Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Pastaretter

Hjemmelavet pasta

Udgivet: 16. mar 2022 · Opdateret: 29. aug 2024

Hjemmelavet pasta

Hjemmelavet pasta er virkelig lækkert, og så kræver det kun to ting: æg og mel. Det er alt, der skal til for at lave en lækker hjemmelavet pastadej. Her kan du finde min nemme opskrift på hjemmelavet pasta, så kan du gøre mig "kunsten efter" og lave en lækker frisk pasta.

Jeg elsker pasta! Når vi skal have pasta kan jeg godt lide at gøre lidt ekstra ud af det. Derfor er jeg blevet stor fan af at lave min egen hjemmelavet pasta. Du må ikke lade dig skræmme af det, for det er ikke særlig svært eller tidskrævende. Til denne her opskrift skal du bruge en pastamaskine, der gør det hele meget nemmere.

For at lave hjemmelavet pasta skal du kun bruge 2 ingredienser, nemlig æg og mel. Det burde de fleste vist kunne finde frem derhjemme, så kast dig bare ud i lækker pasta til kødsaucen.

piskeris Grullo

Hjemmelavet pasta

4.24 fra 17 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Holdbarhed: 2 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Pastamaskine
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 4 æg
  • 400 g (reklamelink)hvedemel, gerne tipo 00

Sådan gør du
 

  • Hæld melet i en stor skål og lave en fordybning i midten.
  • Slå æggene ud i midten af fordybningen.
  • Med en gaffel piskes æggene sammen og ligeså stille pisker du melet med ind i æggene.
  • Når alle æggene er optaget af melet ælter du dejen godt igennem til den er fin og smidig.
  • Læg dejen i en pose og luk den, læg den på køl i cirka 30 minutter – eller længere. Den kan fint ligge der til næste dag.
  • Tag dejen ud af køleskabet og del den i 4 stykker. De 3 af stykkerne bliver liggende i posen indtil du er færdig med det første stykke.
  • Find din pastamaskine frem, og sæt håndsvinget på den del der gør dejen flad. Sæt dernæst bredden til den størst mulige. Klem dejen lidt flad med hænderne, og før den derefter igennem maskinen. Jeg kører dejen igennem to gange på hver bredde. Fortsæt indtil du har gjort dejen så flad som muligt. Hvis dejen begynder, at klistre lidt undervejs kan du drysse den med lidt ekstra mel.
  • Nu står du med et langt og flot stykke pastadej. Dette lange stykke pasta kan nu skæres lidt ud i mindre plader, og så har du lavet lasagneplader, f.eks. til lasagne eller lasagneruller. Nu sættes håndsvinget op til pastaskæreren. Vælg hvilken type pasta du vil lave – min kan lave spaghetti eller fettuccine.
  • Hvis pastaen skal ligge lidt inden den skal koges er det godt lige at drysse den med lidt mel og “rode” lidt rundt i den, så den ikke klistrer sammen.
  • Kog pastaen i saltet kogende vand i cirka 3 minutter.
  • Server eventuelt til en lækker kødsauce.

Video

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 427 kcal | Kulhydrater: 77 g | Protein: 16 g | Fedt: 5 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Du kan bruge denne opskrift som en grundopskrift på hjemmelavet pastadej. Man kan derfor tilsætte noget smag, som man godt kan lide til opskriften. Du kan også ændre formen eller eksempelvis lave dem til ravioli eller andre pasta udgaver.

Jeg har en pastamaskine fra Jamie Oliver, som jeg er utrolig glad for. Men der findes masser af forskellige pastamaskiner.

Selvom det hedder en pastamaskine, så er den altså ikke så automatisk som man kunne tro. Man kan dog også købe nogle modeller, hvor der rent faktisk er en motor på, altså en elektrisk pastamaskine. Men så skal man vist lave lidt mere pasta end jeg gør.

Spørgsmål og svar til opskriften

Hvorfor skal pastadej hvile?

Man skal lade sin pastadej hvile i i hvert fald 15-30 minutter, da det er med til at få gluten i melet til at slappe af. Det gør den nemmere at rulle ud. Hvis du ruller den ud med det samme, inden at den hviler, så vil dejen trække sig sammen.

Hvor lang tid kan frisk pasta holde sig?

Når du har lavet din friske pasta, kan den godt holde sig i 3 dage i køleskabet. Jeg vil nok pakke den ind i film.

Hjemmelavet pastadej
Hjemmelavet pastadej
Hjemmelavet pasta i pastamaskine
Hjemmelavet pasta

Kommentarer

  1. Bent skriver

    juni 08, 2015 at 5:13 pm

    Hej
    Faldt lige over din opskrift på hjemmelavet pasta. Du skriver at i ikke spiser ret meget pasta mere, men når I gør det, så laver I det ekstra lækkert med den hjemmelavede, det bringer mig til min kommentar. Hvorfor i alverden bruger I så ikke durumhvede i stedet for alm hvedemel. det er jo det eneste rigtige til pasta, og i øvrigt 10 gange bedre end den klistrede alm hvedemel, blot som et lille indspark.

    Mvh
    Bent

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 08, 2015 at 7:04 pm

      Hej Bent
      Mange tak for dit tip, jeg vil da forsøge mig med durum næste gang så :-)
      Hilsen Louise

      Svar
      • Nis skriver

        december 17, 2016 at 5:43 pm

        Og så i 00. Hvilket er den fineste malet størrelse på melet, hvilket gør den endnu mere smidig

        Svar
4.24 from 17 votes (17 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.