• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Ingredienser - oversigt over opskrifter
  • Rejser
  • Om mig
  • Samarbejde
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Ingredienser - oversigt over opskrifter
  • Rejser
  • Om mig
  • Samarbejde
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Tilbehør » Svampesauce

    Svampesauce

    3.1 / 5 ( 55 votes )
    opskrift på lækker Svampesauce
    En rigtig god sauce kan være prikken over i'et i en ret. Her har jeg lavet en super lækker svampesauce, som samtidig er ret simpel og nem at lave. Her blev den serveret sammen med en lækker kalveculotte, men den ville også være perfekt sammen med en helstegt oksemørbrade - enten i ovn eller på grill. Jeg har brugt champignoner til saucen, men man kan sagten bruge andre svampe, hvis man har mere lyst til det.


    Svampesauce

    3 personer
    Forberedelsestid: 20 min

    Ingredienser
    1 lille løg
    2 fed hvidløg
    250 g champignon
    2,5 dl piskefløde
    1 terning grøntsagsbouillon
    lidt olie
    Salt og peber


    Fremgangsmåde
    1. Hak løg og hvidløg fint.
    2. Vask champignonerne og skær dem i skiver.
    3. Opvarm lidt olie i en pande eller en gryde og svits løg, hvidløg og champignon.
    4. Tilsæt fløde og bouillon og lade det småsimre i cirka 10 minutter - rør rundt indimellem.
    5. Smag saucen til med salt og peber.



    Svampesauce

    Skrevet af: Louise DamChampignon, Hvidløg, Løg, PiskeflødeKategori: Efterår, Saucer & dressinger, Tilbehør, Vinter

    Følg mig på Instagram

    Print Friendly, PDF & Email
    Previous Post: « Få lidt mere grønt ind i hverdagen
    Next Post: Black Friday 2016 »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Lykke

      august 14, 2020 at 1:36 pm

      Kan man bruge flødeost i sovsen

      Svar
      • Louise Dam

        august 20, 2020 at 9:25 pm

        Det tror jeg godt du kan. Det vil dog ikke blive den samme smag, da flødeosten er lidt syrlig i smagen og ikke så fed som fløden.

        Svar
    2. Christian Boel

      december 30, 2019 at 8:40 pm

      Hej Louise.
      Jeg bruger trompetsvamp/stor trompet i stedet for champignon. Du skulle næsten prøve det. Og så et lille skvæt rødvin med.
      Det er helt fantastisk :)
      Godt nytår.
      Vh. Christian.

      Svar
      • Louise Dam

        januar 31, 2020 at 11:31 am

        Det lyder sørme også lækkert!

        Svar
    3. Sabine

      august 24, 2018 at 5:19 pm

      Kan den laves på forhånd?

      Svar
      • Louise Dam

        september 02, 2018 at 6:51 pm

        Det har jeg ikke rigtig gjort, men det vil jeg da tro. Så skal den bare opvarmes langsomt når den skal bruges.

        Svar
    4. Frederik

      august 12, 2017 at 4:25 pm

      Hej Louise,

      Den terning grønsagsbouillon der skal i, der er bare terningen eller skal der noget væske med udover fløde?

      Svar
      • Louise Dam

        august 22, 2017 at 11:31 am

        Bare terningen :-)

        Svar
    5. Signe

      februar 17, 2017 at 3:25 pm

      Hej Louise

      Tak for din dejlige blog. Jeg har lavet flere af dine opskrifter med glæde :-)

      Min mand plejer at lave en formidabel svampesause ved at lade svampene stå og simre i smør på allerlaveste blus i ca. 3 timer, hvorefter fremgangsmåden minder om din. Det kan anbefales!

      Svar
      • Louise Dam

        februar 26, 2017 at 6:28 pm

        Tak for tippet Signe :-)

        Svar
        • Nicolai Nielsen

          juli 04, 2020 at 9:55 am

          Jeg plejer at tørstege svampene med lidt salt, derefter samme fremgangsmåde- synes at svampene smager af mere, når man tørsteger dem først..

          Svar
          • Louise Dam

            juli 04, 2020 at 10:26 am

            Hej Nicolai
            Mange tak for tippet :-)

            Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primær Sidebar

    Nye opskrifter

    Måltidssalat med laks

    Poke Bowl med laks

    Gordon Lemon Gin Pasta

    Pasta alla Gin med grillet citron

    Hvidloegssmoer med persille

    Hvidløgssmør med persille

    Opskrift på blaabaermuffins med marcipan hvid chokolade og floedeostecreme.jpg

    Blåbærmuffins med marcipan, hvid chokolade og flødeostecreme

    Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbaerskum

    Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærskum

    Opbevaring af mel gryn og kerner opbevaringsboetter sistema bake it melmøl

    Opbevaring af mel, gryn og kerner

    Jeg hedder Louise, jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Læs mere…

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb blomster hos Euroflorist med 10 % i rabat. Brug rabatkoden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her