Pasta med varmrøget laks, spinat og ricotta

Pasta med varmrøget laks er en super skøn ret, du kan lave på under 30 minutter. Helt perfekt og cremet pastaret med masser af god smag!

Pasta med varmroeget laks spinat og ricotta

Denne super lækre pastaret blev min frokost på en ganske almindelig søndag. Ret lækker frokost, hvis jeg selv skal sige det. Jeg havde købt et stykke varmrøget laks, som jeg faktisk ikke lige vidste hvad jeg ville bruge til. Men jeg havde samtidig noget frisk spinat i køleskabet, som jeg tænkte jeg ville bruge sammen med laksen. Det passer jo så godt sammen. Og så var det jo kom i tanke om at ricotta smager fantastisk sammen med spinat - og dermed blev denne opskrift på en lækker pastaret med varmrøget laks født.

Prøv også disse opskrifter:
Frisk pasta med laks og spinat | Spinatvafler med varmrøget laks | Salat med varmrøget laks og dild

Denne pastaret bliver rigtig lækker cremet og har en skøn smag fra både ricotta og parmesan. Den er super hurtig at lave, og så smager den bare virkelig godt. Faktisk er den så hurtig at lave at den kan være klar på under 30 minutter. Det er altså dejligt med hurtig, lækker og nem hverdagsmad,

ikon piskeris Chestnut

Pasta med varmrøget laks, spinat og ricotta

1 personer
Holdbarhed: 2 dage
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 25 min
Samlet tid 25 min

Ingredienser

  • 125 g tørret pastapenne evt. fuldkorn
  • 100 g frisk spinat
  • 50 g soltørrede tomater i olie hakkede
  • 75 g ricotta
  • 10-15 g parmesan gem en smule til pynt
  • 100 g varmrøget laks
  • Salt

Sådan gør du
 

  • Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
  • Skyl spinaten og slyng den tør.
  • Hæld lidt olie på en pande og varm det op.
  • Hæld spinaten på panden og krydder med salt.
  • Rør rundt i spinaten til den faldet sammen.
  • Tilsæt den kogte pasta og derefter de soltørrede tomater. Bland rundt.
  • Tilsæt parmesanen - gem en smule til at drysse over til sidst. Blandt rundt.
  • Tilsæt så ricottaen og bland det hele rundt igen.
  • Til sidst tilsættes den varmrøgede laks i små stykker. Vend det hele rundt og servér pastaretten med det samme. Drys med lidt revet parmesan på toppen.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 849 kcal | Kulhydrater: 64 g | Protein: 50 g | Fedt: 26 g
Bedøm denne opskrift:
4.7 fra 9 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften!

  • Hvis du gerne vil variere indholdet i retten, så kunne det også gå rigtig godt med friske grønne asparges i denne pasta med varmrøget laks.
  • Hvis du ikke har frisk asparges så prøv blot at udskifte med frossen spinat i stedet for.
  • Du kan også sagtens bruge varmrøget ørred i stedet for laks. Det er ofte billigere at købe.
  • Ricotta giver den lækre cremede konsistens, og jeg elsker også smagen af det! Du kan dog også vælge at bruge f.eks. flødeost i stedet for.
Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften