• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Pastaretter

    Hjemmelavet pasta

    Udgivet: mar 16, 2022 · Opdateret: mar 16, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Hjemmelavet pasta er virkelig lækkert, og så kræver det kun to ting: æg og mel. Det er alt, der skal til for at lave en lækker pastadej. Her kan du finde min nemme opskrift på hjemmelavet pasta, så kan du gøre mig "kunsten efter" og lave en lækker frisk pasta.

    Hjemmelavet pasta

    Jeg elsker pasta! Når vi skal have pasta kan jeg godt lide at gøre lidt ekstra ud af det. Derfor er jeg blevet stor fan af at lave min egen hjemmelavet pasta. Du må ikke lade dig skræmme af det, for det er ikke særlig svært eller tidskrævende. Til denne her opskrift skal du bruge en pastamaskine, der gør det hele meget nemmere.

    Jeg har en pastamaskine fra Jamie Oliver, som jeg er utrolig glad for. Men der findes masser af forskellige pastamaskiner.

    Selvom det hedder en pastamaskine, så er den altså ikke så automatisk som man kunne tro. Man kan dog også købe nogle modeller, hvor der rent faktisk er en motor på, altså en elektrisk pastamaskine. Men så skal man vist lave lidt mere pasta end jeg gør.

    For at lave hjemmelavet pasta skal du kun bruge 2 ingredienser, nemlig æg og mel. Det burde de fleste vist kunne finde frem derhjemme, så kast dig bare ud i lækker pasta til kødsaucen.

    Prøv også disse opskrifter:
    Pastaret med svinekæber | Cremet pastaret med kødboller | Pasta med cremet hvidløgssauce

    Du kan bruge denne opskrift som en grundopskrift på frisk pastadej. Man kan derfor tilsætte noget smag, som man godt kan lide til opskriften. Du kan også ændre formen eller eksempelvis lave dem til ravioli eller andre pasta udgaver.

    Hjemmelavet pasta

    Hjemmelavet pasta

    4.15 fra 14 stemmer
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    Holdbarhed: 2 dage
    Fryseegnet: Ja
    4 personer
    Forb. tid 10 min
    Tilb. tid 30 min
    Samlet tid 40 min
    Udskriv

    Udstyr (reklamelink)

    • Pastamaskine

    Ingredienser

    • 4 æg
    • 400 g hvedemel gerne tipo 00
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Hæld melet i en stor skål og lave en fordybning i midten.
    • Slå æggene ud i midten af fordybningen.
    • Med en gaffel piskes æggene sammen og ligeså stille pisker du melet med ind i æggene.
    • Når alle æggene er optaget af melet ælter du dejen godt igennem til den er fin og smidig.
    • Læg dejen i en pose og luk den, læg den på køl i cirka 30 minutter – eller længere. Den kan fint ligge der til næste dag.
    • Tag dejen ud af køleskabet og del den i 4 stykker. De 3 af stykkerne bliver liggende i posen indtil du er færdig med det første stykke.
    • Find din pastamaskine frem, og sæt håndsvinget på den del der gør dejen flad. Sæt dernæst bredden til den størst mulige. Klem dejen lidt flad med hænderne, og før den derefter igennem maskinen. Jeg kører dejen igennem to gange på hver bredde. Fortsæt indtil du har gjort dejen så flad som muligt. Hvis dejen begynder, at klistre lidt undervejs kan du drysse den med lidt ekstra mel.
    • Nu står du med et langt og flot stykke pastadej. Dette lange stykke pasta kan nu skæres lidt ud i mindre plader, og så har du lavet lasagneplader, f.eks. til lasagne eller lasagneruller. Nu sættes håndsvinget op til pastaskæreren. Vælg hvilken type pasta du vil lave – min kan lave spaghetti eller fettuccine.
    • Hvis pastaen skal ligge lidt inden den skal koges er det godt lige at drysse den med lidt mel og “rode” lidt rundt i den, så den ikke klistrer sammen.
    • Kog pastaen i saltet kogende vand i cirka 3 minutter.
    • Server eventuelt til en lækker kødsauce.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Video

    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvorfor skal pastadej hvile?

    Man skal lade sin pastadej hvile i ihverfald 15-30 minutter, da det er med til at få gluten i melet til at slappe af. Det gør den nemmere at rulle ud. Hvis du ruller den ud med det samme, inden at den hviler, så vil dejen trække sig sammen.

    Hvor lang tid kan frisk pasta holde sig?

    Når du har lavet din friske pasta, kan den godt holde sig i 3 dage i køleskabet. Jeg vil nok pakke den ind i film.

    Hvilke ingredienser er der i pasta?

    Der er helt enkelt kun to ingredienser i pasta: æg og hvedemel. Det kan derfor være godt at bruge æg og hvedemel af høj kvalitet, da det også vil give et bedre resultat.

    Hjemmelavet pasta
    Hjemmelavet pasta
    Hjemmelavet pasta
    Hjemmelavet pasta
    Følg mig på Instagram
    « Croissant med hønsesalat
    Helstegt oksemørbrad »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Bent

      juni 08, 2015 at 5:13 pm

      Hej
      Faldt lige over din opskrift på hjemmelavet pasta. Du skriver at i ikke spiser ret meget pasta mere, men når I gør det, så laver I det ekstra lækkert med den hjemmelavede, det bringer mig til min kommentar. Hvorfor i alverden bruger I så ikke durumhvede i stedet for alm hvedemel. det er jo det eneste rigtige til pasta, og i øvrigt 10 gange bedre end den klistrede alm hvedemel, blot som et lille indspark.

      Mvh
      Bent

      Svar
      • Louise Dam

        juni 08, 2015 at 7:04 pm

        Hej Bent
        Mange tak for dit tip, jeg vil da forsøge mig med durum næste gang så :-)
        Hilsen Louise

        Svar
        • Nis

          december 17, 2016 at 5:43 pm

          Og så i 00. Hvilket er den fineste malet størrelse på melet, hvilket gør den endnu mere smidig

          Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her