• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Svinekød

    Pastaret med svinekæber og svampe (sous vide)

    Udgivet: sep 7, 2020 · Opdateret: nov 10, 2020 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Pasta med svinekæber i svampeflødesauce

    Pastaretter er bare altid lækkert! Det smager sindsygt godt, og så kan de varieres i det uendelige. Svinekæber er også en ting der er helt fantastisk lækkert - er der nogen derude der endnu ikke har smagt svinekæber, så er det altså med at komme igang! Denne pastaret med svinekæber i svampeflødesauce smager virkelig godt, og den er også rimelig nem at lave. Det tager dog lidt tid, da svinekæberne i denne opskrift bliver tilberedt i sous vide. Kender du ikke til sous vide endnu kan du med fordel læse mit blogindlæg 'Alt du bør vide om Sous Vide'.

    Jeg har ikke tidligere lavet en pastaret med svinekæber. De bliver næsten altid brugt til en ret med braiserede svinekæber og serveret med kartoffelmos. Men det var virkelig lækkert også at prøve dem på denne måde. Især hvis man gerne vil have svinekæber i sommermånederne. Her er det måske ikke kartoffelmos og sauce man har mest lyst til. Det fungerer rigtig godt at tilberede svinekæber i sous vide, det tager dog længere tid, end hvis man blot braiserer dem. Dog skal man jo heldigvis ikke rigtig foretage sig nået når de først er sat over.

    Læs også: Ølbraiserede svinekæber| Rødvinsbraiserede svinekæber | Cremet pastaret med blomkålssauce og svampe

    Hvad hvis jeg ikke har en sous vide?

    Hvis du nu er i den uheldige situation, at du ikke ejer en sous vide så kan du selvfølgelig anskaffe dig én (hvilket jeg vil anbefale alle der godt kan lide et stykke godt mørt kød! Jeg har lavet et par reklamelinks i opskriften til det udstyr jeg selv bruger). Men ellers kan du helt sikkert også blot braisere svinekæberne i en gryde i noget bouillon/rødvin/hvidvin/øl. Jeg mangler at prøve det af, men er helt sikker på det fungerer så fint! Så skal de bare have cirka 2,5-3 timer til de er møre. Skriv meget gerne i kommentarfeltet under opskriften, hvis du har testet det - så kan flere få gavn af det.

    ikon piskeris Chestnut

    Pastaret med svinekæber og svampe (sous vide)

    4 personer
    Forb. tid 1 t
    Tilb. tid 12 t
    Samlet tid 1 d

    Udstyr (reklamelink)

    • Vakuumpakker
    • Vakuumposer
    • Sous Vide Stav (f.eks. Anova)
    • Stor gryde
    • Sauterpande
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 8 svinekæber
    • 200 g champignon
    • 1 løg
    • 3 fed hvidløg
    • olie til stegning
    • 400 g frisk pasta
    • fond fra vacuumposen cirka 2 dl
    • 2 dl piskefløde
    • ½ dl pastavand
    • salt og peber
    • 1 håndfuld persille, hakket

    Sådan gør du
     

    Svinekæber i sous vide - start aftenen før du skal lave retten!

    • Afpuds svinekæberne ved at fjerne den sene der sidder på hele den ene side. Det tager lidt tid, men er nødvendigt.
    • Salt svinekæberne og læg dem i 1-2 vakuumposer og vakummer dem med vakuumpakkeren. Husk de ikke må ligge ovenpå hinanden. Læg dem i køleskabet til næste dag
    • Næste morgen kommes svinekæberne i din sous vide i 10-12 timer ved 74,5 grader.

    Pastaretten - start først når svinekæberne er færdige

    • Rens champignonerne og skær dem i kvarte skiver.
    • Pil løget og hak det fint.
    • Pil hvidløgsfeddene og hak dem fint eller brug en hvidløgspresser.
    • Åbn posen/poserne med svinekæberne og hæld fonden i posen i en skål/kande (jeg havde cirka 2 dl)
    • Brun svinekæberne let på en varm pande og tag dem af panden.
    • Sæt en stor gryde med vand i kog. Kog din friske pasta når vandet kommer i kog.
      Husk at gemme lidt af pastavandet til saucen!
    • Opvarm lidt olie på en pande og steg dine champignon ved høj varm til de er gyldne.
    • Svits også løg og hvidløg på panden.
    • Tilsæt fonden.
    • Tilsæt også piskefløde og cirka ½-1 dl af pastavandet.
    • Lad saucen småsimre til den er tyknet og smag så til med salt og peber.
    • Tilsæt svinekæberne og pastaen til saucen på panden og vend det hele godt rundt.
    • Drys med lidt hakket persille på toppen og servér retten.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Kalorier: 750 kcal | Kulhydrater: 81 g | Protein: 40 g | Fedt: 29 g
    Bedøm denne opskrift:
    3.4 fra 19 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Her har jeg serveret svinekæberne hele i retten, men man kan også sagtens trække kødet fra hinanden så det bliver findelt i hele retten. Det er helt op til den enkelte hvad man bedst kan lide.

    • Cremet pastaret med svinekød
    • Pastaret med svinekæber sous vide
    • svinekæber i sous vide
    • Pastaret
    Følg mig på Instagram
    « Grøntsagsfrikadeller med grønne bønner
    Studenterbrød »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hårdkogte æg
    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her