må indrømme jeg slet ikke forstår!) så kan saucen også sagtens bruges til andre stykker kød.

Jeg synes ofte jeg får lavet den samme rødvinssauce eller svampesauce, når der skal sauce på bordet. Men denne her senneps-flødesauce bliver virkelig min nye go-to sauce når jeg skal imponere gæster. Den er vildt lækker!

ikon piskeris Chestnut

Senneps-flødesauce med hvidvin og rosmarin

2 personer
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 25 min

Ingredienser

 • 1 lille løg
 • 1 dl hvidvin
 • 2-2,5 dl piskefløde
 • 2 spsk dijonsennep
 • 2 tsk rosmarin tørret. Men brug gerne frisk.
 • salt og peber

Sådan gør du
 

 • Hak løget fint og svits det i lidt olie i en lille gryde.
 • Tilsæt hvidvinen og lad det småsimre indtil det er reduceret til cirka halvdelen. Det tager cirka 5 minutter.
 • Skru ned på medium varme og tilsæt piskefløden.
 • Lad det simre imens du ofte rører i saucen. Saucen skal begynde at tykne. Det tager cirka 10-12 minutter.
 • Tilsæt sennep og rosmarin og lad saucen simre i 2 minutter.
 • Smag saucen til med salt og peber.

Dine egne noter

Noter

Perfekt til lam.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 397 kcal | Kulhydrater: 5 g | Protein: 3 g | Fedt: 38 g
Bedøm denne opskrift:
3.6 fra 33 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Senneps-flødesauce - Senneps fløde sauce med rosmarin
Lammekrone
Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften