
Svampesauce
3 personer
Forberedelsestid: 20 min
Ingredienser
1 lille løg
2 fed hvidløg
250 g champignon
2,5 dl piskefløde
1 terning grøntsagsbouillon
lidt olie
Salt og peber
1. Hak løg og hvidløg fint.
2. Vask champignonerne og skær dem i skiver.
3. Opvarm lidt olie i en pande eller en gryde og svits løg, hvidløg og champignon.
4. Tilsæt fløde og bouillon og lade det småsimre i cirka 10 minutter - rør rundt indimellem.
5. Smag saucen til med salt og peber.

Skrevet af: Louise DamChampignon, Hvidløg, Løg, PiskeflødeKategori: Efterår, Saucer & dressinger, Tilbehør, Vinter
Kan man bruge flødeost i sovsen
Det tror jeg godt du kan. Det vil dog ikke blive den samme smag, da flødeosten er lidt syrlig i smagen og ikke så fed som fløden.
Hej Louise.
Jeg bruger trompetsvamp/stor trompet i stedet for champignon. Du skulle næsten prøve det. Og så et lille skvæt rødvin med.
Det er helt fantastisk :)
Godt nytår.
Vh. Christian.
Det lyder sørme også lækkert!
Kan den laves på forhånd?
Det har jeg ikke rigtig gjort, men det vil jeg da tro. Så skal den bare opvarmes langsomt når den skal bruges.
Hej Louise,
Den terning grønsagsbouillon der skal i, der er bare terningen eller skal der noget væske med udover fløde?
Bare terningen :-)
Hej Louise
Tak for din dejlige blog. Jeg har lavet flere af dine opskrifter med glæde :-)
Min mand plejer at lave en formidabel svampesause ved at lade svampene stå og simre i smør på allerlaveste blus i ca. 3 timer, hvorefter fremgangsmåden minder om din. Det kan anbefales!
Tak for tippet Signe :-)
Jeg plejer at tørstege svampene med lidt salt, derefter samme fremgangsmåde- synes at svampene smager af mere, når man tørsteger dem først..
Hej Nicolai
Mange tak for tippet :-)