• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Tilbehør til aftensmaden

    Svampesauce

    Udgivet: nov 13, 2016 · Opdateret: apr 29, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    SVampe

    En rigtig god sauce kan være prikken over i'et i en ret. Her har jeg lavet en super lækker svampesauce, som samtidig er ret simpel og nem at lave. Her blev den serveret sammen med en lækker kalveculotte, men den ville også være perfekt sammen med en helstegt oksemørbrade - enten i ovn eller på grill. Jeg har brugt champignoner til saucen, men man kan sagten bruge andre svampe, hvis man har mere lyst til det.

    ikon piskeris Chestnut

    Svampesauce

    3 personer
    Samlet tid 20 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Pande
    • Lille gryde
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 lille løg
    • 2 fed hvidløg
    • 250 g champignon
    • 2,5 dl piskefløde
    • 1 terning grøntsagsbouillon
    • lidt olie
    • Salt og peber

    Sådan gør du
     

    • Hak løg og hvidløg fint.
    • Vask champignonerne og skær dem i skiver.
    • Opvarm lidt olie i en pande eller en gryde og svits løg, hvidløg og champignon.
    • Tilsæt fløde og bouillon og lade det småsimre i cirka 10 minutter - rør rundt indimellem.
    • Smag saucen til med salt og peber.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 321 kcal | Kulhydrater: 9 g | Protein: 5 g | Fedt: 31 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.8 fra 20 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    Svampe
    Følg mig på Instagram

    « Få lidt mere grønt ind i hverdagen
    Pasta med blåskimmelsauce, ruccola og valnødder »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Birte

      april 12, 2022 at 5:55 pm

      Kan man bruge champignon fra glas?

      Svar
      • Louise Dam

        april 20, 2022 at 1:52 pm

        Det har jeg aldrig prøvet, men det kan man nok godt :-)

        Svar
    2. Nanna

      oktober 26, 2021 at 9:45 pm

      Halløjsa,
      Jeg har før landet den med stor succes, men vil nu høre om du har haft lavet den med madlavningsfløde før? For at gøre dem mindre fed, og i så fald om det fungere?
      Venlig hilsen
      Nanna

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 31, 2021 at 1:33 pm

        Hej Nanna
        Det burde du godt kunne. Det er bare noget med at madlavningsfløde helst ikke skal koge for meget, da det risikerer at skille. Prøv at læse her.
        Så jeg vil bare anbefale dig at tilsætte den lidt senere end du ville gøre med piskefløden.
        Hilsen Louise

        Svar
    3. Lykke

      august 14, 2020 at 1:36 pm

      Kan man bruge flødeost i sovsen

      Svar
      • Louise Dam

        august 20, 2020 at 9:25 pm

        Det tror jeg godt du kan. Det vil dog ikke blive den samme smag, da flødeosten er lidt syrlig i smagen og ikke så fed som fløden.

        Svar
    4. Christian Boel

      december 30, 2019 at 8:40 pm

      Hej Louise.
      Jeg bruger trompetsvamp/stor trompet i stedet for champignon. Du skulle næsten prøve det. Og så et lille skvæt rødvin med.
      Det er helt fantastisk :)
      Godt nytår.
      Vh. Christian.

      Svar
      • Louise Dam

        januar 31, 2020 at 11:31 am

        Det lyder sørme også lækkert!

        Svar
    5. Sabine

      august 24, 2018 at 5:19 pm

      Kan den laves på forhånd?

      Svar
      • Louise Dam

        september 02, 2018 at 6:51 pm

        Det har jeg ikke rigtig gjort, men det vil jeg da tro. Så skal den bare opvarmes langsomt når den skal bruges.

        Svar
    6. Frederik

      august 12, 2017 at 4:25 pm

      Hej Louise,

      Den terning grønsagsbouillon der skal i, der er bare terningen eller skal der noget væske med udover fløde?

      Svar
      • Louise Dam

        august 22, 2017 at 11:31 am

        Bare terningen :-)

        Svar
    7. Signe

      februar 17, 2017 at 3:25 pm

      Hej Louise

      Tak for din dejlige blog. Jeg har lavet flere af dine opskrifter med glæde :-)

      Min mand plejer at lave en formidabel svampesause ved at lade svampene stå og simre i smør på allerlaveste blus i ca. 3 timer, hvorefter fremgangsmåden minder om din. Det kan anbefales!

      Svar
      • Louise Dam

        februar 26, 2017 at 6:28 pm

        Tak for tippet Signe :-)

        Svar
        • Nicolai Nielsen

          juli 04, 2020 at 9:55 am

          Jeg plejer at tørstege svampene med lidt salt, derefter samme fremgangsmåde- synes at svampene smager af mere, når man tørsteger dem først..

          Svar
          • Louise Dam

            juli 04, 2020 at 10:26 am

            Hej Nicolai
            Mange tak for tippet :-)

            Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her