Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Tilbehør til aftensmaden

Svampesauce

Udgivet: 13. nov 2016 · Opdateret: 29. apr 2021

 
SVampe

En rigtig god sauce kan være prikken over i'et i en ret. Her har jeg lavet en super lækker svampesauce, som samtidig er ret simpel og nem at lave. Her blev den serveret sammen med en lækker kalveculotte, men den ville også være perfekt sammen med en helstegt oksemørbrade - enten i ovn eller på grill. Jeg har brugt champignoner til saucen, men man kan sagten bruge andre svampe, hvis man har mere lyst til det.

piskeris Grullo

Svampesauce

4.65 fra 37 stemmer
Justér antalJustér antal: 3 personer
Samlet tid 20 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Pande
  • (reklamelink)Lille gryde
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g champignon
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • lidt olie
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Vask champignonerne og skær dem i skiver.
  • Opvarm lidt olie i en pande eller en gryde og svits løg, hvidløg og champignon.
  • Tilsæt fløde og bouillon og lade det småsimre i cirka 10 minutter - rør rundt indimellem.
  • Smag saucen til med salt og peber.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 321 kcal | Kulhydrater: 9 g | Protein: 5 g | Fedt: 31 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Svampe

Kommentarer

  1. Jann Munk Andersen skriver

    december 26, 2024 at 8:51 pm

    5 stars
    En altid god og sikker vinder!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 29, 2024 at 2:05 pm

      Det er nemlig altid lækkert! :-)

      Svar
  2. Lisbeth Hauge skriver

    december 06, 2024 at 10:20 pm

    5 stars
    Den smager bare så godt 🤩

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 07, 2024 at 4:08 pm

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  3. Birte skriver

    april 12, 2022 at 5:55 pm

    Kan man bruge champignon fra glas?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 20, 2022 at 1:52 pm

      Det har jeg aldrig prøvet, men det kan man nok godt :-)

      Svar
  4. Nanna skriver

    oktober 26, 2021 at 9:45 pm

    Halløjsa,
    Jeg har før landet den med stor succes, men vil nu høre om du har haft lavet den med madlavningsfløde før? For at gøre dem mindre fed, og i så fald om det fungere?
    Venlig hilsen
    Nanna

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 31, 2021 at 1:33 pm

      Hej Nanna
      Det burde du godt kunne. Det er bare noget med at madlavningsfløde helst ikke skal koge for meget, da det risikerer at skille. Prøv at læse her.
      Så jeg vil bare anbefale dig at tilsætte den lidt senere end du ville gøre med piskefløden.
      Hilsen Louise

      Svar
  5. Lykke skriver

    august 14, 2020 at 1:36 pm

    Kan man bruge flødeost i sovsen

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 20, 2020 at 9:25 pm

      Det tror jeg godt du kan. Det vil dog ikke blive den samme smag, da flødeosten er lidt syrlig i smagen og ikke så fed som fløden.

      Svar
  6. Christian Boel skriver

    december 30, 2019 at 8:40 pm

    Hej Louise.
    Jeg bruger trompetsvamp/stor trompet i stedet for champignon. Du skulle næsten prøve det. Og så et lille skvæt rødvin med.
    Det er helt fantastisk :)
    Godt nytår.
    Vh. Christian.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 31, 2020 at 11:31 am

      Det lyder sørme også lækkert!

      Svar
  7. Sabine skriver

    august 24, 2018 at 5:19 pm

    Kan den laves på forhånd?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 02, 2018 at 6:51 pm

      Det har jeg ikke rigtig gjort, men det vil jeg da tro. Så skal den bare opvarmes langsomt når den skal bruges.

      Svar
  8. Frederik skriver

    august 12, 2017 at 4:25 pm

    Hej Louise,

    Den terning grønsagsbouillon der skal i, der er bare terningen eller skal der noget væske med udover fløde?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 22, 2017 at 11:31 am

      Bare terningen :-)

      Svar
  9. Signe skriver

    februar 17, 2017 at 3:25 pm

    Hej Louise

    Tak for din dejlige blog. Jeg har lavet flere af dine opskrifter med glæde :-)

    Min mand plejer at lave en formidabel svampesause ved at lade svampene stå og simre i smør på allerlaveste blus i ca. 3 timer, hvorefter fremgangsmåden minder om din. Det kan anbefales!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 26, 2017 at 6:28 pm

      Tak for tippet Signe :-)

      Svar
      • Nicolai Nielsen skriver

        juli 04, 2020 at 9:55 am

        Jeg plejer at tørstege svampene med lidt salt, derefter samme fremgangsmåde- synes at svampene smager af mere, når man tørsteger dem først..

        Svar
        • Louise Dam skriver

          juli 04, 2020 at 10:26 am

          Hej Nicolai
          Mange tak for tippet :-)

          Svar
4.65 from 37 votes (35 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.