• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Aftensmad

Grillet oksemørbrad

Louisex
Ændret: apr 30, 2021 · Udgivet: jul 10, 2015 af Louise Dam · 7 Kommentarer

Grillet oksemørbrad

Herhjemme griller vi faktisk gerne året rundt. Vi har en lille gasgrill som vi bruger til at grille vores kød på. Jeg synes faktisk at kødet tit bliver bedre når det kommer en tur på grillen fremfor på panden eller i ovnen.

Denne gang begav jeg mig ud i at en grillet oksemørbrad, og den blev heldigvis helt perfekt! Servér den lækre mørbrad sammen med noget godt grilltilbehør. Det kunne f.eks. være en skøn salat med grillede nektariner.

Når du laver oksemørbrad til gæster skal du regne med cirka 250 g kød pr. voksen person. Hvis du ikke lige er klar til at skulle smide mørbraden på grillen, så kan du følge min opskrift på oksemørbrad i ovnen i stedet for.

piskeris Grullo

Grillet oksemørbrad

4.29 fra 7 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Forb. tid 45 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 oksemørbrad
  • (reklamelink)Havsalt

Sådan gør du
 

  • Afpuds oksemørbraden. Det vil sige at du skal fjerne sener fra mørbraden. Især er der en stor sene henover hele mørbraden som skal fjernes.
  • Hvis din mørbrad ikke er lige tyk over det hele kan det være en god idé at binde den med lidt madlavningssnor. Hvis der er en tynd ende så bøjer du den ind under mørbraden så den bliver lige tyk over det hele. Snør snoren rundt om hele mørbraden. Det hjælper også til at du får nogle pænere og mere runde skiver.
  • Læg mørbraden på en varm grill ved inddirekte varme og låget lukket. Herhjemme bruger vi en gasgrill og stiller den på laveste blus. Vend den eventuelt indimellem.
  • Sæt et stegetermometer i mørbraden.
  • Når kernetemperaturen når 56-58 grader tager du den af grillen. Lad den ligge og hvile indtil temperaturen når 60 grader.
  • Skær mørbaden i skiver og server den sammen med noget lækkert grilltilbehør.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 685 kcal | Protein: 45 g | Fedt: 55 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Grillet oksemørbrad (1)
Grillet oksemørbrad (2)
Grillet oksemørbrad (3)
Grillet oksemørbrad (4)
Grillet oksemørbrad (5)
Grillet oksemørbrad (6)
Grillet oksemørbrad (7)
Grillet oksemørbrad (8)
Grillet oksemørbrad (9)
Grillet oksemørbrad (11)
Grillet oksemørbrad (12)
Grillet oksemørbrad (13)

Kommentarer

  1. Jan skriver

    april 14, 2019 at 12:37 am

    Jeg holdt den på 150 grader under låget i Ca 40 minutter men lod den blive 60 grader. Perfekt resultat.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 15, 2019 at 2:26 pm

      Dejligt at høre :o) Grillet oksemørbrad er altså bare lækkert!

      Svar
  2. Phillip Kiertzner skriver

    december 13, 2015 at 10:56 pm

    Hvor lang tid skal der bruges på at grille stegen? :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 15, 2015 at 11:59 pm

      Hej Philip
      På vores gasgrill tager det omkring 40 minutter.
      Hilsen Louise

      Svar
      • Michael Dahlhus skriver

        december 31, 2015 at 1:35 pm

        De 40 min i gasgrill, er det uanset størrelsen på oksøbørbraden?

        Jeg skal have lavet en på 2,3 kg

        Svar
        • Louise Dam skriver

          december 31, 2015 at 2:02 pm

          Hej Michael, det kan godt være den skal have en smule længere end de 40 min. Men det burde ikke være mere en 1 time. Sørg for at bruge et termometer. Rigtig godt nytår!

          Svar
4.29 from 7 votes (7 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.