Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Vegetarretter

Vegetar pastaret med asparges og bagte grøntsager

Udgivet: 22. jul 2021 · Opdateret: 14. dec 2023

Vegetarisk pastaret med masser af smag og meget cremet. Super nem at lave, og meget lækker vegetar pastaret!

Vegetar pastaret med asparges og bagte grøntsager

Denne vegetar pastaret er cremet og meget lækker! Den er super nemt at lave og de bagte grøntsager giver en masse smag til pastaretten. Jeg har lavet pastaretten med friske grønne asparges, squash, tomater og rødløg. Men man kan sagtens bruge andre grøntsager, hvis man lige har noget godt på lager, der skal bruges.

Jeg elsker en lækker cremet pastaret (hvem gør ikke det?!) Det er altså bare super lækkert! Her har jeg valgt at lave en opskrift på en vegetarisk pastaret. Vi forsøger at spise lidt mindre kød herhjemme, og med sådan en ret her synes jeg bestemt ikke man går på kompromis med noget. Det er også en ret børnevenlig pastaret - min datter på 2 år kunne i hvert fald godt lide den :-)

Læs også: Pastaret med svinekæber og svampe (sous vide) | Pasta med varmrøget laks, spinat og ricotta | Pastaret med parmaskinke og balsamico cherrytomater

Til den cremede sauce skal der bruges fløde. Men det er op til dig, om du vil bruge piskefløde eller en mere fedtfattig variant. Jeg synes helt sikkert det bliver bedst med piskefløde, men jeg kan også sagtens forstå hvis man ønsker en lidt mere kaloriefattig ret. Prøv også min opskrift på vegetarburger med halloumi.

piskeris Grullo

Vegetar pastaret med asparges og bagte grøntsager

4.67 fra 9 stemmer
Justér antalJustér antal: 2 personer
Holdbarhed: 3 dage
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Sauterpande
  • (reklamelink)Gryde
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Bagte grøntsager

  • 1 squash
  • 250 g cherrytomater
  • 1 rødløg
  • (reklamelink)olivenolie
  • salt og peber

Pastaretten

  • 250 g pastapenne, (eller en anden type pasta)
  • 1 bundt grønne asparges, cirka 250 g
  • 2 fed hvidløg
  • 1 citron, citronskal + saften fra ½ citron
  • 2 dl piskefløde, eller madlavningfløde el. lign.

Topping

  • basilikum, (kan undlades)
  • revet ost, (kan undlades)

Sådan gør du
 

Bagte grøntsager

  • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Skær squash i halve skiver.
    1 squash
  • Fjern skallen fra rødløget og skær det i halve skiver.
    1 rødløg
  • Halvér cherrytomaterne.
    250 g cherrytomater
  • Fordel squash, rødløg og cherrytomater på en bageplade med bagepapir på. Dryp lidt olivenolie over og drys med salt og peber.
  • Sæt grøntsagerne i ovnen og giv dem cirka 15 minutter, eller indtil de er møre og begynder at tage farve.

Pastaretten

  • Sæt vand til at koge til pastaen, og kog den efter anvisningen på pakken. Gem evt. lidt af pastavandet.
  • Fjern enderne fra de grønne asparges ved at holde i hver sin ende og bøje aspargsen. Der hvor den knækker naturligt skal du kassere den nederste del.
    1 bundt grønne asparges
  • Opvarm en sauterpande (eller gryde) med lidt olie.
  • Tilsæt presset eller finthakket hvidløg og asparges og krydr med salt og peber. Lad det stege i 2-3 minutter imens du vender rundt i det.
    2 fed hvidløg
  • Tilsæt fløde, revet citronskal + saften fra ½ citron, de bagte grøntsager og den kogte pasta. Tilsæt evt. en smule pastavand, hvis du synes den trænger til mere væde.
    1 citron, 2 dl piskefløde
  • Smag til med salt og peber og lad det småsimre et par minutter.

Video

Noter

Kalorieberegningen er ved brug af piskefløde. Hvis du anvender madlavningsfløde bliver kalorietallet lavere.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 886 kcal | Kulhydrater: 113 g | Protein: 22 g | Fedt: 40 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Spørgsmål og svar til opskriften

Kan man udskifte asparges med noget andet i denne vegetariske pastaret?

Ja, sagtens! Du kan f.eks. bruge friske grønne bønner i stedet.

Kan jeg bruge noget andet end piskefløde?

Det er piskefløden der gør denne vegetar pastaret cremet. Men du kan godt udskifte den med f.eks. madlavningsfløde. Husk altid at ryste madlavningsfløden, da den indeholder hvedemel.

Tomater, rødløg og squash på en bageplade før ovnen
Tomater, rødløg og squash på en bageplade efter ovnen
Vegetar pastaret med asparges og bagte groentsager
Bagte grøntsager i vegetarisk pastaret
Pastapenne tilsættes til cremet vegetar pastaret
Vegetarisk pastaret med asparges og bagte groentsager

Comments

No Comments

4.67 from 9 votes (9 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.